מרכז אסיף, המרכז לתרבות אוכל בישראל, יקיים במהלך חול המועד סוכות ספיישל שום ישראלי כחלק מהקמפיין להעלאת המודעות למשבר בשוק השום הישראלי.
שוק השום הישראלי מצוי במשבר חריף בשנים האחרונות והגיע לסכנת הכחדה בעקבות וירוסים שונים שתוקפים אותו. הקמפיין קורא לספק משאבים לטובת מחקר בכדי להביא פתרונות למצב ולשקם את שוק השום הישראלי העומד בפני קריסה.
עוד טעימה: פופ אפ שום ישראלי במאפיית לחמים
ספיישל שום ישראלי במרכז אסיף – מה בתפריט?
לכל אורך חג הסוכות יציעו בקפה אסיף שבמרכז מבחר מנות המבוססות על שום ישראלי של מיטב המגדלים המקומיים בפרשנות של שפיות ובשלניות ישראליות. בין המנות תמצאו קובנייה שום של נועה לוי, קציצות דג ברוטב שום ועשבים על קרם שעועית לבנה ושום של רינת צדוק; ספגטיני שום ושומר של מיכל וקסמן ועוד.
מלבד תפריט הספיישל, ביום שישי תוכלו לרכוש הביתה גם צנצנות של שום קונפי וחלות שום של מורן גולן וגילי טנא. על הגג של אסיף בחווה הלימודית של המרכז יוצגו מבחר של צמחי שום לצד צמחי תבלין ומרפא אחרים.
שוק השום ישראלי – על סף קריסה
בתקופה הזו של השנה, מגדלי השום צריכים להחליט האם לזרוע שום שוב לאביב הקרוב אך רבים בוחרים לוותר על התענוג לאור רפורמת המיסוי על הייבוא שהפכה את הכדאיות הכלכלית של גידול שום ללא ריאלית, הווירוסים הרבים וביקוש נמוך שהוביל להצטברות סחורה במחסנים. בעקבות כך החליטו באסיף להירתם ולרכוש שום ישראלי ממיטב היצרנים והחקלאים המקומיים בכדי לשלבם בתפריט הספיישל.
תפריט ספיישל שום ישראלי בקפה אסיף | לילינבלום 28, תל אביב | שלישי-חמישי 11-13.10, 12:00-17:00 שישי 14.10, 12:00-15:00 ראשון 16.10, 12:00-14:00 | טלפון להזמנות 03-365-2727