לפי מטר: פופ אפ רוגלך של שי גולן מגיע לקפה אסיף

שף קונדיטור שי גולן סוגר לכם את הפינה לסוף השבוע עם פופ אפ רוגלך (או הקרואסון היהודי ע"פ גולן) במגוון מילויים מתוקים ומלוחים שיימכרו לפי מטר רץ.
פופ אפ רוגלך של שי גולן בקפה אסיף
פופ אפ רוגלך של שי גולן בקפה אסיף | צילום: יח"צ

אסיף, המרכז לתרבות אוכל בישראל יארח בימים חמישי ושישי הקרובים (25-26.8) את שף קונדיטור שי גולן לפופ אפ שמוקדש כולו לאחד המאפים האהובים בישראל ובעולם היהודי בכלל, הלא הוא הרוגלך (או רוגעלך למהדרין).

אם תשאלו את גולן, השם ההולם למאפה המיתולוגי הוא בכלל קרואסון יהודי, מאפה שמקפל בתוכו מסורת היסטורית של קהילות יהודיות ששמרו על המתכון לאורך דורות.

עוד טעימה: קאבום – בית הקרמבו הראשון בישראל
פסטיבל ארוחות מהספרים יוצא לדרך בפעם הראשונה

בפופ אפ המיוחד שייערך בקפה אסיף ברחוב לילינבלום בתל אביב יציע שי גולן מבחר של רוגלך במילויים מתוקים ומלוחים במטר רץ במגוון טעמים קלאסיים לצד חידושים מפתיעים מעשה ידיו.

הפופ אפ ייפתח מדי יום ב-9:30 והרוגלעכים יימכרו עד שהתבניות יחוסלו. אם לשפוט על פי נסיון העבר שלנו עם זללני העיר, כדאי לכם להקדים ולחטוף רוגעלך חמימים ושמנמנים לסוף השבוע.

עוד טעימה: הכל על הלהיט רוגילידה – רוגלך עם גלידה

הרוגלך של שי גולן – מה בתפריט?

גולן חוקר כבר תקופה לא קצרה את המאפה האהוב שלא זוכה תמיד לכבוד המגיע לו. הוא החליט לקחת על עצמו את המשימה להמציא את הרוגלך מחדש ולשדרג את התדמית ע"י מיתוגו בתור הקרואסון היהודי הרשמי.

בין טעמי הרוגלך המתוקים שגולן אופה באופן קבוע תוכלו למצוא רוגלך קלאסיים בטעמי שוקולד או קינמון עם תפוחים מקורמלים ושפע של רוגלך במילויים מסקרנים ולא שגרתיים כמו רוגלך מנהטן צ'יזקייק ושטרוייזל; נוגט ובוטנים מלוחים; רוגעלך בקלווה; רוגלך חלבה פיסטוק; רוגלך קפה עם בראוניז נוטלה ועוד שפע טעמים מתחלפים.

אם אתם טיפוסים של מלוח תוכלו לטעום רוגלך עם שום וטימין; רוגלך סנדוויץ' עם סלמון מעושן וגבינת שמנת ועוד שילובים מתחלפים וכיפיים.

פופ אפ רוגלך של שי גולן בקפה אסיף | צילום: יח"צ

בנוסף מעביר גולן סדנאות מעשיות שמוקדשות לאפיית רוגלך שהכרטיסים אליהן אוזלים במהירות שיא. בסדנא מלמד גולן את הסודות והטריקים להכנת הרוגלך המושלם במטבח האישי שלו ברחוב מונטיפיורי בתל אביב. בסדנא לומדים המשתתפים איך להכין בצק רוגעלך מושלם משלב הרידוד לעיצוב ולאפיי ועל סוגי המילויים השונים. משך הסדנא כ-3 שעות. הרשמה באתר.

באתר של גולן תוכלו כמובן גם לרכוש מגשי רוגלך במחירים שנעים בין 139 ש"ח למגש קטן עם טעם אחד (כ-50 יחידות מיני רוגלך) ל-289 ש"ח למגש גדול עם כ-5 טעמים (כ-100 יחידות). בנוסף מציע גולן מבחר של בבקות עבודת יד עם מילוי גבינה, קינמון או שוקולד. משלוחים מדי יום שישי עד לבית בין ראשון לציון לנתניה.

מרכז אסיף חוגג בימים אלה שנה להיווסדותו במהלכה הספיק המרכז לתרבות אוכל בישראל לארח תערוכות שצללו לעומק המטבח המקומי וההיסטוריה הישראלית והיהודית, לערוך פאנלים וסדנאות בשיתוף אנשי קולינריה מובילים ועוד שפע פעילויות שמטרתן לקדם את תרבות האוכל בישראל.

פופ אפ רוגלך של שי גולן | קפה אסיף, לילינבלום 28, תל אביב-יפו | 26-25 באוגוסט, מ-9:30 בבוקר ועד שנגמר.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
אפרו בראנץ' של שף אלעזר טמנו בגלריה אירופה
הבראנץ' האפריקאי של שף אלעזר טמנו חוזר לסופשבוע אחד עתיר בטעמים
אירועים קולינריים
שלוש כפות שמן ושני מכחולים - תערוכת פופ-אפ במוזיאון אנו
כשסכין שף ומכחול נפגשים: תערוכה קולינרית מעוררת תיאבון במוזיאון אנו
אירועים קולינריים
פופ אפ קינוחים נוסטלגיים מהילדות של קפה אסיף
עוגת ביסקוויטים או קוקוס ורוד? פופ-אפ קינוחים בטעם של ילדות
אירועים קולינריים
פופ אפ מקסיקני Playa Patron במסעדת קוקו תאי
טקילה! פופ אפ מקסיקני לוהט מגיע לקוקו תאי של נדב ודניאל
אירועים קולינריים
טרנדים קולינריים טריים
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
אספנו את כל הסודות לפירה קרמי וחלק כמו משי
טיפים למטבח
אחת ולתמיד: האם צריך לשטוף פטריות לפני השימוש?
טיפים למטבח
שוברי המיתוסים: האם אכילה לפני השינה גורמת לסיוטים בלילה?
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל