אסיף, המרכז לתרבות אוכל בישראל יארח בימים חמישי ושישי הקרובים (25-26.8) את שף קונדיטור שי גולן לפופ אפ שמוקדש כולו לאחד המאפים האהובים בישראל ובעולם היהודי בכלל, הלא הוא הרוגלך (או רוגעלך למהדרין).
אם תשאלו את גולן, השם ההולם למאפה המיתולוגי הוא בכלל קרואסון יהודי, מאפה שמקפל בתוכו מסורת היסטורית של קהילות יהודיות ששמרו על המתכון לאורך דורות.
עוד טעימה: קאבום – בית הקרמבו הראשון בישראל
פסטיבל ארוחות מהספרים יוצא לדרך בפעם הראשונה
בפופ אפ המיוחד שייערך בקפה אסיף ברחוב לילינבלום בתל אביב יציע שי גולן מבחר של רוגלך במילויים מתוקים ומלוחים במטר רץ במגוון טעמים קלאסיים לצד חידושים מפתיעים מעשה ידיו.
הפופ אפ ייפתח מדי יום ב-9:30 והרוגלעכים יימכרו עד שהתבניות יחוסלו. אם לשפוט על פי נסיון העבר שלנו עם זללני העיר, כדאי לכם להקדים ולחטוף רוגעלך חמימים ושמנמנים לסוף השבוע.
עוד טעימה: הכל על הלהיט רוגילידה – רוגלך עם גלידה
הרוגלך של שי גולן – מה בתפריט?
גולן חוקר כבר תקופה לא קצרה את המאפה האהוב שלא זוכה תמיד לכבוד המגיע לו. הוא החליט לקחת על עצמו את המשימה להמציא את הרוגלך מחדש ולשדרג את התדמית ע"י מיתוגו בתור הקרואסון היהודי הרשמי.
בין טעמי הרוגלך המתוקים שגולן אופה באופן קבוע תוכלו למצוא רוגלך קלאסיים בטעמי שוקולד או קינמון עם תפוחים מקורמלים ושפע של רוגלך במילויים מסקרנים ולא שגרתיים כמו רוגלך מנהטן צ'יזקייק ושטרוייזל; נוגט ובוטנים מלוחים; רוגעלך בקלווה; רוגלך חלבה פיסטוק; רוגלך קפה עם בראוניז נוטלה ועוד שפע טעמים מתחלפים.
אם אתם טיפוסים של מלוח תוכלו לטעום רוגלך עם שום וטימין; רוגלך סנדוויץ' עם סלמון מעושן וגבינת שמנת ועוד שילובים מתחלפים וכיפיים.
בנוסף מעביר גולן סדנאות מעשיות שמוקדשות לאפיית רוגלך שהכרטיסים אליהן אוזלים במהירות שיא. בסדנא מלמד גולן את הסודות והטריקים להכנת הרוגלך המושלם במטבח האישי שלו ברחוב מונטיפיורי בתל אביב. בסדנא לומדים המשתתפים איך להכין בצק רוגעלך מושלם משלב הרידוד לעיצוב ולאפיי ועל סוגי המילויים השונים. משך הסדנא כ-3 שעות. הרשמה באתר.
באתר של גולן תוכלו כמובן גם לרכוש מגשי רוגלך במחירים שנעים בין 139 ש"ח למגש קטן עם טעם אחד (כ-50 יחידות מיני רוגלך) ל-289 ש"ח למגש גדול עם כ-5 טעמים (כ-100 יחידות). בנוסף מציע גולן מבחר של בבקות עבודת יד עם מילוי גבינה, קינמון או שוקולד. משלוחים מדי יום שישי עד לבית בין ראשון לציון לנתניה.
מרכז אסיף חוגג בימים אלה שנה להיווסדותו במהלכה הספיק המרכז לתרבות אוכל בישראל לארח תערוכות שצללו לעומק המטבח המקומי וההיסטוריה הישראלית והיהודית, לערוך פאנלים וסדנאות בשיתוף אנשי קולינריה מובילים ועוד שפע פעילויות שמטרתן לקדם את תרבות האוכל בישראל.
פופ אפ רוגלך של שי גולן | קפה אסיף, לילינבלום 28, תל אביב-יפו | 26-25 באוגוסט, מ-9:30 בבוקר ועד שנגמר.