עוגיות בבוקר, חביתה בערב: המטבח שלפני ה-7.10 בתערוכה חדשה

אסיף, מרכז תרבות האוכל בישראל, משיק לקראת יום השנה ל-7.10 תערוכה חדשה בשם "מטבח מעבר: לבשל בית", המוקדשת לגעגוע למטבח הביתי של מפוני המלחמה.
מטבח מעבר: לבשל בבית - תערוכה בגלריית אסיף
מטבח מעבר: לבשל בבית - תערוכה בגלריית אסיף | צילום: כפיר זיו

מתי בפעם האחרונה הערכתם באמת את כוס הקפה של הבוקר, את הרגע בו אתם מטגנים חביתה לארוחת הערב או שוטפים כלים בסוף היום?

אסיף, מרכז תרבות האוכל בישראל, משיק לקראת ציון יום השנה ל-7.10 תערוכה ייחודית בשם "מטבח מעבר: לבשל בבית" המוקדשת לקהילת המפונים מהצפון והדרום שהשאירו את ביתם מאחור מאז פרצה המלחמה, יחד עם השגרה המיוחלת.

געגוע לשטיפת כלים - מתוך "מטבח מעבר: לבשל בבית"
געגוע לשטיפת כלים – מתוך "מטבח מעבר: לבשל בבית" | צילום: כפיר זיו

התערוכה מתמקדת במגוון דימויים, פעולות בסיסיות וחפצים המסמלים חוויות יום יומיות במטבח, שהפכו לנדירות כל כך עבור רבים מאלו שפונו מבתיהם בעול כורחם עם תחילתה של המלחמה.

עדכונים טעימים למייל!

החוויות שנטענו במשמעות חדשה ובערגה לתחושת עצמאות, ביטחון ויציבות, מדגישות את תפקידו המרכזי של המטבח ביצירת התחושה המוכרת של "בית" ואת התחושה בה השגרה הופכת למשהו להתגעגע אליו.

התערוכה החדשה של מתן שופן שמציגה את סיפוריהן של 5 נשים, היא תוצר של יוזמה קודמת של אסיף בשם "סיר של בית הרחק מהבית" שאפשרה למפונים לבשל את הטעמים המוכרים של הבית אותו נאלצו לעזוב.

תערוכת "מטבח מעבר: לבשל בבית"
תערוכת "מטבח מעבר: לבשל בבית" | צילום: כפיר זיו

הקפה של הבוקר, החביתה של הערב

בתערוכה מוצגים דימויים ביתיים שגרתיים כמו טבילת עוגייה בכוס נס קפה, טיגון חביתה, הכנת קופסאות אוכל לילדים, ניקוי כלים בעזרת סקוץ' זהוב ושקית סופרמרקט עם מצרכים בסיסיים. כולם מוצבים בכדורי זכוכית שיצר האמן שאול כהן לצד איורים של מאיה איש שלום סביב המושג בית.

בין העבודות מוקרנת גם סדרה של 5 סרטונים קצרים של רועי שאלתיאל עם מפונות המספרות על הבית שננטש תוך כדי בישול במטבח אחר ולא מוכר ואת הסיפור האנושי. בכל סרטון מספרת מפונה אחרת על החוויות שעברה בשנה האחרונה, הגעגועים והערגה לפעולות טריוויאליות

בנוסף יוצב בתערוכה מיצג בשם "חפצים" באצירתה של יפעת-שרה פרל הכולל חפצים אקראיים לכאורה שמאחורי כל חפץ סיפור הקשור לאירועי ה-7.10.

מדובר למעשה בחפצים של מפונים מהעוטף והצפון שמסמלים עבורם תקווה ותקומה. למשל סיר הג'חנון של יוכי אלון, תושבת בארי, ששימש אותה ואת נכדיה במשך השעות הארוכות בממ"ד ולאחר מכן גם בבית המלון בים המלח אליו פונו או קופסת העוגיות של אסנת פרי, אשתו של חיים פרי ז"ל שנחטף לעזה ונרצח בשבי חמאס.

עוד יוצגו צנצנת החמוצים של דני דניאל מקיבוץ רעים, היין האחרון שיוצר ביקב ניר עוז, תבניות השוקולד של השוקולטייר דביר קרפ ז"ל ועוד חפצים המסמלים את הגעגוע למציאות של לפני ה-7.10.

מטבח מעבר: לבשל בבית | גלריה אסיף, המרכז הקולינרי אסיף | לילינבלום 28, תל אביב | ראשון-חמישי 9:00-16:00, שישי 9:00-15:00 | הכניסה חופשית

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
ציוד מומלץ לקונדיטור ולאופה הביתי
המדריך לקונדיטור הביתי: רשימת ציוד מומלצת לאפייה מקצועית
מדריכים וטיפים
מאכלים למלחמה עם חיי מדף ארוכים
10 מאכלים מומלצים עם חיי מדף ארוכים למלחמה ושעת חירום
מדריכים וטיפים
תרומות אוכל לחיילים ולתושבי הדרום
עם ישראל חי: המסעדות שתורמות אוכל לחיילים ותושבי העוטף
חדשות האוכל
רשימת קניות לשעת חירום - מוצרי מזון בסיסיים מומלצים
רשימת קניות לשעת חירום: מלאי מזון מומלץ למלחמה
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
כל השיטות: איך לנקות כיריים חשמליות בקלות וביעילות
מדריכים וטיפים
בדקנו: זו הדרך הנכונה לשמור סלרי טרי במקרר ובמקפיא
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל