עוגיות בבוקר, חביתה בערב: המטבח שלפני ה-7.10 בתערוכה חדשה

אסיף, מרכז תרבות האוכל בישראל, משיק לקראת יום השנה ל-7.10 תערוכה חדשה בשם "מטבח מעבר: לבשל בית", המוקדשת לגעגוע למטבח הביתי של מפוני המלחמה.
מטבח מעבר: לבשל בבית - תערוכה בגלריית אסיף
מטבח מעבר: לבשל בבית - תערוכה בגלריית אסיף | צילום: כפיר זיו

מתי בפעם האחרונה הערכתם באמת את כוס הקפה של הבוקר, את הרגע בו אתם מטגנים חביתה לארוחת הערב או שוטפים כלים בסוף היום?

אסיף, מרכז תרבות האוכל בישראל, משיק לקראת ציון יום השנה ל-7.10 תערוכה ייחודית בשם "מטבח מעבר: לבשל בבית" המוקדשת לקהילת המפונים מהצפון והדרום שהשאירו את ביתם מאחור מאז פרצה המלחמה, יחד עם השגרה המיוחלת.

געגוע לשטיפת כלים - מתוך "מטבח מעבר: לבשל בבית"
געגוע לשטיפת כלים – מתוך "מטבח מעבר: לבשל בבית" | צילום: כפיר זיו

התערוכה מתמקדת במגוון דימויים, פעולות בסיסיות וחפצים המסמלים חוויות יום יומיות במטבח, שהפכו לנדירות כל כך עבור רבים מאלו שפונו מבתיהם בעול כורחם עם תחילתה של המלחמה.

עדכונים טעימים למייל!

החוויות שנטענו במשמעות חדשה ובערגה לתחושת עצמאות, ביטחון ויציבות, מדגישות את תפקידו המרכזי של המטבח ביצירת התחושה המוכרת של "בית" ואת התחושה בה השגרה הופכת למשהו להתגעגע אליו.

התערוכה החדשה של מתן שופן שמציגה את סיפוריהן של 5 נשים, היא תוצר של יוזמה קודמת של אסיף בשם "סיר של בית הרחק מהבית" שאפשרה למפונים לבשל את הטעמים המוכרים של הבית אותו נאלצו לעזוב.

תערוכת "מטבח מעבר: לבשל בבית"
תערוכת "מטבח מעבר: לבשל בבית" | צילום: כפיר זיו

הקפה של הבוקר, החביתה של הערב

בתערוכה מוצגים דימויים ביתיים שגרתיים כמו טבילת עוגייה בכוס נס קפה, טיגון חביתה, הכנת קופסאות אוכל לילדים, ניקוי כלים בעזרת סקוץ' זהוב ושקית סופרמרקט עם מצרכים בסיסיים. כולם מוצבים בכדורי זכוכית שיצר האמן שאול כהן לצד איורים של מאיה איש שלום סביב המושג בית.

בין העבודות מוקרנת גם סדרה של 5 סרטונים קצרים של רועי שאלתיאל עם מפונות המספרות על הבית שננטש תוך כדי בישול במטבח אחר ולא מוכר ואת הסיפור האנושי. בכל סרטון מספרת מפונה אחרת על החוויות שעברה בשנה האחרונה, הגעגועים והערגה לפעולות טריוויאליות

בנוסף יוצב בתערוכה מיצג בשם "חפצים" באצירתה של יפעת-שרה פרל הכולל חפצים אקראיים לכאורה שמאחורי כל חפץ סיפור הקשור לאירועי ה-7.10.

מדובר למעשה בחפצים של מפונים מהעוטף והצפון שמסמלים עבורם תקווה ותקומה. למשל סיר הג'חנון של יוכי אלון, תושבת בארי, ששימש אותה ואת נכדיה במשך השעות הארוכות בממ"ד ולאחר מכן גם בבית המלון בים המלח אליו פונו או קופסת העוגיות של אסנת פרי, אשתו של חיים פרי ז"ל שנחטף לעזה ונרצח בשבי חמאס.

עוד יוצגו צנצנת החמוצים של דני דניאל מקיבוץ רעים, היין האחרון שיוצר ביקב ניר עוז, תבניות השוקולד של השוקולטייר דביר קרפ ז"ל ועוד חפצים המסמלים את הגעגוע למציאות של לפני ה-7.10.

מטבח מעבר: לבשל בבית | גלריה אסיף, המרכז הקולינרי אסיף | לילינבלום 28, תל אביב | ראשון-חמישי 9:00-16:00, שישי 9:00-15:00 | הכניסה חופשית

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

פיצה הביתה מתארחים במתחם חוצות שפיים

תומכים בתוצרת מקומית: אירועי אוכל וחקלאות למען העסקים

אירועים ופסטיבלים
איך לנקות פומפייה

השיטה הקלה לניקוי פומפייה שאתם כנראה לא מכירים

מדריכים וטיפים
רשימת קניות לשעת חירום - מוצרי מזון בסיסיים מומלצים

רשימת קניות לשעת חירום: מלאי מזון מומלץ למלחמה

מדריכים וטיפים
מסיבת התה בבוסטון: מלחמות שפרצו בגלל אוכל

מלחמת אוכל: 5 מאכלים שהציתו מלחמות לאורך ההיסטוריה

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

פופ אפ לוטוס ביסקוף בדיזנגוף סנטר

חלום מתוק: פופ אפ מושחת שכולו לוטוס מגיע לדיזנגוף סנטר

אירועים ופסטיבלים
העוגייה הקרמלית הנחשקת בישראל מגיעה לפופ אפ מושחת במיוחד בדיזנגוף סנטר עם שלל קינוחי לוטוס, משקאות מפתים ופעילויות לכל המשפחה >>
קנונבול (Cannonball) קברנה סוביניון

שנה חדשה, טעמים חדשים: חברת שקד משיקה את קטלוג היין 2025

חדשות האוכל
חברת שקד משיקה את קטלוג היינות שלה לשנת 2025 עם יותר מ-80 יינות מקומיים ובינלאומיים ייחודיים ומסקרנים עם דגש על איכות ונגישות >>

מדריכים שאהבתם

טיפ של אלופים: איך לבחור ולשמור ברוקולי טרי

מדריכים וטיפים

השיטה שעובדת: איך למנוע מפסטה להידבק לעצמה?

מדריכים וטיפים

מה לזלול?