לזלול - מגזין שבא לאכול
בראנץ' ספרדי לקיץ של בית קנדינוף
קרדיט תמונה – אמיר מנחם

בין יפו לספרד: הבראנץ' הקליל של בית קנדינוף לקיץ

הקיץ הישראלי שובר שיאים ומסעדת בית קנדינוף היפואית משיקה בראנץ' ספרדי חדש עם שלל מנות קלילות שמתאימות בדיוק למזג האוויר הלוהט
שיתוף

תוכן עניינים

כשהקיץ הישראלי שוב מגיע לשיאים חדשים ולוהטים במיוחד, קשה לנו להתמודד יותר מהרגיל להתמודד עם אוכל כבד שמעמיס על הגוף ומכניס אותנו לתרדמת לשארית היום.

מי שנחלצת לעזרה בסוגיה הבוערת בימים אלו עם קונספט מדויק של מנות קטנות וקלילות היא מסעדת בית קנדינוף היפואית המוערכת שמשיקה בראנץ' חדש המותאם במיוחד לימים החמים ולטמפרטורות הנוסקות אל על.

מסע בין יפו לספרד

במסגרת ההפסקה המתודית שמציעים בבית קנדינוף בקיץ הזה תוכלו לצאת למסע בחצי האיברי עם תפריט מיוחד שהרכיב השף החדש של המסעדה, אוהד גור הרץ בשיתוף השף שמי גולומב. השניים יצרו שלל מנות קלילות המאפיינות את ספרד ואת מטבחי הים התיכון תוך שימוש יצירתי בדגים ומאכלי ים.

המפגש הזה בין יפו לים התיכון אינו זר למטבח של בית קנדינוף שעוד מראשיתו שאף לחבר בין המקומי לעונתי והתבסס רבות על הסמיכות לים והדגה הטרייה שהכתיבה פעמים רבות את אופי התפריט.

קלמרי ממולא פריקה יוגורט בצל חום - הבראנץ' של בית קנדינוף
קלמרי ממולא פריקה יוגורט בצל חום – הבראנץ' של בית קנדינוף | צילום: אמיר מנחם

השף אוהד גור הרץ (פאסטל, ג'ורג' וג'ון, צ'יקטי), שמחזיק ברזומה גם סטאז' בנומה ותקופה במסעדת VIGO בברצלונה, מביא לתפריט הבראנץ' החדש את המסורות הקולינריות של ספרד בפרשנות אישית תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים ולא פחות חשוב מזה – את האווירה הבלתי מחייבת שהולמת במדויק את האווירה היפואית בצהריים של בית קנדינוף.

ההשראה לתפריט מגיעה מן הקו המחבר בין יפו לספרד, מי שהייתה ידועה כספרד המוסלמית (אל אנדלוס) והיוותה מרכז תרבותי של סובלנות ודו קיום בין שלושת הדתות הגדולות. בדומה לכך במסעדה מאמינים בהרמוניה עם השכונה דרך מעשים ופועלים עם מיזמים תרבותיים משותפים בשכונה כולל גינת הירק שהקימו לטובת המטבח והסועדים יחד עם הקהילה השותפה לה.

המטבח האנדלוסי עצמו התאפיין בעושר ועזות טעמים תוך שימוש בתבלינים רבים וגיבש אליו מגוון מטבחים מאזורים רבים ומרוחקים זה מזה לכדי יצירת מנות שלמות ומנומקות.

בראנץ' ספרדי בבית קנדינוף – מה יש לזלול?

בתפריט הבראנץ' החדש של בית קנדינוף תמצאו מנות פתיחה כמו פדרונס מטוגנים עם רבע לימון; צלחת חריפים עם סחוג ירוק, צ'ילי צלוי, צ'ילי מותסס ושיפקה במילוי קרם פרש; פאן קון טומאט עם עגבניית ביף צלויה, לחם, עשבי תיבול ואנשובי; בובס ועגבניות עם קרם שרי ועירית; גספצ'ו צהוב עם פרי עונתי, מלפפון ושמן צ'ילי וחציל ממולא ברינזה צאן, פטרוזיליה וסלסת עגבניות (19-38 ש"ח).

עוד מנות שייקחו אתכם למסע בין יפו לספרד – ברזאולה ומלון עם סינטה מיושנת 30 יום ושקדים מעושנים; קרפצ'יו תמנון עם פפריקה מעושנת ושמן צ'ילי וברוסקטת רוסטביף בשומן בקר ואיולי שומן עוף (48-59 ש"ח).

לברק סלמורחו- בית קנדינוף
לברק סלמורחו- בית קנדינוף | צילום: אמיר מנחם

במנות הביניים לחלוקה תמצאו קלמרי ממולא פריקה ובצל חום; לברק למורוחו עם שרי צהוב, גלדי בצל וציר עוף; פריטו מיסטו עם קלמרי, שרימפס וקוד מטוגנים, איולי פפריקה, סלסת שיפקה ולימון; קרוקטס מטוגנים עם עגבניות מגוררות, יוגורט, שמן זעתר וסלסת שיפקה; סטייק דלעת אחו בלאנקו עם סלסת בצלים שרופים; ביצת עין ספרדית עם קרעי תפוח אדמה ובצל חום וביצה רכה ולימה עם קרם לימה, ביצה מושלמת, סלסת שיפקה, בצל חום, עגבניה (39-98 ש"ח).

בית קנדינוף | הצורפים 14 | שני-חמישי 18:00-00:00 | בראנץ' שישי 11:00-16:00 ותפריט רגיל בשישי ושבת בין 12:00-23:00 | פרטים והזמנות בטלפון 03-650-2938 ובאתר

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

סיפורים קשורים לבראנץ' ויפו

כתבות בשבילך

חבל לפספס