לזלול - מגזין אוכל ישראלי

בין יפו לספרד: הבראנץ' הקליל של בית קנדינוף לקיץ

הקיץ הישראלי שובר שיאים ומסעדת בית קנדינוף היפואית משיקה בראנץ' ספרדי חדש עם שלל מנות קלילות שמתאימות בדיוק למזג האוויר הלוהט
בראנץ' ספרדי לקיץ של בית קנדינוף
בראנץ' ספרדי לקיץ של בית קנדינוף | צילום: אמיר מנחם
שיתוף

כשהקיץ הישראלי שוב מגיע לשיאים חדשים ולוהטים במיוחד, קשה לנו להתמודד יותר מהרגיל להתמודד עם אוכל כבד שמעמיס על הגוף ומכניס אותנו לתרדמת לשארית היום.

מי שנחלצת לעזרה בסוגיה הבוערת בימים אלו עם קונספט מדויק של מנות קטנות וקלילות היא מסעדת בית קנדינוף היפואית המוערכת שמשיקה בראנץ' חדש המותאם במיוחד לימים החמים ולטמפרטורות הנוסקות אל על.

עוד טעימה: כל מה שתוכלו לזלול בבראנץ' של קפה מרטיני

מסע בין יפו לספרד

במסגרת ההפסקה המתודית שמציעים בבית קנדינוף בקיץ הזה תוכלו לצאת למסע בחצי האיברי עם תפריט מיוחד שהרכיב השף החדש של המסעדה, אוהד גור הרץ בשיתוף השף שמי גולומב. השניים יצרו שלל מנות קלילות המאפיינות את ספרד ואת מטבחי הים התיכון תוך שימוש יצירתי בדגים ומאכלי ים.

המפגש הזה בין יפו לים התיכון אינו זר למטבח של בית קנדינוף שעוד מראשיתו שאף לחבר בין המקומי לעונתי והתבסס רבות על הסמיכות לים והדגה הטרייה שהכתיבה פעמים רבות את אופי התפריט.

קלמרי ממולא פריקה יוגורט בצל חום - הבראנץ' של בית קנדינוף
קלמרי ממולא פריקה יוגורט בצל חום – הבראנץ' של בית קנדינוף | צילום: אמיר מנחם

השף אוהד גור הרץ (פאסטל, ג'ורג' וג'ון, צ'יקטי), שמחזיק ברזומה גם סטאז' בנומה ותקופה במסעדת VIGO בברצלונה, מביא לתפריט הבראנץ' החדש את המסורות הקולינריות של ספרד בפרשנות אישית תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים ולא פחות חשוב מזה – את האווירה הבלתי מחייבת שהולמת במדויק את האווירה היפואית בצהריים של בית קנדינוף.

ההשראה לתפריט מגיעה מן הקו המחבר בין יפו לספרד, מי שהייתה ידועה כספרד המוסלמית (אל אנדלוס) והיוותה מרכז תרבותי של סובלנות ודו קיום בין שלושת הדתות הגדולות. בדומה לכך במסעדה מאמינים בהרמוניה עם השכונה דרך מעשים ופועלים עם מיזמים תרבותיים משותפים בשכונה כולל גינת הירק שהקימו לטובת המטבח והסועדים יחד עם הקהילה השותפה לה.

המטבח האנדלוסי עצמו התאפיין בעושר ועזות טעמים תוך שימוש בתבלינים רבים וגיבש אליו מגוון מטבחים מאזורים רבים ומרוחקים זה מזה לכדי יצירת מנות שלמות ומנומקות.

בראנץ' ספרדי בבית קנדינוף – מה יש לזלול?

בתפריט הבראנץ' החדש של בית קנדינוף תמצאו מנות פתיחה כמו פדרונס מטוגנים עם רבע לימון; צלחת חריפים עם סחוג ירוק, צ'ילי צלוי, צ'ילי מותסס ושיפקה במילוי קרם פרש; פאן קון טומאט עם עגבניית ביף צלויה, לחם, עשבי תיבול ואנשובי; בובס ועגבניות עם קרם שרי ועירית; גספצ'ו צהוב עם פרי עונתי, מלפפון ושמן צ'ילי וחציל ממולא ברינזה צאן, פטרוזיליה וסלסת עגבניות (19-38 ש"ח).

עוד מנות שייקחו אתכם למסע בין יפו לספרד – ברזאולה ומלון עם סינטה מיושנת 30 יום ושקדים מעושנים; קרפצ'יו תמנון עם פפריקה מעושנת ושמן צ'ילי וברוסקטת רוסטביף בשומן בקר ואיולי שומן עוף (48-59 ש"ח).

לברק סלמורחו- בית קנדינוף
לברק סלמורחו- בית קנדינוף | צילום: אמיר מנחם

במנות הביניים לחלוקה תמצאו קלמרי ממולא פריקה ובצל חום; לברק למורוחו עם שרי צהוב, גלדי בצל וציר עוף; פריטו מיסטו עם קלמרי, שרימפס וקוד מטוגנים, איולי פפריקה, סלסת שיפקה ולימון; קרוקטס מטוגנים עם עגבניות מגוררות, יוגורט, שמן זעתר וסלסת שיפקה; סטייק דלעת אחו בלאנקו עם סלסת בצלים שרופים; ביצת עין ספרדית עם קרעי תפוח אדמה ובצל חום וביצה רכה ולימה עם קרם לימה, ביצה מושלמת, סלסת שיפקה, בצל חום, עגבניה (39-98 ש"ח).

בית קנדינוף | הצורפים 14 | שני-חמישי 18:00-00:00 | בראנץ' שישי 11:00-16:00 ותפריט רגיל בשישי ושבת בין 12:00-23:00 | פרטים והזמנות בטלפון 03-650-2938 ובאתר

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

הבראנץ' של נטע סלונים (thefoodnet) במסעדת MENA של שף ינון אלעל

בוקר בינלאומי: הבראנץ' של נטע סלונים חוזר בתאריכים חדשים

חדשות האוכל
הבראנץ' של שף עומר מילר במתחם DNA

בראנץ' & מרקט: שף עומר מילר מגיע לעזריאלי עם בראנץ' יווני

חדשות האוכל
בראנץ' תיאטרלי של בקסטייג' קפה

בראנץ' הצגה: בקסטייג' קפה מציע ארוחות באווירה תיאטרלית

חדשות האוכל
בראנץ' יווני של גרקו ביץ' תל אביב

גרקו ביץ': בראנץ' יווני אותנטי על חוף הים של תל אביב

חדשות האוכל
ישראל אהרוני מתארח במסעדת זוס לערב אחד

השבוע בחיפה: שף ישראל אהרוני מתארח במסעדת זוס

חדשות האוכל
פופ אפ בראנץ' נטע סלונים ו-DNA

השחיתות חוזרת: פופ אפ בראנץ' של נטע סלונים במתחם DNA

אירועים ופסטיבלים
בראנץ' חורף 2023 של דרימרי בייקרי ביסטרו

זה לא חלום: פתח תקווה מתחדשת עם בראנץ' שישי מושחת

חדשות האוכל
תפריט אביב 2023 ברוטצ' ביסטרו בר

חפש אותי בראשון: המסעדה שמציעה בראנץ' מושחת עד 20:00

חדשות האוכל
בראנץ' שישי שבת במסעדת נורדר

חשיפה לצפון: בראנץ' סופשבוע חדש בצפון הישן של תל אביב

חדשות האוכל
בראנץ' זוגי בטייסטינג רום

טייסטינג רום: בראנץ' זוגי חדש ומושחת במתחם שרונה

חדשות האוכל
בראנץ' יווני של מסעדת גיליז

יאסו: בראנץ' יווני חדש מגיע לשבור את ראשון לציון

חדשות האוכל
בראנץ' שישי במעדניית דלי אלהמברה

יין, כנאפה ואווירה יפואית: בראנץ' שישי במעדניית דלי אלהמברה

חדשות האוכל