בין יפו לספרד: הבראנץ' הקליל של בית קנדינוף לקיץ

הקיץ הישראלי שובר שיאים ומסעדת בית קנדינוף היפואית משיקה בראנץ' ספרדי חדש עם שלל מנות קלילות שמתאימות בדיוק למזג האוויר הלוהט.
בראנץ' ספרדי לקיץ של בית קנדינוף
בראנץ' ספרדי לקיץ של בית קנדינוף | צילום: אמיר מנחם

כשהקיץ הישראלי שוב מגיע לשיאים חדשים ולוהטים במיוחד, קשה לנו להתמודד יותר מהרגיל להתמודד עם אוכל כבד שמעמיס על הגוף ומכניס אותנו לתרדמת לשארית היום.

מי שנחלצת לעזרה בסוגיה הבוערת בימים אלו עם קונספט מדויק של מנות קטנות וקלילות היא מסעדת בית קנדינוף היפואית המוערכת שמשיקה בראנץ' חדש המותאם במיוחד לימים החמים ולטמפרטורות הנוסקות אל על.

עוד טעימה: כל מה שתוכלו לזלול בבראנץ' של קפה מרטיני

מסע בין יפו לספרד

במסגרת ההפסקה המתודית שמציעים בבית קנדינוף בקיץ הזה תוכלו לצאת למסע בחצי האיברי עם תפריט מיוחד שהרכיב השף החדש של המסעדה, אוהד גור הרץ בשיתוף השף שמי גולומב. השניים יצרו שלל מנות קלילות המאפיינות את ספרד ואת מטבחי הים התיכון תוך שימוש יצירתי בדגים ומאכלי ים.

המפגש הזה בין יפו לים התיכון אינו זר למטבח של בית קנדינוף שעוד מראשיתו שאף לחבר בין המקומי לעונתי והתבסס רבות על הסמיכות לים והדגה הטרייה שהכתיבה פעמים רבות את אופי התפריט.

קלמרי ממולא פריקה יוגורט בצל חום - הבראנץ' של בית קנדינוף
קלמרי ממולא פריקה יוגורט בצל חום – הבראנץ' של בית קנדינוף | צילום: אמיר מנחם

השף אוהד גור הרץ (פאסטל, ג'ורג' וג'ון, צ'יקטי), שמחזיק ברזומה גם סטאז' בנומה ותקופה במסעדת VIGO בברצלונה, מביא לתפריט הבראנץ' החדש את המסורות הקולינריות של ספרד בפרשנות אישית תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים ולא פחות חשוב מזה – את האווירה הבלתי מחייבת שהולמת במדויק את האווירה היפואית בצהריים של בית קנדינוף.

ההשראה לתפריט מגיעה מן הקו המחבר בין יפו לספרד, מי שהייתה ידועה כספרד המוסלמית (אל אנדלוס) והיוותה מרכז תרבותי של סובלנות ודו קיום בין שלושת הדתות הגדולות. בדומה לכך במסעדה מאמינים בהרמוניה עם השכונה דרך מעשים ופועלים עם מיזמים תרבותיים משותפים בשכונה כולל גינת הירק שהקימו לטובת המטבח והסועדים יחד עם הקהילה השותפה לה.

המטבח האנדלוסי עצמו התאפיין בעושר ועזות טעמים תוך שימוש בתבלינים רבים וגיבש אליו מגוון מטבחים מאזורים רבים ומרוחקים זה מזה לכדי יצירת מנות שלמות ומנומקות.

עוד טעימה: הכל על מסעדת קפטן הוק ביפו

בראנץ' ספרדי בבית קנדינוף – מה יש לזלול?

בתפריט הבראנץ' החדש של בית קנדינוף תמצאו מנות פתיחה כמו פדרונס מטוגנים עם רבע לימון; צלחת חריפים עם סחוג ירוק, צ'ילי צלוי, צ'ילי מותסס ושיפקה במילוי קרם פרש; פאן קון טומאט עם עגבניית ביף צלויה, לחם, עשבי תיבול ואנשובי; בובס ועגבניות עם קרם שרי ועירית; גספצ'ו צהוב עם פרי עונתי, מלפפון ושמן צ'ילי וחציל ממולא ברינזה צאן, פטרוזיליה וסלסת עגבניות (19-38 ש"ח).

עוד מנות שייקחו אתכם למסע בין יפו לספרד – ברזאולה ומלון עם סינטה מיושנת 30 יום ושקדים מעושנים; קרפצ'יו תמנון עם פפריקה מעושנת ושמן צ'ילי וברוסקטת רוסטביף בשומן בקר ואיולי שומן עוף (48-59 ש"ח).

לברק סלמורחו- בית קנדינוף
לברק סלמורחו- בית קנדינוף | צילום: אמיר מנחם

במנות הביניים לחלוקה תמצאו קלמרי ממולא פריקה ובצל חום; לברק למורוחו עם שרי צהוב, גלדי בצל וציר עוף; פריטו מיסטו עם קלמרי, שרימפס וקוד מטוגנים, איולי פפריקה, סלסת שיפקה ולימון; קרוקטס מטוגנים עם עגבניות מגוררות, יוגורט, שמן זעתר וסלסת שיפקה; סטייק דלעת אחו בלאנקו עם סלסת בצלים שרופים; ביצת עין ספרדית עם קרעי תפוח אדמה ובצל חום וביצה רכה ולימה עם קרם לימה, ביצה מושלמת, סלסת שיפקה, בצל חום, עגבניה (39-98 ש"ח).

בית קנדינוף | הצורפים 14 | שני-חמישי 18:00-00:00 | בראנץ' שישי 11:00-16:00 ותפריט רגיל בשישי ושבת בין 12:00-23:00 | פרטים והזמנות בטלפון 03-650-2938 ובאתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

בראנץ' פיצה מוצ'ה

פיצה מוצ'ה מציגה: בראנץ' על טהרת הפיצה

חדשות האוכל
הבראנץ' של נטע סלונים (thefoodnet) במסעדת MENA של שף ינון אלעל

בוקר בינלאומי: הבראנץ' של נטע סלונים חוזר בתאריכים חדשים

חדשות האוכל
תפריט אביב 2023 ברוטצ' ביסטרו בר

חפש אותי בראשון: המסעדה שמציעה בראנץ' מושחת עד 20:00

חדשות האוכל
הבראנץ' של שף עומר מילר במתחם DNA

בראנץ' & מרקט: שף עומר מילר מגיע לעזריאלי עם בראנץ' יווני

חדשות האוכל

טרי מהתנור

שולחן השף: נודלס מגיעה לנטפליקס

מאיטליה ועד קמבודיה: שולחן השף חוזרת עם עונת נודלס מעוררת תיאבון

חדשות האוכל
סדרת הדוקו-אוכל המדוברת של נטפליקס חוזרת למסך. שולחן השף: נודלס תוקדש ל-4 שפים מוערכים מסביב לעולם, מאיטליה ועד קמבודיה. וזו רק ההתחלה >>
קולקציית העוגות והקינוחים של ביסקוטי לראש השנה 2024

מלכת הדבש: ביסקוטי מציגה קולקציית עוגות וקינוחים מפתה לראש השנה

חדשות האוכל
לא התארגנתם על עוגה לראש השנה? רוצו לבדוק את קולקציית העוגות והקינוחים עתירת הדבש של קונדיטוריית ביסקוטי למרכז שולחן החג >>

מדריכים שאהבתם

השיטה נחשפת: איך לסחוט לימון בלי לחתוך אותו לחצי?

מדריכים וטיפים

השיטות שעובדות: איך יודעים שהשמן חם מספיק לטיגון?

מדריכים וטיפים

מה לזלול?