תוכניות בישול ודוקו-אוכל הפכו בשנים האחרונות לז'אנרים פופולריים במיוחד בענקית הסטרימינג נטפליקס. אספנו 10 תוכנית בישול מומלצות במיוחד שזמינות בנטפליקס ממש עכשיו, מאוכל רחוב מושחת ברחבי ארצות הברית ועד מסעדות מישלן מסביב לעולם.
עוד טעימה: מה מחכה בשבוע דוקו שף ביס דוקו
תוכניות בישול מומלצות בנטפליקס
מלח, שומן, חומצה, חום / Salt, Fat, Acid, Heat
מבוסס על ספר הבישול רב המכר של סאמין נוסראת עם השם הזהה. במיני סדרה, מלמדת סאמין את הצופים על 4 העקרונות הבסיסיים של עולם הבישול: מלח, שומן, חומצה וחום. בפרק המוקדש למלח מבקרת סאמין ביפן שם היא מתחקה אחר הצורות הרבות של מליחות, ממלח ים לרוטב סויה. בפרק המוקדש לשומן סאמין מבקרת בצפון איטליה וטועמת שמן זית, שומן חזיר וגבינות.
בפרק המוקדש לחומצה מטיילת סאמין במקסיקו שם היא מתוודעת לתפקיד הרכיבים החומציים במנות האוכל השונות – מדבש, עד תפוזים חמוצים וסלסות. בפרק האחרון שמוקדש לחום, חוזרת סאמין לביתה בקליפורניה ומדגימה שיטות להעשרת הבישול בעזרת חום, מצליית בשר לאורז פריך.
שולחן השף / Chef's Table
הסדרה המצליחה כבר נמצאת בעונתה השישית (כולל עונה אחת שהוקדשה לקונדיטוריה). כל פרק מתמקד בשף אחד בעל שם עולמי שמספר על דרכו הקולינרית, הסטייל שפיתח לאורך השנים ועל השראות הבישול שלו.
זו הזדמנות חד פעמית להציץ מאחורי הקלעים של עולמם ומטבחם של שפים בעלי כוכב מישלן מכל העולם. הצילום היפהפה, הנופים, מנות האוכל המוקפדות והתשוקה של השפים לעבודתם יוצרת חוויה מלאת יופי, קסם והשראה.
עוד טעימה: חדש בנטפליקס: שולחן השף על הגריל
מכוער וטעים / Ugly Delicious
השף הידוע, דיוויד צ'אנג, שמוכר בעיקר בזכות קבוצת המסעדות שלו – מומופוקו, לוקח את הצופים למסע מושחת של בישול, סעודות ובילויים עם חבריו בארה"ב, ביניהם מפורסמים רבים כמו עזיז אנסרי וג'ימי קימל.
כל פרק מתרכז בסוג מזון או בישול ספציפי – עוף מטוגן, אורז, ברביקיו, טאקו, פיצה, ממולאים, פירות ים, סטייקים, קארי ופרקים שמתמקדים בבישול ביתי, צליית בשר ומנות ילדים. מעבר למתכונים המושחתים, הסדרה מצטיינת בתחושת פאן, עם שיחות קלילות עם חבריו ושפים שונים שהוא פוגש במהלך הדרך על בישול והחיים בכלל. העונה השנייה עלתה בחודש שעבר במלואה לנטפליקס.
שיחות עם שפים / The Chef Show
עוד תוכנית בישול באווירה משוחררת שמשלבת בין מתכונים מושחתים לשיחות עם חברים. את התוכנית מובילים השפים רוי צ'וי וג'ון פאברו שעבדו לראשונה יחד בסרט 'שף' משנת 2014. בתוכנית, השפים מתנסים במתכונים שונים של המסעדות הטובות ביותר בארצות הברית לצד מפורסמים שונים כמו רוברט דאוני ג'וניור, טום הולנד וגווינת' פאלטרו ושפים פופולריים כמו דיוויד צ'אנג, וולפגנג פאק.
הם מתנסים בשיטות צלייה שונות, מתחרים באפיית לחם, בישול מקסיקני ופיצות ומשחזרים את המתכונים האהובים מהסרט 'שף'. 3 העונות של הסדרה זמינים בנטפליקס.
שמישהו יאכיל את פיל / Somebody Feed Phil
פיליפ רוזנטל, שידוע בעיקר כיוצר הסיטקום 'כולם אוהבים את ריימונד', מוביל את סדרת מסעות האוכל הזו כשהוא מטייל בשלל יעדים בעולם ומתחקה אחר המאכלים המסורתיים והמסעדות המומלצות ביותר בכל עיר. בין השאר מבקר פיל בבנגקוק, סייגון, ליסבון, ניו אורלינס, מקסיקו סיטי, ונציה, דאבלין, בואנוס איירס, קופנהגן, קייפ טאון, ניו יורק ואפילו חווה את המנות הטובות ביותר של העיר תל אביב, בפרק המוקדש לה וטועם בין השאר שקשוקה וחומוס. עונתה השנייה של הסדרה עלתה זה מכבר לצפייה.
בוקר צהריים וערב / Breakfast, Lunch & Dinner
סדרה נוספת בהובלתו של השף דיוויד צ'אנג כשהפעם יוצא צ'אנג לביקור בעיר אחרת ברחבי העולם בליווי חבריו הטובים ושפים פופולריים. בפרק הראשון מצטרף צ'אנג לשחקן סת' רוגן במסע קולינרי מתודלק בגראס בעיר הולדתו של רוגן, וונקובר. בפרק השני הוא מבשל כבש ומתנסה בהכנת ט'אגין עם כריסי טיגן במרקש. בפרק השלישי יוצא צ'אנג עם לינה ויית' למקומות האהובים עליהם בלוס אנג'לס וטועמים בין השאר סרטני נהרות חריפים ובראוניז בטיגון עמוק ובפרק הרביעי והאחרון לעונה מטייל צ'אנג עם קייט מקינון בפנון פן, בירת קמבודיה ולומדים את תרבות האוכל של המדינה.
אוכל רחוב / Street Food
אם אתם חובבי מסעות ואוכל רחוב, זו הסדרה בשבילכם. העונה הראשונה מתרכזת באסיה כשכל פרק מוקדש למדינה אחרת – יפן, הודו, אינדונזיה, דרום קוריאה, וייטנאם, סינגפור, טייוואן והפיליפינים. בכל פרק חוקרים את תרבות אוכל הרחוב עם דוכני האוכל השונים על מרכיביו וטעמיו והאנשים הייחודיים שמנהלים את הדוכנים יומם וליל.
מבושל / Cooked
ב'מבושל' תקבלו תוכנית בישול, שיעור היסטוריה ושיעור במדעים בסדרה אחת. מבוסס על ספרו של מייקל פולן, סדרת הדוקו הזו בוחנת איך בישול התפתח לאורך ההיסטוריה וכיצד האלמנטים הבסיסיים – אש, מים, אוויר ואדמה, תורמים להכנת אוכל.
בין השאר נלמד על לחמים, גבינות ומזון מעובד. בפרק המוקדש לאש פולן פוגש ציידים אוסטרליים ובמומחה לצליית בשר כדי ללמוד על השפעת האש על התפתחות הבישול.
בפרק המוקדש למים פולן חוקר את המטבח ההודי והתרומה של בישול בסיר לאיכות המזון, כמו כן הוא בוחן את השפעת המזון המעובד על חיינו ובריאותנו. בפרק האוויר מתמקד פולן במדע של הכנת הלחם וטבעו של הגלוטן ובפרק המוקדש לאדמה חוקר פולן את תהליך התסיסה במזונות שונים.
תולדות הטאקו / Taco Chronicles
סדרה דוברת ספרדית העוקבת אחר ההיסטוריה העשירה של הטאקו על סוגיו השונים. כל פרק מתמקד בסוג אחר של טאקו. הפרק הראשון עוסק בטאקו אל פסטור – מנה המשלבת נתחי חזיר ופופולרית במיוחד במקסיקו.
בפרק השני נגלה את הקרניטס ונבקר בבירת הקרניטס העולמית – מיצ'ואקאן. בפרק השלישי נלמד על טאקו דה קנסטה וברביעי על קרנה אסאדה מטיחואנה עד לוס אנג'לס.
10. טעמי סין / Flavorful Origins
סדרת המעמיקה לנבכי הטעמים הסיניים כשכל עונה מתמקדת במחוז אחר בסין ומציגה את אורח החיים של התושבים, מסורות האוכל השונות שלהם ואת שלל המאכלים הייחודיים למחוז.
הפרקים עצמם קצרים מהרגיל ונעים בין עשר דקות לרבע שעה לפרק כשכל אחד מהם מתמקד במאכל מסוים הנפוץ במחוז, ממאכלי חלב, פירות מקומיים, ירקות כבושים, בשרים, זיתים, דגים, צדפות, אצות ועוד.