סדרת הדוקו-אוכל זוכת פרס האמי של נטפליקס "שולחן השף" התאפיינה בעונותיה עד כה במראה המוקפד של המנות, במסעדות המעוצבות ובמטבח העילי של שפים עטורי מישלן ופרסים אחרים.
העונה החדשה, שולחן השף: על הגריל עם זאת מפתיעה עם שינוי כיוון של 180 מעלות ועוסקת בעולמם של מסעדות המתמקדות בעולם המופלא של הגריל ומתלווה לשפים ומומחים בצלייה במסע אחר הברביקיו העסיסי והמעושן המושלם.
שולחן השף: על הגריל מלווה מומחי בשר וגריל בארצות הברית, מקסיקו ואוסטרליה ומציגה את יכולות השליטה שלהם באש ואת מגוון המאכלים המושחתים שהם מייצרים. מצלעות נוטפות שומן, חזירים שנצלים בשלמותם, מאכלי ים, ירקות על הגריל ואפילו קינוחים.
קראו עוד: חדש בנטפליקס – השעשועון עוגה או לא עוגה
שולחן השף: על הגריל מסביב לעולם
הסדרה של נטפליקס זכתה לביקורת רחבה לאורך השנים על ייצוג צר של העולם הקולינרי בטענה שהיא מתרכזת בעיקר בשפים זכרים ולבנים, אך נראה כי בסדרה החדשה היוצרים לקחו את הביקורת לתשומת לבם. שולחן השף: על הגריל מציגה מגוון רחב של מרכיבים, שיטות הכנה וסגנונות מסביב לעולם.
בטריילר לעונה החדשה אנחנו נחשפים לפרקים העונה כשכל פרק יתמקד במסעדת ברביקיו אחרת מסביב לעולם עם מומחי גריל שונים.
אחד מהפרקים מתמקד בטוטסי טומאנץ מלקסינגטון שבטקסס, שמבשלת כבר יותר מ-50 שנה ללא הפסקה. "אני לא יכולה לומר עד כמה המצלה שלי חם, כי אני מרגישה אותו בעזרת הידיים. ככה אני עושה את זה", אומרת טוטסי.
עוד טעימה: 10 תוכניות בישול מומלצות בנטפליקס
פרק נוסף מתמקד בשף לנוקס הייסטי מסידני, אוסטרליה שמשתמש באש כדי לבשל בשר, ירקות ומאפים. "בישול באש הוא דבר חי, כי אתה לעולם לא בשליטה מלאה. האש היא זו שבשליטה.", אומר הייסטי.
הפרק השלישי מתמקד בשף רוסליה צ'אי צ'אק, מז'קאשונה, מקסיקו, שמבשלת בשיטה מסורתית כמו בני המאיה לפני 1,000 שנה.
הפרק האחרון מתמקד ברודני סקוט, מצ'ארלסטון, דרום קרוליינה שלמד את אמנות הצלייה תוך כדי עשייה.
"הניחוח הזה תמיד באוויר. אנשים פשוט זורמים פנימה. משפחה, חברים, לפעמים זרים.", מוסיף סקוט.
כל ארבעת פרקי העונה של שולחן השף: על הגריל יהיו זמינים לצפייה ישירה בנטפליקס החל מה-2 בספטמבר.