"ג'וליה" בדוקו שף 2022 של יס דוקו
קרדיט תמונה – יח"צ
שיתוף

תוכן עניינים

לכבוד שידור הבכורה של הסרט הדוקומנטרי ג'וליה שעוסק בחלוצת הבישול הטלוויזיוני והשף-סלבריטי הראשונה, ג'וליה צ'יילד, משיק ערוץ יס דוקו את שבוע דוקו שף 2022 עם מיטב סרטי דוקו אוכל נבחרים ומעוררי תיאבון מרחבי העולם.

"ג'וליה" בדוקו שף 2022 של יס דוקו
"ג'וליה" בדוקו שף 2022 של יס דוקו | יח"צ

בין השפים שיככבו בשבוע דוקו שף תמצאו את שף אנתוני בורדיין, שף יובל בן נריה, שף יותם אוטולנגי, שף אוון פנקי ועוד רבים וטובים.

דוקו שף 2022 ביס דוקו – הסרטים המשתתפים

ג'וליה | Julia

סיפור חייה של ג'וליה צ'יילד, מחלוצות תוכניות הבישול הטלוויזיוניות בארצות הברית שהפכה בגיל 51 לסלבריטי-שף הראשונה. מילדותה כבת למשפחת עשירים, טיוליה בעולם ועד להתגייסותה לצבא.

הסרט מלווה בראיונות עם שפים-עמיתים מוערכים ומשובץ בחומר ארכיוני מתוכניות הבישול שלה. במהלך המסע נחשפת דמותה המורכבת של צ'יילד, אופייה הכובש ותשוקתה העזה לבישול.

בכורה ב-yesVOD וב-STINGTV: מיום שבת, 3.9. שידור ביום ראשון, 4.9, בשעה 22:00 בערוץ yes דוקו.

שף: סרט על אנתוני בורדיין | Roadrunner: A Film about Anthony Bourdain

סרטו של הבמאי זוכר האוסקר מורגן נוויל ("20 צעדים מתהילה") הוא דיוקן מרתק ואינטימי על השף היהודי-אמריקאי הידוע אנתוני בורדיין.

הסרט מלווה את בורדיין מתחילת דרכו כשף בניו יורק והפיכתו לסלבריטי עם יציאת ספרו "סודו מחיי המטבח" שהפך לסנסציה והוביל את בורדיין לקריירה טלוויזיונית עם סדרת מסעות מצליחה.

שף: סרט על אנתוני בורדיין משלב קטעים מהסדרות בכיכובו עם סצנות שלא שודרו מעולם, סרטונים אישיים ותובנות של הקרובים אליו ביותר על אישיותו, ליבו הרחב והתשוקה לבישול, תרבות וטיולים.

בכורה ב-yesVOD וב-STINGTV: מיום ראשון, 4.9. שידור ביום שישי, 10.9, בשעה 22:00 ב-yes דוקו.

משתגעים על צ'ילי | Chiliheads

סרט דוקו אוכל שעוקב אחר היחסים הלוהטים בין בני האדם לצ'ילי לאורך ההיסטוריה. הסרט יוצא למסע מעורר אחר הפלפל החריף ב-5 מדינות שונות. מארצות הברית, קנדה ומקסיקו ועד הודו וטרינידד.

בכל מדינה נחשפים ה"צ'יליהדס", מעריצים מושבעים של פלפלים חריפים שחיים את חייהם מחריף אחד לחריף יותר עם תרבות שלמה סביב הירק הייחודי.

הסרט מפרק לגורמים את ההיסטוריה של הפלפלים החריפים בעזרת שיחות עם חקלאים, שפים, מדענים, היסטוריונים ופסיכואנליטיקאים ומלווה את מלחמתם המתמדת של המגדלים הקטנים בפיתוח הפלפל החריף בעולם.

בכורה ב-yesVOD וב-STINGTV: מיום ראשון, 4.9. שידור ביום חמישי, 8.9, בשעה 22:00 ב-yes דוקו.

המסעדה הטובה ביותר בישראל

שידור נוסף לדוקו אוכל, המסעדה הכי טובה בישראל, על שף יובל בן נריה שהפך לסנסציה מקומית כשפתח את מסעדת טאיזו עטורת השבחים. הסרט עוקב אחר תהליך ההקמה הארוך של מסעדתו החדשה, מסעדת a שהחל רגע לפני הקורונה ועוקב אחר המשברים המקצועיים וגם האישיים לאורך התקופה המבלבלת.

הבמאית טליה ענבר תיעדה את בן נריה במשך שנתיים מגיוס ההשקעה עד לרגע הפתיחה המרגש כשהכל מונח על הכף.

יום רביעי, 7.9, בשעה 22:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV

אלוף הראמן: תבואו כל יום | Come Back Anytime

הסרט עוקב אחר מסמאטו אואדה, מאסטר ראמן אוטודידקט שמתפעל יחד עם אשתו את חנות הראמן המיתולוגית של טוקיו – ביזנטאי כבר יותר מ-40 שנה.

המצלמה מתלוות אל המאסטר במשך שנה שלמה בה אנו נחשפים לחיוניות והרעב הבלתי נגמר לשילוב טכניקות ואלמנטים חדשים בבישול שלו גם לאחר שנים כה רבות. דרך מסעותיו מחוץ לעיר בחיפוש מצרכים נדירים, בבית עם אשתו ובמסעדה, נחשפת דמותו המיוחדת והחד פעמית של אואדה.

יום שני, 5.9, בשעה 20:35 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.

ציידי הכמהין | The Truffle Hunters

דוקו דרמה מרגש אודות קבוצה של ציידי כמהין בשנות השבעים לחייהם המקדישים את זמנם למרדף אחר פטריית הכמהין הלבנה של אלבה שנחשבת לגביע הקדוש של פטריות הכמהין היוקרתית מביניהן.

הקבוצה תרה אחר הפטריות ביערות האלון והאגוז של חבל פיימונטה באיטליה ונעזרת בכלבים שאומנו במיוחד למטרה.

יום ראשון, 4.9, בשעה 23:35 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.

אוטולנגי והעוגות של ורסאי | Ottolenghi and the Cakes of Versailles

דוקו ייחודי העוקב אחר השף הישראלי, יותם אוטולנגי בקיץ 2018 עת התבקש על ידי מוזיאון המטרופוליטן לאמנות בניו יורק להפיק ערב גאלה קולינרי
עם ארוחת קינוחים מופארת בסגנון שהוגש בארמון ורסאי בהשראת תערוכה בנושא שהוצגה באותו הזמן.

הסרט עוקב אחר מסע התחקיר של אוטולנגי בארמון ורסאי עם הצצה בלעדית אל תוככי בית המלוכה הצרפתי.

יום רביעי, 7.9, בשעה 23:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.

פנקי | Funke

סרט קולינרי מרגש שעוקב אחר שף אוון פנקי במלחמתו למען האמנות ההולכת ודועכת של הכנת פסטות בעבודת יד.

הסרט מלווה את פנקי מרגע סגירת המסעדה האיטלקית המצליחה שלו דרך המשבר האישי, הרגשי והמקצועי ועד לקאמבק לשוק התחרותי והרווי של לוס אנג'לס, במיוחד עבור מי שלא מוותר על הכנת הפסטות שלו בעבודת יד.

יום שלישי, 6.9, בשעה 22:55 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.

פשוט טעים: דיאנה קנדי | Nothing Fancy: Diana Kennedy

הסרט עוקב אחר סיפורה של מלכת המטבח המקסיקני, דיאנה קנדי. קנדי היא גורו בישול ידועה שחיברה תשעה ספרי בישול המתמקדים במטבח המקסיקני.

לפני כ-50 שנה היא קבעה את ביתה במיצ'ואקן במקסיקו והגיעה לכל שטח אדמה בה יכלה ללמוד על מתכונים מקומיים, ירקות ותבלינים ושיטות בישול מקוריות. גם כיום קנדי מטיילת ומבשלת וממשיכה לחקור בהתלהבות את הטבח המקסיקני.

יום שני, 5.9, בשעה 23:35 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.

דוקו שף 2022 ביס דוקו | 4-10.9 ביס דוקו, ב-Yes VOD וב-StingTV

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס