חברת ביונד מיט שנודעה בזכות תחליפי הבשר שלה המדמים בשר אמיתי מבחינת טעם מרקם ומראה משיקה לראשונה בארצות הברית את ביונד סטייק טבעוני שיצטרף להמבורגרים, הנקניקיות והבשר הטחון של החברה.
בעוד המבורגרים טבעוניים הפכו להיות נפוצים עם שפע אפשרויות משלל מרכיבים מן הטבע בכל מה שנוגע לסטייקים לעומת זאת, נדמה שהמשימה קשה יותר.
היכולת לייצר תחליף שידמה את המרקם הספציפי מצריכה יכולות טכנולוגיות משמעותיות ומיטב חברות הפודטק מסביב לעולם עומלות על פיתוחים עתידיים שיכבשו את עולם תחליפי הבשר.
עוד טעימה: יצאנו לטעום את תחליפי הבשר של creative pea
הסטייק הטבעוני של חברת ביונד
כעת חברת ביונד מיט עושה את הצעד הראשון בענף ומשיקה את ביונד סטייק שמתיימר להווה תחליף לסטייקים מבשר אמיתי ועשוי בין השאר משעועית פאבה וגלוטן חיטה.
על פי החברה, ביונד סטייק מכיל כ-21 גרם חלבון, דל בשומנים רווים, ללא כולסטרול ולא מכיל כמובן הורמונים או אנטיביוטיקה בהם נוהגים לעשות שימוש בתעשיית הבשר. הסטייק עצמו מגיע כרצועות בגודל ביס שמתאימים לאכילה בנפרד או כתוספת לסלטים, תבשילים ועוד.
הסטייק הטבעוני החדש של ביונד יושק ברשת הסופרמרקטים וולמארט וברשתות השיווק הקטנות בהמשך החודש במחיר של כ-8 דולר לאריזה של כ-300 גרם.
ההכרזה על המוצר החדש מגיעה לאחר חודש מאתגר של חברת ביונד מיט בשווקי ההון. רק בשבוע שעבר דיווחה החברה על פיטורים של כ-200 עובדים, כ-19% מכוח האדם, זאת על רקע הורדת התחזיות לקראת פרסום הדוחות הצפוי בתחילת נובמבר.
מניית ביונד מיט איבדה מתחילת השנה קרוב ל-80 אחוזים מערכה בין השאר עקב נטישה צרכנית של שוק תחליפי הבשר מאז סיום מגפת הקורונה והאינפלציה שהופכת את התחליפים היקרים יותר לפחות אטרקטיביים.