איך להכין ביצים קשות בנינג'ה גריל ללא מאמץ

מדריך צעד אחר צעד להכנת ביצים קשות בנינג'ה גריל, טעויות נפוצות ואיך לפתור אותן וכל מה שצריך לדעת בדרך לביצה קשה בדיוק במידה בנינג'ה
איך מכינים ביצים קשות בנינג'ה גריל
איך מכינים ביצים קשות בנינג'ה גריל
שיתוף

הנינג'ה גריל שלנו הפך מזמן למלך המטבח. מבשר לירקות ואפילו עוגות, נראה שאין משהו שהוא לא יודע לעשות. אך לא תמיד צריך להכין מנות מפוארות בעזרתו. למעשה, הנינג'ה טוב גם למשימות בישול פשוטות ויכול להוות תחליף לבישול קלאסי על הכיריים של מנות מחומרי גלם בסיסיים, למשל בישול ביצים קשות. במדריך הבא נגלה איך להכין ביצים קשות בנינג'ה גריל בקלות וביעילות בכמה דקות בלבד.

הכנת ביצים קשות בנינג'ה גריל מספקת מספר יתרונות. יכולתו של המכשיר לספק בישול אחיד בטמפרטורה יציבה ומדויקת, מאפשרת לביצים להגיע למידת העשייה המושלמת, זאת בניגוד לבישול בסיר עם מים רותחים למשל שמצריך מעקב מתמיד.

כמי שמעריכים איכות ויעילות בבישול, היינו חייבים לנסות ולהכין ביצים קשות בנינג'ה. ניגשנו למשימה בסקרנות ובמעט ספקנות, אך התוצאה לא אכזבה. לא רק שהביצים בושלו לשלמות, בדיוק למידה הנכונה, אלא שקלות השימוש, החיסכון בזמן והשמירה על הניקיון במטבח, שינו את שגרת בישול הביצים שלנו.

עוד טעימה: איך להכין חלה בנינג'ה גריל

כלים ומרכיבים דרושים

תמיד מומלץ לאסוף את כל הכלים והמרכיבים הדרושים לפני הבישול בכדי לאפשר תהליך חלק, יעיל ומוצלח. זה מה שתצטרכו.

  • סלסלת נינג'ה גריל להנחת הביצים
  • מלקחיים לטיפול בטוח בביצים לאחר ההכנה.
  • קערה עם מי קרח לקירור הביצים במהירות ועצירת הבישול

עוד טעימה: איך להכין צ'יפס בנינג'ה גריל

איך להכין ביצים קשות בנינג'ה גריל – צעד אחר צעד

  1. הוציאו את הביצים מהמקרר כ-15-30 דקות לפני ההכנה בכדי למנוע סדקים כתוצאה משינויי טמפרטורה חדים ולהבטיח בישול אחיד.
  2. חממו את הנינג'ה ל-130 מעלות על מצב צלייה.
  3. כשהמכשיר חם, סדרו בזהירות את הביצים בסלסלה מבלי שייגעו זו בזו כל האפשר בעזרת המלקחיים.
  4. קבעו את זמן ההכנה על פי מידת העשייה הרצויה. 11-13 דקות לביצים רכות או 14-16 דקות לביצים קשות.
  5. העבירו את הביצים מיד לאחר הבישול לקערה עם מי קרח בעזרת המלקחיים וקררו במשך 10 דקות.
  6. לאחר הקירור, סדקו בנקישה כל ביצה על השיש או משטח ישר אחר וקלפו תחת זרם מים.
  7. הגישו מיד או אחסנו ביצים קשות בקופסא אטומה במקרר עד לשבוע.

עוד טעימה: 5 טעויות בהכנת ביצים קשות שכולם עושים

פתרון בעיות נפוצות

למרות דרך ההכנה הפשוטה להפליא, עלולות לצוץ מדי פעם בעיות בעת הכנת ביצה קשה בנינג'ה גריל. אספנו כמה בעיות נפוצות שייתכן ותתקלו בהן ואיך לפתור אותן בצורה יעילה.

ביצים נסדקות בזמן הבישול

הקפידו להוציא את הביצים מהמקרר כ-15-30 דקות לפני ההכנה בכדי למנוע שינויי טמפרטורות קיצוניים וזכרו לא לצופף יותר מדי ביצים בתוך הסלסלה. אם הביצים נסדקות מעט, הן עדיין טובות לאכילה, אך עדיף לצרוך אותן מיד ולא לשמור לזמן מאוחר יותר.

ביצה קשה במידת עשייה לא נכונה

זמן ההכנה יכול להשתנות בהתאם לדגם הנינג'ה שיש לכם, גודל הביצה ומידת העשייה הרצויה. אם הביצים לא מבושלות מספיק, העלו את זמן הבישול ב-1-2 דקות נוספות בפעם הבאה. בהתאם, אם הן מבושלות יתר על המידה, נסו להוריד את זמן הבישול בפעם הבאה.

ביצים קשות שלא מתקלפות

הקפידו להעביר את הביצים הקשות המוכנות ישירות לאמבטיית קרח בכדי לעצור את הבישול ולהבטיח קילוף קל לאחר מכן. סדקו את הביצים קלות על השיש או משטח ישר אחר וקלפו תחת זרם המים בכיור.

יש לכם טיפ מעולה להכנת ביצים קשות בנינג'ה גריל? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments