איך להכין חזה עוף במחבת כמו השפים: מתכון עסיסי במיוחד

שוב מטגנים חזה עוף במחבת לארוחת הערב ומקבלים עוף יבש במרקם לא לעיס? יש פתרון. מתכון לחזה עוף עסיסי ומלא טעמים שמצליח בכל פעם
איך להכין חזה עוף במחבת
איך להכין חזה עוף במחבת
שיתוף

טיגון חזה עוף במחבת על הכיריים נשמע אולי פשוט אבל מהווה אתגר קולינרי שרבים שואפים לשלוט בו. הנתח הרזה והרבגוני הזה יכול לספוג היטב מגוון טעמים בשלל טכניקות בישול, אך המשימה של הכנת חזה עוף עסיסי ועשוי לשלמות במחבת מבלי לייבש אותו, עלולה להפוך למורכבת במיוחד גם עבור טבחים מנוסים.

בפוסט הבא נציע מדריך צעד אחר צעד להכנת חזה עוף במחבת שיבטיח מנה עסיסית במיוחד בכל פעם מחדש, נסקור טעויות שכולם עושים ונענה על שאלות נפוצות בדרך אל חזה העוף מושלם. גלו כאן איך לחמם חזה עוף במיקרוגל.

כלי מטבח ומרכיבים דרושים

כלי מטבח

  • מחבת כבדה: לפיזור חום אחיד.
  • מלקחיים או מרית: להפיכה קלה של חזה העוף
  • מדחום בשר: על מנת לוודא שהעוף מגיע לטמפרטורה בטוחה של 74 מעלות ולהימנע מבישול יתר.

 

מרכיבים

  • חזה עוף: בגודל דומה על מנת להבטיח בישול אחיד.
  • מלח ופלפל: לתיבול בסיסי.
  • שמן זית או חמאה: לשימון המחבת ולהוספת טעמים.
  • עשבי תיבול ותבלינים כמו שום, תימין ופפריקה לשדרוג הטעמים.

 

איך להכין חזה עוף במחבת – צעד אחר צעד

תחילה יש להניח את חזה העוף בין 2 פיסות נייר אפייה ולדפוק בעדינות עם מערוך או פטיש שניצלים לעובי אחיד. בכך תוודאו שכל הנתחים יתבשלו בצורה אחידה ותצטרכו לדאוג פחות לכל נתח בנפרד במהלך הטיגון במחבת.

השלב הבא גם הוא קריטי על מנת לקבל חזה עוף עסיסי. הקפידו לייבש את חזה העוף עם מגבות נייר בכדי להסיר עודפי לחות ותבלו עם מלח, פלפל, עשבי תיבול ותבלינים אחרים.

לאחר מכן חממו את המחבת על אש בינונית גבוהה, הוסיפו שמן זית או חמאה על פי טעמכם ופזרו במחבת באופן אחיד. כשהמחבת חמה, הניחו את חזה העוף וטגנו למשך 7-10 דקות על צד אחד עד הזהבה. הפכו בעדינות את חזה העוף בעזרת מרית או מלקחיים, הנמיכו לאש בינונית והמשיכו לבשל למשך 5-7 דקות נוספות או עד שהעוף מגיע לטמפרטורה פנימית של 74 מעלות.

השלב שעושה את כל ההבדל ומשדרג את חזה העוף לגבהים חדשים נקרא Basting, מסורת אהובה במיוחד על שפים מקצועיים שמערבת הוספה של כף שומן כמו חמאה או שמן לזית ומעט עשבי תיבול למחבת לקראת סיום הטיגון. לאחר מכן יש להטות את המחבת מעט ולהשקות את חזה העוף עם השומן כמה פעמים בכדי להחדיר את הטעמים עמוק אל תוך הבשר.

לאחר סיום הטיגון נשאר לכם לעשות רק דבר אחד. לא, לא לזלול את חזה העוף העסיסי שהכנתם במו ידיכם, אלא להתאפק. מנוחה של 5-10 דקות תאפשר למיצי העוף להתפזר היטב, מה שיניב עוף רך ועסיסי במיוחד.

עוד טעימה: 5 טעויות שכולם עושים בהכנת חזה עוף

טעויות נפוצות בהכנת חזה עוף

הכנת חזה עוף במחבת יכולה להציב כמה אתגרים מעת עת, אך תשמחו לדעת שלרובם יש פתרונות פשוטים.

חזה העוף נדבק למחבת

הגורם: המחבת לא חמה מספיק או לא משומנת מספיק
הפתרון: תמיד חממו את המחבת על אש בינונית-גבוהה לפני הוספת השמן. המתינו עד שהשמן מבעבע קלות לפני הוספת חזה העוף. שימוש במחבת נון-סטיק או נירוסטה משומנת היטב תעזור למנוע הידבקות.

חזה העוף לא מוכן מבפנים ושרוף מבחוץ

הגורם: נתחים בעובי לא אחיד, חום גבוה מדי או שינויי טמפרטורה בזמן הטיגון.
הפתרון: בקשו מהקצב לפרוס לכם נתחים שווים בעוביים או השתמשו בפטיש שניצלים או מערוך על מנת לשטח מעט את הנתחים לעובי אחיד. לאחר הצריבה על אש בינונית-גבוהה, הנמיכו לאש בינונית-נמוכה בכדי לבשל את העוף היטב מבפנים ולא לשרוף אותו מבחוץ.

חזה העוף התייבש

הגורם: בישול ארוך מדי או בטמפרטורה גבוהה מדי.
הפתרון: הקפידו להשתמש במדחום בשר בכדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית. כשזו מתקרבת ל-74 מעלות, הסירו את המחבת מהאש. חזה העוף ימשיך להתבשל מעודפי החום. הקפידו גם לתת לעוף לנוח 5-10 דקות לאחר הטיגון בכדי לעזור בפיזור המיצים ולהפוך את חזה העוף לרך יותר.

חזה העוף תפל

הגורם: תיבול לא מספק או השרייה לא יעילה במרינדות
הפתרון: תבלו את העוף בנדיבות במלח ופלפל כרבע שעה לפני הטיגון. לטעמים עמוקים יותר, הקפידו להשרות את חזה העוף במרינדה לחצי שעה לפחות או למשך הלילה במקרר. אל תהססו לגוון עם עשבי תיבול, תבלינים ורכיבים חומציים אחרים כמו מיץ לימון וחומץ בכדי לשדרג את הטעמים.

עוד טעימה: כמה זמן צריך להשרות עוף במרינדה?

העוף מתכווץ בזמן הטיגון

הגורם: אש גבוהה מדי גורמת לחלבונים בעוף להתכווץ יתר על המידה.
הפתרון: הקפידו לטגן את חזה העוף על אש בינונית- גבוהה וזכרו לא לבשל את העוף יתר על המידה. הניחו לחזה העוף להגיע לטמפרטורת החדר כ-15-20 דקות לפני הטיגון בכדי לסייע במיתון התופעה.

מתכון לחזה עוף עסיסי במחבת

מתכון לחזה עוף במחבת
מתכון לחזה עוף במחבת

מרכיבים

  • 2 יחידות חזה עוף
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית פפריקה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • כף תימין טרי או כפית תימין יבש
  • כף שמן זית או חמאה ל-Basting
  • מיץ מלימון אחד

 

הוראות הכנה

  1. הוציאו את חזה העוף מהמקרר כ-15-20 דקות לפני ההכנה.
  2. הניחו את הנתחים בין 2 יחידות נייר אפייה ושטחו מעט ובעדינות לעובי אחיד בעזרת מערוך או פטיש שניצלים
  3. תבלו מכל הצדדים עם מלח, פלפל ופפריקה.
  4. חממו שמן זית במחבת על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, הוסיפו את חזה העוף וטגנו 5-7 על צד אחד מבלי להפוך.
  5. הפכו את חזה העוף בעזרת מרית או מלקחיים, הוסיפו את השום הכתוש סביב העוף והמשיכו לטגן למשך 5-7 דקות נוספות או טמפרטורה פנימית של 74 מעלות.
  6. הורידו את האש לנמוכה והוסיפו כף שמן זית או חמאה, תימין ומיץ לימון למחבת. הטו את המחבת מעט והשקו את חזה העוף בשומן למשך 1-2 דקות.
  7. הסירו את המחבת מהאש והעבירו את חזה העוף לצלחת. המתינו 5-10 דקות והגישו עם זילוף מהרוטב מהמחבת.

 

יש לכם טיפ מנצח לחזה עוף מושלם במחבת שיוצא עסיסי ומלא טעמים בכל פעם מחדש? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת