איך להכין פתיתים מושלמים בכל פעם מחדש

פתיתים תמיד היו מהמאכלים המנחמים ביותר במטבח הישראלי שמחזירים אותך ברגע לילדות. כך תכינו פתיתים מושלמים אחד אחד כמו של פעם.
איך להכין פתיתים מושלמים
איך להכין פתיתים מושלמים

אורז זוז הצידה, קינואה? מי את בכלל. בסופו של יום, יש תוספת אחת שמפעילה את בלוטות הטעם והנוסטלגיה של הישראלי הממוצע תוך שניות והפכה לסוג של גילטי פלז'ר מקומי – פתיתים.

המאכל הכל ישראלי הפשוט שנקרא במקור "אורז בן גוריון" ומוכר בניכר כ"קוסקוס ישראלי" שמשולב לעיתים רבות במנות גורמה (בארה"ב אף נחשב כסוג של מזון בריאות), הוא כבר שנים רבות בן בית קבוע בכל מטבח ישראלי, במיוחד כזה שיש בו ילדים.

רגע, מה זה בכלל פתיתים?

המאכל האהוב הוא כאמור המצאה ישראלית 100% כחול לבן שפותחה בישראל של תקופת הצנע כשאורז פשוט עוד היה נחשב נדיר ויקיר ביישוב העברי.

לאור החוסר והמחירים הגבוהים עת הגיעו גלי העלייה הראשונים מארצות המזרח, פנה בן גוריון לחברת אסם והפציר בהם לייצר מאכל חדש על בסיס חיטה שיהווה תחליף לאורז האריסטוקרטי.

לאחר ניסיונות רבים השיקו באסם את הפתיתים הראשונים שהתבססו על מאפה הפסטה המזרח-אירופאי פערפאלאך, גרגרים דמויי פסטה בצורת אורז שבשונה מפסטה עברו אפייה. בעולם תוכלו למצוא מאכלים דומים על אותו עיקרון כמו המפתול הלבנוני או האורזו האיטלקי.

מאז ועד היום הפתיתים בצורתם הקלאסית הם גם הפופולריים והאהובים ביותר כשלצדם משווקים פתיתים בצורות רבות כמו קוסקוס, טבעות, כוכבים ולבבות, גרסא של פתיתים מחיטה מלאה ופתיתים עם תוספות ותבלינים במהדורות מיוחדות.

עוד טעימה: איך להכין אורז בסמטי מושלם בכל פעם

מתכון לפתיתים אחד אחד

הפתיתים המושלמים בסופו של דבר הם חוויה אישית. המרקם והטעם שזורקים אתכם ברגע אחד לבית אמא, לפעם הראשונה שהכנתם פתיתים ממש לבד בעצמכם או אין ספור הפעמים שדחפתם מזלג בסתר באמצע הלילה לסיר הפתיתים שבמקרר.

סודם של פתיתים מושלמים הוא בפשטותם. בלי יותר מדי התחכמויות ושדרוגי גורמה. רק כמה מרכיבים פשוטים לסיר, כמה דקות בישול ויש לנו מנת פתיתים כמו של פעם. בכדי להימנע מגושי פתיתים מצערים או פתיתים עיסתיים עקבו אחר הכמויות במתכון והקפידו על הזמנים.

מתכון לפתיתים אחד אחד
מתכון לפתיתים אחד אחד

מצרכים:

3 כפות שמן זית
כוס פתיתים
כוס מים רותחים
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

1. מוסיפים 2 כפות שמן לסיר בינוני ומחממים על אש בינונית גבוהה.
2. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2-3 דקות עד הזהבה.
3. מוסיפים מים רותחים, מלח, פלפל ואת כף שמן זית נוספת ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומעבירים לאש נמוכה.
4. מבשלים כ-12-15 דקות עם מכסה כשמדי כמה דקות פותחים לערבב בכדי למנוע היווצרות גושים.
5. מכבים את האש כשהמים נספגים לחלוטין וממתינים 5 דקות, פותחים ומערבבים עם מזלג. מגישים חם.

את הפתיתים המוכנים אפשר לשמור עד 3 ימים בקופסא אטומה במקרר.

רוצים לגוון ולשדרג את הפתיתים? הוסיפו צרור מעשב התיבול האהוב שלכם כמו פטרוזיליה, עירית או בצל ירוק. הוסיפו בצל, שום או קטניות למיניהן, רסק עגבניות או תבלינים כמו צ'ילי, כמון, כורכום וכל דבר אחר שאתם אוהבים בעצם. תשתוללו כאילו אף אחד לא מסתכל.

מה הסוד שלכם לפתיתים מושלמים? שתפו אותנו בתגובות

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
6 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
אורז אחד אחד על פי מרתה סטיוארט
איך להכין אורז אחד אחד ע"פ מרתה סטיוארט
מתכונים
כמות מים דרושה לבישול אורז
לבן, בסמטי או מלא: כמה מים צריך להוסיף לאורז?
טיפים למטבח
האם צריך לשטוף אורז לפני הבישול
המומחים קבעו: האם צריך לשטוף אורז לפני הבישול?
טיפים למטבח
חימום אורז במיקרוגל
כאילו הרגע יצא מהסיר: הטריק הפשוט לחימום אורז במיקרוגל
טיפים למטבח
טרנדים קולינריים טריים
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
במהירות שיא: הטריק לחיתוך בצל שיחסוך לכם המון זמן
טיפים למטבח
שוברי המיתוסים: האם מותר לטגן עם שמן זית בחום גבוה?
טיפים למטבח
השיטה נחשפת: איך לסחוט לימון בלי לחתוך אותו לחצי?
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל