אורז זוז הצידה, קינואה? מי את בכלל. בסופו של יום, יש תוספת אחת שמפעילה את בלוטות הטעם והנוסטלגיה של הישראלי הממוצע תוך שניות והפכה לסוג של גילטי פלז'ר מקומי – פתיתים.
המאכל הכל ישראלי הפשוט שנקרא במקור "אורז בן גוריון" ומוכר בניכר כ"קוסקוס ישראלי" שמשולב לעיתים רבות במנות גורמה (בארה"ב אף נחשב כסוג של מזון בריאות), הוא כבר שנים רבות בן בית קבוע בכל מטבח ישראלי, במיוחד כזה שיש בו ילדים.
רגע, מה זה בכלל פתיתים?
המאכל האהוב הוא כאמור המצאה ישראלית 100% כחול לבן שפותחה בישראל של תקופת הצנע כשאורז פשוט עוד היה נחשב נדיר ויקיר ביישוב העברי.
לאור החוסר והמחירים הגבוהים עת הגיעו גלי העלייה הראשונים מארצות המזרח, פנה בן גוריון לחברת אסם והפציר בהם לייצר מאכל חדש על בסיס חיטה שיהווה תחליף לאורז האריסטוקרטי.
לאחר ניסיונות רבים השיקו באסם את הפתיתים הראשונים שהתבססו על מאפה הפסטה המזרח-אירופאי פערפאלאך, גרגרים דמויי פסטה בצורת אורז שבשונה מפסטה עברו אפייה. בעולם תוכלו למצוא מאכלים דומים על אותו עיקרון כמו המפתול הלבנוני או האורזו האיטלקי.
מאז ועד היום הפתיתים בצורתם הקלאסית הם גם הפופולריים והאהובים ביותר כשלצדם משווקים פתיתים בצורות רבות כמו קוסקוס, טבעות, כוכבים ולבבות, גרסא של פתיתים מחיטה מלאה ופתיתים עם תוספות ותבלינים במהדורות מיוחדות.
עוד טעימה: איך להכין אורז בסמטי מושלם בכל פעם
מתכון לפתיתים אחד אחד
הפתיתים המושלמים בסופו של דבר הם חוויה אישית. המרקם והטעם שזורקים אתכם ברגע אחד לבית אמא, לפעם הראשונה שהכנתם פתיתים ממש לבד בעצמכם או אין ספור הפעמים שדחפתם מזלג בסתר באמצע הלילה לסיר הפתיתים שבמקרר.
סודם של פתיתים מושלמים הוא בפשטותם. בלי יותר מדי התחכמויות ושדרוגי גורמה. רק כמה מרכיבים פשוטים לסיר, כמה דקות בישול ויש לנו מנת פתיתים כמו של פעם. בכדי להימנע מגושי פתיתים מצערים או פתיתים עיסתיים עקבו אחר הכמויות במתכון והקפידו על הזמנים.
מצרכים:
3 כפות שמן זית
כוס פתיתים
כוס מים רותחים
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
1. מוסיפים 2 כפות שמן לסיר בינוני ומחממים על אש בינונית גבוהה.
2. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2-3 דקות עד הזהבה.
3. מוסיפים מים רותחים, מלח, פלפל ואת כף שמן זית נוספת ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומעבירים לאש נמוכה.
4. מבשלים כ-12-15 דקות עם מכסה כשמדי כמה דקות פותחים לערבב בכדי למנוע היווצרות גושים.
5. מכבים את האש כשהמים נספגים לחלוטין וממתינים 5 דקות, פותחים ומערבבים עם מזלג. מגישים חם.
את הפתיתים המוכנים אפשר לשמור עד 3 ימים בקופסא אטומה במקרר.
רוצים לגוון ולשדרג את הפתיתים? הוסיפו צרור מעשב התיבול האהוב שלכם כמו פטרוזיליה, עירית או בצל ירוק. הוסיפו בצל, שום או קטניות למיניהן, רסק עגבניות או תבלינים כמו צ'ילי, כמון, כורכום וכל דבר אחר שאתם אוהבים בעצם. תשתוללו כאילו אף אחד לא מסתכל.
מה הסוד שלכם לפתיתים מושלמים? שתפו אותנו בתגובות