מסעדת קלארו המוערכת של השף רן שמואלי ממשיכה במסורת המבורכת המקדשת את קידום החקלאות הישראלית עם שיתופי פעולה מסקרנים שמעניקים במה לחקלאים ויצרנים יוצאי דופן מכל רחבי הארץ. את השבועות הקרובים יקדישו בקלארו לגידול השני הנפוץ בעולם שמסעיר את דמיון האדם משחר ההיסטוריה – חיטה.
החיטה משמשת כמזון בסיסי במזרח התיכון עוד מראשית ימי החקלאות. חוקרים אף גילו סמוך לראש פינה זן קדמוני המכונה "אם החיטה" שממנו בויתה ככל הנראה זו המצויה בימינו אנו. כיום, ישראל מייבאת למעלה מ-900 אלף טון חיטה ומגדלת כ-150 אלף טון על אדמת ישראל.
במסגרת שיתוף הפעולה שהחל לפני כשבוע וצפוי להימשך עד יום הראשון ה-4.8, יארחו בקלארו את טחנת הקמח העתיקה "אל באבור" שמפיקה מגוון רחב של מוצרים על בסיס חיטה כבר יותר ממאה שנה.
במקום יוצע תפריט ספיישל השף רן שמואלי, השף בפועל טל פייגנבאום והקונדיטורית עפרי רהב שיוקדש כולו למנות יצירתיות ומפתיעות המבוססות על קמחים שונים ומפתיעים המיוצרים מהחיטה של אל באבור.
ספיישל חיטה במסעדת קלארו – מה יש לזלול?
בין המנות בתפריט הספיישל תמצאו ברוסקטה מקמח מלא עם לאבנה חצילים, ירקות קיץ, משמשים ופריקי מקומי מטוגן; פוקאצ'ה תאנים וסינטה כבושה עם חמאת אריסה, עלים חריפים ודבש מתובל וקובנייה בקר וענבים עם איולי רוקט, עלי גפן מטוגנים וקרקר זרעי שומר (74-88 ש"ח).
בעיקריות יוצעו קובה בורגול וטלה עם יוגורט עגבניות קיץ ושמנים מתובלים; ריזוטו פריקי ושקדי עגל עם תרד, דמי גלאס חרובים וקראמבל בוטנים; ניוקי סולת ושרימפס עם עגבניות מיובשות ושמן בזיליקום וגם פפרדלה מקמח פריקי עם רוטב גבינת נילי מהמחלבה הקטנה, שום, במיות וקראמבל תפוחי אדמה (108-164 ש"ח).
לקינוח תוכלו לזלול גלידת שוקולד חלב ושעורה אנגלז לחם עם פירורי לחם מקורמלים, קנטוצ'יני מקמח מלא ואגוזי לוז ושמן זית מירכא או מלבי דובדבנים עם קרם שמנת, מרמלדת דובדבנים ואורגנו וקרוטונים מצופים בשוקולד לבן (58-62 ש"ח).
טחנת הקמח של ירכא – 100 שנים של חיטה
טחנת הקמח "אל באבור" בירכא, בבעלותו של סעיד אבו יוסף, הוקמה על ידי סבו לפני יותר ממאה שנה. הטחנה הוקמה במקור כמענה לצורך חיוני של התושבים באספקה קבועה של קמח, בימים שהכפר מנה כאלף איש בלבד.
כיום, הטחנה מספקת קמחים ותבלינים ייחודיים ששמם יצא למרחוק ליותר מ-18,000 תושבי ירכא וליישובי האזור. משפחת אבו יוסף מקפידה על שיטות ייצור מסורתיות ומתבססת על הידע העצום שעבר במשפחה מדור לדור בכדי להכין מגוון מסחרר של קמחים לצד בורגול, פריקי ועוד הפתעות.
ספיישל חיטה בקלארו | עד יום ראשון, 4.8.24 | רחוב הארבעה 23, פינת דוד אלעזר, תל אביב | פרטים והזמנות בטלפון 03-6017777 ובאתר קלארו