כולנו אוהבים בצל. הוא מוסיף טעם, מרקם וארומה ייחודית לכל מנה ובנוסף עשיר בערכים תזונתיים ונוגדי חמצון המועילים לגוף. אך יש דבר אחד שאף אחד מאתנו לא אוהב בבצל – הדמעות.
למה בצל גורם לנו לדמוע? בסך הכול מדובר בסוף של מערכת הגנה טבעית שמשחררת כימיקל שגורם לגירוי בעיניים ומוביל לבכי בלתי נשלט. לכל אחד יש את השיטה שלו להתמודד עם המטרד בה הוא יכול להישבע בכל מה שיקר לו, אך אלו שיטות למניעת דמעות בזמן חיתוך בצל באמת עובדות?
בכתבה הבאה אספנו את כל הטיפים, הטריקים והשיטות הפופולריות שיעזרו לכם לחתוך בצל בלי לדמוע בצירוף דירוג מידת היעילות של כל שיטה על יתרונותיה וחסרונותיה.
עוד טעימה: הטריק לחיתוך בצל שיחסוך לכם המון זמן
איך לחתוך בצל בלי לדמוע – השיטות המובילות
להפעיל מאוורר או קולט אדים
זו השיטה הפשוטה והיעילה ביותר למניעת דמעות בעת חיתוך בצל. כל מה שתצטרכו זה מאוורר או קולט אדים שיכול להרחיק את אדי הבצל הרחק מהפנים שלכם. פשוט הניחו את קרש החיתוך סמוך למאוורר ביתי או קרוב לקולט האדים והתחילו לקצוץ. זרם האוויר יפזר את הכימיקל לפני שהוא יגיע לעיניים שלכם וכך יפחת הסיכוי שתדמעו.
מידת יעילות: 9/10
יתרונות: שיטה קלה לביצוע, עובדת עם כל סוג בצל ולא גורמת לאובדן טעם או ארומה.
חסרונות: לא לכולם יש מאוורר או קולט אדים בהישג יד במטבח.
להשתמש בסכין חדה
שיטה נוספת ומוצלחת למניעת בכי בזמן קיצוץ בצל מערבת שימוש בסכין שהושחזה היטב. קיצוץ בצל עם סכין מושחזת מבטיח שתאי הבצל ייחתכו בצורה נקייה יותר, מה שמפחית את הנזק לתאים ומונע שחרור מלא של הכימיקל לאוויר. סכין קהה תפצע ותמעך את התאים ותגרום ליותר אדי כימיקלים להשתחרר לאוויר.
מידת יעילות: 8/10
יתרונות: שיטה קלה לביצוע, עובדת עם כל סוג בצל ומשפרת על הדרך את כישורי המטבח שלכם
חסרונות: מצריך סכין חדה ואיכותית או משחיז סכינים ועלול להיות מסוכן למי שלא רגיל לחתוך בסכינים חדות.
עוד טעימה: קרמול בצל נכון – גם אתה יכול!
לשמור את השורש לסוף
שורש הבצל מרכז בו את רוב הכימיקל המדובר שגורם לנו לדמוע. אם תחתכו אותו קודם, תשחררו כמות אדים גדולה כבר בתחילת החיתוך ותסבלו מדמעות. במקום זאת חתכו את הבצל לחצי מלמעלה למטה והשאירו את השורש שלם. לאחר מכן הסירו את הקליפה, חתכו לפי העדפתכם ושמרו את השורש לסוף.
מידת יעילות: 7/10
יתרונות: אין צורך בציוד נוסף, עובד עם כל סוג בצל וקל לביצוע.
חסרונות: לא מונע דמעות לחלוטין.
לקרר או להקפיא את הבצל
דרך נוספת להפחית את אדי הבצל שגורמים לדמעות ולבכי היא לשמור אותם במקרר או במקפיא בטרם החיתוך. הקירור או ההקפאה מאטים את התגובתיות של הכימיקל שמייצר את הגירוי ומפחית את הסיכוי לדמוע בעת החיתוך או הקיצוץ של הבצל. כל מה שתצטרכו לעשות זה לשמור את הבצל רבע שעה במקרר או להכניס ל-5 דקות בפריזר ולחתוך כרגיל.
מידת יעילות: 6/10
יתרונות: קל לביצוע, עובד עם כל סוג בצל.
חסרונות: הקירור או ההקפאה עלולים להשפיע על המרקם, הטעם והארומה של הבצל
עוד טעימה: איך לשמור בצל ירוק טרי לאורך זמן
לשטוף את הבצל
שיטה נוספת נפוצה למניעת דמעות היא לשטוף את הבצלים תחת מים זורמים קרים בטרם החיתוך. זרם המים אמור לשטוף חלק מהכימיקל מעל שטח הבצל או לדלל אותו.
מידת יעילות: 5/10
יתרונות: שיטה מהירה, נגישה וקלה לביצוע, עובדת עם כל סוג בצל
חסרונות: השיטה עלולה להשפיע על הטעם והארומה של הבצל ולהפוך אותו לחלקלק וקשה לחיתוך.
להחזיק פרוסת לחם בפה
עוד שיטה שמבטיחה להעלים את הדמעות בעת חיתוך בצל והפכה פופולרית במיוחד בשנים האחרונות בזכות הרשתות החברתיות. על פי השיטה כל מה שתצטרכו לעשות על מנת למנוע את הדמעות הוא להחזיק פרוסת לחם בפה בזמן החיתוך. התאוריה גורסת כי הלחם סופג חלק מהכימיקל לפני שהוא מספיק להגיע לעיניים.
מידת יעילות: 4/10
יתרונות: השיטה לא מצריכה הכנות מיוחדות.
חסרונות: השיטה עצמה לא נוחה והדעות חלוקות לגבי יעילותה במניעת דמעות
להרכיב משקפי מגן
גם שיטה זו הפכה פופולרית יותר בשנים האחרונות אך כמו השיטה הקודמת, יעילותה מוטלת בספק. הרכבת משקפי מגן בזמן החיתוך אמנם תגן על העיניים שלכם מפני אדי הבצל אך לא תגן האף או על הפה, כך שעדיין תחוו גירויים או תחושת צריבה בדרכי הנשימה או בגרון.
מידת יעילות: 3/10
יתרונות: השיטה מספקת הגנה לעיניים
חסרונות: השיטה לא מגנה על דרכי הנשימה או הגרון מגירויים ואינה נוחה במיוחד.
מה השיטה המנצחת שלכם למניעת דמעות? ניסיתם את אחת השיטות ויש לכם מה לספר? שתפו אותנו בתגובות.