לאחר שנתיים של תיעוד אינטימי בלי פילטרים ועריכת מאות שעות חומרי גלם, ישודר הערב (ד') בהקרנת בכורה בערוץ יס דוקו הסרט "המסעדה הטובה בישראל" המלווה את השף יובל בן נריה לאורך תקופת ההקמה והפתיחה של מסעדת a החדשה.
"המסעדה הטובה בישראל" – איך מקימים מסעדה באמצע מגפה עולמית
המצלמה של הבמאית טליה ענבר מלווה את בן נריה בתקופה הדרמטית שבין תחילת הקמת המסעדה בשנת 2019, דרך התפרצות מגפת הקורונה וההתמוטטות של ענף המסעדנות בעקבותיה ועד הפתיחה המיוחלת והסרוויס הראשון של מסעדת a בחודש נובמבר האחרון.
בן נריה נחשף בסרט גם במטבח ובתהליך הקמה אך גם ברגעים אינטימיים בביתו עם משפחתו והקונפליקטים, הקשיים, המתחים והרגעים המרגשים לאורך כל התקופה.
עוד טעימה: השף יובל בן נריה מציג ארוחות אומקסה אינטימיות במסעדת a
"המסעדה הטובה בישראל" גם מספקת מבט על ההתמודדות של שוק המסעדנות הישראלי עם מגפת הקורונה ותקופות הסגרים שאילצו רבים לסגור את מסעדותיהן לצמיתות. מציאות שהפכה את פרויקט הקמת מסעדת a של בן נריה' בה הושקעו כ-13 מיליון ש"ח, לשאפתני במיוחד.
שף יובל בן נריה, מהשפים המצליחים בארץ החל את טבילת האש הקולינרית שלו בגיל 20 אצל השף שלום קדוש במלון שרתון פלאזה בירושלים.
עוד טעימה: עסקיות צהריים במסעדת a לקראת הקיץ – גם לילדים
לאחר מכן עבר לעבוד במסעדת רפאל המיתולוגית של רפי כהן לתקופה קצרה והמשיך להתמחויות במסעדות בעלות שם עולמי כמו מסעדת Le bernadin הניו-יורקית, המתהדרת בשלושה כוכבי מישלן.
עוד טעימה: 10 סרטי דוקו-אוכל מומלצים בנטפליקס
בשנת 2006 החל בן נריה לעבוד אצל שף יונתן רושפלד במסעדת הרברט סמואל והמשיך בה עד שהפך לשף הראשי של המסעדה בשנת 2012. ב-2013 פתח בן נריה את מסעדתו הראשונה, מסעדת טאיזו שהפכה למוסד תל אביבי המככבת באופן קבוע ברשימת המסעדות הטובות בישראל.
יובל בן נריה התרחב גם למטבח היפני עם הדיינר היפני מיאזאקי בשוק צפון שהספיק מאז להגר למתחם שרונה ואת מסעדת יא-פאן שנסגרה במרץ 2020 עם פרוץ הקורונה. בנובמבר 2021 כאמור, פתח בן נריה את מסעדת a שהפכה לאחת המסעדות המדוברות בעיר עם תפוסה מלאה חודשים רבים קדימה.
"המסעדה הטובה בישראל", הקרנת בכורה ביום רביעי (25.5) בשעה 21:00 בערוץ יס דוקו וב-VOD.