שיא חדש: שף מישלן רכש פטריית כמהין ב-118 אלף דולר

מחירה של פטריית כמהין לבנה הגיע השנה לשיאים חדשים כששף איטלקי עטור כוכבי מישלן שילם על אחת לא פחות מ-118 אלף דולר במסגרת מכירה פומבית.
פטריית כמהין בשווי 118 אלף דולר
פטריית כמהין בשווי 118 אלף דולר | צילום: REUTERS

פטריית כמהין ענקית במשקל של כ-900 גרם נמכרה לשף המישלן האיטלקי אומברטו בומבנה, בעליה של מסעדת "Otto e Mezzo" שבהונג קונג במחיר מנקר עיניים של כ-118,000 דולר.

עוד טעימה: נחשף מדריך מישלן דובאי לשנת 2022

המכירה התרחשה במסגרת מכירה פומבית בטירת גרינצנו קאבור שבחבל פיימונטה באיטליה, בזמן פסטיבל פטריות הכמהין הלבנות הבינלאומי השנתי. הצעות

פטריית כמהין לבנה בשווי 118 אלף דולר

הפטרייה המדוברת היא פטריית כמהין לבנה, מחומרי הגלם היקרים בעולם מאחר. מחירה הגבוה נובע מכך שהדרך היחידה להשיגה הוא על ידי חיפוש אקטיבי ביערות באזורים מסוימים באירופה סמוך לשורשי עצים ומתחת לאדמה בעזרת כלבים או חזירים מאומנים. זאת לעומת פטריות הכמהין השחורות אותן ניתן לגדל בחממות.

מוקדם יותר השנה דיווח ה"ניו-יורק פוסט" כי מחירן של הכמהין הלבנות הגיע לשיא של כל הזמנים עם מחיר של יותר מ-9,000 דולר לקילו. זאת בעקבות קיץ חם ויבש במיוחד באיטליה ובעיות בשרשרת האספקה העולמית בעקבות מגפת הקורונה.

עונת הקציר של פטריות הכמהין הלבנות היא קצרה במיוחד ונמשכת בין אוקטובר לדצמבר בכל שנה.

עוד טעימה: איך שוטפים פטריות בצורה הנכונה לפני הבישול

פסטיבל פטריות הכמהין הלבנות מושך כמאה אלף מבקרים מכל רחבי העולם בכל שנה בדצמבר. ביריד שבפסטיבל אפשר לקנות, למכור או פשוט לצפות ולהריח את המעדן היקר והנדיר.

המחיר הגבוה של פטריית הכמהין הספציפית הזו הושפע בין השאר מהעובדה שהמכירה הפומבית העבירה רווחים לעמותת הצדקה "Mother's Choice" בהונג קונג, המסייעת ליתומים ולבנות נוער בהריון ועל פי המארגנים, במהלך היריד כולו גויסו יותר מ-780 אלף דולר.

למרות זאת, זו לא היתה הפטריה הגדולה ביותר שנצפתה אי פעם בפסטיבל.

בשנת 2007, פטריית כמהין לבנה במשקל קילו וחצי נמכרה במכירה פומבית ב-474 אלף דולר לבעל קזינו ידוע ממקאו. בשנת 2014 נמכרה פטריית כמהין שחורה במשקל 1.9 קילו בסכום זעום של 88 אלף דולרים.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
סלינה ורידיפיין מיט חוגגים עם שף מרקו פייר וייט
שף המישלן מרקו פייר וייט יבשל לכם רידיפיין בתל אביב
אירועים קולינריים
פסטיבל כמהין במסעדת פאסטל
ככה סוגרים שנה: פסטיבל כמהין חגיגי במסעדת פאסטל
אירועים קולינריים
האם צריך לשטוף פטריות לפני השימוש?
אחת ולתמיד: האם צריך לשטוף פטריות לפני השימוש?
טיפים למטבח
המבורגר מישלן
מסעדת נומה המוערכת הופכת למסעדת המבורגרים
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
מדריך: איך להכין ביצה מקושקשת ע"פ שף גורדון רמזי
טיפים למטבח
תפסיקו לייבש: איך יודעים שהעוגה מוכנה בזמן האפייה?
טיפים למטבח
זמן להיגמל? זה מה שקורה לגוף כשמפסיקים לשתות קפה
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל