מסעדת תריסר המוערכת של השף ענר בן-רפאל פורמן תארח ביום שלישי הקרוב (25.6) את השף ארז קומרובסקי לערב חד פעמי. השניים יבשלו ארוחה משותפת המבוססת על התפריט של המסעדה והמאפייה "לחם ארז" המיתולוגית בהרצליה שנפתחה אי שם בשנת 1997.
במסגרת האירוע יערכו השפים מסע משותף במנהרת הזמן ויציעו שלל מנות נוסטלגיות עם טעמים מהעבר וימי הזוהר של תחילת פריחתו של המטבח הישראלי המודרני.
שף ענר בן-רפאל פורמן שיתף עם העוקבים בעמוד האינסטגרם של מסעדת תריסר את מחשבותיו לקראת הערב המיוחד וכתב:
"ארז קומורובסקי הוא קודם כל חבר שאני אוהב, אבל אחרי ולפני הוא אחד האנשים המשמעותיים ביותר בעיצוב הקולינריה שלנו והפיכתה למה שהיא היום.
לחם שאור, שימוש נרחב בירקות, בישול ים תיכוני בלאדי, בקיצור כל כך הרבה דברים שארז אימץ לחיקו והביא אל לב המיינסטרים הישראלי, ששינו את הרגלי האכילה של כולנו.
כשארז הציע לי, כך סתם כי הוא טבח שלא מפסיק לחשוב ולעשות, לבשל ארוחה משותפת בתריסר, חשבתי איזה קונספט יהיה הכי נכון. ואז עלה הרעיון לקחת את התפריט של המסעדה הראשונה שלו בהרצליה (שנפתחה ב1997) ולבשל את המנות בעיניים, ידיים וטכניקה של 2024.
בקיצור הולך להיות אש ותמרות עשן. שבוע מהיום, יום שלישי 25.6 אל תגידי לא ידעתי…"
אלו המנות שיוגשו במהלך הערב:
- טרטר דג עם סלט קליפות אבטיח, רוטב של מיץ אבטיח וצי'לי, שקדים, שרי, שעועית, חריף וליים.
- סלט אפרסקים צלוי עם עשבים ירוקים וצ'ילי.
- סנדוויץ' במיה פתוח עם תבשיל במיה עגבניות, לבנה מעושנת, במיה טמפורה, חריף וחמאה חומה.
- סנדוויץ' פיאדינה עם עוף באיולי קארי וצ'אטני הפתעה.
- אומיטאס תירס עם שרימפס קסטניה ובייקון צלוי.
- לזניה כרישה עם בשר סרטנים בחמאה חומה.
- קלמארי ממולא בקבב טלה משופד על מקל קינמון ויוגורט כבשים.
- צוואר טלה מבושל עם בריוש ספוג בציר טלה, משמשים צלויים וסלסה של ירוקים.
- ריזוטו מפתול קישואים עם פרח קישוא ממולא, חמאה וגבינת לשם מחוות הנוקד
- כבדי עוף צלויים
- פיצ'י מבצק קובה וזנב שור מבושל
התפריט הקבוע של מסעדת תריסר לא יוגש בערב האירוע.
שף ארז קומרובסקי מתארח במסעדת תריסר של שף ענר בן-רפאל | שלישי 25.6 החל מהשעה 18:00 | האנגר 12, נמל תל אביב | פרטים והזמנות בטלפון 074-758-5353 ובאתר אונטופו