לערב אחד בלבד: שף ארז קומרובסקי מגיע לבשל במסעדת תריסר

שף ארז קומרובסקי מגיע אל מסעדת תריסר המדוברת של השף ענר בן-רפאל פורמן לערב חד פעמי עם תפריט נוסטלגי של פעם וטכניקות של כאן ועכשיו.
שף ארז קומרובסקי מגיע אל מסעדת תריסר
שף ארז קומרובסקי מגיע אל מסעדת תריסר | צילום: ארז חרודי

מסעדת תריסר המוערכת של השף ענר בן-רפאל פורמן תארח ביום שלישי הקרוב (25.6) את השף ארז קומרובסקי לערב חד פעמי. השניים יבשלו ארוחה משותפת המבוססת על התפריט של המסעדה והמאפייה "לחם ארז" המיתולוגית בהרצליה שנפתחה אי שם בשנת 1997.

במסגרת האירוע יערכו השפים מסע משותף במנהרת הזמן ויציעו שלל מנות נוסטלגיות עם טעמים מהעבר וימי הזוהר של תחילת פריחתו של המטבח הישראלי המודרני.

שף ענר בן-רפאל פורמן שיתף עם העוקבים בעמוד האינסטגרם של מסעדת תריסר את מחשבותיו לקראת הערב המיוחד וכתב:

עדכונים טעימים למייל!

"ארז קומורובסקי הוא קודם כל חבר שאני אוהב, אבל אחרי ולפני הוא אחד האנשים המשמעותיים ביותר בעיצוב הקולינריה שלנו והפיכתה למה שהיא היום.

לחם שאור, שימוש נרחב בירקות, בישול ים תיכוני בלאדי, בקיצור כל כך הרבה דברים שארז אימץ לחיקו והביא אל לב המיינסטרים הישראלי, ששינו את הרגלי האכילה של כולנו.

כשארז הציע לי, כך סתם כי הוא טבח שלא מפסיק לחשוב ולעשות, לבשל ארוחה משותפת בתריסר, חשבתי איזה קונספט יהיה הכי נכון. ואז עלה הרעיון לקחת את התפריט של המסעדה הראשונה שלו בהרצליה (שנפתחה ב1997) ולבשל את המנות בעיניים, ידיים וטכניקה של 2024.

בקיצור הולך להיות אש ותמרות עשן. שבוע מהיום, יום שלישי 25.6 אל תגידי לא ידעתי…"

אלו המנות שיוגשו במהלך הערב:

  • טרטר דג עם סלט קליפות אבטיח, רוטב של מיץ אבטיח וצי'לי, שקדים, שרי, שעועית, חריף וליים.
  • סלט אפרסקים צלוי עם עשבים ירוקים וצ'ילי.
  • סנדוויץ' במיה פתוח עם תבשיל במיה עגבניות, לבנה מעושנת, במיה טמפורה, חריף וחמאה חומה.
  • סנדוויץ' פיאדינה עם עוף באיולי קארי וצ'אטני הפתעה.
  • אומיטאס תירס עם שרימפס קסטניה ובייקון צלוי.
  • לזניה כרישה עם בשר סרטנים בחמאה חומה.
  • קלמארי ממולא בקבב טלה משופד על מקל קינמון ויוגורט כבשים.
  • צוואר טלה מבושל עם בריוש ספוג בציר טלה, משמשים צלויים וסלסה של ירוקים.
  • ריזוטו מפתול קישואים עם פרח קישוא ממולא, חמאה וגבינת לשם מחוות הנוקד
  • כבדי עוף צלויים
  • פיצ'י מבצק קובה וזנב שור מבושל

 

התפריט הקבוע של מסעדת תריסר לא יוגש בערב האירוע.

שף ארז קומרובסקי מתארח במסעדת תריסר של שף ענר בן-רפאל | שלישי 25.6 החל מהשעה 18:00 | האנגר 12, נמל תל אביב | פרטים והזמנות בטלפון 074-758-5353 ובאתר אונטופו

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
קיץ 2024 במסעדת החוף לולי
מה אוכלים השבוע: תפריטי אביב וחידושים מרעננים במסעדות
חדשות האוכל
המסיבתות: פסטיבל תותים בשוק האיכרים בנמל תל אביב
המסיבתות: פסטיבל התותים הגדול מגיע לנמל תל אביב
אירועים ופסטיבלים
איפה צופים בגמר ליגת האלופות 2024 ואוכלים טוב
גמר ליגת האלופות 2024: איפה לצפות במשחק ולאכול טוב?
אירועים ופסטיבלים
יקב גלאי במושב ניר עקיבא
בואו לפרגן: 6 עסקים קולינריים בצפון הנגב שנפתחים מחדש
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
לוהטות ופריכות: זו השיטה שעובדת לחימום לביבות מאתמול
מדריכים וטיפים
שקדים, פיסטוקים או צנוברים: זו הדרך הנכונה לשמור אגוזים במטבח
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל