לזלול - מגזין אוכל ישראלי

לערב אחד בלבד: שף ארז קומרובסקי מגיע לבשל במסעדת תריסר

שף ארז קומרובסקי מגיע אל מסעדת תריסר המדוברת של השף ענר בן-רפאל פורמן לערב חד פעמי עם תפריט נוסטלגי של פעם וטכניקות של כאן ועכשיו
שף ארז קומרובסקי מגיע אל מסעדת תריסר
שף ארז קומרובסקי מגיע אל מסעדת תריסר | צילום: ארז חרודי
שיתוף

מסעדת תריסר המוערכת של השף ענר בן-רפאל פורמן תארח ביום שלישי הקרוב (25.6) את השף ארז קומרובסקי לערב חד פעמי. השניים יבשלו ארוחה משותפת המבוססת על התפריט של המסעדה והמאפייה "לחם ארז" המיתולוגית בהרצליה שנפתחה אי שם בשנת 1997.

במסגרת האירוע יערכו השפים מסע משותף במנהרת הזמן ויציעו שלל מנות נוסטלגיות עם טעמים מהעבר וימי הזוהר של תחילת פריחתו של המטבח הישראלי המודרני.

שף ענר בן-רפאל פורמן שיתף עם העוקבים בעמוד האינסטגרם של מסעדת תריסר את מחשבותיו לקראת הערב המיוחד וכתב:

"ארז קומורובסקי הוא קודם כל חבר שאני אוהב, אבל אחרי ולפני הוא אחד האנשים המשמעותיים ביותר בעיצוב הקולינריה שלנו והפיכתה למה שהיא היום.

לחם שאור, שימוש נרחב בירקות, בישול ים תיכוני בלאדי, בקיצור כל כך הרבה דברים שארז אימץ לחיקו והביא אל לב המיינסטרים הישראלי, ששינו את הרגלי האכילה של כולנו.

כשארז הציע לי, כך סתם כי הוא טבח שלא מפסיק לחשוב ולעשות, לבשל ארוחה משותפת בתריסר, חשבתי איזה קונספט יהיה הכי נכון. ואז עלה הרעיון לקחת את התפריט של המסעדה הראשונה שלו בהרצליה (שנפתחה ב1997) ולבשל את המנות בעיניים, ידיים וטכניקה של 2024.

בקיצור הולך להיות אש ותמרות עשן. שבוע מהיום, יום שלישי 25.6 אל תגידי לא ידעתי…"

אלו המנות שיוגשו במהלך הערב:

  • טרטר דג עם סלט קליפות אבטיח, רוטב של מיץ אבטיח וצי'לי, שקדים, שרי, שעועית, חריף וליים.
  • סלט אפרסקים צלוי עם עשבים ירוקים וצ'ילי.
  • סנדוויץ' במיה פתוח עם תבשיל במיה עגבניות, לבנה מעושנת, במיה טמפורה, חריף וחמאה חומה.
  • סנדוויץ' פיאדינה עם עוף באיולי קארי וצ'אטני הפתעה.
  • אומיטאס תירס עם שרימפס קסטניה ובייקון צלוי.
  • לזניה כרישה עם בשר סרטנים בחמאה חומה.
  • קלמארי ממולא בקבב טלה משופד על מקל קינמון ויוגורט כבשים.
  • צוואר טלה מבושל עם בריוש ספוג בציר טלה, משמשים צלויים וסלסה של ירוקים.
  • ריזוטו מפתול קישואים עם פרח קישוא ממולא, חמאה וגבינת לשם מחוות הנוקד
  • כבדי עוף צלויים
  • פיצ'י מבצק קובה וזנב שור מבושל

 

התפריט הקבוע של מסעדת תריסר לא יוגש בערב האירוע.

שף ארז קומרובסקי מתארח במסעדת תריסר של שף ענר בן-רפאל | שלישי 25.6 החל מהשעה 18:00 | האנגר 12, נמל תל אביב | פרטים והזמנות בטלפון 074-758-5353 ובאתר אונטופו

Picture of מערכת לזלול

מערכת לזלול

כתבי המערכת הם זללנים מלאי תשוקה לכל מה שטעים. כמי שמאמינים בכוחו של האוכל לחבר בין אנשים וליצור זיכרונות בלתי נשכחים, הצוות נחוש לשתף עם הקוראים את אהבתו לאין ספור טעמים. ממדריכים וטיפים לבישול ואפייה למתכונים מעוררי תיאבון. מחדשות קולינריות מסביב לעולם ועד לאירועים ולטרנדים הקולינריים שאסור לפספס
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מסעדת Bacchetta של שף יהונתן שרביט בדן קיסריה

Bacchetta: מסעדת פופ אפ חדשה של שף יהונתן שרביט

חדשות האוכל
House of Rose - פופ אפ אמנותי קולינרי ורוד

House of Rosé: פופ אפ אמנותי קולינרי על טהרת הצבע הורוד

אירועים ופסטיבלים
מסעדת טייסט אוף קולומביה Taste of Colombia

Taste of Colombia: שיר אהבה לאוכל קולומביאני בתל אביב

חדשות האוכל
פופ אפ נקניקיות במסעדת פרוזדור

אוהבים? פופ אפ נקניקיות מושחתות מגיע למסעדת פרוזדור

חדשות האוכל
אל גאטו אזול - פופ אפ מקסיקני במסעדת אואזיס

אל גאטו אזול: פופ אפ מקסיקני לוהט במסעדת אואזיס

חדשות האוכל
מסעדת אונו - מסעדת דגים-איטלקית חדשה בעכו

ארוחת בוקר איטלקית מול הים: נפתחה מסעדת אונו בעכו

חדשות האוכל
ספר חדש ופופ אפ קונדיטוריה של תלמידי דנון

בואו לזלול: דנון משיקים ספר אפייה עם פופ אפ מתוק ומושחת במיוחד

חדשות האוכל
יקב גלאי במושב ניר עקיבא

בואו לפרגן: 6 עסקים קולינריים בצפון הנגב שנפתחים מחדש

חדשות האוכל
בוטיק 180 - בר אוכל חדש על הטיילת של תל אביב

בוטיק 180: בר אוכל חדש ושמח על הטיילת של תל אביב

חדשות האוכל
הבראנץ' של נטע סלונים (thefoodnet) במסעדת MENA של שף ינון אלעל

בוקר בינלאומי: הבראנץ' של נטע סלונים חוזר בתאריכים חדשים

חדשות האוכל
מסעדת בר ים בעיר התחתית בחיפה

בר ים: בר-אוכל אינטימי בעיר התחתית בחיפה

חדשות האוכל
איפה צופים בגמר ליגת האלופות 2024 ואוכלים טוב

גמר ליגת האלופות 2024: איפה לצפות במשחק ולאכול טוב?

אירועים ופסטיבלים