לזלול - מגזין אוכל ישראלי

שבוע טעים: המטבח המנצח מארחים, פופ אפ מאפים ושפים מהצפון מבשלים

פופ אפ מאפים מושחתים מפריז, פרויקט קיימות עם שפים מהצפון וזוכי המטבח המנצח VIP מארחים לארוחות בגליל. אירועי האוכל השווים של השבוע
פרויקט קיימות 2024 - שפים מהצפון מתארחים במרכז
פרויקט קיימות 2024 - שפים מהצפון מתארחים במרכז | צילום: אסף קרלה
שיתוף

עם תחילתו של חודש אפריל ורגע לפני חג הפסח, אספנו את אירועי האוכל הכי מסקרנים וכל מה שטעים וששווה לצאת בשבילו מהבית בשבוע הקרוב.

פופ אפ פריזאי בדנון

בית הספר למצוינות קולינרית דנון חובר אל מותג המים המוגזים Perrier לפופ אפ פריזאי עתיר מאפים לכבוד חגיגות 160 שנה למותג והשקת מהדורה מיוחדת ומוגבלת בעיצוב פיליפ סטארק. הפופ אפ יימשך לאורך 3 ימי שישי (5.4,12.4 וה-19.4) בין השעות 8:00-15:00 (טיפ של מקצוענים: תגיעו מוקדם, הדברים הכי טובים נחטפים מהר).

במסגרת פופ אפ יציעו בסקוליארד, מאפיית הסטודנטים של בית הספר דנון, ויטרינת שחיתות צרפתית עם שלל מאפים בהשראת הבקבוק המעוצב והבועות המוגזות של פרייר. היצירות הקולינריות יתמקדו במשחק בין קלאסי לחדשני ומרקמים מגוונים.

פופ אפ פריזאי של דנון ופרייר
פופ אפ פריזאי של דנון ופרייר | צילום: קובי מהגר

בין המאפים תמצאו קרואסון ברולה עם אגסים; קרואסון קרם וניל; קרואסון שוקולד ג'נדויה עם אגוזי לוז; פלאן פריזאי קלאסי ועוד הפתעות מעוררות תיאבון.

פופ אפ Perrier פריזאי בדנון | התערוכה 3, נמל תל אביב | שישי 5.4 | 12.4 | 19.4 | 08:00-15:00 | בקבוק פרייה סטארק ומאפה החל מ-29 שקלים.

פרויקט קיימות 2024

פרויקט הקיימות חוזר בפעם השלישית במהדורת 2024 ובסימן המלחמה יוקדש השנה למסעדנים ושפים מהצפון המפונה שיתארחו במיטב המסעדות של תל אביב. מי שמוביל את הפרויקט בשיתוף יקב הרי גליל ושל חברת נספרסו הוא השף הפופולרי רז רהב, זוכה פרס הקיימות של "50BEST" לשנת 2023.

הפסטיבל החל כבר השבוע עם אורי ירמיאס ממסעדת אורי בורי שהתארח במסעדת AKA של איתי קושמרו ועם השף עלאא מוסא ממסעדת לוקס החיפאית המדוברת שהתארח במסעדת ג'ורג' וג'ון של השף תומר טל.

ביום ראשון הקרוב (7.4) יתארח אורן אבני מהפיצרייה החיפאית ניאופוליטן אצל השף תומר אגאי ומסעדת סנטה קתרינה ובשלישי (9.4) תתארח לונה זרייק מלונה ביסטרו בנצרת אצל קלארו של השף רן שמואלי. באותו היום מסעדת צ'נה של השף גיל דהאן תארח את המסעדן חיים טיבי.

פרויקט קיימות 2024 במסעדות
פרויקט קיימות 2024 במסעדות | צילום: אסף קרלה

לאורך כל הפרויקט (1-13.4) יפעל גם פופ אפ ייחודי עם מיטב אוכל הרחוב האיטלקי בחלל מסעדת ברוט שנסגרה בתחילת החודש (נחלת בנימין 36). מסעדת הפופ-אפ GABAGOOL מוגדרת כבר יין איטלקי אמריקאי עם תפריט קיימות מיוחד שיוגש לצד יין מקומי של יקב הרי גליל וקפה איכותי של נספרסו.

בין המנות תמצאו צ'יקן פרמזן און טוסט; מיטבולס סנדוויץ'; ארטישוק סיציליאני; טירמיסו ועוד. כל המנות מבוססות על תוצרת מקומית עם חקלאים, מגדלים ויצרנים אזוריים.

שבוע הקיימות 2024 | פרטים נוספים והזמנות באתר אונטופו

מהמטבח המנצח – אל ראש ההר

זוכי ריאליטי האוכל של קשת "המטבח המנצח VIP", שיר ביליה ואלון אבוטבול, יארחו במרחב האירוח "בהר" ביישוב הררית שבגליל 2 ארוחות פופ אפ חד פעמיות עם מנות קלילות מהמטבח הקליפורני והמקומי בסגנון אירוח חם ומשפחתי סביב שולחנות עגולים.

בסלון המתחם המרופד שטיחים ופריטי אמנות אתניים, תגיש שיר תפריט מפואר ובריא על בסיס מנות מהמטבח הקליפורני. בין המנות: פוקאצ'ות ולחם מחמצת; חציל קלוי על רוטב ירוק חריף עם רוטב עגבניות, טחינה וגרעיני דלעת קלויים; בטטות צלויות על קרם ירוק עם בצל כבוש; שווארמה דג ועוד.

לקינוח יוגש קארד לימון וטארט שוקולד ואת הארוחה ילוו יינות של יקב קסטל שיותאמו למנות שיוגשו לאורך הערב.

אלון אבוטבול ושיר ביליה מבשלים ב"בהר" בגליל
אלון אבוטבול ושיר ביליה מבשלים ב"בהר" בגליל | צילום: רות יעקבי תורג'מן

"בהר" הוא מרחב מעורר השראה ביישוב הררית המיועד לאירועי משפחות וקבוצות. הוא צופה לנוף פנורמי של החרמון והים התיכון ומשלב שיק אקלקטי ייחודי.

ארוחות פופ אפ של שיר ביליה ואלון אבוטבול | בהר, הררית | 8-9.4 | 20:00-23:00 | 330 ש"ח למשתתף כולל יינות מותאמים מיקב קסטל | יש להזמין מראש בטלפון 072-3941109

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

שעת התה של אלון שבו ומלון ג'אפה - שעה יפה

"שעה יפה": אלון שבו ומלון ג'אפה במחווה לשעת התה

חדשות האוכל
מסעדת Bacchetta של שף יהונתן שרביט בדן קיסריה

Bacchetta: מסעדת פופ אפ חדשה של שף יהונתן שרביט

חדשות האוכל
House of Rose - פופ אפ אמנותי קולינרי ורוד

House of Rosé: פופ אפ אמנותי קולינרי על טהרת הצבע הורוד

אירועים ופסטיבלים
קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

אביב הגיע: קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

חדשות האוכל
חנוכה 2022: קולקציית הסופגניות של ביסקוטי "ויוה לה רבולושיין"

או לה לה: טעמנו את הסופגניות של ביסקוטי לחנוכה 2022

חדשות האוכל
פופ אפ נקניקיות במסעדת פרוזדור

אוהבים? פופ אפ נקניקיות מושחתות מגיע למסעדת פרוזדור

חדשות האוכל
דורוז - פרויקט אוכל דרוזי בתל אביב

אוכל דרוזי, בתים פתוחים ויין בגליל: אירועים טעימים לבוא האביב

אירועים ופסטיבלים
ולנטיין 2023 בקונדיטוריות במאפיות ובגלידריות

איזה מתוקים: ולנטיין 2023 בקונדיטוריות ובמאפיות

חדשות האוכל
אל גאטו אזול - פופ אפ מקסיקני במסעדת אואזיס

אל גאטו אזול: פופ אפ מקסיקני לוהט במסעדת אואזיס

חדשות האוכל
ארוחת הסולטן במסעדת ארמון סהרה בגליל

ארוחת הסולטן: מסעדת ארמון סהרה משיקה סעודה בת 9 מנות

חדשות האוכל
ספר חדש ופופ אפ קונדיטוריה של תלמידי דנון

בואו לזלול: דנון משיקים ספר אפייה עם פופ אפ מתוק ומושחת במיוחד

חדשות האוכל
הבראנץ' של נטע סלונים (thefoodnet) במסעדת MENA של שף ינון אלעל

בוקר בינלאומי: הבראנץ' של נטע סלונים חוזר בתאריכים חדשים

חדשות האוכל