שבוע טעים: המטבח המנצח מארחים, פופ אפ מאפים ושפים מהצפון מבשלים

פופ אפ מאפים מושחתים מפריז, פרויקט קיימות עם שפים מהצפון וזוכי המטבח המנצח VIP מארחים לארוחות בגליל. אירועי האוכל השווים של השבוע.
פרויקט קיימות 2024 - שפים מהצפון מתארחים במרכז
פרויקט קיימות 2024 - שפים מהצפון מתארחים במרכז | צילום: אסף קרלה

עם תחילתו של חודש אפריל ורגע לפני חג הפסח, אספנו את אירועי האוכל הכי מסקרנים וכל מה שטעים וששווה לצאת בשבילו מהבית בשבוע הקרוב.

פופ אפ פריזאי בדנון

בית הספר למצוינות קולינרית דנון חובר אל מותג המים המוגזים Perrier לפופ אפ פריזאי עתיר מאפים לכבוד חגיגות 160 שנה למותג והשקת מהדורה מיוחדת ומוגבלת בעיצוב פיליפ סטארק. הפופ אפ יימשך לאורך 3 ימי שישי (5.4,12.4 וה-19.4) בין השעות 8:00-15:00 (טיפ של מקצוענים: תגיעו מוקדם, הדברים הכי טובים נחטפים מהר).

במסגרת פופ אפ יציעו בסקוליארד, מאפיית הסטודנטים של בית הספר דנון, ויטרינת שחיתות צרפתית עם שלל מאפים בהשראת הבקבוק המעוצב והבועות המוגזות של פרייר. היצירות הקולינריות יתמקדו במשחק בין קלאסי לחדשני ומרקמים מגוונים.

עדכונים טעימים למייל!
פופ אפ פריזאי של דנון ופרייר
פופ אפ פריזאי של דנון ופרייר | צילום: קובי מהגר

בין המאפים תמצאו קרואסון ברולה עם אגסים; קרואסון קרם וניל; קרואסון שוקולד ג'נדויה עם אגוזי לוז; פלאן פריזאי קלאסי ועוד הפתעות מעוררות תיאבון.

פופ אפ Perrier פריזאי בדנון | התערוכה 3, נמל תל אביב | שישי 5.4 | 12.4 | 19.4 | 08:00-15:00 | בקבוק פרייה סטארק ומאפה החל מ-29 שקלים.

פרויקט קיימות 2024

פרויקט הקיימות חוזר בפעם השלישית במהדורת 2024 ובסימן המלחמה יוקדש השנה למסעדנים ושפים מהצפון המפונה שיתארחו במיטב המסעדות של תל אביב. מי שמוביל את הפרויקט בשיתוף יקב הרי גליל ושל חברת נספרסו הוא השף הפופולרי רז רהב, זוכה פרס הקיימות של "50BEST" לשנת 2023.

הפסטיבל החל כבר השבוע עם אורי ירמיאס ממסעדת אורי בורי שהתארח במסעדת AKA של איתי קושמרו ועם השף עלאא מוסא ממסעדת לוקס החיפאית המדוברת שהתארח במסעדת ג'ורג' וג'ון של השף תומר טל.

ביום ראשון הקרוב (7.4) יתארח אורן אבני מהפיצרייה החיפאית ניאופוליטן אצל השף תומר אגאי ומסעדת סנטה קתרינה ובשלישי (9.4) תתארח לונה זרייק מלונה ביסטרו בנצרת אצל קלארו של השף רן שמואלי. באותו היום מסעדת צ'נה של השף גיל דהאן תארח את המסעדן חיים טיבי.

פרויקט קיימות 2024 במסעדות
פרויקט קיימות 2024 במסעדות | צילום: אסף קרלה

לאורך כל הפרויקט (1-13.4) יפעל גם פופ אפ ייחודי עם מיטב אוכל הרחוב האיטלקי בחלל מסעדת ברוט שנסגרה בתחילת החודש (נחלת בנימין 36). מסעדת הפופ-אפ GABAGOOL מוגדרת כבר יין איטלקי אמריקאי עם תפריט קיימות מיוחד שיוגש לצד יין מקומי של יקב הרי גליל וקפה איכותי של נספרסו.

בין המנות תמצאו צ'יקן פרמזן און טוסט; מיטבולס סנדוויץ'; ארטישוק סיציליאני; טירמיסו ועוד. כל המנות מבוססות על תוצרת מקומית עם חקלאים, מגדלים ויצרנים אזוריים.

שבוע הקיימות 2024 | פרטים נוספים והזמנות באתר אונטופו

מהמטבח המנצח – אל ראש ההר

זוכי ריאליטי האוכל של קשת "המטבח המנצח VIP", שיר ביליה ואלון אבוטבול, יארחו במרחב האירוח "בהר" ביישוב הררית שבגליל 2 ארוחות פופ אפ חד פעמיות עם מנות קלילות מהמטבח הקליפורני והמקומי בסגנון אירוח חם ומשפחתי סביב שולחנות עגולים.

בסלון המתחם המרופד שטיחים ופריטי אמנות אתניים, תגיש שיר תפריט מפואר ובריא על בסיס מנות מהמטבח הקליפורני. בין המנות: פוקאצ'ות ולחם מחמצת; חציל קלוי על רוטב ירוק חריף עם רוטב עגבניות, טחינה וגרעיני דלעת קלויים; בטטות צלויות על קרם ירוק עם בצל כבוש; שווארמה דג ועוד.

לקינוח יוגש קארד לימון וטארט שוקולד ואת הארוחה ילוו יינות של יקב קסטל שיותאמו למנות שיוגשו לאורך הערב.

אלון אבוטבול ושיר ביליה מבשלים ב"בהר" בגליל
אלון אבוטבול ושיר ביליה מבשלים ב"בהר" בגליל | צילום: רות יעקבי תורג'מן

"בהר" הוא מרחב מעורר השראה ביישוב הררית המיועד לאירועי משפחות וקבוצות. הוא צופה לנוף פנורמי של החרמון והים התיכון ומשלב שיק אקלקטי ייחודי.

ארוחות פופ אפ של שיר ביליה ואלון אבוטבול | בהר, הררית | 8-9.4 | 20:00-23:00 | 330 ש"ח למשתתף כולל יינות מותאמים מיקב קסטל | יש להזמין מראש בטלפון 072-3941109

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

שף אורן אסידו מציג פופ אפ מרוקאי בקניון TLV

שף אורן אסידו פותח פופ אפ מרוקאי בקניון TLV

אירועים ופסטיבלים
ספר חדש ופופ אפ קונדיטוריה של תלמידי דנון

בואו לזלול: דנון משיקים ספר אפייה עם פופ אפ מתוק ומושחת במיוחד

חדשות האוכל
מאפיית מטרלו חוזרת לתל אביב

מאפיית מטרלו חוזרת לתל אביב – והפעם לחודש שלם

חדשות האוכל
בריוש ג'לאטו בפופ אפ גלידות של קאזה טואה

פופ אפ גלידות בקאזה טואה: בריוש ג׳לאטו כבר טעמתם?

חדשות האוכל

טרי מהתנור

בן אנד ג'ריס סורבה פינה קולדה וסורבה פסיפלורה

חדש על המדף לחורף: גלידות, שוקולד, חטיפים, משקאות ועוד הפתעות

חדש על המדף
טיק טק מנדרינה לימון-ליים, אפרופו שוקולד וקרמל, במבה קרם עוגיות, שוקולד עלית בטעמים, פיוז טי תפוח קינמון, סורבה בן אנד ג'ריס >>
שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב

שפים על הבר וקבלת שבת שמחה: יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגת 13

אירועים ופסטיבלים
מסעדת יפו-תל אביב של השף חיים כהן חוגגת בר מצווה ומארחת שפים אורחים לארוחות שישי חד פעמיות ושיחות אינטימיות על הבר >>

מדריכים שאהבתם

קריספיות מובטחת: איך לשמור על עוגיות פריכות לשבוע לפחות

מדריכים וטיפים

חשוב לדעת: איך לנקות אבן שמוט לפיצה בדרך הנכונה

מדריכים וטיפים

מה לזלול?