שבוע טעים: המטבח המנצח מארחים, פופ אפ מאפים ושפים מהצפון מבשלים

פופ אפ מאפים מושחתים מפריז, פרויקט קיימות עם שפים מהצפון וזוכי המטבח המנצח VIP מארחים לארוחות בגליל. אירועי האוכל השווים של השבוע.
פרויקט קיימות 2024 - שפים מהצפון מתארחים במרכז
פרויקט קיימות 2024 - שפים מהצפון מתארחים במרכז | צילום: אסף קרלה

עם תחילתו של חודש אפריל ורגע לפני חג הפסח, אספנו את אירועי האוכל הכי מסקרנים וכל מה שטעים וששווה לצאת בשבילו מהבית בשבוע הקרוב.

פופ אפ פריזאי בדנון

בית הספר למצוינות קולינרית דנון חובר אל מותג המים המוגזים Perrier לפופ אפ פריזאי עתיר מאפים לכבוד חגיגות 160 שנה למותג והשקת מהדורה מיוחדת ומוגבלת בעיצוב פיליפ סטארק. הפופ אפ יימשך לאורך 3 ימי שישי (5.4,12.4 וה-19.4) בין השעות 8:00-15:00 (טיפ של מקצוענים: תגיעו מוקדם, הדברים הכי טובים נחטפים מהר).

במסגרת פופ אפ יציעו בסקוליארד, מאפיית הסטודנטים של בית הספר דנון, ויטרינת שחיתות צרפתית עם שלל מאפים בהשראת הבקבוק המעוצב והבועות המוגזות של פרייר. היצירות הקולינריות יתמקדו במשחק בין קלאסי לחדשני ומרקמים מגוונים.

פופ אפ פריזאי של דנון ופרייר
פופ אפ פריזאי של דנון ופרייר | צילום: קובי מהגר

בין המאפים תמצאו קרואסון ברולה עם אגסים; קרואסון קרם וניל; קרואסון שוקולד ג'נדויה עם אגוזי לוז; פלאן פריזאי קלאסי ועוד הפתעות מעוררות תיאבון.

פופ אפ Perrier פריזאי בדנון | התערוכה 3, נמל תל אביב | שישי 5.4 | 12.4 | 19.4 | 08:00-15:00 | בקבוק פרייה סטארק ומאפה החל מ-29 שקלים.

פרויקט קיימות 2024

פרויקט הקיימות חוזר בפעם השלישית במהדורת 2024 ובסימן המלחמה יוקדש השנה למסעדנים ושפים מהצפון המפונה שיתארחו במיטב המסעדות של תל אביב. מי שמוביל את הפרויקט בשיתוף יקב הרי גליל ושל חברת נספרסו הוא השף הפופולרי רז רהב, זוכה פרס הקיימות של "50BEST" לשנת 2023.

הפסטיבל החל כבר השבוע עם אורי ירמיאס ממסעדת אורי בורי שהתארח במסעדת AKA של איתי קושמרו ועם השף עלאא מוסא ממסעדת לוקס החיפאית המדוברת שהתארח במסעדת ג'ורג' וג'ון של השף תומר טל.

ביום ראשון הקרוב (7.4) יתארח אורן אבני מהפיצרייה החיפאית ניאופוליטן אצל השף תומר אגאי ומסעדת סנטה קתרינה ובשלישי (9.4) תתארח לונה זרייק מלונה ביסטרו בנצרת אצל קלארו של השף רן שמואלי. באותו היום מסעדת צ'נה של השף גיל דהאן תארח את המסעדן חיים טיבי.

פרויקט קיימות 2024 במסעדות
פרויקט קיימות 2024 במסעדות | צילום: אסף קרלה

לאורך כל הפרויקט (1-13.4) יפעל גם פופ אפ ייחודי עם מיטב אוכל הרחוב האיטלקי בחלל מסעדת ברוט שנסגרה בתחילת החודש (נחלת בנימין 36). מסעדת הפופ-אפ GABAGOOL מוגדרת כבר יין איטלקי אמריקאי עם תפריט קיימות מיוחד שיוגש לצד יין מקומי של יקב הרי גליל וקפה איכותי של נספרסו.

בין המנות תמצאו צ'יקן פרמזן און טוסט; מיטבולס סנדוויץ'; ארטישוק סיציליאני; טירמיסו ועוד. כל המנות מבוססות על תוצרת מקומית עם חקלאים, מגדלים ויצרנים אזוריים.

שבוע הקיימות 2024 | פרטים נוספים והזמנות באתר אונטופו

מהמטבח המנצח – אל ראש ההר

זוכי ריאליטי האוכל של קשת "המטבח המנצח VIP", שיר ביליה ואלון אבוטבול, יארחו במרחב האירוח "בהר" ביישוב הררית שבגליל 2 ארוחות פופ אפ חד פעמיות עם מנות קלילות מהמטבח הקליפורני והמקומי בסגנון אירוח חם ומשפחתי סביב שולחנות עגולים.

בסלון המתחם המרופד שטיחים ופריטי אמנות אתניים, תגיש שיר תפריט מפואר ובריא על בסיס מנות מהמטבח הקליפורני. בין המנות: פוקאצ'ות ולחם מחמצת; חציל קלוי על רוטב ירוק חריף עם רוטב עגבניות, טחינה וגרעיני דלעת קלויים; בטטות צלויות על קרם ירוק עם בצל כבוש; שווארמה דג ועוד.

לקינוח יוגש קארד לימון וטארט שוקולד ואת הארוחה ילוו יינות של יקב קסטל שיותאמו למנות שיוגשו לאורך הערב.

אלון אבוטבול ושיר ביליה מבשלים ב"בהר" בגליל
אלון אבוטבול ושיר ביליה מבשלים ב"בהר" בגליל | צילום: רות יעקבי תורג'מן

"בהר" הוא מרחב מעורר השראה ביישוב הררית המיועד לאירועי משפחות וקבוצות. הוא צופה לנוף פנורמי של החרמון והים התיכון ומשלב שיק אקלקטי ייחודי.

ארוחות פופ אפ של שיר ביליה ואלון אבוטבול | בהר, הררית | 8-9.4 | 20:00-23:00 | 330 ש"ח למשתתף כולל יינות מותאמים מיקב קסטל | יש להזמין מראש בטלפון 072-3941109

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
המכשיר שיספר איך לבחור אבוקדו בשל
העתיד כבר כאן: הסורק שיעזור לכם לבחור אבוקדו בשל
חדשות האוכל
מסעדת פופ אפ מישלן 2023 של אמריקן אקספרס
פופ אפ מישלן: השפים המובילים בעולם מבשלים בתל אביב
אירועים קולינריים
מעורב ישראלי: פופ אפ אוכל רחוב ביפו
מעורב ישראלי: פופ אפ מוסדות אוכל רחוב מיתולוגיים ביפו
אירועים קולינריים
סדנת בישול בבית אלפראשה
לגלגל, לאפות, לבשל: המדריך לסדנאות האוכל הכי שוות של אוגוסט בגליל
אירועים קולינריים
טרנדים קולינריים טריים
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
כוסות בירה ויינשטפן
מי צריך את מינכן: פסטיבלי בירה סטייל אוקטוברפסט (וגם וויסקי) בישראל
אירועים קולינריים
מתכננים לחגוג את אוקטוברפסט? פסטיבלי הבירה הלוהטים של סתיו 2025 בישראל: ת"א, חיפה, ב"ש ועוד. כל התאריכים, המחירים והפרטים כאן. מדריך מתעדכן. >>
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
שוב לא מצליחים להירדם בלילה? תאכלו קיווי
טיפים למטבח
זה עובד: קילוף מנגו בפחות מ-10 שניות
טיפים למטבח
איך להוריד ריח של שום מהידיים – השיטות המובילות
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל