גרקו טברנה הוד השרון
קרדיט תמונה – נועם פריסמן

סלוניקי פינת הוד השרון: טברנה יוונית חדשה שבאה להרים

רשת המסעדות היווניות המצליחה של צביקי עשת מתרחבת עם פתיחת גרקו טברנה הוד השרון שתציע חגיגה אותנטית ומטבח יווני שמח בלב העיר
שיתוף

תוכן עניינים

הוד השרון זוכה בטברנה שמחה וחדשה משלה עם פתיחת גרקו טברנה, הסניף החדש של רשת המסעדות היווניות גרקו במרכז כיכר המושבה ברחוב סוקולוב בעיר.

כבר עם פתיחתה משיקים במקום את תפריט החורף של השף אליאב גולדנברג עם מיטב מנות יווניות אותנטיות בטאץ' מודרני ובנוסף יוגשו מבחר המנות הקלאסיות של מסעדות גרקו שיוגשו מהמטבח הפתוח וסובלקי וגירוס שיוצעו בדיוק כמו באתונה וסלוניקי.

עוד טעימה: הכל על חודש התאנים של מסעדת גרקו

במסעדה החדשה אזור ישיבה פנימי ומעוצב ואזור ישיבה חיצוני באוויר הפתוח. במקום גם תפעל מעדניית גרקו דלי בה ניתן יהיה לרכוש הביתה מגוון חומרי גלם איכותיים ומוצרים ייחודיים מהמטבח היווני.

בהמשך צפויים להתקיים בגרקו הוד השרון גם מבחר של אירועים, הופעות וערבי טברנה שמחים במיוחד בליווי אלכוהול איכותי.

עוד טעימה: בראנץ' יווני חדש במסעדת גיליז ראשון לציון

גרקו טברנה הוד השרון – מה בתפריט?

בין מנות הפתיחה והראשונות הקרות תמצאו לחם הרים יווני על הגריל במילוי גבינת קפלוטרי, פטה ודבש; ממרח שום סקורדליה עם שקדים ושמן זית; ממרח ביצי דגים טארמוסלאטה עם בצל לבן ופטרוזיליה; סלט הרינג עם שמנת חמוצה, בצל, עגבניות, שמן זית ושמיר ועוד (26-48 ש"ח). ניתן גם להזמין מגש "דיסקו" עם 10 מנות קרות קטנות ב-188 ש"ח.

באגף הסלטים תמצאו את הסלט של אמא של כריסטוס עם עדשים, חיטה, בצל סגול, גרעיני דלעת, רוקט, עשבי תיבול, משמשים, אגוזי מלך ופטה עיזים; סלט חוריאטיקי יווני עם מלפפון, עגבנייה, בצל סגול, בצל ירוק, פטה, צלפים, זיתים, אורגנו ושמן זית ועוד (58-68 ש"ח).

מי שמחפש משהו חם ימצא מנות קטנות כמו פטה עיזים אפויה בתנור עטופה בעלי גפן עם חמאת סטקה, סלט עגבניות שרי, פלפל חריף ואורגנו; ספאנקופיטה מבצק פילו במילוי פטה, תרד, בצל ירוק ושמיר; קציצות זוקיני עם פטה ועשבי תיבול ועוד (44-62 ש"ח).

ארוחה יוונית אותנטית בגרקו טברנה הוד השרון
ארוחה יוונית אותנטית בגרקו טברנה הוד השרון | צילום: נועם פריסמן

באגף המנות הגדולות יותר תמצאו פסטה כריתית עם תבשיל אונטריב, סלרי, צלפים, ציר בקר וחמאת דבש מקורמל; מוסקה בשר עגל עם תפוח אדמה, חצילים, עגבניות ובשמל; נקניקיות יווניות בגריל ברוטב קפלוטרי, תבשיל כרוב עם בייקון טלה, עשבי תיבול ותפוחי אדמה; מרק דייגים מפארוס עם שרימפס, קלמרי, מולים, דגים, ירקות שורש, עגבניות, כורכום וזעפרן ועוד (58-128 ש"ח).

באגף הסובלקי והגירוס תוכלו לבחור בין גירוס עגל וכבש; סובלקי קבב יווני; סובלקי פרגיות או סובלקי צמחוני המוגשים בפיתה יוונית עם עגבניות בגריל, בצל סגול אורגנו, פטרוזיליה, רוטב עגבניות, צזיקי וטחינה (54-72 ש"ח).

לקינוח מציעים בגרקו טברנה לוקומדס מטוגנים בדבש וקינמון; עוגת תמרים בסירופ מולסה עם מטקסה, גלידת חלב ופקאן מסוכר; קלצונה פילו מטוגן עם קרם סולת, פיסטוק ומשמשים בסירופ ועוד (48-58 ש"ח).

בנוסף מוצעת בתפריט גלידת יוגור יוונית קייאמקי עם סירופ פטל ושקדים קלויים שנמכרת לפי משקל ומבחר גלידות ייחודיות בטעמים לא שגרתיים כמו גלידת לימון ועוגת סולת; גלידת דבש פולן דבורים; גלידת פיסטוק, שוקולד לבן וחלבה; סורבה אוזו תפוזים וגם גלידת 12 האלים עם פטה, שומשום שחור, דבש וקרעי פילו (58 ש"ח ל-500 מ"ל).

המסעדה החדשה היא השביעית במספר בקבוצות המסעדות היווניות של המסעדן צביקי עשת הכוללת את גרקו קיצ'ן שנפתחה בשנה שעברה בכפר סבא, גרקו אוזרי וגרקו טברנה בצפון תל אביב, גרקו ביץ' בחוף פרישמן בתל אביב, גרקו בוזוקיה בהרצליה וגרקו ביץ' בעיר הדרומית בישראל, אילת.

גרקו טברנה | סוקולוב 46 ,כיכר המושבה, הוד השרון | ראשון-שבת 12:00-23:00 | הזמנות בטלפון 077-7729047 או באתר

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס