שוק תלפיות לא מפסיק לרגע את הנסיקה הקולינרית המטאורית של השנים האחרונות עם פתיחתו של חמרמורת, בר יין חדש מבית חמארת תלפיות המוערכת של אילן פרון, מחלוצי השוק הפורח להפליא.
את מסעדת תלפיות פתח פרון לפני כ-8 שמונה שנים בשוק, בימים שפתיחה של מוסד קולינרי באזור נחשבה סוג שלחלוציות, זאת לעומת האטרקטיביות ממנה נהנה השוק כיום כמוקד בילוי מרכזי בעיר חיפה. רק בחודשים האחרונים התווספו לאזור השוק בר האוכל יודי, מסעדת למעלה ומסעדת בעתו של השף גיא רוזמרין.
את חמרמורת פתח פרון יחד עם שף מסעדת תלפיות שאדי איסאווי בחלל קטן וסמוך למסעדת האם של כ-30 מקומות ישיבה שפעיל בשעות הערב בלבד במשך ימות השבוע ולבראנץ' שיכורים בסוף השבוע ומציע תפריט רחב של יין, קוקטיילים ותזקיקים מיוחדים לצד מנות קטנות מותאמות.
המקום עצמו מעוצב בסגנון וינטג' מוקפד עם מוזיקת ג'אז, פאנק וסול שמתנגנת ברקע ובר המשקיף למטבח הפתוח. מבחינת הקונספט מדובר במעין המשך ישיר לחמארת תלפיות שתעודד את הבליינים להמשיך מהמסעדה אל הבר שם יוגש תפריט האוכל עד לשעה חצות וחצי.
עוד טעימה: מסעדת ג'ינוס בחיפה נפתחת לקהל הרחב
חמרמורת – מה בתפריט?
בין המנות בתפריט האוכל תמצאו שרימפס כבוש עם גבינת סגנאקי אפויה בבצק עם ריבת עגבניות שרי והל; תמנון כבוש בחומץ בן יין; מוח טלה עם טוסטים; אויסטרים; מלפוף; סשימי דג ים; שרימפס קולורבי מוחמץ; בצל במילוי בורגול ועוד.
בקינוחים תמצאו בין השאר גלידת עוגת דבש בבלילת חלב ושמנת עם תבלינים חמים, קרמבל ג'ינג'ר וצ'יפס של תפוח ירוק.
בנוסף מציעים במקום את מסלול "כל הג'אז הזה" שמציע תמורת 500 ש"ח לזוג (או יותר) את כל מנות האוכל בתפריט. בימי שישי בר האוכל יהיה פתוח כבר בצהריים ובשבתות יערכו בחמרמורת בראנץ' שיכורים מיוחד במרפסת של המקום
שף שאדי עיסאווי גדל בנצרת לאם קונדיטוריות, למד בבית הספר בישולים ועבד במסעדות שונות בארץ ובחו"ל, בין השאר במסעדת "דה דטצ'ס" בהולנד, בר שוקה בפרנקפורט ולבסוף כשף של חמארה תלפיות החל מהשנה שעברה.
חמרמורת, סירקין 27 חיפה, 04-6992296. לא כשר
חמרמורת | סירקין 27, חיפה | שני-חמישי, 19:00-00:00 שישי, 12:30-18:00 שבת, 13:00-19:00 | לא כשר | הזמנות בטלפון 04-6992296