מסעדת ג'ינוס חיפה
קרדיט תמונה – גליה אבירם
שיתוף

תוכן עניינים

העיר התחתית של חיפה הפכה כבר מזמן למוקד משיכה לשלל מסעדות עם מטבחים מרחבי העולם וסצנה קולינרית שוקקת. כעת מצטרפת לחגיגה גם מסעדת השף ג'ינוס, מסעדה חדשה ושונה מעט בנוף המאגדת את המטבח האיטלקי, האמריקאי והדרום אמריקאי לתפריט פיוז'ן קז'ואל קלאסי עם טוויסט.

השף והבעלים של מסעדת ג'ינוס, ג'נאן סלימאן מהכפר גוש חלב החל את דרכו הקולינרית לפני כ-8 שנים בקפה אלברטו בתל אביב והתמחה בבישול איטלקי וצרפתי עם דגש על לחמים ללא גלוטן. בין השאר עבד בעבר במסעדת באלדנא בגוש חלב והקים מסעדת משלוחים עם מגוון מנות דיינר מושחתות.

עוד טעימה: מלון קולוני בחיפה משיק ארוחות בוקר לקהל הרחב

מסעדת ג'ינוס – מה יש לזלול?

בג'ינוס יצר סלימאן בן ה-26 תפריט המחולק ל-3 מדינות עם מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים לכל אחת מהן.

מהמטבח האיטלקי תוכלו לטעום בין השאר קרואסון טרטר עגל עם בשר בקר קצוץ ביד, צלפים, בצל סגול וגרמולטה; סלט קמפני עם 3 סוגי עגבניות, בצל סגול, בזיליקום, בייבי מוצרלה, רוטב בלסמי מצומצם ופיצוחים קלויים וקרודו דג ים עם קראמבל פקאן מקורמל, זסט ליים, מנטה, פירות ורוטב הדרים (48-58 ש"ח).

פיצה עבודת יד של ג'ינוס חיפה
פיצה עבודת יד של ג'ינוס חיפה | צילום: גליה אבירם

הרעבים יותר יוכלו גם לזלול פיצה לה פטאטה עם קוביות תפוחי אדמה, מוצרלה, ארטישוק א לה רומנה, עגבניות מיובשות, קרם פרש וסלטון רוקט ושמן זית עם עשבים (64 ש"ח); רביולי פלרמו עבודת יד במילוי קרם גבינה ורוטב חמאת לימון ובליווי שיפוד ג'מבו שרימפס (112 ש"ח) וגם טירמיסו קלאסי לקינוח (42 ש"ח).

עוד טעימה: סקאץ קפה – בית קפה דו מימדי בחיפה

באגף האמריקאי תמצאו מנות כמו דינמיט שרימפס בציפוי טמפורה פריכה עם ספייסי מיונז וגרניש בצל ירוק; צ'ופינו עם סלמון, מולים, שרימפס, רוטב עגבניות ויין לבן לצד לחם; צ'יפס מושחת עם בריסקט מפורק, שום קונפי, סלסה פיקו דה גאיו ופלפל חלפיניו עם רוטב ברביקיו לבן; "אל תישן לידי" – המבורגר 200 גרם עם גבינת מנצ'גו, ריבת בצל, שום קונפי וארוגולה (52-78 ש"ח) וגם פאי תפוחים או אגוזים לקינוח (42 ש"ח)

קריספי דג טאקוס במסעדת ג'ינוס
קריספי דג טאקוס במסעדת ג'ינוס | צילום: גליה אבירם

מהתפריט הדרום אמריקאי יציעו לכם בג'ינוס מנות כמו צ'וראסקו – נתח פלדה מושרה בצ'ימיצ'ורי עם קריספי תפוח אדמה; קוקטייל שרימפס עם 5 יחידות ג'מבו שרימפס על קרח בליווי 2 מטבלים וקריספי דג טאקוס עם רוקט, בצל מוחמץ, סלסה ורדה ואיולי לימון כבוש (62-82 ש"ח).

חובבי הבשר ימצאו גם את "אורוגואי בסטייק" – נתח אנטרקוט 300 גרם עם חמאה מתובלת ותוספת פירה/אנטיפסטי לבחירה (188 ש"ח). לקינוח יוצע אלפחורס קלאסי (42 ש"ח).

חומרי הגלם הטריים והאיכותיים המככבים במנות השונות והאבזור במקום מיובא בחלקו מאיטליה ודרום אמריקה, מטאבון האבן שהגיע מטוסקנה, קמחי הדורום האיטלקיים והרטבים בייצור עצמי.

מסעדת ג'ינוס | רחוב הנמל 27, עיר תחתית חיפה | ראשון-רביעי 12:00-23:00, חמישי-שבת 12:00-24:00 | הזמנות בטלפון 04-8574432

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס