מסעדת עוף מטוגן קלאסי בפופ אפ של הפרוזדור
קרדיט תמונה – מערכת האתר

הפרוזדור הפכה למסעדת עוף מטוגן לערב אחד מושחת

המסעדה שפועלת בשגרה בתור מסעדת המבורגרים הפכה לערב חד פעמי ומושחת במיוחד למסעדת עוף מטוגן קלאסי סטייל דרום ארצות הברית עם תוספות וקוקטיילים באווירה דרומית.
שיתוף

תוכן עניינים

מסעדת פרוזדור, שהפכה כבר למוסד תל אביבי מקומי ולנקודת חובה לכל חובב המבורגרים באשר הוא, סגרה אמש (12/6) את שעריה לערב אחד בלבד כשבמקומה נפתחה מסעדת "הקולונל" – מסעדת עוף מטוגן בסגנון של דרום ארצות הברית.

במסגרת הערב החד פעמי לא הוגשו המבורגרים כלל אלא רק מנות עוף בסגנון ביתי נוסח דרום ארה"ב בכמה ווריאציות עם תוספות מסורתיות, קינוחים, בירות וקוקטיילים דרומיים על בסיס ברבן.

עוד טעימה: 5 מנות הצ'יפס הטובות בתל אביב

כחובבים מושבעים של עוף מטוגן על כל צורותיו, לא חשבנו פעמיים ומיהרנו לתפוס מקום על הבר רגע לפני שההזמנות לערב נסגרו. נכנסנו בסביבות השעה תשע ורבע אל המסעדה וחלפנו על פני האורחים הרבים שזללו את העוף בהנאה, בידיים כמובן, כמו שאלוהים התכוון.

הקולונל – מסעדת עוף מטוגן – מה בתפריט?

כיאה למסעדת עוף מטוגן, התיישבנו על הבר והתחלנו עם עיון בתפריט האלכוהול המיוחד של הערב שהציע בירות בוטיק מהחבית שהותאמו לאירוע וקוקטיילים על בסיס ברבן בשיתוף פעולה עם "ג'ים בים" ו"מייקרס מארק" שתומחרו במחיר אטרקטיבי במיוחד של 25 ש"ח.

בחרנו בירת לאגר ירושלמית הרצל לבנה עם 4.9% אלכוהול שהייתה טעימה ולעניין וקוקטייל ברבן סמאש עם מייפל, הרבה נענע ולימון שהיה מתקתק ומעקצץ במידה הנכונה.

במנות הראשונות של התפריט הציעו בפרוזדור/קולונל מנות כנפיים ברוטב מעושן או חריף וגם לחמניות וחמאה למי שחייב את הפחמימות שלו.

בעיקריות היה אפשר לבחור בין מנת עוף מטוגן קלאסי או בתוספת רוטב חמאה ודבש, עוף מטוגן חריף נאשוויל סטייל, חזה עוף על הפלאנצ'ה עם תערובת תבלינים דרומית וסנדוויץ' עוף מטוגן קלאסי או חריף בלחמניית הבית.

גם אזור התוספות בתפריט היה מפתה במיוחד והציע מק אנד צ'יז בתוספת כמהין, ירוקים בחמאת לימון בתוספת בייקון קריספי, פירה עם גרייבי, סלט חסות ברוטב גבינה כחולה, צ'יפס וקולסלו.

עוף מטוגן קלאסי בפופ אפ של הפרוזדור
עוף מטוגן קלאסי בפופ אפ של הפרוזדור (צילום: מערכת האתר)

לאחר התלבטות קצרה החלטנו ללכת על כנפיים ברוטב חריף, עוף מטוגן קלאסי ברוטב חמאה ודבש ותוספת של מק אנד צ'יז כמהין. כל המנות הגיעו במהירות, מה ששימח את הבטן שדרשה כבר לבוא על סיפוקה.

אל השולחן הגיעה כמות נדיבה של כנפיים בשרניות ושמנמנות עם זיגוג מפתה של רוטב חריף על בסיס סרירצ'ה ופלפלים חריפים. הכנפיים היו עשויות בדיוק במידה והחריפות הייתה נעימה ולא משתלטת אבל עם קיק ממזרי של הסרירצ'ה.. יש לציין את המחיר שעמד על 20 ש"ח בלבד, מחיר שלא ראינו למנת כנפיים טובה הרבה מאוד זמן.

כנפיים ברוטב חריף בפרוזדור
כנפיים ברוטב חריף בפרוזדור. עסיסיות ומפתות. (צילום: מערכת האתר)

מנת עוף מטוגן קלאסי אליו שודך רוטב חמאה ודבש הייתה מורכבת מ-3 חתיכות נאות של עוף מטוגן כהלכתו, בדיוק לפי הספר עם השרייה במשך שעות בריוויון ותבלינים דרומיים, ציפוי בקמח וטיגון מהיר ומדויק.

לכמה רגעים מתוקים חשנו עצמנו באיזה דיינר שכוח אל אי שם באלבמה עת שנגסנו בציפוי דומיננטי סופר פריך עם קראנץ' פנטסטי, תיבלון נכון ולא אגרסיבי, עוף עסיסי וטעים ורוטב מתוק אבל עדין שהשתלב מצוין.

מנת תוספת של מק אנד צ'יז כמהין הייתה קרמית ועשתה עבודה טובה בסך הכל בליווי כל העוף הזה. טעם הכמהין היה נוכח ונעים אבל האפיל מעט על הטעמים האחרים והשאיר חוויה לא גבינתית מספיק לטעמנו.

אמנם שמנו עין גם על הקינוח שיצא תדיר מן המטבח בדמות פרוסה נאה של פאי תפוחים אמריקאי קלאסי עם גלידת וניל, אך הבטן שהייתה בשלב זה מרוצה עד מאוד, פקדה עלינו שעד כאן, הגיע הזמן לשחרר כפתור ולהכיר במגבלות התכולה שלנו.

מק אנד צ'יז בפופ אפ פרוזדור
מק אנד צ'יז בפופ אפ פרוזדור (צילום: מערכת האתר)

הערב הזה, כך העידו בעלי הפרוזדור, אורגן בתחילה לגמרי בשביל עצמם והצוות עם הזדמנות לצאת לערב אחד מאזור הנוחות ולספר סיפור חדש בתוך סיפור המסגרת האמריקאי שבבסיס הפרוזדור. כמובן שעל הדרך אי אפשר למנוע גם מהקהל הנאמן את כל הטוב הזה שהצביע ברגליים ומילא את המסעדה.

האווירה הייתה שמחה ולא מתאמצת שלא לוקחת את עצמה יותר מדי ברצינות, הצוות שנראה מרוגש מהפופ אפ לפחות כמו האורחים תרם לוייב המשוחרר והמנות הנדיבות שנתנו כבוד למקור הדרומי בלי לעגל פינות פשוט היו כיפיות.

לגבי אפשרות של ערבי ספיישל נוספים בעתיד מסרו בפרוזדור כי בהחלט יש כאלה בתכנון לעתיד לאור הערב המוצלח וההנאה שלהם ושל הלקוחות מהאוכל. בנוסף, כבר בקרוב תחל העבודה על הערב הבא עם קונספט אחר שייחשף לכשיתקרב מועדו.

פרוזדור | מנדלי מוכר ספרים 6, תל אביב | ראשון-שבת 12:00-0:00 | 03-523-3223 | הזמנת שולחן ואיסוף עצמי באתר

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס