איך לחמם עוף בתנור, מחבת או מיקרוגל
קרדיט תמונה – מערכת לזלול
שיתוף

תוכן עניינים

מעוף בגריל לכרעיים לכנפיים, חזה ושניצל, עוף הוא ללא ספק אחד מחומרי הגלם הפופולריים ביותר במטבח הישראלי ובלא מעט ארוחות צהריים ושישי.

אך גם אם אתם כבר מקצוענים בלבשל עוף רך ועסיסי בכל פעם, חימום מחדש של עוף הוא כבר עסק טריקי יותר ולעיתים רבות נמצא את עצמנו עם עוף יבש, זאת בעיקר בגלל אחוזי השומן הנמוכים

אספנו את כל הדרכים המומלצות לחימום מחדש של עוף שיבטיחו לכם ארוחה עסיסית גם ביום שאחרי וניצול מיטבי של השאריות מליל אמש.

לפני שניגש לחמם את העוף מחדש, כדאי לדעת כמה זמן מותר להחזיק עוף במקרר בכדי להימנע מקלקולי קיבה או הרעלות מזון מעוף שפג תוקפו.

עוד טעימה: איך לחמם פיצה מהמקרר?

איך כדאי לחמם עוף מחדש?

ישנן מספר שיטות לחימום עוף מבושל ששמרתם במקרר כשלכל שיטה יתרונות וחסרונות משלה, כך שבסופו של דבר מדובר בהעדפה אישית. נתחי עוף עם עור יישמרו עסיסיים בצורה הטובה ביותר בזכות השומן הנוסף שירטיב את הבשר בזמן החימום.

מומלץ להשתמש במדחום בכדי לקבל עוף במידה מדויקת ככל האפשר. השתדלו לא לחמם שאריות יותר מפעם אחת בכדי להצליח לשמור על לחות מסוימת וכמובן על הטעם.

עוד טעימה: הפשרת עוף קפוא בצורה בטוחה

איך לחמם עוף בתנור אפייה

תנור האפייה הביתי מתאים בעיקר לנתחים גדולים עם עצמות כמו כרעיים או עוף שלם בגריל וגם חזה עוף ושניצל בתנור שיכולים לשמור על עסיסיות בטיפול נכון. שיטה זו היא הארוכה ביותר מבין השיטות, אך גם מאפשרת שליטה גדולה יותר על התוצאה הסופית.

1. חממו את התנור ל-180 מעלות והוציאו את העוף מהמקרר. מומלץ לתת לעוף להגיע לטמפרטורת החדר בטרם החימום.
2. כסו את העוף בנייר אלומיניום ואטמו כמעט לחלוטין כדי לשמור על הלחות אך לאפשר לאדים לצאת. ניתן גם להוסיף כמה כפות מים אך לא חובה.
3. הניחו על תבנית עם נייר אפייה והכניסו לתנור וחממו עד שהעוף מגיע לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות.

לתוצאה קריספית יותר ניתן לצלות את העוף על גבי רשת הצלייה של התנור.

1. חממו תנור ל-200 מעלות. הוציאו את העוף מהמקרר והניחו לו להגיע לטמפרטורת החדר.
2. הניחו את שאריות העוף בשכבה אחת על גבי רשת הצלייה של התנור מעל תבנית עם נייר אפייה.
3. חממו למשך רבע שעה עד שהטמפרטורה הפנימית של העוף מגיע ל-75 מעלות.
4. הסירו את נייר הכסף והעבירו למצב צלייה למשך 2 דקות בכדי לקבל מעטה קריספי.
5. הגישו מיד.

עוד טעימה: איך להפשיר עוף קפוא בצורה הנכונה והבטוחה

איך לחמם עוף במחבת

שימוש במחבת על מנת לחמם שאריות עוף פחות מומלץ בכלליות על מנת לשמור על עוף רך ועסיסי, אך עם מספיק אימון תוכלו לחמם בהצלחה חזה עוף או נתחים אחרים ללא עצמות ועור על הכיריים.

1. הוציאו את העוף מהמקרר והביאו לטמפרטורת החדר.
2. חממו מחבת נון סטיק על אש בינונית והוסיפו מעט חמאה, שמן זית או מספיק מים בכדי לכסות את התחתית עד בעבוע.
3. הוסיפו את העוף והעבירו לאש נמוכה. כסו עם מכסה מתאים.
4. הרימו את המכסה מדי פעם בכדי להפוך ולהזיז את העוף.
5. טגנו במשך כ-10 דקות עד שהעוף מגיע לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות. הגישו מיד.

עוד טעימה: חשוב לדעת – האם צריך לשטוף עוף לפני הבישול?

איך לחמם עוף במיקרוגל

כן, מיקרוגל הוא כנראה לא הפתרון הכי טוב לחימום עוף אם רוצים להגיע לתוצאה רכה ועסיסית, אך אם אין לכם זמן או כוח ורק רוצים כבר לנגוס בעוף ששמרתם מהארוחה האחרונה, אלו השלבים אחריהם כדאי לעקוב לתוצאה המיטבית.

בכל מקרה, הקפידו לא לחמם את שאריות העוף בקופסאות פלסטיק שאינן מותאמות למיקרוגל בכדי למנוע זליגה של חומרים מסוכנים לבריאות לתוך האוכל שלכם.

1. הניחו את העוף בשכבה אחת על פני צלחת מתאימה למיקרוגל. עדיף לחתוך את העוף לרצועות דקות בכדי להבטיח חימום אחיד.
2. זלפו מעל העוף מעט שמן זית ו-2 כפיות מים בכדי להעניק לו מעט לחות.
3. כסו עם מכסה מותאם למיקרוגל וחממו למשך 2 דקות.
4. אם העוף לא חם מספיק, הפכו וחממו שוב בסבבים של 30 שניות עד לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות.

ניתן גם לחמם את העוף במיקרו בשיטה נוספת בעזרת מגבת נייר לחה.

1. חתכו את העוף לרצועות דקות והניחו על צלחת מתאימה למיקרוגל.
2. כסו עם מגבת נייר לחה והפעילו את המיקרוגל ל-2 דקות.
3. אם העוף לא חם מספיק, הפכו וחממו שוב בסבבים של 30 שניות עד לטמפרטורה של 75 מעלות.

מה השיטה שלכם לחימום שאריות עוף מהמקרר? שתפו אותנו בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס