נינג'ה גריל כבר הספיק להפוך בשנים האחרונות לכלי הבישול העיקרי בלא מעט בתים ישראליים. היכולת שלו לייצר מנות מוקפדות במידת עשייה מדויקת וברמה של מסעדה בבית ללא כל העשן והבלגן הפכה אותו לאופציה מועדפת במיוחד על חובבי בישול ומשפחות רבות.
בין יתרונותיו הרבים בולטת יכולתו של הנינג'ה לצלות מגוון בשרים ולשמור עליהם עסיסיים. במדריך הבא נראה לכם איך להכין חזה עוף בנינג'ה גריל בקלות ובמהירות עם תוצאה מושלמת בכל פעם מחדש. גלו כאן איך לחמם חזה עוף במיקרוגל.
עוד טעימה: איך לנקות נינג'ה גריל בקלות ובמהירות
למה להכין חזה עוף בנינג'ה גריל?
מכשיר הנינג'ה גריל מתבלט בתכונות שמאפשרות לו לצלות חזה עוף בצורה מיטבית. ממנגנון החימום שמבטיח בישול אחיד ומדויק בזמן קצר ועד למנגנון שמאפשר צליית חזה עוף בריא יותר על ידי ניקוז שומנים עודפים. לבסוף, הפורמט הסגור של הנינג'ה גריל מונע את ריחות הטיגון והעשן שנוצר בעת צלייה קלאסית במחבת.
הכנות מוקדמות לחזה העוף
הכינו את חזה העוף בו תשתמשו. אם מדובר בחזה עוף קפוא, הקפידו להפשיר אותו לחלוטין קודם לכן בכדי להבטיח בישול אחיד ומרקם רצוי. תבלו על פי טעמכם או אם אתם מעוניינים להשרות במרינדה, עשו זאת מספר שעות או לילה לפני הצלייה.
הגדרת הנינג'ה גריל
לפני הצלייה עצמה, יש לחמם את הנינג'ה על חום בינוני וטמפרטורה של 230 מעלות על מנת לוודא צלייה אחידה מהרגע שהעוף נוגע במשטח הגריל. הקפידו שהנינג'ה נמצא הרחק מחומרים דליקים והשתמשו תמיד בכפפות או בכלים שימנעו מגע ישיר של הידיים עם המכשיר החם.
עוד טעימה: איך להכין סטייק בנינג'ה גריל כמו מקצוענים
חזה עוף בנינג'ה גריל – הטיפים
לצלייה אחידה ומהירה יותר מומלץ לפרוס את חזה העוף השלם לפרפר. ללחות מוגברת שקלו להשרות את חזה העוף בתמיסה עם רבע כוס מלח ו-4 כוסות מים לחצי שעה עד שעה.
חממו את הנינג'ה גריל לחום בינוני-גבוה והניחו את חזה העוף על משטח הגריל ברגע שהמכשיר מגיע לטמפרטורה הרצויה. הקפידו לא להוסיף יותר מדי עוף ולשמור על רווחים בין נתח לנתח בכדי לאפשר צלייה אחידה. השתדלו לא להזיז את העוף יותר מדי והפכו רק לאחר מחצית הדרך.
בשלו את העוף במשך 8-10 דקות לכל צד, בהתאם לעובי הנתח. הקפידו להפוך את העוף באמצע הצלייה. חתכו את החזה חתך קטן בכדי לבדוק אם העוף אטום ולבן בצבעו, ניתן להשתמש במדחום בכדי לוודא שהטמפרטורה הפנימית של העוף הגיעה ל-74 מעלות. שימו לב שאתם לא צולים את העוף יתר על המידה בכדי למנוע התייבשות של חזה העוף. לאחר הצלייה, מומלץ לתת לעוף לנוח מספר דקות בטרם ההגשה.
שאלות ותשובות
אפשר להכין חזה עוף קפוא בנינג'ה גריל?
עדיף שלא. הפשרה מלאה של חזה העוף בטרם הצלייה תאפשר צלייה אחידה ומרקם אופטימלי.
כל כמה זמן צריך לנקות את הנינג'ה?
אידאלית, יש לנקות את הנינג'ה גריל לאחר כל שימוש על מנת להבטיח תפקוד אופטימלי והיגיינה גבוהה.
כמה זמן מותר להשאיר עוף במרינדה במקרר לפני הצלייה?
ניתן להשרות עוף במרינדה במקרר עד ליומיים. אם המרינדה חומצית (מכילה מיץ לימון או חומץ למשל), מומלץ להגביל את ההשריה ל-12 שעות בכדי למנוע מהבשר להפוך קשה.
מתכון לחזה עוף בנינג'ה גריל
מרכיבים:
- 2 חזה עוף
- מלח ופלפל
- מרינדה לבחירה (לא חובה)
הוראות הכנה:
- תבלו על פי טעמכם או השרו את העוף במרינדה לפחות לשעתיים או ללילה.
- התקינו את תבנית הגריל, הדליקו את הנינג'ה גריל וחממו לחום בינוני ומצב גריל.
- ייבשו את חזה העוף הניחו על הגריל למשך 8-10 דקות לכל צד והפכו באמצע.
- בדקו אם העוף מוכן בעזרת חתך קטן ובדיקה של הצבע או בעזרת מדחום עם הגעה ל-74 מעלות.
- לאחר הצלייה, הניחו לעוף לנוח בצד למשך 5-7 דקות בטרם ההגשה.