איך להעלים ריח רע מהכיור במטבח
קרדיט תמונה – Pixabay

הכיור מסריח? הדרך הקלה להעלמת ריח רע במטבח

הכיור במטבח שוב מסריח ומריח כמו ביוב לא משנה מה אתם עושים? כך תעלימו ריחות לא נעימים מכיור המטבח בעזרת חומרים שיש בכל בית
שיתוף

תוכן עניינים

כיור המטבח משמש אותנו באופן יום יומי לאין ספור פעולות. משטיפת ירקות ופירות לשטיפת הכלים. כתוצאה מכך הכיור במטבח הוא אזור מועד ורגיש במיוחד להתפתחות של ריחות לא נעימים והצטברות של בקטריות כתוצאה למשל משאריות מזון שנתקעו בצינור הביוב.

בכדי למנוע הופעת ריחות רעים בכיור המטבח יש להקפיד על תחזוקה שוטפת בשגרה אך אם כבר הניחוחות הלא נעימים כבר הגיעו, ישנן מספר דרכים שיעזור להתמודד עם המפגע ולהעלים את הריחות בקלות ובמהירות

עוד טעימה: איך להסיר אבנית מברז מטבח
וגם – האם מותר לחמם אוכל בקופסאות פלסטיק במיקרוגל?

איך להעלים ריח רע מהכיור

אז כן, תוכלו לרכוש חומר ייעודי לפתיחת סתימות בכיור שיכול לעזור גם עם ריח רע, אך אם גם אתם כמונו מעדיפים להימנע ככל האפשר משימוש בחומרים עם כימיקלים חזקים ורעילים, תוכלו לנסות כמה שיטות מן הקל אל הכבד בהן נעשה שימוש בחומרים טבעיים וכלים פשוטים שניתן למצוא בכל בית.

מים רותחים

נתחיל בשיטה הפשוטה והקלה ביותר שיכולה לסייע בהעלמת ריחות רעים מכיור המטבח במקרים קלים יחסית. כל מה שתצטרכו זה למזוג באיטיות מים רותחים לפתח הניקוז של הכיור ולהמתין מספר דקות.

מלח גס, חומץ וסודה לשתייה

אם הטיפול הראשוני עם מים רותחים לא עזרו, תוכלו ליצור תערובת של מלח גס, חומץ וסודה לשתייה שתייצר אפקט ניקיון עמוק בצינורות הביוב של הכיור במטבח.

1. שפכו לפתח הניקוז של הכיור כוס אבקת סודה לשתייה והמתינו 5 דקות.
2. הוסיפו כוס מלח גס וכוס חומץ, כסו את הפתח והמתינו 5 דקות נוספות.
3. שפכו באיטיות לתוך פתח הניקוז מים רותחים מקומקום.

אם אתם מאלה שלא מחבבים את ריח החומץ, תוכלו להחליף אותו במיץ לימון טרי בכמות זהה. ניתן להוסיף לתערובת כמה טיפות של שמן ארומטי להעצמת הניחוחות הנעימים.

אם הריחות הרעים לא עוברים, ניתן לפרק בזהירות את הסיפון ולנקות אותו ידנית מהצטברות של שאריות מזון, שומנים ולכלוך. אם כלום לא עוזר, זה הזמן לפנות לאינסטלטור מומחה על מנת לבדוק את קו הביוב ואת הסיבה לניחוחות הרעים.

עוד טעימה: כל מה שאפשר לעשות כדי להיפטר מריח רע במקרר

איך לשמור על הכיור לאורך זמן

בכדי לשמור על הכיור עם ריחות נעימים לאורך זמן פזרו פעם בשבוע אבקת סודה לשתייה בפתח הניקוז מיד לאחר שטיפת הכלים, הניחו לחומר לפעול ושטפו במים חמים.

מומלץ לנקות את הכלים והסכו"ם משאריות מזון לפני ההנחה בכיור וכדאי ובכל מקרה גם להשתמש במסננת לפתח הניקוז שתמנע זליגת שאריות מזון שעלולות להיתקע בצינורות.

כמובן שחשוב לדעת איך לנקות את הכיור על כל חלקיו בכדי לשמור על האזור נקי ולהאט התפתחות בקטריות שיכולות לעבור למזון ולהוביל להרעלה.

יש לכם טיפ מנצח משלכם להעלמת ריחות רעים מכיור המטבח? שתפו אותנו ואת הגולשים בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס