איך לנקות כיור מטבח
קרדיט תמונה – Pexels
שיתוף

תוכן עניינים

כיור המטבח עלול להפוך בקלות לאחד האזורים המלוכלכים והמזוהמים ביותר כשלא מקפידים על תחזוקה וניקיון קבועים. גם אם אתם שוטפים כלים כל הזמן, הכיור עצמו נוטה לאסוף אליו שאריות מזון, כתמי שומן ושלל בקטריות.

אם שוב מצאתם את עצמכם בוהים בייאוש על הכיור המלוכלך לעייפה והחלטתם שהפעם הגיע הזמן להבריק אותו ולגרום לו להראות כמו חדש, ישנם כמה כללים ושיטות שיעזרו לכם בדרך אל המטרה.

עוד טעימה: ריח רע מהכיור? כך תיפטרו ממנו

טיפים לשמירת ניקיון הכיור

1. הקפידו לשטוף כלים: אמנם לשמור על כיור ריק מכלים כל הזמן זו אחת המשימות הקשות והמאתגרות יותר לביצוע, אך אם תשטפו את הכלים שלכם לאחר כל ארוחה, תמנעו הצטברות של שאריות אוכל וחיידקים בכיור. אם בכל זאת השארתם כלים בכיור, הקפידו להוציא שאריות אוכל לפני כן.

2. שטפו גם את הכיור: בכל פעם שסיימתם לשטוף את הכלים, הקפידו לשטוף בזריזות גם את הכיור עצמו עם מעט סבון כלים ומים חמימים מה שימנע הצטברות בקטריות.

3. ייבשו את הכיור: לאחר כל שימוש הקפידו לייבש את הכיור בעזרת נייר מגבת. הפעולה תמנע שגשוג של בקטריות במים עומדים.

רוצים להתעדכן בכל המדריכים, המסעדות החדשות והאירועים השווים? תנו לנו לייק באינסטגרם

איך לנקות כיור מטבח

בכדי לנקות את כיור המטבח בקלות ובמהירות תצטרכו כמה אביזרים וחומרים פשוטים שניתן למצוא בכל בית: אבקת סודה לשתייה, סבון כלים, ספוג או מטלית מיקרופייבר, כפפות גומי ומים.

ראשית רוקנו את הכיור לחלוטין ופזרו אבקת סודה לשתייה בנדיבות על כל שטחו. הוסיפו מים חמים בהדרגה ובעזרת ספוג או מטלית עם סבון כלים התחילו לשפשף מהחלק העליון עד לתחתית הכיור ולפתח הניקוז.

עוד טעימה: איך לנקות קומקום חשמלי ולהסיר את האבנית בקלות
וגם – איך לנקות את התנור הביתי שלכם ללא מאמץ

איך לנקות כיור נירוסטה

בכדי לנקות כיור נירוסטה במטבח כל מה שתצטרכו זה מעט סבון כלים ואבקת סודה לשתייה. מלאו 2/3 קערה במים חמימים והוסיפו כמות נוספת של שליש סבון כלים.

השתמשו במטלית בכדי לנגב את שטח הכיור וייבשו בעזרת מטלית מיקרופייבר נוספת. הימנעו משימוש בסקוץ' שעלול לשרוט את הנירוסטה. לחלופין ניתן לפזר אבקת סודה לשתייה על שטח הכיור ולשפשף בעדינות בעזרת מטלית. לאחר מכן ייבשו עם מטלית יבשה.

שיטת ניקוי נוספת ופחות שגרתית היא שימוש בחומץ ושמן זית. פזרו חומץ על שטח הכיור ונגבו בעזרת נייר מגבת עם מעט שמן זית. התוצאה היא כיור מבריק ונקי

תוכלו כמובן גם להשתמש באקונומיקה אם אתם לא נרתעים מכימיקלים אך תמיד עדיף להשתמש בשיטה הטבעית לפני שניגשים לשימוש בחומרים כימיים חזקים.

עוד טעימה: איך לנקות כיריים גז בקלות וגם – איך לנקות סיר שרוף בקלי קלות

אם בכל זאת החלטתם להשתמש באקונומיקה, ראשית נקו את הכיור עם מים חמים וסבון ושטפו היטב. אטמו את פתח הניקוז והוסיפו כמה ליטרים של מים. הוסיפו מעט אקונומיקה, לא יותר מ-2-3 פקקים והניחו לחומר לפעול כ-10 דקות.

חשוב להשתמש תמיד בכפפות בכדי להגן על עור הידיים. הקפידו לא לערבב חומרים נוספים, מה שעלול לגרום לתגובות כימיות ובעיות בריאותיות. השתמשו במים קרים ולא חמים שעלולים לפגוע בפעולת האקונומיקה.

לבסוף רוקנו את הכיור מהמים עם האקונומיקה ונגבו בעזרת ספוג רך ולח. ניתן גם לסיים בפוליש מהיר בעזרת תערובת של חומץ ומים וניגוב עם מטלית מיקרופייבר.

איך לנקות את ברז המטבח

הברז עצמו נוטה לצבור עם הזמן אבנית, כתמי מים, שומן ומשקעים שונים, מה שעלול לגרום גם לסתימה והפרעה לזרם המים. את הברזים עצמם מומלץ תוכלו לנקות ביעילות ובקלות בעזרת השיטה הבאה.

ראשית מלאו שקית קטנה בכמות שווה של מים וחומץ. לאחר מכן עטפו בעזרת השקית את הברז מבלי שתוכנה יישפך. הדקו את השקית בעזרת גומייה אל הברז והשאירו אותה למשך הלילה.

בבוקר למחרת הסירו את השקית ונקו את הברז בעזרת מים חמים ומטלית.

איך לפתוח סתימה בכיור מטבח

בכדי לפתוח סתימה עקשנית בכיור המטבח תצטרכו רק אבקת סודה לשתייה, מיץ לימון וכמה אביזרים פשוטים.

ראשית תנו למים חמים לזרום למשך מספר דקות. לאחר מכן שפכו בהדרגה כוס של אבקת סודה לשתייה אל הצנרת, השתמשו בכף בכדי לדחוס את הסודה כלפי מטה.

לאחר מכן הוסיפו באיטיות כוס מיץ לימון ותנו לתערובת לבעבע לדקה. כסו את פתח הניקוז עם מטלית או אטם ותנו לחומר לעבוד במשך חצי שעה לפחות. לבסוף תנו למים החמים ביותר שיש לכם בברז המטבח לזרום לפתח הניקוז למשך כמה דקות.

משתמשים באחת השיטות לניקוי הכיור במטבח? יש לכם שיטה סודית מנצחת משלכם? שתפו אותנו בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס