ניקיון אבן שמוט לפיצה
קרדיט תמונה – מערכת לזלול
שיתוף

תוכן עניינים

מי שאוהב לאפות פיצה בבית כמונו, לא יכול בדרך כלל להפסיק. חובבי הפיצה הביתית ישאפו לרוב גם לתוצאות מקצועיות יותר וישקיעו באבן שמוט מקצועית לפיצה – כלי חיוני ליצירה של פיצה ביתית מושלמת.

היכולת של אבן השמוט להפיץ חום בצורה אחידה ולשמור על טמפרטורה גבוהה, מייצרת את הקראסט המוכר שתמצאו לרוב בפיצריות איטלקיות אותנטיות. בכדי שתוכלו לשמור על היעילות האבן לאורך זמן, חשוב להקפיד על כמה עקרונות בסיסיים לניקיון וטיפול נכון באבן שמוט לפיצה.

טיפ טעים: נשארה לכם חצי פיצה מארוחת הערב של ליל אמש? גלו איך לחמם פיצה בצורה יעילה בעזרה השיטות הבאות.

עוד טעימה: כמה זמן פיצה יכולה להיות במקרר?

אז מה זה אבן שמוט

אבן שמוט (Chamotte) היא סוג של משטח מחומר קרמי שחומם ונגרס בכדי לייצר דחיסות ועמידות גבוהה בחום. אבן שמוט לפיצה תהיה פחות מסיבית לרוב ותתחמם במהירות גדולה יותר.

האבן שומרת על החום בתנור ועל אחידותו, תורמת לתפיחה מוגברת בזכות האוויר החם הרב ויוצרת מרקם פריך בזכות החום והנקבוביות במשטח עצמו שמאדות את הנוזלים.

עוד טעימה: כל מה שצריך לדעת על הסרת כתמים משיש קיסר

איך לנקות אבן שמוט

מה שהופך את הניקיון של אבן שמוט לפיצה לטריקי במקצת הוא המשטח מלא הנקבוביות שיספוג כל חומר שיונח עליו, לכן חשוב להשתמש בחומרים שאינם מכילים כימיקלים ובטוחים לשימוש עם מזון ולא ולנקות עם מים וסבון.

מלבד העובדה שלפיצה הבאה שלכם יהיו ארומות סבון, אם האבן תפגוש יותר מדי מים, היא לא תצליח לספוג את הלחות מהבצק באפייה הבאה. הקפידו לנקות את האבן לאחר כל שימוש בכדי למנוע הצטברות שאריות מזון דביקות ולבדוק אותה לעיתים קרובות לסימני שחיקה או סדקים.

בכדי לנקות אבן שמוט לפיצה כל מה שתצטרכו זה כמה חומרי גלם פשוטים וכלי מטבח שאפשר למצוא בכל בית כמו מרית סיליקון, מטליות מיקרופייבר, אבקת סודה לשתייה ומברשת אבן ייעודית או מברשת ניילון.

1. הניחו לאבן להתקרר לחלוטין בטרם תתחילו בניקיון בכדי למנוע שינויי טמפרטורה מהירים והיווצרות סדקים או שברים וכמובן כוויות לא נעימות.
2. אם נשארו שאריות שלא משתחררות עברו על האבן עם מטלית לחה ומעט מים חמימים ושפשפו עם מברשת לאבן, מברשת ניילון או מברשת שיניים.
3. השתמשו במרית הפלסטיק על מנת להסיר שאריות גבינה ולכלוך אחר שהצטבר, הימנעו משימוש בסכין או כלים שעלולים לשרוט את האבן.
4. נגבו את המשטח עם מטלית מיקרופייבר לחה וייבשו היטב באוויר החדר או בעזרת מטלית יבשה.

עוד טעימה: כמה קלוריות יש במשולש פיצה?

איך להסיר כתמים מאבן פיצה

בשימוש קבוע לאורך זמן אבן אפייה לפיצה תצבור כתמים נראים פחות ויותר לעין, אלו הם כתמים בלתי נמנעים בדרך כלל ולא אמורים להשפיע על האפייה או על הבריאות אך אם תרצו להסיר אותם בכל זאת תוכלו לעשות זאת בעזרת כמה חומרים פשוטים.

1. הכינו משחה מכף אבקת סודה לשתייה ומים בכמויות שוות.
2. מרחו את המשחה על האזור המלוכלך ושפשפו בעדינות עם מברשת שיניים או מברשת רכה בתנועה סיבובית.
3. נגבו את האבן עם מטלית מיקרופייבר לחה.
4. ייבשו את האבן היטב ווודאו שהיא יבשה לחלוטין לפני השימוש הבא.

צפו בסרטון הבא להדגמה מפורטת של תהליך הניקוי של אבן הפיצה:

אם בטעות אתם או מישהו מבני הבית שטף את האבן עם סבון כלים, כסו את כל המשטח בפרוסות לחם ואפו בתנור. הפרוסות אמורות לספוג את שארית הסבון ולהפחית את הסיכוי לפיצה סבונית באפייה הבאה. הימנעו כמובן גם מלנקות את האבן במדיח הכלים בכדי למנוע נזק ושברים.

שמרו בשגרה את אבן הפיצה בתנור לאחר שהתייבשה לחלוטין בכדי למנוע שינויי טמפרטורה תכופים וכתוצאה מכך היווצרות סדקים

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס