פעם אחת ולתמיד: כמה זמן צריך לבשל ביצה קשה

אם רק תעקבו אחר זמנים מדויקים תוכלו להכין ביצה קשה מושלמת בכל פעם. כמה זמן צריך לבשל ביצה רכה, חצי-קשה וקשה. המדריך השלם.
כמה זמן צריך לבשל ביצה קשה בדיוק במידה
כמה זמן צריך לבשל ביצה קשה בדיוק במידה

אם גם אתם תוהים לפעמים למה ביצים קשות יוצאות לפעמים רכות מדי או קשות מדי, המדריך הבא הוא בשבילכם. כל הסודות להכנת ביצה קשה מושלמת בכל פעם מחדש וטיפים מעשיים על בישול, הרתחה, קילוף נכון ועוד.

ביצים קשות הן פתרון פשוט, זול ומהיר לארוחה מזינה שלא דורשת יותר מדי הכנות, ניקיון או מרכיבים. רק מבשלים כמה ביצים במים ויש לכם ארוחת בוקר או ערב עתירת חלבון.

אבל אם אתם אוהבים את הביצה שלכם במידת עשייה מדויקת, לא משנה אם זו ביצה רכה או קשה ומוכנה לחלוטין, ישנן כמה כללים, סודות וטריקים קטנים שיעזרו לכם להגיע לתוצאה הרצויה.

עדכונים טעימים למייל!

איך להכין ביצה קשה מושלמת: טיפים וטריקים

הנה כמה טיפים ועצות מועילות שיעזרו לכם להכין ביצים קשות לפי הספר, לפי מידת העשייה הרצויה ומתקלפות בקלות.

השתמשו בביצים ישנות: ביצים טריות יותר נוטות להידבק לקליפה בגלל כמות הלחות בפנים. ביצים בנות שבוע או שבועיים הן אידאליות מאחר והן מאבדות חלק מהלחות ורמת ה-pH בהן עולה, מה שהופך אותן לקלות יותר לקילוף לאחר הבישול.

הוסיפו חומץ או מלח למי הבישול: הוספה של כפית חומץ או מעט מלח למי הבישול יכול למנוע מהחלבון לזלוג מהקליפה במקרה שהביצה נסדקת בזמן הבישול.

השתמשו בטיימר: בכדי לוודא שתגיעו למידת העשייה המדויקת שאתם אוהבים כדאי להשתמש בטיימר שייתן לכם חיווי מדויק לגבי זמן הבישול הרצוי.

קררו את הביצים במהירות: העבירו את הביצים לקערת מי קרח מיד בסיום הבישול ולמשך דקה לפחות. הקירור המהיר יעזור לעצור את תהליך הבישול וישמור על מידת העשייה.

קלפו בקלות: לקילוף קל יותר, טפחו קודם לכן את הביצה בעדינות על השיש וגלגלו אותה בכדי לשחרר מעט את הקליפה.

כמה זמן מבשלים ביצה קשה?

זמן הבישול של ביצים קשות משתנה בהתאם לגודל הביצה ולמידת העשייה שאתם אוהבים. תמיד התחילו למדוד את זמן הבישול לאחר רתיחת המים.

ביצה רכה: נוזליות מעודנת

זמן בישול: 3-5 דקות לאחר הרתיחה.
תוצאה: חלמון נוזלי וחלבון רך ויציב מעט.

ביצה רכה היא אומנות בפני עצמה. החלבון צריך להיות מוצק בדיוק במידה הנכונה, בעוד החלמון נשאר נוזלי וקטיפתי. לאחר 3 דקות, תקבלו ביצה עם חלבון רך מאוד וחלמון נוזלי ולאחר 5 דקות, החלבון יהיה מוצק יותר והחלמון יתחיל להתייצב בשוליים, אך עדיין יישאר נוזלי במרכז.

טיפ להצלחה: השתמשו בטיימר מדויק והוציאו את הביצה מהמים הרותחים ישר לקערת מים קרים כדי לעצור את הבישול מיד.

ביצה חצי קשה: האיזון המושלם

זמן בישול: 7-8 דקות לאחר הרתיחה
תוצאה: חלמון יציב יותר אך עדיין רך במרכז וחלבון מוצק ומבושל.

ביצה חצי קשה היא כבר עניין של איזון. החלבון צריך להיות מוצק, בעוד החלמון יציב יותר ורך במרכז. זהו הזמן האידיאלי לביצה לא רכה מדי ולא קשה מדי. לאחר 7 דקות, החלמון יהיה רך עם מרכז מעט נוזלי. ב-8 דקות, החלמון יהיה כמעט מוצק לחלוטין, אך עדיין רך ובעל מרקם קרמי.

טיפ להצלחה: נסו להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר לתוצאות אחידות יותר.

ביצה קשה: קלאסיקה מנצחת

זמן בישול: 10-12 דקות לאחר הרתיחה.
תוצאה: חלבון וחלבון מוצקים ומבושלים לחלוטין.

הקלאסיקה של הביצים הקשות עם חלבון וחלמון מוצקים לגמרי, אך עדיין נעימות למאכל. הסוד הוא לבשל יותר מדי, כדי להימנע מהטבעת הירוקה-אפורה הידועה לשמצה סביב החלמון. לאחר 10 דקות החלמון יהיה מוצק אך עדיין לח מעט וב-12 תקבלו ביצה קשה לחלוטין.

טיפ להצלחה: מיד לאחר הבישול, העבירו את הביצים למי קרח כדי למנוע בישול יתר ולשמור על צבע החלמון.

סוג הביצה זמן בישול
רכה 3-5 דקות
חצי קשה 7-8 דקות
קשה 10-12 דקות

כמה זמן אפשר לשמור ביצה קשה במקרר?

הביצים הקשות שהכנתם יישמרו על פי הדרך בה תאחסנו אותם. בכדי לוודא שהן נשארות טעימות ובטוחות לאכילה, חשוב לדעת כמה זמן אפשר לשמור ביצים קשות במקרר.

איך להכין ביצה קשה בתנור?

אם אין לכם גישה לכיריים או שאתם מעוניינים בתוצאות עקביות יותר בכל מה שקשור למידת העשייה, תוכלו להכין ביצים קשות בתנור בקלות ובמהירות.

מתכון לביצה קשה מושלמת

הכנת ביצה קשה נראית על פני השטח משימה קלה ופשוטה, אבל הסוד נעוץ בתזמון ובפרטים הקטנים. מעקב אחר הטיפים שאספנו במתכון הבא יעזור לכם לקבל ביצה קשה מושלמת בכל פעם מחדש.

רכיבים:

  • ביצים
  • מים
  • מלח (אופציונלי)
  • חומץ (אופציונלי)

 
כלים:

  • סיר קטן-בינוני
  • כף
  • קערת קרח עם מים קרים

 
הוראות הכנה:

  1. הניחו את הביצים (עדיף בנות שבוע-שבועיים) בסיר קטן-בינוני וכסו במים 2-3 ס"מ מעל הביצים.
  2. הוסיפו קורט מלח או כפית חומץ למים בכדי למנוע זליגת חלבון במקרה של סדק בקליפה (לא חובה).
  3. הביאו לרתיחה על אש גבוהה והורידו לאש נמוכה.
  4. הפעילו טיימר עם הזמן הרצוי בהתאם למידת העשייה האהובה עליכם
    ביצים רכות: 3-5 דקות
    ביצים חצי קשות: 7-8 דקות
    ביצים קשות: 10-12 דקות
  5. לאחר תום הזמן שבחרתם הוציאו את הביצים מהסיר בעזרת כף מחוררת והעבירו מייד לאמבט הקרח לקירור למשך דקה (אין צורך בביצים רכות).
  6. הוציאו את הביצים הקשות מאמבט הקרח, טפחו על כל ביצה עם כף וגלגלו אותה בעדינות על השיש בכדי לסדוק מעט את הקליפה.
  7. קלפו את הביצים הקשות והגישו.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

33 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

לפני או אחרי: מתי להוסיף מלח לביצה מקושקשת?

שוברי המיתוסים: מתי צריך להוסיף מלח למקושקשת?

מדריכים וטיפים
להוסיף ביצים קשות למים קרים או רותחים?

ביצים קשות מושלמות: מתי צריך להוסיף את הביצים למים?

מדריכים וטיפים
ביצה רכה על צלחת שחורה

המדריך לבשלן: איך להכין ביצה רכה עם חלמון קרמי בדיוק במידה

מדריכים וטיפים
קילוף ביצים קשות בקלות

לא צריך להתאמץ: קילוף ביצה קשה בקלות ובמהירות

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

קנונבול (Cannonball) קברנה סוביניון

שנה חדשה, טעמים חדשים: חברת שקד משיקה את קטלוג היין 2025

חדשות האוכל
חברת שקד משיקה את קטלוג היינות שלה לשנת 2025 עם יותר מ-80 יינות מקומיים ובינלאומיים ייחודיים ומסקרנים עם דגש על איכות ונגישות >>
BALLOUT בתדר - כדורסל רחוב, קולינריה וקוקטיילים

שמח בתדר: כדורסל רחוב, הופעות חיות ותפריט אצטדיונים של אייל שני

אירועים ופסטיבלים
בר התדר התל אביבי יהפוך למשך 4 ימים לפסטיבל שמח במיוחד של כדורסל רחוב, אוכל אמריקאי מושחת, הופעות חיות וקוקטיילים על בסיס קוניאק הנסי >>

מדריכים שאהבתם

סלמון או טונה: איך לבחור דגים טריים ואיכותיים בשווקים

מדריכים וטיפים

סיימתם עם השניצלים? כך תיפטרו משמן טיגון במהירות ובקלות

מדריכים וטיפים

מה לזלול?