פעם אחת ולתמיד: כמה זמן צריך לבשל ביצה קשה

אם רק תעקבו אחר כמה כללים פשוטים תוכלו להכין ביצה קשה מושלמת בכל פעם. כמה זמן צריך לבשל, איך לקלף ואיך לשמור במקרר. המדריך השלם..
מדריך: כמה זמן מבשלים ביצה קשה
מדריך: כמה זמן מבשלים ביצה קשה | תמונה: מערכת לזלול
מדריך: כמה זמן מבשלים ביצה קשה
מדריך: כמה זמן מבשלים ביצה קשה | תמונה: מערכת לזלול

אין ספק שביצה קשה היא פתרון זול ופשוט לארוחת ערב מהירה ומזינה שלא מצריכה יותר מדי הכנות, התעסקויות, כלים ומצרכים. רק להרתיח במים ויש לכם מנת חלבון לארוחת הבוקר או על הדרך.

הכנת ביצה קשה נשמעת לכאורה כמשימה פשוטה שלא מצריכה יותר מדי התעמקות, אבל אם אתם אוהבים את הביצה שלכם במידת עשייה מדוייקת, לא משנה אם זו ביצה רכה או מוכנה לחלוטין, ישנן כמה כללים, סודות וטריקים קטנים שיעזרו לכם להבין איך מכינים ביצה קשה מושלמת

עוד טעימה: כמה זמן אפשר לשמור ביצה קשה במקרר?

איך להכין ביצה קשה מושלמת

הנה כמה טיפים ועצות מועילות שיעזרו לכם להכין ביצים קשות לפי הספר, לפי מידת העשייה הרצויה ומתקלפות בקלות.

  • השתמשו בביצים ישנות: ביצים טריות קשה יותר לקלף לאחר ההרתחה מאחר והביצה עצמה נוטה להדבק לקליפה. כל שהביצה מתבגרת היא מאבדת לחות דרך הקליפה ורמת ה-pH בה עולה, מה שגורם לביצה עצמה להצמד פחות לקליפה החיצונית, לכן מומלץ להשתמש בביצים בנות שבוע עד שבועיים לתוצאה מיטבית.
  • הוסיפו חומץ או מלח למי הבישול: הוספה של כפית חומץ או מעט מלח למי הבישול יכול למנוע מהחלבון לזלוג מהקליפה במקרה שהביצה נסדקת בזמן הבישול.
  • השתמשו בטיימר: בכדי לוודא שתגיעו למידת העשייה המדוייקת שאתם אוהבים כדאי להשתמש בטיימר שייתן לכם חיווי מדוייק לגבי זמן הבישול הרצוי.
  • קררו את הביצים במהירות: לאחר הבישול של הביצה חשוב לקרר את הביצים במהירות האפשרית בכדי להפסיק את תהליך הבישול ולמנוע מהביצה לעבור לרמת עשייה לא רצויה. את פעולת הקירור כדאי לעשות על ידי העברה של הביצה המוכנה ישירות מהסיר אל קערה עם קוביות קרח מכוסות בממים למשך דקה לפחות.
  • צרו סדקים בקליפה: לפני הקילוף מומלץ לטפוח עם כף על פני הקליפה בעדינות בכדי לסדוק את הביצה, לאחר מכן גלגלו אותה בעדינות על השיש בכדי לשחרר את הקליפה עוד קצת ולאחר מכן קלפו אותה בקלות.

עוד טעימה: איך מזהים ביצה טרייה בקלות ובמהירות – השיטות שעובדות באמת

כמה זמן מבשלים ביצה קשה?

זמן הבישול של ביצים קשות משתנה בהתאם לגודל הביצה ולמידת העשייה שאתם אוהבים.

איך מכינים ביצה רכה: בכדי לקבל ביצה רכה מושלמת בכל פעם יש לבשל את אותה כ-3 עד 5 דקות. עם מסגרת הזמן הזו תקבלו ביצה רכה עם חלמון נוזלי וחלבון רך למחצה. בכדי לבשל ביצים רכות הניחו את הביצים בסיר קצת וכסו עם מים קרים. הביאו לרתיחה והעבירו לאש נמוכה למשך כ-5 דקות.

איך מכינים ביצה חצי קשה: אם אתם אוהבים את הביצה שלכם איפשהו באמצע, בשלו אותה בין 7-8 דקות לאחר הרתיחה. בזמנים האלו תקבלו ביצים עם חלמון מוכן ומבושל ועם חלבון לבן ורכך למחצה.

איך מכינים ביצה קשה: לביצה קשה מושלמת בכל פעם יש לבשל בסיר עם מים קרים למשך 10-12 דקות לאחר הרתיחה. תקבלו ביצה עם חלמון וחלבון מוכנים לגמרי.

עוד טעימה: כמה קלוריות יש בביצה?

כמה זמן אפשר לשמור ביצה קשה במקרר

אם כבר הכנתם את הביצים הקשות המושלמות עבורכם אבל לא מתכננים מסיבה זו או אחרת לאכול אותן בבת אחת, יש צורך להקפיד על אחסון ראוי שישמור על הביצים טריות ובטוחות לאכילה. אספנו כמה טיפים לאחסון נכון של ביצים קשות מוכנות במקרר.

שמרו את הביצים בקופסא אטומה: בכדי למנוע ספיגת של ריחות וטעמים ממזונות אחרים במקרר, חשוב לאחסן את הביצים בקופסת פלסטיק אטומה או בצנצנת זכוכית עם מכסה. מומלץ להוסיף מדבקה עם תאריך בכדי לעקוב אחר זמן האחסון.

מקמו את הביצים בחלק הקר ביותר של המקרר: טמפרטורת האחסון המיטבית של ביצים קשות מוכנות היא עד 4 מעלות צלזיוס. על מנת לשמור את הביצים בטמפרטורה הזו מומלץ לשמור אותם בחלקים הקרים ביותר במקרר כמו למשל המדף התחתון מאחור.

ביצים קשות שאוחסנו במקרר כראוי יחזיקו מעמד עד לשבוע ימים.

איך יודעים אם ביצה קשה עדיין טובה לאכילה?

אפשר לדעת האם הביצה שבישלתם טובה ובטוחה לאכילה לאחר כמה ימים, ניתן להשתמש במבחן הציפה. מלאו קערה במים והניחו את הביצה בתוכה. אם הביצה שוקעת לתחתית היא טרייה ואם היא ממשיכה לצוף היא כבר עברה את ימיה הטובים ומומלץ שלא לצרוך אותה.

עוד טעימה: איך להכין סחלב חם ומנחם לחורף

מתכון לביצה קשה מושלמת

הכנת ביצה קשה נראית על פני השטח משימה קלה ופשוטה, אבל הסוד נעוץ בתזמון ובפרטים הקטנים. מעקב אחר הטיפים שאספנו במתכון הבא יעזור לכם לקבל ביצה קשה מושלמת בכל פעם מחדש.

רכיבים:

  • ביצים
  • מים
  • מלח (אופציונלי)
  • חומץ (אופציונלי)

כלים:

  • סיר קטן-בינוני
  • כף
  • קערת קרח עם מים קרים

הוראות הכנה:

1. הניחו את הביצים (עדיף בנות שבוע-שבועיים) בסיר קטן-בינוני וכסו במים 2-3 ס"מ מעל הביצים.
2. הוסיפו קורט מלח או כפית חומץ למים בכדי למנוע זליגת חלבון במקרה של סדק בקליפה (לא חובה).
3. הביאו לרתיחה על אש גבוה והורידו לאש נמוכה.
4. הפעילו טיימר עם הזמן הרצוי בהתאם למידת העשייה האהובה עליכם
ביצים רכות: 3-5 דקות
ביצים חצי קשות: 7-8 דקות
ביצים קשות: 10-12 דקות
5. לאחר תום הזמן שבחרתם הוציאו את הביצים מהסיר בעזרת כף מחוררת והעבירו מייד לאמבט הקרח לקירור למשך דקה (אין צורך בביצים רכות).
6. הוציאו את הביצים הקשות מאמבט הקרח, טפחו על כל ביצה עם כף וגלגלו אותה בעדינות על השיש בכדי לסדוק מעט את הקליפה.
7. קלפו את הביצים הקשות והגישו.

איך להכין ביצה קשה בתנור

מי שאין לו כיריים נגישים יכול להכין ביצה קשה גם בתנור. כל מה שצריך לעשות זה לחמם את התנור ל-160 מעלות, לשים ביצים בתבנית קאפקייקס עם 6 שקעים ולאפות בין 25 ל-30 דקות.

לאחר האפייה שטפו את הביצים במים והעבירו לאמבט מים למשך דקה לפחות או עד שהביצים התקררו מספיק.

השיטה שעובדת: זו הדרך היחידה לרכך טחינה שהתקשתה

מדריכים וטיפים

פיתה או לאפה: כמה קלוריות יש בשווארמה?

מדריכים וטיפים
שתפו והגיבו
בפייסבוק
וואטסאפ
אימייל
ציוץ

התגובות שלכם

33 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

כמה ביצים מותר לאכול ביום?

כדאי לדעת: כמה ביצים מותר לאכול ביום?

מדריכים וטיפים
איך להכין ביצה קשה בתנור

תגידו שלום לסיר: כך תכינו ביצים קשות מושלמות בתנור

מדריכים וטיפים
מקושקשת משודרגת עם רוטב סויה

זה המרכיב הפשוט שישדרג לכם את המקושקשת בבוקר

מדריכים וטיפים
למה חביתה נדבקת למחבת ואיך למנוע זאת

החביתה שוב נדבקת למחבת? זה מה שאתם עושים לא נכון

מדריכים וטיפים

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

טרי מהתנור

גלידות שמנת עם חלב עיזים טורקיות חדשות

קולקציית גלידות טורקיות מחלב עיזים נוחתת בסניפי יאפא כנאפה

חדשות האוכל
סניפי יאפא כנאפה מתחדשים בקולקציית גלידות טורקיות עם חלב עיזים בטעמי שמנת, פיסטוק ושוקולד שמשתלבות מעולה עם כנאפה חמה. כל הפרטים >>
פיצה קורנפלקס של פאפא ג'ונס

פיצה עם קורנפלקס? הקולקציה הקראנצ'ית של פאפא ג'ונס לקיץ

חדשות האוכל
רגע לפני גמר היורו, רשת פאפא ג'ונס משיקה קולקציה מפתיעה וקראנצ'ית לקיץ במהדורה מוגבלת עם פיצות ומאפים בתוספת פתיתי קורנפלקס >>

מדריכים שאהבתם

מה לזלול?