לא משנה אם עכשיו חם או קר בחוץ, קיץ או חורף, סגרירי או בהיר, אנחנו לא באמת יכולים לעבור שבוע בלי לבשל מרק עשיר ומלא בירקות, בשרים ומה לא בעצם.
בארוחת הצהריים, הערב, ארוחת שישי עם משפחה וחברים ובכל הזדמנות שנקרית בדרכנו, מרקים הם חלק מהתפריט הקבוע שלנו, כך גם שבין הכנת מרק זה לרעהו נתקלנו לא פעם גם בתקלות בזמן הבישול, אחת מהכואבות בהן היא תיבול יתר ושימוש ביותר מדי מלח במרק.
גם אתם המלחתם את המרק קצת יותר מדי ומחפשים פתרון פשוט ומהיר לתקן אותו? מצאנו בשבילכם חומר גלם פשוט שיש בכל בית שמחזיק ביכולות פלא באיזון מרק מלוח מדי – תפוח אדמה.
הוספת תפוחי אדמה למרק שלכם יכולה לסייע בעיקר בדילול המרק וכתוצאה מכך לעזור באיזון הטעמים במקרה והוספתם יותר מדי מלח. תפוח האדמה עתיר במים ובעמילנים, כך שלמעשה אתם מוסיפים עוד נוזלים לסיר, מה שמוריד את ריכוז המלח בו וגורם למרק להיות פחות מלוח, למרות שכמות המלח נשארת זהה.
מעבר לכך, תפוח האדמה יכול להוסיף טעמים ומרקמים למרק שלכם, מה שגם יכול לסייע באיזון המליחות. ניתן לקלף את תפוח האדמה ולחתוך אותו לפני ההוספה לסיר או להוסיף שלם ולא מקולף. הוסיפו יותר מתפוח אדמה אחד אם המרק יצא מלוח במיוחד. גלו עוד על איך לאזן מליחות במאכלים אחרים.
עוד טעימה: איך לתקן אוכל חריף מדי בקלות ובמהירות
איך לתקן מרק מלוח עם תפוח אדמה
תוכלו לתקן מרק מלוח בעזרת תפוח אדמה בכמה צעדים פשוטים וקלים:
1. שטפו וקרצפו את תפוח האדמה היטב וקלפו אם אתם מעדיפים או השאירו את הקליפה בכדי לשמור על הערכים התזונתיים בה.
2. חתכו את תפוח האדמה לקוביות קטנות בכדי לבשל אותם מהר יותר ולשלב במרק או הכניסו שלם אם תרצו להוציא אותו לאחר מכן.
3. הוסיפו את תפוח האדמה למרק והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ותנו למרק לבעבע כרבע שעה או עד שתפוח האדמה מבושל לחלוטין.
4. נסו לטעום את המרק שוב ותקנו את התיבול לפי הצורך.
5. הגישו את המרק עם תפוח האדמה או בלעדיו על פי טעמכם.
עוד טעימה: ההבדל בין מלח ים למלח שולחן
עוד שיטות לתיקון מרק מלוח מדי
ישנן מספר שיטות נוספות לתיקון מרק מלוח מדי מלבד שימוש בתפוח אדמה.
מים או ציר: תוכלו להוסיף למרק עוד מים או ציר ולהבטיח את מיתון המליחות, שיטה זו גם מדללת את המרק בצורה דרמטית יחסית, כך שתצטרכו לסדר גם את התיבול מחדש.
לימון או חומץ: הוספה של רכיבים חומציים כמו מיץ לימון או חומץ למרק יכולה לאזן את המליחות ולהוסיף ממד של רעננות, זאת בתנאי שטעמים חמוצים מתאימים למרק שהכנתם.
סוכר או דבש: הוספה של סוכר או דבש למרק יכולה לסתור מליחות יתר על ידי הוספת מתיקות. גם כאן הפתרון יכול להוסיף עומק לטעמים אך לא תמיד מתאים לכל מרק.
תבלינים טריים ויבשים: הוספת תבלינים יבשים וטריים למרק על פי טעמכם יכולה לסייע בעמעום מליחות היתר. מפטרוזיליה, כוסברה וטימין ועד לשום, ג'ינג'ר ועלי דפנה, כל תבלין שאתם אוהבים במינון נכון יכול לעזור באיזון הטעמים
עוד טעימה: כמה זמן אפשר לשמור מרק במקרר לפני שהוא מתקלקל?
איך להימנע מראש ממרק מלוח
בכדי לא להגיע למצב של התמודדות עם מרק מלוח מדי, כדאי לעקוב אחר כמה כללים פשוטים:
– כמו בכל דבר שאתם מבשלים, גם בהכנת מרק חשוב לטעום אותו לפני הוספת מלח ותבלינים ולהוסיף עוד מלח בהדרגה.
– תוכלו גם להשתמש במלח או בציר דל בנתרן כדי לשלוט בצורה יותר טובה על המליחות של המרק.
– העדיפו שימוש ברכיבים וירקות טריים או קפואים מאשר שימוש בחומרי גלם מעובדים או מקופסאות שימורים שמכילים יותר מלח.
יש לכם שיטה מנצחת משלכם לתיקון מרק מלוח מדי? שתפו אותנו בתגובות.