לזלול - מגזין אוכל ישראלי

המרק מלוח מדי? יש דרך קלה לתקן – וזה לא מה שאתם חושבים

זה קורה לכולם, גם אם הם לא מאוהבים במיוחד. אם הוספתם שוב יותר מדי מלח למרק תוכלו לתקן אותו בקלות בעזרת חומר גלם אחד ופשוט
איך לתקן מרק מלוח מדי
איך לתקן מרק מלוח מדי
שיתוף

לא משנה אם עכשיו חם או קר בחוץ, קיץ או חורף, סגרירי או בהיר, אנחנו לא באמת יכולים לעבור שבוע בלי לבשל מרק עשיר ומלא בירקות, בשרים ומה לא בעצם.

בארוחת הצהריים, הערב, ארוחת שישי עם משפחה וחברים ובכל הזדמנות שנקרית בדרכנו, מרקים הם חלק מהתפריט הקבוע שלנו, כך גם שבין הכנת מרק זה לרעהו נתקלנו לא פעם גם בתקלות בזמן הבישול, אחת מהכואבות בהן היא תיבול יתר ושימוש ביותר מדי מלח במרק.

גם אתם המלחתם את המרק קצת יותר מדי ומחפשים פתרון פשוט ומהיר לתקן אותו? מצאנו בשבילכם חומר גלם פשוט שיש בכל בית שמחזיק ביכולות פלא באיזון מרק מלוח מדי – תפוח אדמה.

הוספת תפוחי אדמה למרק שלכם יכולה לסייע בעיקר בדילול המרק וכתוצאה מכך לעזור באיזון הטעמים במקרה והוספתם יותר מדי מלח. תפוח האדמה עתיר במים ובעמילנים, כך שלמעשה אתם מוסיפים עוד נוזלים לסיר, מה שמוריד את ריכוז המלח בו וגורם למרק להיות פחות מלוח, למרות שכמות המלח נשארת זהה.

מעבר לכך, תפוח האדמה יכול להוסיף טעמים ומרקמים למרק שלכם, מה שגם יכול לסייע באיזון המליחות. ניתן לקלף את תפוח האדמה ולחתוך אותו לפני ההוספה לסיר או להוסיף שלם ולא מקולף. הוסיפו יותר מתפוח אדמה אחד אם המרק יצא מלוח במיוחד. גלו עוד על איך לאזן מליחות במאכלים אחרים.

עוד טעימה: איך לתקן אוכל חריף מדי בקלות ובמהירות

איך לתקן מרק מלוח עם תפוח אדמה

תוכלו לתקן מרק מלוח בעזרת תפוח אדמה בכמה צעדים פשוטים וקלים:

1. שטפו וקרצפו את תפוח האדמה היטב וקלפו אם אתם מעדיפים או השאירו את הקליפה בכדי לשמור על הערכים התזונתיים בה.
2. חתכו את תפוח האדמה לקוביות קטנות בכדי לבשל אותם מהר יותר ולשלב במרק או הכניסו שלם אם תרצו להוציא אותו לאחר מכן.
3. הוסיפו את תפוח האדמה למרק והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ותנו למרק לבעבע כרבע שעה או עד שתפוח האדמה מבושל לחלוטין.
4. נסו לטעום את המרק שוב ותקנו את התיבול לפי הצורך.
5. הגישו את המרק עם תפוח האדמה או בלעדיו על פי טעמכם.

עוד טעימה: ההבדל בין מלח ים למלח שולחן

עוד שיטות לתיקון מרק מלוח מדי

ישנן מספר שיטות נוספות לתיקון מרק מלוח מדי מלבד שימוש בתפוח אדמה.

מים או ציר: תוכלו להוסיף למרק עוד מים או ציר ולהבטיח את מיתון המליחות, שיטה זו גם מדללת את המרק בצורה דרמטית יחסית, כך שתצטרכו לסדר גם את התיבול מחדש.

לימון או חומץ: הוספה של רכיבים חומציים כמו מיץ לימון או חומץ למרק יכולה לאזן את המליחות ולהוסיף ממד של רעננות, זאת בתנאי שטעמים חמוצים מתאימים למרק שהכנתם.

סוכר או דבש: הוספה של סוכר או דבש למרק יכולה לסתור מליחות יתר על ידי הוספת מתיקות. גם כאן הפתרון יכול להוסיף עומק לטעמים אך לא תמיד מתאים לכל מרק.

תבלינים טריים ויבשים: הוספת תבלינים יבשים וטריים למרק על פי טעמכם יכולה לסייע בעמעום מליחות היתר. מפטרוזיליה, כוסברה וטימין ועד לשום, ג'ינג'ר ועלי דפנה, כל תבלין שאתם אוהבים במינון נכון יכול לעזור באיזון הטעמים

עוד טעימה: כמה זמן אפשר לשמור מרק במקרר לפני שהוא מתקלקל?

איך להימנע מראש ממרק מלוח

בכדי לא להגיע למצב של התמודדות עם מרק מלוח מדי, כדאי לעקוב אחר כמה כללים פשוטים:

– כמו בכל דבר שאתם מבשלים, גם בהכנת מרק חשוב לטעום אותו לפני הוספת מלח ותבלינים ולהוסיף עוד מלח בהדרגה.
– תוכלו גם להשתמש במלח או בציר דל בנתרן כדי לשלוט בצורה יותר טובה על המליחות של המרק.
– העדיפו שימוש ברכיבים וירקות טריים או קפואים מאשר שימוש בחומרי גלם מעובדים או מקופסאות שימורים שמכילים יותר מלח.

יש לכם שיטה מנצחת משלכם לתיקון מרק מלוח מדי? שתפו אותנו בתגובות.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

טעויות נפוצות בהכנת פירה תפוחי אדמה

5 טעויות נפוצות שכולם עושים בהכנת פירה תפוחי אדמה

מדריכים וטיפים
איך לשמור כוסברה במקרר

אחת ולתמיד: איך צריך לשמור כוסברה במקרר

מדריכים וטיפים
ההבדל בין מלח שולחן למלח ים

אחת ולתמיד: מה ההבדל בין מלח שולחן למלח ים?

מדריכים וטיפים
5 מאכלים להקלה על נפיחות בבטן לאחר הארוחה

אכלתם יותר מדי בחג? 5 מאכלים להקלה על נפיחות ברגע

מדריכים וטיפים
איך להכין פירה חלק וקרמי

אספנו את כל הסודות לפירה קרמי וחלק כמו משי

מדריכים וטיפים
אחסון ג'ינג'ר במטבח

בדקנו: זו הדרך הנכונה לאחסן ג'ינג'ר במטבח

מדריכים וטיפים
איך לאחסן סלרי טרי

בדקנו: זו הדרך הנכונה לשמור סלרי טרי במקרר ובמקפיא

מדריכים וטיפים
קילוף תפוחי אדמה לפני או אחרי הבישול

בדקנו: קילוף תפוחי אדמה – לפני או אחרי הבישול?

מדריכים וטיפים
איך מכינים תפוח אדמה במיקרוגל

בקלי קלות: איך מכינים תפוח אדמה במיקרו?

מדריכים וטיפים
איך לקלף תפוחי אדמה במהירות ובקלות

די לפציעות: מסתבר שקילפנו תפוחי אדמה לא נכון כל החיים

מדריכים וטיפים
המדריך השלם: איך לגדל בזיליקום בבית

המדריך לגנן המתחיל: איך לגדל בזיליקום בבית

מדריכים וטיפים
איך לגדל נענע בבית

המדריך לגנן המתחיל: איך לגדל נענע בבית?

מדריכים וטיפים