מתכון: איך להכין קרוטונים ביתיים מלחם ישן ב-15 דקות

אל תזרקו את הלחם הישן מסוף השבוע. טיפים ומתכון לקרוטונים ביתיים פריכים ומלאי טעם שאפשר להכין בתנור ב-15 דקות עבודה בלבד
מתכון לקרוטונים ביתיים
מתכון לקרוטונים ביתיים
שיתוף

נשאר לכם הרבה לחם מסוף השבוע? במקום לזרוק, בואו והכינו ממנו קרוטונים ביתיים. במדריך הבא נלמד אתכם איך להפוך את הלחם הישן שעבר את שיאו לקרוטונים פריכים ומלאי טעם שישמשו אתכם היטב. בין אם כחטיף, תוספת לסלט או למרק, זו דרך מצוינת למנוע בזבוז ולהוסיף מגע אישי לארוחות הבאות שלכם.

מרכיבים לקרוטונים

  • לחם ישן: כמעט כל סוג של לחם יעבוד, אך עם לחמים קשים יותר כמו מחמצת או בגט למשל, תוכלו לייצר קרוטונים עם מרקם נהדר.
  • שמן זית או חמאה מומסת: שמן זית יציע טעם קליל ומעודן יותר בעוד חמאה תציע גרסה מעט יותר עשירה ומנחמת.
  • תבלינים: מאבקת שום, מלח, פלפל ועד רוזמרין ותימין, זה השלב בו אתם יכולים להיות יצירתיים בהתאם למנה לה אתם מייעדים את הקרוטונים.

עוד טעימה: איך להכין מרק בצל צרפתי אותנטי

טיפים לקרוטונים מושלמים

הכנת הלחם: נסו לחתוך לקוביות בגודל 2-2.5 ס"מ לערך – לא קטנות מדי בכדי למנוע מהקרוטונים להתקשות יתר על המידה ולא גדולות מדי בכדי להבטיח שהקרוטונים יהפכו לפריכים. חשוב להשתמש בלחם ישן יחסית עם מעט לחות, מה שעוזר להשיג את הפריכות המיוחלת.

כיסוי אחיד: ערבבו את החמאה המומסת עם התבלינים לפני הערבוב עם הלחם, בכך תוודאו שכל קרוטון מקבל כיסוי אחיד של טעם ולחות. הקפידו לא להעמיס את התבנית ביותר מדי קרוטונים בכדי לאפשר זרימת אוויר וקלייה אחידה.

טמפרטורה ואפייה: מאחר וכל תנור מתנהג קצת אחרת, הקפידו לבדוק את מצב הקרוטונים מעת לעת בזמן האפייה. בדקו לאחר 10 דקות, אם הקרוטונים זהובים ופריכים ולא שחומים מדי, הם מוכנים. זכרו שהקרוטונים יהפכו למעט פריכים יותר גם לאחר שתוציאו אותם מהתנור.

גרסאות ושדרוגים

רוצים לשדרג את הקרוטונים הביתיים? תנו לדמיון שלכם להשתולל עם טעמים ייחודיים. הנה כמה הצעות משלנו.

  • עם שום טרי ועשבי תיבול: פזרו מעל הקרוטונים שום כתוש טרי או הוסיפו עשבי תיבול טריים כ-5 דקות לפני סיום האפייה בכדי לשדרג את הארומה ופרופיל הטעמים.
  • בנוסח איטלקי: ערבבו כפית אורגנו יבש עם כפית בזיליקום יבש ו-2 כפות פרמזן מגוררת עם השמן לפני הערבוב עם הלחם.
  • בתוספת חריפות: הוסיפו כפית פלפל קייג'ון או צ'ילי לשמן לגרסה חריפה שמתאימה לסלטים או מרקים.
  • עם טוויסט מתוק: לגרסא מתוקה, ערבבו את קוביות הלחם עם חמאה מומסת, 2 כפות סוכר וכפית קינמון והגישו כתוספת לגלידה או לסלט פירות.
איך להכין קרוטונים ביתיים
איך להכין קרוטונים ביתיים

בעיות נפוצות

כשאתם מכינים קרוטונים, ייתכן ותתקלו בכמה בעיות נפוצות. כך תוכלו להתמודד איתן.

קרוטונים רכים מדי: וודאו שהתנור חומם מראש כראוי לטמפרטורה של 190 מעלות והאריכו את זמן האפייה אם יש צורך. קרוטונים זקוקים למספיק חום בכדי להתייבש ולהפוך לפריכים.

אפייה לא אחידה: הקפידו לא להעמיס ולצופף יותר מדי קרוטונים בתבנית אחת. פזרו את חתיכות הלחם בשכבה אחת עם מרווחים בין לבין לזרימת אוויר. מומלץ גם לערבב את הקרוטונים בתבנית באמצע האפייה בכדי להעניק פריכות מכל הצדדים.

עוד טעימה: איך לשמור על חלה טרייה לאורך זמן

איך לאחסן קרוטונים ביתיים

בכדי לשמור על הפריכות והטעמים של הקרוטונים הביתיים שהכנתם, כדאי לדעת איך לאחסן אותם כראוי במטבח.

תנו לקרוטונים להתקרר לחלוטין בטרם האחסון בכדי למנוע התעבות שתוביל לאובדן הפריכות. שמרו את הקרוטונים בקופסה אטומה או בשקית נייר בטמפרטורת החדר הרחק מלחות או אור שמש ישיר. באחסון נכון, הקרוטונים הביתיים ישמרו על הפריכות והטעם עד לשבועיים.

מתכון לקרוטונים ביתיים

מתכון לקרוטונים ביתיים

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
סה"כ 15 minutes

מרכיבים
  

  • 4 כוסות לחם ישן מכל סוג
  • רבע כוס שמן זית או חמאה מומסת
  • 1 כפית אבקת שום
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • חצי כפית רוזמרין או טימין יבש (לא חובה)
  • 2 כפות פרמזן מגורר (לא חובה)

הוראות הכנה
 

  • חממו תנור מראש ל-190 מעלות והכינו תבנית עם נייר אפייה.
  • ערבבו בקערה גדולה את קוביות הלחם עם שמן זית או חמאה מומסת עד כיסוי אחיד.
  • הוסיפו אבקת שום, מלח, פלפל ועשבי תיבול או גבינה וערבבו שוב עד כיסוי אחיד.
  • פזרו את הקרוטונים בשכבה אחת אחידה עם רווחים ואפו למשך 10-15 דקות או עד שהקרטונים זהובים ופריכים. מומלץ לערבב את הקרוטונים באמצע האפייה.
  • הוציאו מהתנור והניחו לקרוטונים להגיע לטמפרטורת החדר על תבנית האפייה.
  • השתמשו מיד או אחסנו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד לשבועיים.

יש לכם טיפ להכנת קרוטונים ביתיים משודרגים? שיטה מנצחת שחוסכת זמן ומעניקה לקרוטונים פריכות יוצאת דופן? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments