איך לחמם אורז
קרדיט תמונה – מערכת לזלול
שיתוף

תוכן עניינים

אין רגע נתון בו נפתח את המקרר ולא נמצא שם שאריות אורז מיום אתמול. אורז הוא אחד ממוצרי הבסיס הנפוצים ביותר ברבים מן המטבחים ברחבי העולם, ומשמש כתוספת צד שהולכת עם הכול או גם כמנה בפני עצמה כמו ריזוטו או מוקפצים שונים. עם זאת, חימום אורז מהמקרר], משימה פשוטה לכאורה, לא תמיד מניב את התוצאות המיוחלות.

חימום אורז זה לא רק עניין של טמפרטורה, אלא שימור של המרקם הייחודי והטעם של האורז מליל אמש. במדריך הבא נבדוק את הדרכים הטובים ביותר לחימום אורז בכדי שתוכלו לקבל שאריות אורז שמרגישות כאילו הרגע יצאו מן הסיר בפעם הראשונה.

עוד טעימה: אחת ולתמיד – כמה מים להוסיף לאורז?

למה כל כך מסובך לחמם אורז מחדש?

כשאורז מתבשל, גרגרי האורז סופגים מים וגורמים למולקולות העמילן להתנפח. כשאורז מתקרר, עמילנים אלו עוברים תהליך שנקרא רטרוגרדציה שהופך את האורז לקשיח יותר ומשנה את מרקמו. השינוי הזה גורם לאורז קר להרגיש קשה ותפל יותר.

בנוסף, אורז ידוע לשמצה ביכולתו לארח בקטריות שמסוגלות לשרוד בישול. אם אורז נשאר בטמפרטורת החדר לזמן ארוך מדי, הבקטריות הללו יכולות להתרבות במהירות ועלולות להוביל להרעלת מזון. הסוד בחימום מוצלח של אורז לא נמצא רק בחימום עצמו, אלא היכולת להחזיר לאורז את המרקם המקורי שלו מבלי לאפשר לבקטריות לשגשג.

עוד טעימה: יש תשובה – האם צריך לשטוף אורז לפני הבישול

איך לחמם אורז מחדש?

חימום אורז במיקרוגל

  1. העבירו את האורז לקערה מתאימה לשימוש במיקרוגל ופזרו באחידות.
  2. הוסיפו מעל 2 כפות מים חמים על כל כוס אורז בכדי להוסיף לחות ולרכך את האורז בקלות.
  3. כסו את הקערה עם מכסה מתאים לשימוש במיקרוגל או מגבת נייר לחה בכדי לעזור ללכוד את האדים ולפזר את החום באחידות.
  4. חממו על חום בינוני בסבבים של 30 שניות. בין סבב לסבב ערבבו את האורז מעט עם מזלג בכדי להבטיח חימום אחיד ולמנוע מהאורז להפוך לדחוס או גושי.
  5. כשהאורז חם ומעלה אדים, הוציאו את הקערה בזהירות מהמיקרוגל, המתינו 2 דקות וערבבו שוב.

חימום אורז בסיר

  1. הניחו האורז בסיר ופזרו בצורה אחידה.
  2. הוסיפו מעל 2 כפות מים חמים על כל כוס אורז בכדי להוסיף לחות ולרכך את האורז בקלות.
  3. כסו את הסיר עם מכסה בכדי ללכוד את האדים ולהחזיר לאורז לחות שאבדה.
  4. חממו על אש נמוכה כ-3-5 דקות, תלוי בכמות האורז.
  5. הקפידו לערבב תוך כדי החימום בכדי למנוע מהאורז להידבק בתחתית. הימנעו מערבוב יתר שעלול להפוך את האורז לרך ודביק מדי.

עוד טעימה: איך להכין אורז בנינג'ה גריל בקלות ובמהירות

טיפים למתקדמים

החשיבות של הלחות

הוספת המים לסיר או לקערה בעת חימום האורז היא צעד פשוט אך הכרחי. המים מפצים על אובדן הלחות של האורז בזמן האחסון במקרר והכרחיים על מנת להחזיר את המרקם הרך והאוורירי שהיה לאורז כשהוא בושל לראשונה.

מכסה לאידוי

החשיבות באטימת הסיר עם מכסה בעת הבישול לא נוגעת רק לחימום מהיר יותר של האורז אלא לצורך לאדות אותו. תהליך האידוי נחשב עדין יותר ומאפשר לפזר את הלחות בצורה אחידה בכל האורז. לא משנה אם אתם מחממים את האורז במיקרוגל או על הכיריים, וודאו שאתם מכסים את הכלי היטב בכדי ליצור את אפקט האידוי.

ערבוב לאחר החימום

כשהאורז התחמם לגמרי, המתינו דקה או שתיים וערבבו בעדינות עם מזלג. צעד זה יעזור לפרק גושים שנוצרו במהלך החימום ולפזר את החום בצורה טובה יותר בכל הסיר. הערבוב הקל עוזר גם להחזיר את המרקם הקליל והאוורירי של האורז, בדיוק כמו בבישול הראשון.

חימום סוגים שונים של אורז

זני אורז שונים זקוקים גם לתנאי חימום שונים. אורז לבן למשל זקוק למעט פחות לחות בדרך כלל בגלל מרקמו הרך; אורז חום שנחשב דחוס יותר, זקוק למעט יותר מים וחימום ארוך יותר בכדי להחזיר את הלחות הרצויה ואורז סושי, שנחשב דביק יותר, זקוק לערבוב עדין ותוספת קטנה יותר של מים בכדי לשמור על המרקם הייחודי.

מנות אורז עם תוספות כמו אורז מוקפץ או פילאף יש לחמם בשיטה דומה, אך יש להתחשב במרכיבים כמו ירקות או בשר שמצריכים לעיתים זמן חימום ארוך יותר. במקרה של תוספות כאלו, הקפידו לערבב את האורז יותר בזמן החימום בכדי לוודא חימום אחיד יותר.

תמיד בחנו את האורז לפני החימום בכדי לוודא שהוא עדיין טוב לאכילה. אם האורז מריח או נראה רע עם סימני עובש, מומלץ להיפטר ממנו. בכלליות, מומלץ לאכול אורז מהמקרר עד ליומיים בכדי לצמצם סכנות בריאותיות

איך אתם מחממים שאריות אורז מאתמול? יש לכם שיטה מנצחת שעובדת בכל פעם מחדש ומחזירה את האורז לימי התהילה שלו? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות עם טיפים וטריקים לחימום אורז מושלם.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס