הדרך הנכונה: איך להכין אורז בסמטי מושלם בכל פעם

אורז בסמטי הוא אחד מזני האורז הנפוצים הפופולריים בעולם בזכות הארומה והמרקם הייחודיים. כך תכינו אורז בסמטי מושלם בבית בכל פעם..
סיר אורז בסמטי
סיר אורז בסמטי

אורז בסמטי הוא מזני האורז הפופולריים והאהובים בעולם הודות לארומה ולמרקם הייחודיים שלו. הוא מתאפיין במרקם רך במיוחד עם דביקות מועטה מה שהופך אותו לאידאלי לשימוש במגוון מנות על בסיס רוטב כמו תבשילי קארי למשל.

אספנו את כל מה שרציתם לדעת על אורז בסמטי ולא העזתם לזלול למדריך אחד – איך לבשל אורז בסמטי, איך לאחסן ומהם היתרונות הבריאותיים של האורז האהוב.

עוד טעימה: רוצים אורז מושלם? בשלו אותו כמו פסטה
האם צריך לשטוף אורז לפני הבישול? ואיך להכין אורז אחד אחד

מה זה אורז בסמטי?

אורז בסמטי הוא סוג של אורז ארוך וארומטי במיוחד בעל טעמים אגוזיים וקלויים שגדל באופן מסורתי בהודו ופקיסטן למרגלות ההימלאיה. על פי העדויות האורז הבסמטי הוא מצרך יסוד במטבחים באזור, המילה בסמטי עצמה מגיעה משפת הסנסקריט של תת היבשת ההודית ומשמעותה המילולית היא "ארומטי".

הוא משמש לרוב במנות הודיות ומזרח תיכוניות מפילאף, לביראני ועד לתבשילי קארי מגוונים. בשווקים אפשר למצוא אורז בסמטי לבן קלאסי ואורז בסמטי חום מלא.

איך לאחסן אורז בסמטי

אורז בסמטי לא מבושל מומלץ לאחסן באריזתו המקורית או בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר ובאזור חשוך וקריר במטבח ורחוק ממוקדי חום. אורז בסמטי לבן יכול להחזיק מעמד במצב טוב שנים רבות אם מאוחסן כראוי ואורז בסמטי חום יחזיק מעמד למשך חצי שנה או עד שנתיים בפריזר.

אורז בסמטי מבושל יש לשמור בקופסא אטומה במקרר עד ל-5 ימים או להקפיא מנות בקופסא או שקית אטומה במקפיא עד ל-6 חודשים. הקפידו להביא את האורז לטמפרטורת החדר בטרם העברה למקרר בכדי למנוע הצטברות לחות.

עוד טעימה: איך להכין פתיתים מושלמים
וגם – כמה זמן מותר לשמור אורז במקרר?

איך להכין אורז בסמטי

בכדי לבשל אורז בסמטי מושלם יש לעקוב אחר כמה צעדים פשוטים:

  • שטפו 2 כוסות אורז במסננת תחת מים זורמים למשך בכמה דקות בכדי להסיר את העמילנים
  • הוסיפו את האורז השטוף והמסונן לסיר והוסיפו מלח ו-3 כוסות מים רותחים.
  • הביאו לרתיחה, הורידו לאש נמוכה וכסו בעזרת נייר אלומיניום הדוק ומעליו מכסה הסיר
  • בשלו כרבע שעה, הסירו מהאש והשאירו מכוסה ל-5 דקות נוספות.
  • ערבבו את האורז מעט עם מזלג והגישו מיד.

עוד טעימה: איך להכין אורז לסושי כמו מקצוענים

איך לבשל אורז בסמטי מלא

להכנת אורז בסמטי חום אנחנו ממליצים להשתמש בשיטת הפסטה. מביאים מים לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים אורז שטוף ומסונן בכמות הרצויה ומבשלים כחצי שעה או עד שהאורז במרקם אל דנטה ורך מעט. מסננים ממים ומחזירים את האורז לסיר, מכסים לעוד 10 דקות לפני ההגשה.

מתכון להכנת אורז בסמטי

מרכיבים:

2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים רותחים
מלח

הוראות הכנה:

1. שטפו את האורז היטב במסננת תחת מים זורמים קרים. ניתן גם להשרות את האורז בקערה גדולה עם מים קרים למשך שעה אם רוצים אורז רך עוד יותר.
2. סננו והעבירו את האורז לסיר. הוסיפו מעט מלח ו-3 כוסות מים רותחים.
3. הביאו לרתיחה והדקו סביב החלק העליון של הסיר נייר כסף בכדי למנוע בריחת אדים. כסו מלמעלה עם המכסה של הסיר.
4. הורידו את האש לנמוכה ובשלו למשך 15-20 דקות. הורידו מהאש והניחו לאורז להתבשל לעוד 10 דקות מבלי להרים את המכסה.
5. ערבבו את האורז בעדינות עם מזלג והגישו.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
5 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
האורז דביק? הטריק להכנת אורז אחד אחד
האורז שוב נדבק? הטריק שיבטיח אורז אחד אחד בכל פעם מחדש
טיפים למטבח
5 טעויות בבישול אורז
5 טעויות בהכנת אורז שכולם עושים
טיפים למטבח
איך להכין פתיתים מושלמים
איך להכין פתיתים מושלמים בכל פעם מחדש
טיפים למטבח
כמות מים דרושה לבישול אורז
לבן, בסמטי או מלא: כמה מים צריך להוסיף לאורז?
טיפים למטבח
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
שקדים, פיסטוקים או צנוברים: זו הדרך הנכונה לשמור אגוזים במטבח
טיפים למטבח
תגידו שלום לסיר: כך תכינו ביצים קשות מושלמות בתנור
טיפים למטבח
טיפים מעשיים לאחסון חמאה בצורה הנכונה
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל