איך להכין אורז בסמטי מושלם
קרדיט תמונה – Pexels

הדרך הנכונה: איך להכין אורז בסמטי מושלם בכל פעם

אורז בסמטי הוא אחד מזני האורז הנפוצים הפופולריים בעולם בזכות הארומה והמרקם הייחודיים. כך תכינו אורז בסמטי מושלם בבית בכל פעם.
שיתוף

תוכן עניינים

אורז בסמטי הוא מזני האורז הפופולריים והאהובים בעולם הודות לארומה ולמרקם הייחודיים שלו. הוא מתאפיין במרקם רך במיוחד עם דביקות מועטה מה שהופך אותו לאידאלי לשימוש במגוון מנות על בסיס רוטב כמו תבשילי קארי למשל.

אספנו את כל מה שרציתם לדעת על אורז בסמטי ולא העזתם לזלול למדריך אחד – איך לבשל אורז בסמטי, איך לאחסן ומהם היתרונות הבריאותיים של האורז האהוב.

עוד טעימה: רוצים אורז מושלם? בשלו אותו כמו פסטה
האם צריך לשטוף אורז לפני הבישול? ואיך להכין אורז אחד אחד

מה זה אורז בסמטי?

אורז בסמטי הוא סוג של אורז ארוך וארומטי במיוחד בעל טעמים אגוזיים וקלויים שגדל באופן מסורתי בהודו ופקיסטן למרגלות ההימלאיה. על פי העדויות האורז הבסמטי הוא מצרך יסוד במטבחים באזור, המילה בסמטי עצמה מגיעה משפת הסנסקריט של תת היבשת ההודית ומשמעותה המילולית היא "ארומטי".

הוא משמש לרוב במנות הודיות ומזרח תיכוניות מפילאף, לביראני ועד לתבשילי קארי מגוונים. בשווקים אפשר למצוא אורז בסמטי לבן קלאסי ואורז בסמטי חום מלא.

איך לאחסן אורז בסמטי

אורז בסמטי לא מבושל מומלץ לאחסן באריזתו המקורית או בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר ובאזור חשוך וקריר במטבח ורחוק ממוקדי חום. אורז בסמטי לבן יכול להחזיק מעמד במצב טוב שנים רבות אם מאוחסן כראוי ואורז בסמטי חום יחזיק מעמד למשך חצי שנה או עד שנתיים בפריזר.

אורז בסמטי מבושל יש לשמור בקופסא אטומה במקרר עד ל-5 ימים או להקפיא מנות בקופסא או שקית אטומה במקפיא עד ל-6 חודשים. הקפידו להביא את האורז לטמפרטורת החדר בטרם העברה למקרר בכדי למנוע הצטברות לחות.

עוד טעימה: איך להכין פתיתים מושלמים
וגם – כמה זמן מותר לשמור אורז במקרר?

איך להכין אורז בסמטי

בכדי לבשל אורז בסמטי מושלם יש לעקוב אחר כמה צעדים פשוטים:

  • שטפו 2 כוסות אורז במסננת תחת מים זורמים למשך בכמה דקות בכדי להסיר את העמילנים
  • הוסיפו את האורז השטוף והמסונן לסיר והוסיפו מלח ו-3 כוסות מים רותחים.
  • הביאו לרתיחה, הורידו לאש נמוכה וכסו בעזרת נייר אלומיניום הדוק ומעליו מכסה הסיר
  • בשלו כרבע שעה, הסירו מהאש והשאירו מכוסה ל-5 דקות נוספות.
  • ערבבו את האורז מעט עם מזלג והגישו מיד.

עוד טעימה: איך להכין אורז לסושי כמו מקצוענים

איך לבשל אורז בסמטי מלא

להכנת אורז בסמטי חום אנחנו ממליצים להשתמש בשיטת הפסטה. מביאים מים לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים אורז שטוף ומסונן בכמות הרצויה ומבשלים כחצי שעה או עד שהאורז במרקם אל דנטה ורך מעט. מסננים ממים ומחזירים את האורז לסיר, מכסים לעוד 10 דקות לפני ההגשה.

מתכון להכנת אורז בסמטי

מרכיבים:

2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים רותחים
מלח

הוראות הכנה:

1. שטפו את האורז היטב במסננת תחת מים זורמים קרים. ניתן גם להשרות את האורז בקערה גדולה עם מים קרים למשך שעה אם רוצים אורז רך עוד יותר.
2. סננו והעבירו את האורז לסיר. הוסיפו מעט מלח ו-3 כוסות מים רותחים.
3. הביאו לרתיחה והדקו סביב החלק העליון של הסיר נייר כסף בכדי למנוע בריחת אדים. כסו מלמעלה עם המכסה של הסיר.
4. הורידו את האש לנמוכה ובשלו למשך 15-20 דקות. הורידו מהאש והניחו לאורז להתבשל לעוד 10 דקות מבלי להרים את המכסה.
5. ערבבו את האורז בעדינות עם מזלג והגישו.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס