מדריך: איך לשמור מלפפונים במקרר
קרדיט תמונה – Pixabay
שיתוף

תוכן עניינים

גם אצלכם המלפפונים מאבדים את טריותם, הופכים רכים ומפיצים ריחות לא נעימים ימים בודדים לאחר שהבאתם אותם הביתה? סביר להניח שזה קשור לדרך בה אתם בוחרים לאחסן אותם.

אספנו מהרשת את מיטב העצות שיעזרו לכם לשמור על המלפפונים שרכשתם לכמה שיותר זמן במצב המיטבי.

עוד טעימה: איך לשמור על שום טרי בדרך הנכונה
איך לשמור על נענע טרייה לאורך זמן
ואיך לשמור עגבניות טריות לאורך זמן

אז מה זה בעצם מלפפונים?

מלפפונים הם ירק ממשפחת פופולרי ממשפחת הדלועיים. מבחינה בוטנית אמנם מדובר בפרי אך מקובל להגדירו כירק מכיוון שהוא איננו חמוץ או מתוק. המלפפונים שמקורם בהודו, זמינים כיום כל השנה וגדלים בחממות ובשדות פתוחים.

המלפפון הוא בעל תכולת נוזלים גבוהה במיוחד עם הרכב של מעל 95% מים, מה שמעניק לו מרקם קריספי עם טעמים טריים. אפשר לצרוך מלפפונים בצורתם הנאה ולהוסיף לסלטים או להחמיץ בשיטות שונות.

איך לבחור מלפפונים

בכדי לדעת אם בחרתם את המלפפונים הטובים והטריים ביותר מומלץ לשים לב לכמה סימנים. מלפפונים צריכים להיות כמה שיותר ירוקים, ללא אזורים רכים או קמטים שמצביעים על כך שהמלפפונים כבר בשלים מדי. למלפפונים כאלה גם יהיה טעם חמוץ וריח לא נעים.

איך לשמור מלפפונים בטמפרטורת החדר

אפשר לאחסן מלפפונים שלמים ולא חתוכים במטבח בטמפרטורת החדר מבלי שייחשפו לשמש ישירה. בדרך זו מלפפונים יכולים להחזיק מעמד עד לשבוע ימים במצב סביר.

אם אתם יודעים שתשתמשו במלפפונים בתוך מספר ימים, השיטה הזו יכולה להיות טובה לצרכים שלכם, אך אם אתם מעוניינים לשמר את המלפפונים ליותר משבוע, מומלץ לנסות שיטות אחרות הכוללת גם את המקרר.

אם המלפפונים הפכו רכים לאחר מספר ימים ניתן לנסות להחזיר אותם לחיים בעזרת השיטה הבאה

רוצים עוד טיפים, מדריכים, מתכונים וחדשות על כל מה שקורה בעולם האוכל? עקבו אחר עמוד האינסטגרם של לזלול עכשיו

כמה זמן מלפפונים שומרים על טריותם במקרר

חיי המדף של מלפפונים תלויים בין השאר בזן המלפפון, עד כמה טרי הם היו בזמן הקנייה ואיך בחרתם לאחסן אותם בבית. אובדן לחות או לחלופין הצטברות לחות מוגברת תורמת לקיצור חיי המדף של המלפפונים. עטיפה של המלפפונים בשכבה של מגבות נייר או פלסטיק נצמד תעזור לשמור עליהם מפני התופעות הללו.

איך לשמור מלפפונים במקרר

אז איך לשמור על מלפפונים במקרר? בעוד רובנו נוהגים לשמור את המלפפונים במגירת הירקות הייעודית של המקרר כמו שהם וחושבים שבכך נגיע לתוצאה האולטימטיבית מבחינת שמירה על טריות, האמת היא שבעזרת כמה פעולות פשוטות נוכל להאריך את חיי המדף של המלפפונים משמעותית.

  • שטפו את המלפפונים במים קרים וייבשו אותם.
  • עטפו כל מלפפון בנפרד בנייר מגבת או בניילון נצמד.
  • שמרו את המלפפונים העטופים בשקית או קופסא אטומה במגירת הירקות של המקרר.

בעזרת שיטה זאת המלפפונים יחזיקו מעמד טריים וקריספיים ובטוחים לאכילה גם לאחר שבועיים ימים.

עוד שיטה מומלצת שיכולה לשמור על מלפפונים טריים במקרר לתקופה של עד שבועיים ימים היא שיטת הכף. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להכניס כף מתכת רגילה לתוך שקית אטומה עם המלפפונים ולהניח במקרר.

עוד טעימה: השיטה שתשמור על אבוקדו טרי וירוק לאורך לזמן
הטיפ הקטן לשניצל מושלם
והמדריך שילמד אתכם איך לאחסן דבש

איך לשמור מלפפון חתוך במקרר

אם אתם מאלה שפורסים את המלפפונים מראש בכדי שיהיה לכם חטיף זמין ומהיר במשך היום או שנשארו לכם כמה פרוסות מהארוחה האחרונה ואתם רוצים לשמור אותם, מומלץ לעטוף את הפרוסות בנייר מגבת לח ולשמור בקופסא אטומה עד ל-5 ימים. בדרך הזו הלחות והטריות של המלפפונים תשמר בצורה מיטבית לזמן מקסימלי.

אפשר להקפיא מלפפונים?

בגלל תכולת המים הגבוהה בהם, ניתן להקפיא מלפפונים בקלות להישמר לאורך זמן. אפשר להקפיא אותם שלמים או לקלף ולחתוך לפני ההקפאה, בהתאם להעדפה האישית שלכם.

אם החלטתם לחתוך בטרם ההקפאה, פזרו את הפרוסות על נייר אפיה בצורה אחידה והקפיאו לעד 3 שעות. לאחר מכן העבירו אותם לכלי אטום למקפיא.

כשתרצו להשתמש במלפפונים הקפואים, הפשירו אותם למשך שעתיים שלוש. המלפפונים הקפואים צפויים לשמור על טריותם עד לשנה שלמה.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.

כתבות בשבילך

חבל לפספס