לזלול - מגזין אוכל ישראלי

קיץ עסיסי: איך לבחור ולשמור אפרסקים במטבח

העונה החמה מביאה איתה גם את אחד מפירות הקיץ האהובים ביותר - האפרסק. כך תבחרו אפרסקים טריים ותשמרו עליהם עסיסיים לאורך זמן
איך לבחור ולשמור אפרסקים במטבח
איך לבחור ולשמור אפרסקים במטבח
שיתוף

אפרסקים הם מפירות הקיץ האהובים והפופולריים ביותר, את זה כבר כולנו יודעים. אך בכדי לקבל אותם במיטבם חשוב לדעת איך לבחור אפרסקים עסיסיים במיוחד בשווקים ואיך לאחסן אותם בצורה הנכונה בכדי להבטיח שיישמרו טריים וטעימים לאורך זמן.

בישראל ישנם מספר זני אפרסקים פופולריים במיוחד כמו אפרסק עודד שמגיע יחסית בתחילת העונה ומתאפיין בצבע אדום בוהק עם גוון כתמתם-לבן בפנים; אפרסק סוולינג עם קליפה סמוקה וטעם עדין; אפרסק צהוב ונקטרינה אדומה ולבנה.

עוד טעימה: איך לאחסן דובדבנים טריים במטבח

איך לבחור אפרסקים

בכדי לבחור את האפרסקים העסיסיים ביותר בשוק או ברשת השיווק, חשוב לבדוק כמה פרמטרים חשובים בהתאם לטווח הזמן שאתם מתכננים לאכול אותם.

מראה – חפשו אפרסקים עם צבע זהוב-כתמתם וגוונים אדומים-ורדרדים עמוקים. הימנעו מאפרסקים עם גוונים ירקרקים או מראה מקומט שמצביעים על אפרסקים לא בשלים.

ריח – הריחו את האפרסק היטב ובחרו את האפרסקים בעלי הארומה המתוקה הבולטת. אפרסק ללא ריח לרוב גם יהיה ללא טעם וככל הנראה גם לא בשל.

תחושה – מששו את האפרסקים ובחרו את אלו שכבדים יחסית למשקלם ומוצקים יחסית כאשר לוחצים עליהם. אפרסק קשה מדי הוא אפרסק לא בשל ואפרסק מאוד רך מוכן לאכילה מיידית.

איך לאחסן אפרסקים

לאחר שבחרתם את האפרסקים הכי טובים בשוק, חשוב לשמור אותם בצורה נכונה על מנת למנוע אובדן טעם ומרקם וריקבון מוקדם. צורת האחסון המומלצת תלויה ברמת הבשלות של האפרסק ומתי אתם מתכננים לאכול אותו.

אפרסקים לא בשלים

אם רכשתם אפרסקים מוצקים יותר שטרם החלו להבשיל ולא מחזיקים בריח המתוק האופייני עדיין, יש לאחסן אותם על מגבת נייר או בתבנית אפייה בטמפרטורת החדר ובשכבה אחת עם הגבעול כלפי מטה כשהם לא נוגעים אחד בשני על מנת למנוע פציעות.

ניתן גם לשמור כמות קטנה של אפרסקים בשקית נייר אם חסר לכם מקום במטבח. אם תרצו להאיץ את תהליך ההבשלה עוד יותר ניתן גם להוסיף לשקית בננה או תפוח בכדי להאיץ משמעותית את תהליך ההבשלה עד ל-4 ימים.

אפרסקים בשלים

אפרסקים בשלים ורכים יש לאחסן במקרר בשקית מחוררת או לא אטומה עד ל-5 ימים ולבדוק מדי פעם אם הם התייבשו או מתחילים להירקב. תמיד עדיף לאכול אפרסקים בשלים מיד מאחר ואחסון במקרר יפגע לרוב במרקם.

ניתן גם לחתוך אפרסקים, לזלף מיץ לימון שימנע מהם להשחיר ולשמור בקופסא אטומה במקרר עד ל-5 ימים.

בכל מקרה אם בחוץ או במקרר, חשוב שלא לאחסן אפרסקים שלמים בשקיות ניילון או קופסאות אטומות בכדי לאפשר זרימת אוויר. עדיף לסדר את האפרסקים בשכבה אחת עם הגבעול כלפי מטה ולא לערום אותם בכדי להימנע מפציעות של הפירות. חשוב גם לא לשטוף את הפרי עד לרגע בו אתם מתכננים לאכול אותו.

איך להקפיא אפרסקים

רכשתם כמות גדולה של אפרסקים ולא מתכננים לאכול את כולם בימים הקרובים? תוכלו לקלף ולחתוך אפרסקים לרצועות, לזלף מיץ לימון ולהקפיא בשכבה אחת על תבנית עם נייר אפייה למספר שעות.

לאחר מכן יש להעביר את האפרסקים לשקית או קופסא אטומה במקפיא עד לחצי שנה. באפרסקים הקפואים תוכלו להשתמש לאפייה, לגלידות ולשייקים.

יתרונות בריאותיים של אפרסקים

מעבר לטעם ולעסיסיות, אפרסקים נחשבים לעשירים ברכיבים תזונתיים רבים ומועילים לגוף. בין השאר אפרסקים עשירים בוויטמינים רבים כמו ויטמין C, ויטמין A, ויטמין K וויטמינים מקבוצת B. בנוסף אפרסקים מכילים כמות גבוהה של מינרלים כמו אשלגן וזרחן ונוגדי חמצון שמסייעים במניעת דלקות ומחלות לב.

Picture of שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מאכלים שאסור להקפיא

5 מאכלים שממש לא כדאי להכניס למקפיא

מדריכים וטיפים
איך להכין תפוח מסוכר

אדום בוהק: איך להכין תפוח מסוכר כמו של פעם

מדריכים וטיפים
פולי קפה טריים וכוס קפה טרי

אוהבים קפה? כך תשמרו עליו טרי וארומטי לאורך זמן

מדריכים וטיפים
אחסון אספרגוס טרי

אחסון אספרגוס טרי במקרר: כך תעשו זאת נכון

מדריכים וטיפים
איך לבדוק אם ביצה טרייה או מקולקלת?

אחת ולתמיד: איך יודעים אם ביצה טרייה או מקולקלת

מדריכים וטיפים
כמה זמן לשמור חמאה במקרר

אחת ולתמיד: איך לאחסן חמאה בצורה הנכונה

מדריכים וטיפים
איך לשמור חלה טרייה לאורך זמן?

אחת ולתמיד: איך לשמור על חלה טרייה ורכה לאורך זמן?

מדריכים וטיפים
איך לשמור כרוב במקרר

אחת ולתמיד: זו הדרך הנכונה לאחסן כרוב במקרר

מדריכים וטיפים
איך לבחור עגבניות מושלמות

אייל שני, מאחוריך: איך לבחור את העגבנייה המושלמת?

מדריכים וטיפים
איך לאחסן רימון בדרך הנכונה

איך לאחסן רימונים בדרך הנכונה – המדריך לשנה החדשה

מדריכים וטיפים
איך לבחור אבטיח מושלם ועסיסי

איך לבחור אבטיח מושלם: 5 טיפים מנצחים

מדריכים וטיפים
איך לחתוך מנגו?

איך לבחור, לאחסן ולחתוך מנגו – המדריך השלם

מדריכים וטיפים