השיטה שעובדת: מה עושים כשפסטה נדבקת לעצמה?

שוב בישלתם פסטה וגיליתם שהיא נדבקה לעצמה והפכה לגוש מצער וקשה? כך תמנעו מפסטה להידבק לעצמה בקלות ובמהירות בכל פעם מחדש.
פסטה מבושלת שלא נדבקת לעצמה
פסטה מבושלת שלא נדבקת לעצמה

אח פסטה, פסטה. המעדן הפחמימתי האהוב שמתאים לכל רוטב, ירק, בשר שהוא פוגש בדרכו לצלחת. קשה למצוא מישהו שלא אוהב פסטה באיזושהי צורה. אך כשהפסטה לא מבושלת נכון ונדבקת המאכל האהוב יכול להפוך ברגע למבצר קשיח ולגוש של בלגן מצער.

בכדי להתגבר על התופעה אספנו מספר שיטות פשוטות בכדי להחיות את הפסטה שנדבקה ולהפריד אותה מבלי לשנות את המרקם או הטעם וכיצד תוכלו להימנע מראש להגיע למצב שרצועות הפסטה נדבקות זו לזו.

עוד טעימה: השיטה לסינון פסטה שמשגעת את הרשת

עדכונים טעימים למייל!

איך למנוע מפסטה להידבק

הדרך הטובה ביותר להימנע מפסטה שנדבקה לעצמה היא לבשל אותה בצורה הנכונה מלכתחילה. אלו הצעדים שתוכלו לבצע על מנת לוודא שהפסטה תצא בדיוק כמו שצריך בכל פעם מחדש.

השתמשו בסיר גדול עם הרבה מים: פסטה צריכה מקום להתרחב ולזוז בזמן הבישול. בסיר קטן עם מעט מים הפסטה תשחרר יותר עמילן, מה שיהפוך אותה לדביקה יותר. ככלל אצבע רצוי להשתמש בכ-3-4 ליטר מים על כל חבילת פסטה של 500 גרם.

הוסיפו את הפסטה לסיר רק לאחר שהמים הגיעו לרתיחה מלאה. הוספה של פסטה למים חמים או מבעבעים בלבד יגרמו לה להתבשל בצורה לא אחידה ולהידבק יחד.

הוסיפו מלח למים: בערך כף מלח לכל חצי קילו פסטה. מלבד הוספת טעם ותיבול המלח עוזר גם למנוע מהפסטה להידבק לעצמה על ידי יצירת שכבה דקה על הפסטה עצמה.

אל תוסיפו שמן למי הפסטה: בניגוד לאמונה הרווחת, שמן לא ימנע מהפסטה להידבק לעצמה אלא רק יהפוך אותה לחלקלקה ויקשה עליה להיטמע ברוטב.

ערבבו את הפסטה: תוך כדי בישול, במיוחד בדקות הראשונות. הערבוב ימנע מהפסטה להתגבש סביב עצמה ולהידבק לתחתית הסיר.

בשלו את הפסטה עד רמת אל דנטה: כלומר לא קשה אך גם לא רכה מדי עם מרקם נגיס מעט. ברמת הבישול הזו הפסטה לא רק טעימה ובריאה יותר אלא גם פחות דביקה מאשר פסטה שבושלה יתר על המידה.

סננו את מי הפסטה מיד לאחר הבישול ואל תשטפו את הפסטה עם מים קרים בכדי לא להסיר את העמילן שעוזר לרוטב להדבק אליה. הכניסו את הפסטה לרוטב סמוך ככל האפשר לסינון עצמו בכדי למנוע מהפסטה להתייבש ולהידבק לעצמה.

עוד טעימה: השיטה המושלמת לחימום שאריות פסטה מאתמול

איך להפריד פסטה מעצמה לאחר שנדבקה

אם בישלתם פסטה והיא כבר נדבקה לעצמה, אל דאגה – עדיין תוכלו לתקן את התקלה ולהציל לעצמכם את ארוחת הערב בעזרת כמה שיטות פשוטות.

כצעד ראשון תוכלו להוסיף את הפסטה מחדש לסיר עם מים רותחים למספר שניות. החום והלחות ישחררו את העמילנים שגרמו לפסטה להידבק ותוכלו להפריד אותה בעזרת מזלג או כף. סננו שוב את מי הבישול והגישו עם רוטב.

אם הפסטה עדיין חמה, נסו להוסיף מים חמים או רוטב וערבבו בעדינות עם מזלג או כף. הפעולה תעזור לרכך את האטריות ויהפוך אותן לקלות יותר להפרדה.

הפסטה כבר התקררה? נסו לחמם אותה בקערה בטוחה לשימוש במיקרוגל עם מעט מים או רוטב למשך 30 שניות בכל פעם וערבבו בין כל סבב עד שהפסטה נפרדת. תוכלו גם לחמם אות במחבת עם מעט מים, רוטב או עם חמאה או שמן.

במקרה שהפסטה כבר יבשה וקשה, נסו להשרות אותה במים חמים למספר דקות לפני שתחממו אותה מחדש במעט רוטב.

יש לכם טיפ מנצח למניעת הידבקות פסטה לעצמה? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

14 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

שיטות וטיפים לחיתוך בצל

שיטות לקיצוץ בצל שכל בשלן ביתי צריך להכיר

מדריכים וטיפים
איך להכין ביצת עין מושלמת?

כמו מקצוענים: איך להכין ביצת עין מושלמת בכל פעם

מדריכים וטיפים
איך לנקות פסטה שנדבקת לסיר

לא צריך לגרד: איך לנקות פסטה שנדבקה לתחתית הסיר?

מדריכים וטיפים
בישול כוסמת בבית

המדריך לבשלן המתחיל: איך מבשלים כוסמת לפי הספר

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

אפרו בראנץ' של שף אלעזר טמנו בגלריה אירופה

הבראנץ' האפריקאי של שף אלעזר טמנו חוזר לסופשבוע אחד עתיר בטעמים

אירועים ופסטיבלים
לאחר פופ אפ מוצלח במיוחד, שף אלעזר טמנו חוזר עם אפרו בראנץ' ייחודי לסופשבוע אחד בלבד בגלריית אירופה החדשה בתל אביב. כל הפרטים >>
שף ענר בן רפאל

Round Tables 2024: פיין דיינינג יהודי במסעדות המובילות בישראל

אירועים ופסטיבלים
אירועי Round Tables חוזרים לאחר 5 שנות היעדרות עם ארוחות מטבח עילית המפגישות בין שפים יהודים מובילים למסעדות הישראליות הלוהטות ביותר >>

מדריכים שאהבתם

רגע לפני חנוכה: כמה קלוריות יש בסופגנייה?

מדריכים וטיפים

סודות הבישול בווק: טיפים, טכניקות ושימושים ייחודיים שכדאי להכיר

מדריכים וטיפים

מה לזלול?