אין כמעט בית בישראל שלא תמצאו בו בכל רגע נתון עגבניות. אם זה עגבניות לסלט, לרוטב לפסטה, לשקשוקה, לבשר ולדגים או סתם לנשנוש בין ארוחות, עגבניות הן בכל מקום. אך כדי לוודא שהן נמצאות במצב האופטימלי בזמן השימוש כדאי לדעת איך לשמור עגבניות בצורה הנכונה.
אספנו את כל הטיפים והעצות לבחירה ואחסון עגבניות מכל הסוגים ומצבי הצבירה שיעזרו לכם לשמור עליהן טריות וטעימות לאורך זמן.
עוד טעימה: איך לשמור מלפפונים במקרר
ואיך לקלף עגבניות במהירות?
איך לבחור עגבניות טריות?
ישנן כמה נקודות עליהן כדאי להקפיד בזמן שבוחרים עגבניות בסופר, בשוק או בירקניה בכדי לקבל את העגבניות הטריות באיכות הטובה ביותר
אדום עולה: אם מדובר בעגבניות קלאסיות, העדיפו אותן בצבע אדום עמוק ועשיר ככל האפשר. עגבניות שעדיין ירוקות לא יהיה בשלות לחלוטין, מה שישפיע גם על הטעם של העגבניות וגם על המרקם שלהן. בכל סוגי העגבניות חשוב לבחור את אלו שצבען אחיד ללא כתמים או חלקים בצבע אחר.
עור חלק: בחרו עגבניות ללא פציעות או סדקים עם קליפה בוהקת וחלקה ללא קמטים. עגבניות עם קליפה חיוורת או מקומטת הן בדרך כלל עגבניות שהבשילו יתר על המידה או טופלו בצורה לא טובה.
חשוב לגעת: כשאתם בוחרים עגבניות, חשוב למשש אותן. עגבניות טריות ירגישו קשיחות למגע אך לא יותר מדי שבלחיצה קלה יוצרות התנגדות אך מורגשת רכות מסוימת. עגבניות קשות מדי כנראה עדיין לא בשלות מספיק ורכות מדי מצביעות על בשלות יתר או קלקול.
העדיפו אורגני: ככלל אצבע עדיף לרכוש את העגבניות שלכם בשווקים, בירקניות ובחוות מקומיות מאשר בסופר. תוצרת אורגנית היא המומלצת ביותר מאחר והן גדלות ללא שימוש במדבירים סינתטיים וחומרים אחרים שמשפיעים על הטעם והמרקם.
הכל בגבעול: גבעולי העגבניות צריכים להיות ירוקים וטריים ככל האפשר. אם הגבעול מרגיש יבש וצבעו דהוי, כנראה שהעגבניות ראו כבר ימים טובים יותר.
עוד טעימה: איך לקלף עגבניות במיקרוגל בקלות ובמהירות
איך לשמור עגבניות?
בכדי לשמור על העגבניות שקניתם בצורה המיטבית לאורך הזמן בבית אין צורך בכלים מיוחדים או שיטות יוצאות דופן. כל מה שתצטרכו לעשות זה להניח אותן בעדינות מבלי להעמיס יותר מדי בקערה באזור קריר ויבש ללא שמש ישירה במטבח. העגבניות יישמרו טריות ומצב טוב למשך כמה ימים.
ואיך לשמור עגבניות שרי
גם עגבניות שרי מומלץ לשמור במקום קריר ומוצל במטבח בקערה או באריזה המקורית בה הגיעו אך הן נוטות בכל מקרה להגיע לבשלות יתר ולפתח סדקים במהירות רבה יותר יחסית לעגבניות גדולות.
מותר לשמור עגבניות במקרר?
חשוב להימנע מאחסון עגבניות במקרר, אלא אם הן כבר חתוכות. שמירה של עגבניות שלמות במקרר יגרום להן לאבד מצורתן והמרקם והטעם שלהן. הקור גורם למרקם של העגבנייה לעבור שינויים כימיים שהופכים את המרקם לרך את וגורמים לאיבוד הטעם המקורי והטבעי שלה.
עוד טעימה: איך מגדלים עגבניות במרפסת או בגינה
איך לשמור עגבניות במקרר?
שמירה של עגבניות במקרר מומלצת במקרר רק במקרה שכבר חתכתם אותן ואתם מעוניינים לשמור חלקן לארוחה הבאה. בכדי לאחסן עגבניות חתוכות במקרר בדרך הנכונה עקבו אחר הצעדים הבאים:
- ייבשו את העגבניות החתוכות עם נייר מגבת בכדי להפחית את רמת הלחות על פני העגבנייה.
- עטפו היטב את העגבניות בנייר נצמד או הניחו אותן על נייר סופג עם החלק החשוף כלפי מטה (אם מדובר בחצאים) בקופסא אטומה היטב.
- אל תעמיסו פרוסות עגבנייה אחת על השנייה בתוך הקופסא אלא בשכבה אחת אחידה ככל הניתן.
- שמרו במקרר עד יומיים והוציאו כחצי שעה לפני השימוש.
עוד טעימה: מה לעשות עם עגבניות שרי רכות ואיך לאחסן אותן בצורה הנכונה?
אם יש לכם עגבניות שלמות ובשלות ואתם לא מתכננים להשתמש בהן בימים הקרובים ניתן לשמור אותן במקרר אך חשוב לשים לב להבדלים על פי זן העגבנייה.
עגבניות שרי ועגבניות קטנות אחרות שלמות מומלץ לשמור במגירת הירקות ואילו עגבניות בשרניות יותר כמו עגבניית לב השור (Beefsteak Tomatoes) מומלץ לשמור באזור החם ביותר במקרר, למשל במדף העליון או בדלת
עוד טעימה: מתכון לשקשוקה בסיסית שעובדת בכל פעם
אפשר להקפיא עגבניות?
אם נתקעתם עם כמות גדולה של עגבניות חתוכות, אפשר להניח אותן על נייר אפייה בשכבה אחידה ולהכניס לפריזר עד הקפאה מוחלטת. לאחר מכן העבירו את העגבניות לקופסא אטומה ושמרו במקפיא עד ל-3 חודשים.