לזלול - מגזין אוכל ישראלי

אדום עולה: איך לשמור עגבניות טריות לאורך זמן

אחסון נכון של עגבניות יכול לשמור על טריותן לאורך זמן. איך לבחור ואיך לשמור עגבניות במטבח ובמקרר בצורה האופטימלית
איך לשמור עגבניות טריות לאורך זמן במטבח ובמקרר
איך לשמור עגבניות טריות לאורך זמן במטבח ובמקרר | תמונה: מערכת לזלול
שיתוף

אין כמעט בית בישראל שלא תמצאו בו בכל רגע נתון עגבניות. אם זה עגבניות לסלט, לרוטב לפסטה, לשקשוקה, לבשר ולדגים או סתם לנשנוש בין ארוחות, עגבניות הן בכל מקום. אך כדי לוודא שהן נמצאות במצב האופטימלי בזמן השימוש כדאי לדעת איך לשמור עגבניות בצורה הנכונה.

אספנו את כל הטיפים והעצות לבחירה ואחסון עגבניות מכל הסוגים ומצבי הצבירה שיעזרו לכם לשמור עליהן טריות וטעימות לאורך זמן.

עוד טעימה: איך לשמור מלפפונים במקרר
ואיך לקלף עגבניות במהירות?

איך לבחור עגבניות טריות?

ישנן כמה נקודות עליהן כדאי להקפיד בזמן שבוחרים עגבניות בסופר, בשוק או בירקניה בכדי לקבל את העגבניות הטריות באיכות הטובה ביותר

אדום עולה: אם מדובר בעגבניות קלאסיות, העדיפו אותן בצבע אדום עמוק ועשיר ככל האפשר. עגבניות שעדיין ירוקות לא יהיה בשלות לחלוטין, מה שישפיע גם על הטעם של העגבניות וגם על המרקם שלהן. בכל סוגי העגבניות חשוב לבחור את אלו שצבען אחיד ללא כתמים או חלקים בצבע אחר.

עור חלק: בחרו עגבניות ללא פציעות או סדקים עם קליפה בוהקת וחלקה ללא קמטים. עגבניות עם קליפה חיוורת או מקומטת הן בדרך כלל עגבניות שהבשילו יתר על המידה או טופלו בצורה לא טובה.

חשוב לגעת: כשאתם בוחרים עגבניות, חשוב למשש אותן. עגבניות טריות ירגישו קשיחות למגע אך לא יותר מדי שבלחיצה קלה יוצרות התנגדות אך מורגשת רכות מסוימת. עגבניות קשות מדי כנראה עדיין לא בשלות מספיק ורכות מדי מצביעות על בשלות יתר או קלקול.

העדיפו אורגני: ככלל אצבע עדיף לרכוש את העגבניות שלכם בשווקים, בירקניות ובחוות מקומיות מאשר בסופר. תוצרת אורגנית היא המומלצת ביותר מאחר והן גדלות ללא שימוש במדבירים סינתטיים וחומרים אחרים שמשפיעים על הטעם והמרקם.

הכל בגבעול: גבעולי העגבניות צריכים להיות ירוקים וטריים ככל האפשר. אם הגבעול מרגיש יבש וצבעו דהוי, כנראה שהעגבניות ראו כבר ימים טובים יותר.

עוד טעימה: איך לקלף עגבניות במיקרוגל בקלות ובמהירות

איך לשמור עגבניות?

בכדי לשמור על העגבניות שקניתם בצורה המיטבית לאורך הזמן בבית אין צורך בכלים מיוחדים או שיטות יוצאות דופן. כל מה שתצטרכו לעשות זה להניח אותן בעדינות מבלי להעמיס יותר מדי בקערה באזור קריר ויבש ללא שמש ישירה במטבח. העגבניות יישמרו טריות ומצב טוב למשך כמה ימים.

ואיך לשמור עגבניות שרי

גם עגבניות שרי מומלץ לשמור במקום קריר ומוצל במטבח בקערה או באריזה המקורית בה הגיעו אך הן נוטות בכל מקרה להגיע לבשלות יתר ולפתח סדקים במהירות רבה יותר יחסית לעגבניות גדולות.

מותר לשמור עגבניות במקרר?

חשוב להימנע מאחסון עגבניות במקרר, אלא אם הן כבר חתוכות. שמירה של עגבניות שלמות במקרר יגרום להן לאבד מצורתן והמרקם והטעם שלהן. הקור גורם למרקם של העגבנייה לעבור שינויים כימיים שהופכים את המרקם לרך את וגורמים לאיבוד הטעם המקורי והטבעי שלה.

עוד טעימה: איך מגדלים עגבניות במרפסת או בגינה

איך לשמור עגבניות במקרר?

שמירה של עגבניות במקרר מומלצת במקרר רק במקרה שכבר חתכתם אותן ואתם מעוניינים לשמור חלקן לארוחה הבאה. בכדי לאחסן עגבניות חתוכות במקרר בדרך הנכונה עקבו אחר הצעדים הבאים:

  • ייבשו את העגבניות החתוכות עם נייר מגבת בכדי להפחית את רמת הלחות על פני העגבנייה.
  • עטפו היטב את העגבניות בנייר נצמד או הניחו אותן על נייר סופג עם החלק החשוף כלפי מטה (אם מדובר בחצאים) בקופסא אטומה היטב.
  • אל תעמיסו פרוסות עגבנייה אחת על השנייה בתוך הקופסא אלא בשכבה אחת אחידה ככל הניתן.
  • שמרו במקרר עד יומיים והוציאו כחצי שעה לפני השימוש.

עוד טעימה: מה לעשות עם עגבניות שרי רכות ואיך לאחסן אותן בצורה הנכונה?

אם יש לכם עגבניות שלמות ובשלות ואתם לא מתכננים להשתמש בהן בימים הקרובים ניתן לשמור אותן במקרר אך חשוב לשים לב להבדלים על פי זן העגבנייה.

עגבניות שרי ועגבניות קטנות אחרות שלמות מומלץ לשמור במגירת הירקות ואילו עגבניות בשרניות יותר כמו עגבניית לב השור (Beefsteak Tomatoes) מומלץ לשמור באזור החם ביותר במקרר, למשל במדף העליון או בדלת

עוד טעימה: מתכון לשקשוקה בסיסית שעובדת בכל פעם

אפשר להקפיא עגבניות?

אם נתקעתם עם כמות גדולה של עגבניות חתוכות, אפשר להניח אותן על נייר אפייה בשכבה אחידה ולהכניס לפריזר עד הקפאה מוחלטת. לאחר מכן העבירו את העגבניות לקופסא אטומה ושמרו במקפיא עד ל-3 חודשים.

Picture of שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.
11 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

ירקות שכדאי לשתול ולגדל באביב - חציל

5 ירקות שכדאי לשתול ולגדל בבית באביב

מדריכים וטיפים
5 מאכלים שגורמים לריח רע מהפה - חמאת בוטנים

5 מאכלים מפתיעים שגורמים לריח רע מהפה

מדריכים וטיפים
פסטיבל העגבנייה של שוק האוכל ריחות וטעמים

אדום אדום: מה יש לזלול בפסטיבל העגבנייה הראשון של ישראל?

אירועים ופסטיבלים
אחסון אספרגוס טרי

אחסון אספרגוס טרי במקרר: כך תעשו זאת נכון

מדריכים וטיפים
איך לשמור חסה במקרר

אחת ולתמיד: איך לשמור חסה במקרר לאורך זמן

מדריכים וטיפים
מדריך: איך לשמור מלפפונים במקרר

אחת ולתמיד: איך לשמור מלפפונים במקרר

מדריכים וטיפים
איך לשמור כרוב במקרר

אחת ולתמיד: זו הדרך הנכונה לאחסן כרוב במקרר

מדריכים וטיפים
איך לבחור עגבניות מושלמות

אייל שני, מאחוריך: איך לבחור את העגבנייה המושלמת?

מדריכים וטיפים
איך לבחור חציל טרי

איך לבחור חצילים: כל הטיפים והסודות שכדאי להכיר

מדריכים וטיפים
איך לגדל עגבניות בבית

איך לגדל עגבניות בבית: המדריך לגנן המתחיל

מדריכים וטיפים
מתכון לרוטב עגבניות קלאסי

איך להכין רוטב עגבניות מושלם: מתכון שעובד בכל פעם

מתכונים
איך לחתוך עגבנייה כמו מקצוענים

איך לחתוך עגבניות כמו מקצוענים – בלי כל הבלגן

מדריכים וטיפים