כמו מקצוענים: איך להכין ביצת עין מושלמת בכל פעם

גלו את הסוד לביצת עין מושלמת עם חלמון בדיוק במידה. הטיפים הוויראליים, הטעויות הנפוצות וכל מה שצריך כדי להכין ביצת עין כמו מקצוענים
איך להכין ביצת עין מושלמת?
איך להכין ביצת עין מושלמת?
שיתוף

אם גם אתם מוצאים את עצמכם במרדף בלתי נגמר אחר ביצת העין המושלמת מהחלומות כדאי שתדעו שאתם לא לבד. הכנה של ביצת עין מהחלומות עם חלבון יציב וקצוות קריספיים לצד חלמון נוזלי וקרמי בדיוק במידה מצריכה ללא ספק מיומנות חמקמקה.

במדריך הבא נפצח את השיטה להכנת ביצת עין מושלמת, נספר על טעויות נפוצות בהכנתה, נחלוק טיפים וטריקים קטנים שעושים את כל ההבדל.

עוד טעימה: איך להכין ביצה קשה שלא תתפוצץ

חומרי גלם וכלים שנצטרך

לפני שנקפוץ פנימה, כדאי לוודא שיש לנו את כל המרכיבים והכלים הנחוצים.

  • ביצים טריות: ככל שהביצים טריות יותר כך טוב יותר. בביצה טרייה החלבון והחלמון יהיו סמיכים יותר וכך ביצת העין תתייצב בקלות, תקבל מרקם טוב יותר ותהנה מחלמון קרמי יותר.
  • מחבת נון סטיק: הבחירה הטובה ביותר לטיגון ביצת עין היא כמובן מחבת נון סטיק עם פני שטח שימנעו מביצת העין להידבק למחבת ותקל על הוצאתה לצלחת.
  • מרית סיליקון: עדיף להשתמש במרית סיליקון גמישה ודקה שתעזור להוציא או להפוך את ביצת העין מבלי לקרוע את החלמון

עוד טעימה: איך להכין ביצים חומות לפי הספר

איך להכין ביצת עין מושלמת – צעד אחר צעד

  1. חממו את המחבת: חממו את המחבת על אש בינונית-נמוכה והוסיפו מעט חמאה או שמן.
  2. שברו את הביצים: שברו את מספר הביצים שתרצו להכין לקערה והחליקו בעדינו למחבת מבלי לפגוע בחלמון.
  3. ועכשיו מטגנים: טגנו את ביצת העין למשך 3-4 דקות עד שהחלבון יציב אך החלמון עדיין נוזלי. אם הקצוות מתחילים להתקפל פנימה, הנמיכו את האש.
  4. מתבלים ומגישים:לאחר סיום הטיגון הוסיפו מלח ופלפל לטעמכם, החליקו את הביצה בעדינות בעזרת מרית אל צלחת ההגשה והגישו.

טיפים למתקדמים

בכדי להבטיח חלבון יציב יותר תוכלו לשבור את הביצה לתוך מסננת צפופה. הפעולה תסנן את החלק הנוזלי יותר של החלבון ותייצר ביצת עין יציבה במרקם משופר.
הוסיפו מעט מים למחבת וכסו אותה עם מכסה מתאים בכדי ליצור אפקט אידוי. כך החלק העליון של החלבון יתייצב בצורה אחידה והחלבון יישאר נוזלי במידה.
מטגנים כמה ביצים יחד? וודאו שאתם לא מעמיסים ומצופפים את המחבת יותר מדי והתאימו את זמן הטיגון בהתאם – כ-2 דקות לכל ביצה נוספת.

ביצת עין מושלמת
ביצת עין מושלמת

טעויות נפוצות בהכנת ביצת עין

ישנן כמה טעויות נפוצות שרבים חוזרים עליהן בעת הכנת ביצת עין שכדאי לשים אליהן לב.

  • הביצה נדבקת למחבת: וודאו שאתם משתמשים במחבת נון סטיק איכותית ומספיק שמן או חמאה בכדי לכסות את פני המחבת לפני הוספת הביצים.
  • החלבון נשאר נוזלי: טגנו את הביצים על אש נמוכה עד בינונית. אם תטגנו על אש גבוהה, התחתית תתייצב מהר מדי ותשאיר חלבון נוזלי בחלק העליון. במקרה כזה תוכלו לכסות את המחבת עם מכסה בכדי לעזור לחלבון להיקרש.
  • החלמון התייצב מדי שוב, הקפידו לטגן על אש נמוכה עד בינונית בכדי למנוע חימום מהיר מדי והפיכת החלמונים למוכנים מעבר למידה שרציתם

שאלות ותשובות

אפשר לטגן ביצת עין עם מכסה?

כן. אפשר אמנם לטגן ביצה עין ללא מכסה על אש בינונית-נמוכה אך ניתן גם לטגן את ביצת העין עם מכסה מתאים מעל בכדי לסייע טיגון אחיד של החלבון תוך כדי שמירה על חלמון נוזלי.

עדיף להשתמש בשמן זית או חמאה?

אפשר להשתמש בשמן זית, שמן אחר לבחירתכם או בחמאה לשימון המחבת. הבחירה לא תשפיע על איכות ביצת העין עצמה אך תשנה מעט את הטעם. אם אתם מעדיפים השפעה מינימלית על הטעם, תוכלו להשתמש בשמן נטרלי כמו שמן קנולה.

מתי להוסיף מלח ופלפל?

הקפידו לתבל את ביצת העין עם מלח ופלפל רק לאחר סיום הטיגון בכדי למנוע השפעה על המרקם של החלבון. תיבול לאחר ההכנה מאפשר גם שליטה טובה יותר בטעם הסופי.

בעזרת מעקב אחר ההוראות והטיפים הפשוטים הללו תוכלו גם אתם להכין ביצת עין מושלמת בכל פעם מחדש. זכרו להשתמש בביצים טריות, במחבת מתאימה ובטכניקת הבישול הנכונה בכדי להשיג את התוצאה הטובה ביותר.

יש לכם טיפ מנצח משלכם להכנת ביצת עין? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
14 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments