לזלול - מגזין אוכל ישראלי

הייתם טועמים? המבורגר בטעם בשר אדם הושק בשוודיה

אם תמיד תהיתם מה הוא טעמו של בשר אדם, ייתכן ובקרוב תוכלו לדעת בזכות המבורגר בטעם בשר אדם מחומרים צמחיים בלבד של חברת מזון שוודית.
המבורגר בטעם בשר אדם?
המבורגר בטעם בשר אדם | צילום: יח"צ חו"ל
שיתוף

תמיד רציתם לטעום בשר אדם? ייתכן ועכשיו זו ההזדמנות שלכם. טוב, בערך ההזדמנות שלכם.

חברת תחליפי בשר שוודית בשם "!Oumph" זכתה השבוע בפרס חווית המותג בפסטיבל קאן ליצירתיות על המבורגר בטעם בשר אדם שיצרה.

דובר החברה מסר כי הושקעו מאמצים גדולים ביצירת ההמבורגר שמיוצר מסויה, שומנים מן הצומח, חלבון חיטה ותערובת תבלינים סודית ומסתורית והדגיש כי בני אדם לא נפגעו במהלך פיתוח ההמבורגר עם הניחוח הקניבליסטי.

המבורגר בטעם בשר אדם?
המבורגר בטעם בשר אדם | צילום: יח"צ חו"ל

המבורגר בטעם בשר אדם – אמיצים מספיק לנסות?

"זו ההזדמנות של הסקרנים והאמיצים לנסות את המבורגר על בסיס צמחי שדומה בטעם ובמרקם לבשר אנושי", הוסיף הדובר.

הפרסומת להמבורגר מבשר אנושי שודרה לראשונה בליל כל הקדושים 2021 ומשכה את תשומת לב הצופים לחברה הקטנה בזכות הקמפיין הנועז והפרובוקטיבי. בפרסומת מוצג מסדרון מאיים עם דמות קצב מוכתם בדם וכיתוב "בשר אדם על בסיס צמחי".

בחברה קיוו כי הקמפיין היוצא הדופן יגרום ליותר אנשים לנסות תחליפי בשר ולהוכיח שאפשר לייצר מחומרים צמחיים כל טעם בשרי שקיים.

שוק תחליפי הבשר צומח בצורה מסחררת בשנים האחרונות כשיותר ויותר חברות משווקות המבורגרים, נקניקיות ושאר מוצרי בשר בגרסא טבעונית שלא מכירה מוצרים מן החי. חברות כמו ביונד ו-Impossible Meat החלו לשלב את מוצריהן גם ברשתות בשר גדולות כמו מקדונלדס, ברגר קינג ו-KFC.

במדינת ישראל פועלות מספר חברות העומלות על פיתוח תחליפי בשר מחומרים צמחיים כמו רידיפיין מיט וגם על פיתוח של בשר אמתי במעבדה ללא פגיעה בבעלי חיים. מספר חברות אף עומלות על פיתוח תחליפים לתוצרי תעשיית החי כמו תחליפי ביצים וחלב.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

חודש אמריקה במסעדת מרינדו לכבוד ה-4 ביולי

1.5 ק"ג בשר: מסעדת מרינדו חוגגת חודש אמריקה מוגזם

אירועים ופסטיבלים
NG Butchery - אטליז אונליין למסעדת הבשרים הפופולרית

20 ק"ג אנטרקוט עד הבית: מקדש הבשרים משיק אטליז בוטיק

חדש על המדף
JBurger - פופ אפ המבורגר טבעוני מושחת במסעדת J17

JBurger: המבורגר טבעוני חדש ומושחת מגיע לתל אביב

חדשות האוכל
M32 Burgers הוד השרון - המבורגר מבית רוזנברג

M32: סמאש בורגר חדש ומושחת בהוד השרון

חדשות האוכל
אביהו שווארמה - דונר פרימיום בלב רחובות

אביהו: שווארמה דונר פרימיום חדשה בלב רחובות

חדשות האוכל
בחירת נתחי בשר להמבורגר ביתי מושלם

איזה בשר מתאים להמבורגר: נתחים מומלצים לקציצה מושלמת

מדריכים וטיפים
ריב אנטרקוט של מקדונלד'ס - טל ועידו מוסרי

איחוד מרגש: מקדונלד'ס משיקה את סדרת ריב אנטרקוט החדשה

חדשות האוכל
צליית המבורגר ביתי

איך להכין המבורגר עסיסי בבית: 5 טיפים לקציצה המושלמת

מדריכים וטיפים
קציצות מושלמות שלא מתפרקות

איך להכין קציצות שלא מתפרקות בבישול: הטיפים שעובדים

מדריכים וטיפים
5 מסעדות ארגנטינאית מומלצות בישראל

אלופת העולם: 5 מסעדות ארגנטינאיות לחגוג בהן את הגביע

חדשות האוכל
נקניקיות בראטוורסט של מעדני יחיעם

בוואריה זה כאן: נקניקיות בראטוורסט גורמה של "מעדני יחיעם"

חדש על המדף
איך להכין סטייק בנינג'ה גריל

בול במידה: איך להכין סטייק מושלם בנינג'ה גריל

מדריכים וטיפים