מסעדת אבן עזרא של השף אלרן שרפלר נפתחה באוגוסט האחרון בשוק לוינסקי המתחדש בתל אביב והפכה כבר לאחת המדוברות באזור ומוקד עלייה לרגל של פודיז מביני עניין.
אמנם שעות הפתיחה מצומצמות יחסית (12:00-17:00), אך שמו של השף והאוכל הקלאסי עשו את שלהם והפכו את אבן עזרא לשם החם של הרגע.
עוד טעימה: מסט – טברנה טורקית שמחה בשוק לוינסקי
שרפלר הוא לא אחר מבנו של עזרא ממסעדת עזורה המיתולוגית בשוק מחנה יהודה בירושלים שהוקמה כבר לפני יותר מ-60 שנה, ייחוס מחייב ללא ספק. לפני שפתח את אבן עזרא היה גם אחראי על פתיחת הסניף התל אביבי של עזורה בשנת 2015 והפך לאחד השמות המוערכים בעולם הקולינריה הישראלי.
המסעדה היא מסעדת שף מזרחית כשרה שעושה כבוד לקלאסיקות פשוטות ואהובות עם מנות ששואבות השראה ממסעדת האם בירושלים בשילוב נגיעות של קולינריה תל אביבית עכשווית של שרפלר. המקום צנוע בגודלו עם כמה מקומות על הבר ושולחנות הפונים אל הרחוב.
מסעדת אבן עזרא – מה בתפריט?
התפריט שמשתנה יום ביומו על פי ההיצע בשוק מורכב ממבחר של מאזטים מוקפדים ומשודרגים, מנות ביניים ועיקריות. את מגש המזאטים תוכלו לקבל בתוספת של 25 ש"ח בהזמנת מנת ביניים או במחיר המנה העיקרית.
במזאטים תמצוא למשל לחם אבן עזרא שהוא למעשה פיתה חמה מעוטרת סומאק; חציל ז'עלוק עם פלפלים וכוסברה; מאשוויה עגבניה עם בצל ופלפל חריף; כרוב על פחמים עם לימון ופטרוזיליה ועוד מנות פתיחה מתחלפות.
באגף מנות הביניים תמצאו בין השאר לחמבעג'ין עם פטרוזיליה ולימון; ברוסט טלה קונפי צלוי על הגריל עם בצל מקורמל ואושפלאו עם פרגית, אורז בסמט, לייה, גזר וצימוקים (42-78 ש"ח)
בעיקריות תוכלו לזלול קבב אדנה עם טלה, שושקה, עגבנייה שרופה ולחמבעג'ין; סופריטו בקר בבישול ארוך, תפוח אדמה ופתיתים; קוסקוס כתף טלה עם ירקות שורש; סיחים של כבד עוף עם ירקות צלויים ועוד (92-145 ש"ח).
אבן עזרא | המשביר 2, תל אביב | שעות פתיחה: ימי שני-שישי 12:00-17:00 | הזמנות בטלפון 03-6274944 ובאתר | כשר