לזלול - מגזין אוכל ישראלי

עזורה 2.0: מסעדת אבן עזרא פותחת שולחן בשוק לוינסקי

השף אלרן שרפלר משושלת מקימי עזורה המיתולוגית מירושלים פותח שולחן במסעדת השף המזרחית החדשה אבן עזרא בשוק לוינסקי בתל אביב
אבן עזרא - מסעדת שף מזרחית של הדור הבא של עזורה
אבן עזרא - מסעדת שף מזרחית של הדור הבא של עזורה | צילום: אבן עזרא
שיתוף

מסעדת אבן עזרא של השף אלרן שרפלר נפתחה באוגוסט האחרון בשוק לוינסקי המתחדש בתל אביב והפכה כבר לאחת המדוברות באזור ומוקד עלייה לרגל של פודיז מביני עניין.

אמנם שעות הפתיחה מצומצמות יחסית (12:00-17:00), אך שמו של השף והאוכל הקלאסי עשו את שלהם והפכו את אבן עזרא לשם החם של הרגע.

עוד טעימה: מסט – טברנה טורקית שמחה בשוק לוינסקי

שרפלר הוא לא אחר מבנו של עזרא ממסעדת עזורה המיתולוגית בשוק מחנה יהודה בירושלים שהוקמה כבר לפני יותר מ-60 שנה, ייחוס מחייב ללא ספק. לפני שפתח את אבן עזרא היה גם אחראי על פתיחת הסניף התל אביבי של עזורה בשנת 2015 והפך לאחד השמות המוערכים בעולם הקולינריה הישראלי.

המסעדה היא מסעדת שף מזרחית כשרה שעושה כבוד לקלאסיקות פשוטות ואהובות עם מנות ששואבות השראה ממסעדת האם בירושלים בשילוב נגיעות של קולינריה תל אביבית עכשווית של שרפלר. המקום צנוע בגודלו עם כמה מקומות על הבר ושולחנות הפונים אל הרחוב.

מסעדת אבן עזרא – מה בתפריט?

התפריט שמשתנה יום ביומו על פי ההיצע בשוק מורכב ממבחר של מאזטים מוקפדים ומשודרגים, מנות ביניים ועיקריות. את מגש המזאטים תוכלו לקבל בתוספת של 25 ש"ח בהזמנת מנת ביניים או במחיר המנה העיקרית.

במזאטים תמצוא למשל לחם אבן עזרא שהוא למעשה פיתה חמה מעוטרת סומאק; חציל ז'עלוק עם פלפלים וכוסברה; מאשוויה עגבניה עם בצל ופלפל חריף; כרוב על פחמים עם לימון ופטרוזיליה ועוד מנות פתיחה מתחלפות.

מסעדת אבן עזרא בשוק לוינסקי תל אביב
מסעדת אבן עזרא בשוק לוינסקי תל אביב | צילום: אבן עזרא/אינסטגרם

באגף מנות הביניים תמצאו בין השאר לחמבעג'ין עם פטרוזיליה ולימון; ברוסט טלה קונפי צלוי על הגריל עם בצל מקורמל ואושפלאו עם פרגית, אורז בסמט, לייה, גזר וצימוקים (42-78 ש"ח)

בעיקריות תוכלו לזלול קבב אדנה עם טלה, שושקה, עגבנייה שרופה ולחמבעג'ין; סופריטו בקר בבישול ארוך, תפוח אדמה ופתיתים; קוסקוס כתף טלה עם ירקות שורש; סיחים של כבד עוף עם ירקות צלויים ועוד (92-145 ש"ח).

אבן עזרא | המשביר 2, תל אביב | שעות פתיחה: ימי שני-שישי 12:00-17:00 | הזמנות בטלפון 03-6274944 ובאתר | כשר

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מסעדת בעתו מארחת את כוכבי משחקי השף

אבק של כוכבים: משתתפי משחקי השף מגיעים לבשל לכם

חדשות האוכל
מארז קוקטיילים של ספייסהאוס וכרמלה

איזה שוק: ספייסהאוס וכרמלה משיקים מארז קוקטיילים מרענן

חדשות האוכל
מסעדת מסט - טברנה טורקית אותנטית בתל אביב

איסטנבול פינת לוינסקי: הטברנה הטורקית שמרימה את תל אביב

חדשות האוכל
ארוחת הסולטן במסעדת ארמון סהרה בגליל

ארוחת הסולטן: מסעדת ארמון סהרה משיקה סעודה בת 9 מנות

חדשות האוכל
מסעדת קיסר באקה אל גרבייה

ארוחת קיסרים: מה מחכה לכם במסעדת השף הערבית החדשה

חדשות האוכל
בצקי יופקה להכנה ביתית של Sari's

בורקס מים ובקלאווה טורקית: ניסינו את בצקי היופקה החדשים

חדש על המדף
הבראנץ' של שף עומר מילר במתחם DNA

בראנץ' & מרקט: שף עומר מילר מגיע לעזריאלי עם בראנץ' יווני

חדשות האוכל
בראנץ' יווני של גרקו ביץ' תל אביב

גרקו ביץ': בראנץ' יווני אותנטי על חוף הים של תל אביב

חדשות האוכל
תפריט סתיו/חורף בבר האוכל בעתו בחיפה

גשם בְּעִתּוֹ: בר האוכל החיפאי מתחדש בתפריט לימים הקרים

חדשות האוכל
ד"ר נוף עתאמנה - אוצרת פסטיבל דארנא בבאקה אל גרביה

דארנא: פסטיבל תרבות ואוכל חדש בבאקה אל גרביה בסוכות

אירועים ופסטיבלים
פופ אפ טאקוס של DE TACO בדלידה בר

דה טאקו: פופ אפ מקסיקני שמח מגיע לדלידה בר

חדשות האוכל
הולה הולה - מסעדת שף כשרה בשוק הכרמל

הולה הולה – מסעדת שף כשרה חדשה בשוק הכרמל

חדשות האוכל