עזורה 2.0: מסעדת אבן עזרא פותחת שולחן בשוק לוינסקי

השף אלרן שרפלר משושלת מקימי עזורה המיתולוגית מירושלים פותח שולחן במסעדת השף המזרחית החדשה אבן עזרא בשוק לוינסקי בתל אביב.
אבן עזרא - מסעדת שף מזרחית של הדור הבא של עזורה
אבן עזרא - מסעדת שף מזרחית של הדור הבא של עזורה | צילום: אבן עזרא

מסעדת אבן עזרא של השף אלרן שרפלר נפתחה באוגוסט האחרון בשוק לוינסקי המתחדש בתל אביב והפכה כבר לאחת המדוברות באזור ומוקד עלייה לרגל של פודיז מביני עניין.

אמנם שעות הפתיחה מצומצמות יחסית (12:00-17:00), אך שמו של השף והאוכל הקלאסי עשו את שלהם והפכו את אבן עזרא לשם החם של הרגע.

עוד טעימה: מסט – טברנה טורקית שמחה בשוק לוינסקי

שרפלר הוא לא אחר מבנו של עזרא ממסעדת עזורה המיתולוגית בשוק מחנה יהודה בירושלים שהוקמה כבר לפני יותר מ-60 שנה, ייחוס מחייב ללא ספק. לפני שפתח את אבן עזרא היה גם אחראי על פתיחת הסניף התל אביבי של עזורה בשנת 2015 והפך לאחד השמות המוערכים בעולם הקולינריה הישראלי.

המסעדה היא מסעדת שף מזרחית כשרה שעושה כבוד לקלאסיקות פשוטות ואהובות עם מנות ששואבות השראה ממסעדת האם בירושלים בשילוב נגיעות של קולינריה תל אביבית עכשווית של שרפלר. המקום צנוע בגודלו עם כמה מקומות על הבר ושולחנות הפונים אל הרחוב.

מסעדת אבן עזרא – מה בתפריט?

התפריט שמשתנה יום ביומו על פי ההיצע בשוק מורכב ממבחר של מאזטים מוקפדים ומשודרגים, מנות ביניים ועיקריות. את מגש המזאטים תוכלו לקבל בתוספת של 25 ש"ח בהזמנת מנת ביניים או במחיר המנה העיקרית.

במזאטים תמצוא למשל לחם אבן עזרא שהוא למעשה פיתה חמה מעוטרת סומאק; חציל ז'עלוק עם פלפלים וכוסברה; מאשוויה עגבניה עם בצל ופלפל חריף; כרוב על פחמים עם לימון ופטרוזיליה ועוד מנות פתיחה מתחלפות.

מסעדת אבן עזרא בשוק לוינסקי תל אביב | צילום: אבן עזרא/אינסטגרם

באגף מנות הביניים תמצאו בין השאר לחמבעג'ין עם פטרוזיליה ולימון; ברוסט טלה קונפי צלוי על הגריל עם בצל מקורמל ואושפלאו עם פרגית, אורז בסמט, לייה, גזר וצימוקים (42-78 ש"ח)

בעיקריות תוכלו לזלול קבב אדנה עם טלה, שושקה, עגבנייה שרופה ולחמבעג'ין; סופריטו בקר בבישול ארוך, תפוח אדמה ופתיתים; קוסקוס כתף טלה עם ירקות שורש; סיחים של כבד עוף עם ירקות צלויים ועוד (92-145 ש"ח).

אבן עזרא | המשביר 2, תל אביב | שעות פתיחה: ימי שני-שישי 12:00-17:00 | הזמנות בטלפון 03-6274944 ובאתר | כשר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פסטיבל הג'חנון הראשון בתל אביב
תכינו מקום בבטן: פסטיבל הג'חנון הראשון מגיע לתל אביב
אירועים קולינריים
פופ אפ טאקוס של DE TACO בדלידה בר
דה טאקו: פופ אפ מקסיקני שמח מגיע לדלידה בר
חדשות האוכל
זה מושחת זה. פסטיבל הפנקייק בנמל תל אביב
מוגזם: פסטיבל הפנקייק הראשון מגיע לנמל תל אביב
אירועים קולינריים
ד"ר נוף עתאמנה - אוצרת פסטיבל דארנא בבאקה אל גרביה
דארנא: פסטיבל תרבות ואוכל חדש בבאקה אל גרביה בסוכות
אירועים קולינריים
טרנדים קולינריים טריים
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
זרעי כוסברה: מה זה בכלל ומה עושים איתם?
טיפים למטבח
ללא מאמץ: איך לנקות תנור אפייה ביתי לקראת פסח
טיפים למטבח
זו הדרך הנכונה לשמור חצי אבוקדו במקרר מבלי שישחיר
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל