פסטיבל קיץ יפני 2022 בתל אביב
קרדיט תמונה – יח"צ
שיתוף

תוכן עניינים

פסטיבל קיץ יפני של המיזם Eating Asian TLV החוגג את התרבות היפנית יגיע בחודש אוגוסט אל מתחם ZOA בבית ציוני אמריקה בתל אביב בחודש אוגוסט עם המיטב שיש לארץ השמש העולה להציע.

עוד טעימה: מעבדת הקוקטיילים היפנית החדשה של תל אביב

בפסטיבל, שיתקיים בפעם השלישית, יתמקד הפעם בקולינריה היפנית עם שוק אוכל יפני, טקס תה מסורתי ומגוון סדנאות שיתמקדו בהכרה של העולם הקולינרי עם הרצאות והתנסויות מעשיות. לצד אלו ייערכו אירועים נוספים כמו מופעי טאיקו לייף, סדנאות קליגרפיה ויצירה, סדנת ריקוד יפני מסורתי, פעילויות אמנויות לחימה, אתגר אוריגמי ועוד.

עוד טעימה: מסעדת a משיקה עסקיות צהריים לילדים ולמבוגרים

בדוכני האוכל היפני שיתפרשו בבית ציוני אמריקה יציעו מיטב הבשלנים והשפים היפנים בישראל מנות מסורתיות אותנטיות. גם מסעדת מנטנטן הפופולרית תציע מבחר מנות לצד אלכוהול וקוקטיילים יפניים .

פסטיבל קיץ יפני 2022 – האירועים הקולינריים

במסגרת הפסטיבל יתקיימו פעילויות וסדנאות אוכל מעמיקות עם כמות משתתפים מוגבלת לכן ממליצים בהפקה להירשם לסדנאות בהקדם האפשרי (לכמה מהסדנאות הכרטיסים כבר אזלו). הסדנאות המפורטות מיועדות לגילאי 16 ומעלה.

סדנא מעשית להכנת גיוזה – דאמפלינגס יפני

סדנא אינטימית שתלמד את המשתתפים להכין צעד אחר צעד את אחד המאכלים האהובים מהמטבח היפני. שף בועז צאירי (סאקורה) יספר על הכופתאות הממולאות וילמד תוך כדי תרגול מעשי על שלבי ההכנה מהבצק, המילויים, טכניקות קיפול, טיגון, הכנת רטבים והגשה.

שף בועז צאירי שהקים את מסעדת סאקורה המוערכת בירושלים הוא מוותיקי המטבח היפני בישראל ומהחלוצים שהביאו את הסושי לארץ עוד בשנות התשעים.

סדנא מעשית להכנת אטריות סובה יפניות מסורתיות

השפית היפנית קיו אוקאדה תעביר סדנא מעשית להכנת אטריות סובה יפניות מסורתיות מ-80 אחוז קמח כוסמת כולל הכנת מנה מסורתית קרה של אטריות סובה.

אוקאדה שנולדה בטוקיו והשתקעה בישראל נמצאת בעולם הקולינרי כבר יותר מ-20 שנה ובין השאר מתמחה בסושי, באפייה ובקונדיטוריה יפנית.

טקס תה יפני מסורתי

אחד האירועים המסורתיים ביפן, טקס התה, יתקיים אף הוא במסגרת פסטיבל קיץ יפני ויפגיש את הקהל עם האמנית צ'יזורו נישינו שתלמד על ההיסטוריה של הטקס, ותספר על עקרונות ההכנה והגשה. לסיום ישתו המשתתפים תה יפני ויאכלו ממתק מסורתי הנהוג להגיש עם התה.

האמנית צ׳יזורו נישינו חיה בישראל כבר 34 שנים ועוסקת בחקר טקס התה היפני, במיוחד מהאספקטים הרוחניים והנפשיים ותרומתו לשלווה הפנימית של האדם.

קארה רייס – לבשל בלי ללכלך את הידיים

הרצאה אינטראקטיבית בהנחיית שף בועז צאירי במהלכה ילמדו המשתתפים על התפתחות המטבח היפני לאורך ההיסטוריה בשילוב הדגמה של בין המנות הפופולריות במטבח היפני הביתי: קארה רייס.

קארה רייס הוא למעשה הגרסא היפנית לקארי המתאפיינת בתיבול וטעמים מעודנים יותר מהמקבילות, בין השאר בעזרת תוספת של שומן חזיר ורסק תפוחים.

פסטיבל קיץ יפני 2022 תל אביב
פסטיבל קיץ יפני 2022 תל אביב – קולינריה, תרבות ואמנות (תמונה: יח"צ)

אצות – לבשל בלי ללכלך את הידיים

הרצאה האינטראקטיבית נוספת של שף בועז צאירי על השימוש באצות מאכל בישראל וביפן, משימושים מסורתיים לפחות מוכרים. לאחר מכן תתבצע הדגמה של הכנת סלט אצות קיצי יפני.

אודון – סדנא להכנת המלכה של האטריות

סדנא מעשית של שף בועז צאירי במהלכה ילמדו המשתתפים להכין אטריות אודון בשרניות ושמנמנות משלב הבצק וההכנה על פי הכללים הנוקשים. לאחר מכן יכינו המשתתפים זרו אודון – מנה קיצית עם אטריות אודון וציר קר.

אטריות ביפן – לבשל בלי ללכלך את הידיים

הרצאה אינטרקטיבית של שף בועז צאירי על אטריות ביפן והתעמקות בסוגים השונים, במנות מסורתיות מול המודרניזציה והדגמה של הכנת זרו סובה – מנה יפנית קיצית של אטריות כוסמת קרות על בסיס ציר סויה ודאשי.

הגינה היפנית – לגדל ירקות יפניים בישראל

הרצאה של שף בועז צאירי על גידול ירקות יפניים, הבנת המהות של הסישו היפני, על הקשיים ועל הטכניקות בגידול הירקות הייחודיים ועל וההתפתחות המואצת של הגינה היפנית בישראל בשנים האחרונות.

פסטיבל קיץ יפני 2022 נערך בשיתוף פעולה עם ם לשכת המסחר ואגודת הידידות ישראל-יפן, חברת מזרח ומערב המתמחה ביבוא מוצרי מזון וכלי בישול מקצועיים וייחודיים למטבח האוריינטלי

פסטיבל קיץ יפני | ZOA TLV , בית ציוני אמריקה, תל אביב | 13-12 באוגוסט 10:00-17:00 | מחיר כניסה לפסטיבל: 65 ש"ח | פרטים נוספים ורכישת כרטיסים באתר הפסטיבל

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס