איך להכין אורז אחד אחד ע"פ מרתה סטיוארט

השפית המיתולוגית מרתה סטיוארט חושפת את כל הטיפים והטריקים הקטנים שלה שיעזרו לכם להבין איך להכין אורז אחד אחד שמצליח בכל פעם מחדש.
אורז אחד אחד על פי מרתה סטיוארט
אורז אחד אחד על פי מרתה סטיוארט | תמונה: מערכת לזלול

בעוד רבים מתיימרים לדעת את סודות בישול האורז המושלם, כשכוהנת הבישול מרתה סטיוארט בוחרת לשתף את השיטה שלה להכנת אורז אחד אחד, אנחנו מקשיבים.

בראיון למגזין "אינסיידר" חשפה סטיוארט כי היא תמיד מחפשת אורז אורגני למנות האורז שלה ואותו היא מבשלת עם בצל, שאלוטס ומים.

איך להכין אורז אחד אחד

ראשית סטיוארט מטגנת את הבצל ואת השאלוטס בשמן זית ולעיתים מוסיפה גם שן שום, אם כי לטעמה האישי עדיף בלי. לאחר מכן היא שוטפת את האורז היטב ומוסיפה אותו לסיר עם תערובת הבצלים.

עוד טעימה: האם צריך לשטוף אורז לפני הבישול?

לאחר טיגון קצר של האורז, מוסיפה סטיוארט מים רותחים ביחס של 2 ל-1, כלומר 2 כוסות מים על כוס אורז. בהתחלה היא מוסיפה חצי מכמות המים ומערבבת היטב. לאחר בישול של דקה או שתיים מוסיפה סטיוארט את שאר המים, מכסה את הסיר ולעומת ההמלצה ברוב המתכונים, דווקא מגבירה את האש לאש גבוהה ומבשלת למשך כמה דקות בלבד עד שהאורז המושלם שלכם מוכן.

עוד טעימה: איך מכינים אורז לסושי בבית

ומה לגבי אורז חום?

על פי סטיוארט, אורז חום שומר על הערכים התזונתיים ובעל מרקם יותר נגיס עם ארומה אגוזית. היא מדגישה שההמלצה השגורה על אריזות האורז החום להשתמש ב-2 כוסות מים על כוס אורז תייצר תוצאה לא טובה. בשביל הכנת אורז חום ארוך ממליצה סטיוארט להשתמש בכוס ורבע של מים על כל כוס אורז ולאורז חום קצר כוס וחצי מים על כוס אורז. לטענתה, חצי שעה של בישול זה די והותר בכדי לקבל אורז מושלם.

סטיוארט ממליצה להשתמש בסיר רחב ושטוח עם מכסה מתאים בזמן הכנת אורז בכדי לוודא בישול אחיד ולהניח לאורז המבושל להישאר מכוסה למשך 10 דקות לפחות בכדי לאפשר לו לספוג את הלחות המקסימלית. לאחר מכן היא ממליצה להוריד את המכסה ולערבב מעט את האורז עם מזלג. את האורז המבושל ניתן לשמור על פי סטיוארט עד 5 ימים בכלי אטום במקרר.

מרתה סטיוארט בת ה-78, נחשבת כבר שנים רבות ככוהנת הגדולה של הלייף סטייל האמריקאי ובעיקר בכל מה שקשור לניהול משק הבית והיא אף מנהלת חברה המשווקת מוצרים לבית. היא פרצה לתודעה הציבורית לאחר פרסום ספרי הבישול שלה שהובילו לליין מוצרים, תוכניות טלויזיה ומגזינים מתוצרתה. בשנת 2005 נכנסה סטיוארט לרשימת עשירי העולם כשהונה הוערך בכמיליארד דולר.

בשנת 2004 הורשעה סטיוארט בפרשה הנגעה לניירות ערך ונשפטה ל-5 חודשי מאסר בפועל. לאחר שחרורה היא חזרה לפעילות העסקית ולשיווק מוצריה. כמו כן חזרה להופיע בטלוויזיה בתוכניות לייף סטייל שונות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
סיר אורז בסמטי
הדרך הנכונה: איך להכין אורז בסמטי מושלם בכל פעם
טיפים למטבח
כמות מים דרושה לבישול אורז
לבן, בסמטי או מלא: כמה מים צריך להוסיף לאורז?
טיפים למטבח
אורז בנינג'ה גריל
אחד אחד: איך לבשל אורז מושלם בנינג'ה גריל
טיפים למטבח
איך לנקות סיר אורז שרוף
אספנו את השיטות לניקיון קל של סיר אורז שרוף
טיפים למטבח
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
איך להוריד נפיחות בבטן: 6 מאכלים להקלה מיידית
טיפים למטבח
תפוז, לימון או אשכולית: כמה מיץ יש בפירות הדר שונים?
טיפים למטבח
המדריך לבשלן: איך להכין ביצה רכה עם חלמון קרמי בדיוק במידה
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל