כל מי שניסה מזלו בהכנת סושי בבית יודע שהבסיס לסושי טוב (מלבד דגים טריים כמובן) הוא האורז ושלעיתים רבות על איכותו יקום וייפול דבר.
בכדי לקבל אורז מושלם לסושי לפי הספר יש צורך להשתמש באורז יפני לסושי שמכיל לחות גבוהה טבעית יותר מסוגי אורז נפוצים כמו בסמטי או יסמין. מלבד בחירה באורז הנכון חשוב להקפיד על הכנה ועל הפרטים הקטנים בבישול האורז ובתיבולו לאחר מכן.
עוד טעימה: איך לחמם אורז במיקרוגל במהירות?
עוד טעימה: איך מנקים סיר אורז שרוף בקלות וביעילות
מה זה אורז סושי?
ברשתות השיווק ובחנויות המתמחות תמצאו אורז המיועד להכנת סושי שעל תוויתו יצוין לרוב "אורז יפני לסושי". מדובר באורז בעל גרעין קצר עם כמות עמילן וגלוטן גבוהה יותר מזנים אחרים, מה שמעניק לו את המרקם הדביק שאנחנו מחפשים להגיע אליו כשאנחנו מכינים סושי ומה שעוזר לאורז להישאר יציב בתוך הרול.
אם ממש תרצו להשקיע ולהתקרב לטעם ולמרקם המקורי ככל האפשר, תוכלו לחפש בחנויות המתמחות אורז קושיהיקארי שמשמש להכנת אורז סושי אותנטי.
עדיף שלא להשתמש באורז קצר מזנים אחרים מאחר ואורז יפני לסושי יניב לכם את המרקם הרצוי לגלגול סושי. המהדרין גם משתמשים בבישול האורז באצת קומבו מיובשת שמוסיפה טעם אוממי ייחודי.
עוד טעימה: כמה זמן אפשר לשמור דג טרי במקרר?
איך מכינים אורז לסושי
בכדי להכין אורז לסושי קלאסי תצטרכו מלבד האורז היפני הקצר גם מלח, סוכר וחומץ אורז שמעניקים לו את הטעם והארומה הייחודיים ואת התכונות שעוזרות לו להידחס בקלות לאחר מכן לרול הסושי עצמו.
את החומץ מערבבים בקערה בטוחה לחימום במיקרוגל יחד עם הסוכר והמלח ומחממים במיקרו למשך חצי דקה. מערבבים עד איחוד ומזלפים על האורז החם שבישלנו קודם לכן. מערבבים ומטמיעים את תערובת החומץ באורז ונותנים לו להתקרר לפני השימוש.
איך לבשל אורז סושי בסיר
לכוס אורז לא מבושל
- שטפו את האורז בקערה גדולה עם מים והחליפו אותם כמה פעמים עד שהם צלולים לחלוטין. העבירו למסננת.
- הוסיפו את האורז המסונן לסיר קטן עם כוס מים + 2 כפות, כסו והביאו לרתיחה על אש גבוהה
- הורידו לאש נמוכה ובשלו כ-15 דקות או עד שהמים נספגים לגמרי.
- העלו שוב לאש גבוהה למשך דקה, הסירו מהאש והשאירו מכוסה בצד למשך 10 דקות.
- ערבבו קלות בעזרת מזלג וגשו לשלב התיבול.
אם יש לכם סיר אורז אוטומטי ייעודי, בדקו את הוראות היצרן בנוגע להוראות מיוחדות להכנת אורז סושי, שטפו את כמות האורז הרצויה והמותאמת לסיר. הוסיפו כמות מים שווה או עד הרמה המסומנת להכנת אורז לבן והשאירו סגור עד לחצי שעה לאחר הבישול.
מתכון – אורז לסושי קלאסי
הכמות מספיקה לרול סושי גדול (כ20 ס"מ)
מרכיבים:
כוס אורז לא מבושל
אצת קומבו מיובשת (לא חובה)
2 כפות חומץ אורז (ניתן להחליף בחומץ תפוחים או חומץ יין לבן)
כף סוכר
כפית מלח
הוראות הכנה:
- מבשלים את האורז על פי ההוראות למעלה (מוסיפים אצת קומבו אם יש) ושומרים בצד.
- מוסיפים קערה קטנה ומתאימה למיקרוגל חומץ, סוכר ומלח ומחממים במיקרו למשך כ-30 שניות.
- מערבבים עד איחוד ומזלפים על האורז החם מוכן.
- מקפלים את האורז בעזרת לקקן ומניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
אורז סושי מבושל ללא התיבול יחזיק מעמד בקופסא אטומה במקרר עד ל-5 ימים, באורז סושי מבושל ומתובל יש להשתמש מיד לאחר ההכנה מאחר שבמקרר הוא עלול להתייבש במהירות.
טיפים חשובים להכנת אורז סושי
שטפו את האורז היטב עד שמים שעוברים דרכו נראים צלולים לחלוטין, זאת על מנת למנוע מהאורז לצאת דביק מדי.
הקפידו שהאורז חם כשאתם מוסיפים את תערובת החומץ בכדי לשמור על הברק ועל המרקם הרצוי.
אל תערבבו חזק או תמעכו את האורז בזמן הוספת החומץ, הקפידו רק לקפל בעזרת לקקן או כלי ייעודי לאורז.
לאחר שהאורז מגיע לטמפרטורת החדר, הקפידו לכסות אותו עם מגבת מטבח לחה ומכסה בכדי למנוע ממנו להתייבש.
יש לכם טיפים משלכם שהופכים אורז לסושי למושלם? שתפו אותנו בתגובות.