פופ אפ מאפיית מטרלו בשרונה מרקט
קרדיט תמונה – מערכת לזלול
שיתוף

תוכן עניינים

שבוע ארוך עבר על חובבי המתוק התל אביביים מאז הוכרז כי אימפריית הקרואסונים מרמת הגולן, הלא היא מאפיית מטרלו, מגיחה לפופ אפ קצרצר בעיר.

ההייפ סביב המאפייה מעין זיוון שהפכה לאחת המדוברות בצפון ונקודת חובה בכל טיול עשה את שלו וההמונים הרעבים הסתערו בצהרי היום על הדוכן הקטן של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט עם תור שהשתרך לאורך המסעדות הוותיקות.

עדכון 2024: מאפיית מטרלו חוזרת לפופ אפ בשרונה מרקט תל אביב – והפעם לחודש שלם

אם לטשתם עיניים בתפריט של הפופ אפ וחלמתם לכרסם באחד הקרואסונים היותר פופולריים של מטרלו, כמו הקרואסון השחור עם אבקת פחם או קרואסון זברה עם שוקולד חלב-טונקה, כדאי לכם להקדים. הגענו לשרונה מרקט כשעה וחצי לאחר שעת הפתיחה הרשמית שפורסמה בחיפוש אחר הדוכן של מטרלו ומצאנו תור עיקש של כ-30 אנשים שחצה את המתחם בפתלתלות.

לאחר כ-20 דקות המתנה הגענו אל הארץ המובטחת אך זכינו להיכנס בשעריה רק חלקית. מתברר כי בשלב הזה, כשעתיים לאחר הפתיחה, רבים מהמאפים המסקרנים ביותר כבר אזלו לחלוטין.

ייתכן והמלאים התחדשו בהמשך היום אך אין ספק שמאכזב מעט להמתין זמן לא מבוטל ולגלות שהתפריט הצטמצם מאוד. מבין האפשרויות שנותרו בחרנו לקחת איתנו בריוש דולסה, מאפה מדופדף במילוי פטיסייר וניל וקרם פיסטוק ואת קרואסון הג'אנדויה האחרון שנותר (16 ש"ח ליחידה)

בעוד המחירים של המאפים היו בממוצע התל אביבי, אי אפשר שלא להתייחס למחירים הגבוהים ברמה שערורייתית אפילו ביחס לתל אביב אותו ביקשו בפופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה עבור הקרואסונים המלוחים. קרואסון קורנביף ב-70 ש"ח או קרואסון שרימפס ב-79 ש"ח זה לא סביר, מכעיס ומשאיר קצת תחושה של "שמענו שאפשר לעשות קופה על התל אביבים אז למה לא".

הפופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט תל אביב
הפופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט תל אביב (צילום: מערכת האתר)

פופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט – היה טעים?

התחלנו עם קרואסון ג'אנדויה שהיה מרשים ויזואלית, זהוב ופריך מבחוץ ורך ואוורירי לפי הספר מבפנים. מילוי הג'אנדויה היה סטנדרטי וטעים, כי אי אפשר לטעות עם ג'אנדויה, אבל כמות המילוי הייתה מעט מאכזבת.

את המאפה במילוי פטיסייר וניל וקרם פיסטוק באמת שרצינו לאהוב בתור חובבי פיסטוק מושבעים בכל דבר, אבל משהו בו פשוט לא עבד. לא ברור או זו תקלה או בכוונה תחילה, אך בקרם הפטיסייר ובקרם הפיסטוק לא היה רמז למתיקות. אמנם הם היו עשויים היטב עם קרמיות נעימה והמאפה עצמו היה מדופדף ברמה גבוהה עם קרמול מדוייק וקריספיות טובה אבל חוסר המתיקות הכריע את הכף לטובת חוויה שטוחה בסך הכל.

המאפה המוצלח מבין אלו שדגמנו היה מאפה דולסה בריוש כרוך עם בצק חמאתי ואוורירי כמו ענן ומילוי נדיב של ריבת חלב בטעמים קרמליים לא מתוקים מדי ומאוזנים היטב.

הפופ אפ של מאפיית מטרלו ימשיך להתארח בשרונה מרקט עד יום שישי הקרוב, מומלץ להגיע מוקדם.

מאפיית מטרלו – הפופ אפ | שרונה מרקט, תל אביב | שלישי-חמישי 28-30.6 10:00-20:00 שישי 1.7 09:00-16:00

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס