קרואסון יוקרה: פופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט

ביקרנו בפופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט בכדי לטעום את המאפים והקרואסונים המדוברים ביותר בישראל. האם הם היו שווים את התור הארוך?.
פופ אפ מאפיית מטרלו בשרונה מרקט
פופ אפ מאפיית מטרלו בשרונה מרקט (צילום: מערכת האתר)

שבוע ארוך עבר על חובבי המתוק התל אביביים מאז הוכרז כי אימפריית הקרואסונים מרמת הגולן, הלא היא מאפיית מטרלו, מגיחה לפופ אפ קצרצר בעיר.

ההייפ סביב המאפייה מעין זיוון שהפכה לאחת המדוברות בצפון ונקודת חובה בכל טיול עשה את שלו וההמונים הרעבים הסתערו בצהרי היום על הדוכן הקטן של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט עם תור שהשתרך לאורך המסעדות הוותיקות.

עדכון 2024: מאפיית מטרלו חוזרת לפופ אפ בשרונה מרקט תל אביב – והפעם לחודש שלם

אם לטשתם עיניים בתפריט של הפופ אפ וחלמתם לכרסם באחד הקרואסונים היותר פופולריים של מטרלו, כמו הקרואסון השחור עם אבקת פחם או קרואסון זברה עם שוקולד חלב-טונקה, כדאי לכם להקדים. הגענו לשרונה מרקט כשעה וחצי לאחר שעת הפתיחה הרשמית שפורסמה בחיפוש אחר הדוכן של מטרלו ומצאנו תור עיקש של כ-30 אנשים שחצה את המתחם בפתלתלות.

לאחר כ-20 דקות המתנה הגענו אל הארץ המובטחת אך זכינו להיכנס בשעריה רק חלקית. מתברר כי בשלב הזה, כשעתיים לאחר הפתיחה, רבים מהמאפים המסקרנים ביותר כבר אזלו לחלוטין.

ייתכן והמלאים התחדשו בהמשך היום אך אין ספק שמאכזב מעט להמתין זמן לא מבוטל ולגלות שהתפריט הצטמצם מאוד. מבין האפשרויות שנותרו בחרנו לקחת איתנו בריוש דולסה, מאפה מדופדף במילוי פטיסייר וניל וקרם פיסטוק ואת קרואסון הג'אנדויה האחרון שנותר (16 ש"ח ליחידה)

בעוד המחירים של המאפים היו בממוצע התל אביבי, אי אפשר שלא להתייחס למחירים הגבוהים ברמה שערורייתית אפילו ביחס לתל אביב אותו ביקשו בפופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה עבור הקרואסונים המלוחים. קרואסון קורנביף ב-70 ש"ח או קרואסון שרימפס ב-79 ש"ח זה לא סביר, מכעיס ומשאיר קצת תחושה של "שמענו שאפשר לעשות קופה על התל אביבים אז למה לא".

הפופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט תל אביב
הפופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט תל אביב (צילום: מערכת האתר)

פופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט – היה טעים?

התחלנו עם קרואסון ג'אנדויה שהיה מרשים ויזואלית, זהוב ופריך מבחוץ ורך ואוורירי לפי הספר מבפנים. מילוי הג'אנדויה היה סטנדרטי וטעים, כי אי אפשר לטעות עם ג'אנדויה, אבל כמות המילוי הייתה מעט מאכזבת.

את המאפה במילוי פטיסייר וניל וקרם פיסטוק באמת שרצינו לאהוב בתור חובבי פיסטוק מושבעים בכל דבר, אבל משהו בו פשוט לא עבד. לא ברור או זו תקלה או בכוונה תחילה, אך בקרם הפטיסייר ובקרם הפיסטוק לא היה רמז למתיקות. אמנם הם היו עשויים היטב עם קרמיות נעימה והמאפה עצמו היה מדופדף ברמה גבוהה עם קרמול מדוייק וקריספיות טובה אבל חוסר המתיקות הכריע את הכף לטובת חוויה שטוחה בסך הכל.

המאפה המוצלח מבין אלו שדגמנו היה מאפה דולסה בריוש כרוך עם בצק חמאתי ואוורירי כמו ענן ומילוי נדיב של ריבת חלב בטעמים קרמליים לא מתוקים מדי ומאוזנים היטב.

הפופ אפ של מאפיית מטרלו ימשיך להתארח בשרונה מרקט עד יום שישי הקרוב, מומלץ להגיע מוקדם.

מאפיית מטרלו – הפופ אפ | שרונה מרקט, תל אביב | שלישי-חמישי 28-30.6 10:00-20:00 שישי 1.7 09:00-16:00

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

זה מושחת זה. פסטיבל הפנקייק בנמל תל אביב

מוגזם: פסטיבל הפנקייק הראשון מגיע לנמל תל אביב

אירועים ופסטיבלים
קרואסון טרופי של פא אנד פאף בייקרי Pâte & Puff

קפיצה מתוקה לפריז: מאפיית פאט אנד פאף כובשת את תל אביב

חדשות האוכל
קונדיטוריית פנינה פאי באשדוד חוגגת 25 שנה

טירמיסו פיסטוק או קרואסון פריקסה? פנינה פאי חוגגת 25 בפופ אפ מפתה

אירועים ופסטיבלים
עוגיות פנקייק פיסטוק של גבי גודיז בפסטיבל הפיסטוק בשרונה

מי אמר קראנץ': פסטיבל הפיסטוק הראשון מגיע אל שרונה מרקט

אירועים ופסטיבלים

טרי מהתנור

שולחן השף: נודלס מגיעה לנטפליקס

מאיטליה ועד קמבודיה: שולחן השף חוזרת עם עונת נודלס מעוררת תיאבון

חדשות האוכל
סדרת הדוקו-אוכל המדוברת של נטפליקס חוזרת למסך. שולחן השף: נודלס תוקדש ל-4 שפים מוערכים מסביב לעולם, מאיטליה ועד קמבודיה. וזו רק ההתחלה >>
מארזי ראש השנה 2024 - טעם הגליל

ראש השנה 2024: מארזי תוצרת מקומית ויין ישראלי לשולחן החג

חדשות האוכל
מגוון יינות ישראליים, מארזים עם שלל תוצרת מקומית איכותית ושיתופי פעולה מסקרנים שיעטרו לכם את שולחן החג בראש השנה 2024 >>

מדריכים שאהבתם

איך לנקות תבניות אפייה לתנור עם חומרים טבעיים בלבד

מדריכים וטיפים

רוצים אורז מושלם? תבשלו אותו כמו פסטה

מדריכים וטיפים

מה לזלול?