קרואסון יוקרה: פופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט

ביקרנו בפופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט בכדי לטעום את המאפים והקרואסונים המדוברים ביותר בישראל. האם הם היו שווים את התור הארוך?.
פופ אפ מאפיית מטרלו בשרונה מרקט
פופ אפ מאפיית מטרלו בשרונה מרקט (צילום: מערכת האתר)

שבוע ארוך עבר על חובבי המתוק התל אביביים מאז הוכרז כי אימפריית הקרואסונים מרמת הגולן, הלא היא מאפיית מטרלו, מגיחה לפופ אפ קצרצר בעיר.

ההייפ סביב המאפייה מעין זיוון שהפכה לאחת המדוברות בצפון ונקודת חובה בכל טיול עשה את שלו וההמונים הרעבים הסתערו בצהרי היום על הדוכן הקטן של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט עם תור שהשתרך לאורך המסעדות הוותיקות.

עדכון 2024: מאפיית מטרלו חוזרת לפופ אפ בשרונה מרקט תל אביב – והפעם לחודש שלם

עדכונים טעימים למייל!

אם לטשתם עיניים בתפריט של הפופ אפ וחלמתם לכרסם באחד הקרואסונים היותר פופולריים של מטרלו, כמו הקרואסון השחור עם אבקת פחם או קרואסון זברה עם שוקולד חלב-טונקה, כדאי לכם להקדים. הגענו לשרונה מרקט כשעה וחצי לאחר שעת הפתיחה הרשמית שפורסמה בחיפוש אחר הדוכן של מטרלו ומצאנו תור עיקש של כ-30 אנשים שחצה את המתחם בפתלתלות.

לאחר כ-20 דקות המתנה הגענו אל הארץ המובטחת אך זכינו להיכנס בשעריה רק חלקית. מתברר כי בשלב הזה, כשעתיים לאחר הפתיחה, רבים מהמאפים המסקרנים ביותר כבר אזלו לחלוטין.

ייתכן והמלאים התחדשו בהמשך היום אך אין ספק שמאכזב מעט להמתין זמן לא מבוטל ולגלות שהתפריט הצטמצם מאוד. מבין האפשרויות שנותרו בחרנו לקחת איתנו בריוש דולסה, מאפה מדופדף במילוי פטיסייר וניל וקרם פיסטוק ואת קרואסון הג'אנדויה האחרון שנותר (16 ש"ח ליחידה)

בעוד המחירים של המאפים היו בממוצע התל אביבי, אי אפשר שלא להתייחס למחירים הגבוהים ברמה שערורייתית אפילו ביחס לתל אביב אותו ביקשו בפופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה עבור הקרואסונים המלוחים. קרואסון קורנביף ב-70 ש"ח או קרואסון שרימפס ב-79 ש"ח זה לא סביר, מכעיס ומשאיר קצת תחושה של "שמענו שאפשר לעשות קופה על התל אביבים אז למה לא".

הפופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט תל אביב
הפופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט תל אביב (צילום: מערכת האתר)

פופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט – היה טעים?

התחלנו עם קרואסון ג'אנדויה שהיה מרשים ויזואלית, זהוב ופריך מבחוץ ורך ואוורירי לפי הספר מבפנים. מילוי הג'אנדויה היה סטנדרטי וטעים, כי אי אפשר לטעות עם ג'אנדויה, אבל כמות המילוי הייתה מעט מאכזבת.

את המאפה במילוי פטיסייר וניל וקרם פיסטוק באמת שרצינו לאהוב בתור חובבי פיסטוק מושבעים בכל דבר, אבל משהו בו פשוט לא עבד. לא ברור או זו תקלה או בכוונה תחילה, אך בקרם הפטיסייר ובקרם הפיסטוק לא היה רמז למתיקות. אמנם הם היו עשויים היטב עם קרמיות נעימה והמאפה עצמו היה מדופדף ברמה גבוהה עם קרמול מדוייק וקריספיות טובה אבל חוסר המתיקות הכריע את הכף לטובת חוויה שטוחה בסך הכל.

המאפה המוצלח מבין אלו שדגמנו היה מאפה דולסה בריוש כרוך עם בצק חמאתי ואוורירי כמו ענן ומילוי נדיב של ריבת חלב בטעמים קרמליים לא מתוקים מדי ומאוזנים היטב.

הפופ אפ של מאפיית מטרלו ימשיך להתארח בשרונה מרקט עד יום שישי הקרוב, מומלץ להגיע מוקדם.

מאפיית מטרלו – הפופ אפ | שרונה מרקט, תל אביב | שלישי-חמישי 28-30.6 10:00-20:00 שישי 1.7 09:00-16:00

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

קולקציית פורים 2023 של קונדיטוריית ביסקוטי

מפה לאוזן: מה מסתתר בקולקציית פורים 2023 של ביסקוטי?

חדשות האוכל
פופ אפ אויסטרים בבר בושוויק

קפיצה לאירופה: פופ אפ אויסטרים מרענן לקיץ בבר הבושוויק

אירועים ופסטיבלים
מסעדת פלאטבוש - מטבח אפרו-לטיני בתל אביב

פלאטבוש: המטבח האפרו-לטיני מגיע להרים את ת"א

חדשות האוכל
פארי ברסט של לה גוטה פטיסרי באשדוד

לה גוטה פטיסרי: קונדיטוריה קלאסית צרפתית בלב אשדוד

חדשות האוכל

טרי מהתנור

פיצה איקס תל אביב

ממודיעין לעיר הגדולה: פיצה איקס כובשת את תל אביב ולא מתכוונת לעצור

חדשות האוכל
לאחר שכבשה בסערה את בלייני העיר תל אביב, פיצה איקס ממודיעין מתרחבת עם סניף בנחלת בנימין ושדרוג לסניף דיזנגוף עם שלל מנות חדשות ומסעירות >>
פסטיבל חורף גלילי בתיאטרון גבעתיים

פסטיבל חורף גלילי: האוכל של הגליל מגיע אל לב גבעתיים

אירועים ופסטיבלים
יריד איכרים עם תוצרת גלילית, השף ברק יחזקאלי במפגש אינטימי ובית קפה ייחודי עם מנות בניחוח צפוני. "פסטיבל חורף גלילי" מגיע לתיאטרון גבעתיים >>

מדריכים שאהבתם

מדריך: איך לאחסן יין לאחר הפתיחה

מדריכים וטיפים

אחת ולתמיד: איך לשמור פטריות טריות במקרר?

מדריכים וטיפים

מה לזלול?