אוהבים ביצים קשות אבל אין לכם כוח לחכות למים שירתחו בסיר על הכיריים? קמתם בבוקר ואתם רוצים לאכול ביצה קשה בזריזות לפני שיוצאים לעבודה? יש לנו פתרון בשבילכם – בישול ביצים במיקרוגל.
בישול ביצה קשה במיקרוגל ללא ספק יכול לחסוך זמן לעומת בישול סטנדרטי במים רותחים על הגז. בנוסף, הכנת ביצים קשות במיקרו הופכת את הביצים לקלות יותר לקילוף. לבסוף, אין חשש להתפוצצות של הביצים במיקרוגל בזמן ההכנה – כל עוד תעקבו אחר כמה כללים פשוטים וחשובים.
עוד טעימה: איך לבשל ביצה קשה שלא תתפוצץ– המדריך השלם
איך להכין ביצה קשה במיקרוגל
בפוסט הבא נלמד איך מכינים ביצה קשה במיקרו בעזרת 2 שיטות שונות. לכל שיטה הוספנו את מידת היעילות בהתבסס על זמן, מאמץ ותוצאה לצד היתרונות והחסרונות של כל השיטה.
עוד טעימה: השיטה הנכונה להכין ביצים קשות בתנור
שיטת מי המלח
השיטה הפופולרית והאמינה ביותר להכנה של ביצים קשות במיקרוגל היא שימוש במי מלח שעוזרים למנוע מהביצה מלהתפוצץ בזמן החימום.
1. הניחו את הביצים בקערה בטוחה לשימוש במיקרוגל וכסו במים חמים. וודאו שגובה המים הוא כסנטימטר מעל הביצים.
2. הוסיפו למים חצי כפית מלח על כל ביצה שבקערה. המלח יעזור לייצב את החלבונים בביצה וימנע מהם להתרחב יותר מדי בזמן הבישול.
3. חממו את הביצים בקערת המים המומלחים על עוצמה בינונית למשך מספר דקות על פי כמות הביצים. תצטרכו כנראה מעט ניסוי וטעייה בפעמים הראשונות אך בכלליות הכנה של 3 ביצים קשות במיקרו אמורה לקחת משהו כמו 3-4 דקות סך הכול.
4. לאחר ההכנה, השאירו את הביצים במים החמים ל-3-4 דקות נוספות ובכדי לאפשר להן לסיים להתבשל ולהתמצק.
5. אופציונלי: העבירו את הביצים לקערה עם מי קרח והמתינו לקירור מוחלט בכדי להקל על תהליך קילוף הביצים.
מידת יעילות: 5/5
שיטה מי המלח יעילה ומהירה ומצריכה רק קערה, מים, מלח ומיקרוגל. השיטה אמינה ועקבית ועם מעט תרגול ומעקב אחר ההוראות ניתן לקבל ביצים קשות מושלמות בכל פעם. השיטה פחות מומלצת למי שמנסה להפחית את כמות המלח בדיאטה.
עוד טעימה: מתכון לביצים קשות בנינג'ה גריל
שיטת החור
שיטה נפוצה נוספת לבישול ביצה קשה במיקרוגל מערבת יצירת חור קטן בקליפת הביצה על מנת לשחרר אדים ולחץ בזמן הבישול.
1. נקבו חור קטן בעזרת סיכת ביטחון או נעץ בתחתית כל ביצה בצידה הרחבה יותר היכן שנמצא כיס האוויר. הקפידו לא לסדוק את הקליפה יותר מדי או לייצר חור גדול מדי.
2. הניחו את הביצים בקערה בטוחה לשימוש במיקרוגל או על צלחת מתאימה וכסו עם נייר מגבת לח או מטלית בכדי לשמור על הלחות ולמנוע התייבשות של הביצים.
3. חממו את הביצים על עוצמה גבוהה למשך 3 דקות. זמן זה יספיק לבישול 4 ביצים. הוסיפו או הפחיתו זמנים בהתאם לכמות הביצים – 15 שניות על כל ביצה נוספת.
4. לאחר ההכנה השאירו את הביצים בקערה תחת המטלית הלחה ל-3 דקות נוספות בכדי לאפשר את סיום הבישול והתקררות נוספת.
מידת יעילות: 4/5
גם שיטה זו יעילה ופשוטה ומצריכה רק קערה, סיכה, נייר מגבת לח ומיקרוגל. השיטה בטוחה לשימוש ונקייה ואין צורך לדאוג מביצים שמתפוצצות או לכלוך ובלגן כל עוד עוקבים אחר הכללים הרשומים. למרות זאת, השיטה פחות עקבית ומדויקת משיטת מי המלח ויש עקומת ניסוי וטעייה מסוימת בכל מה שקשור לגודל החור הדרוש וזמן הבישול.
כשמחממים ביצה החלבונים בה מתחילים להתפרק וליצור רשת מוצקה שלוכדת מים ואוויר בתוכה, מה שיוצר אדים ולחץ שעלול לגרום לביצה להתפוצץ. ניקוב קליפת הביצה מסייע לשחרר את האדים והלחץ שנבנה בתוכה בזמן החימום ולהפחית את הסיכון לפיצוץ.
עוד טעימה: איך להכין ביצת עין מושלמת בכל פעם
אחד מהיתרונות הבולטים של השיטות הנ"ל היא היכולת לשנות את זמן הבישול ואת טמפרטורת המים בהתאם למידת העשייה הרצויה. לביצים רכות תוכלו להפעיל את המיקרוגל לפחות זמן ולהשתמש במים קרים בקערה במקום בחמים, לביצה קשה יותר ואחידה השתמשו בעוצמה בינונית ומים חמים ולביצה קשה לגמרי השתמשו במים חמים על גבול הרותחים ובעוצמה גבוהה.
מה השיטה המנצחת שלכם להכנת ביצים קשות במיקרוגל? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות.