אתם לא לבד. יש עוד רבים כמוכם שנאבקים יום יום בלהכין ביצה מקושקשת רק כדי לגלות ששוב יצאה מקושקשת יבשה או צמיגית מדי. כל אחד יודע לכאורה להכין מקושקשת, אבל מעטים יודעים איך להגיע למרקם המושלם והרך כמו ענן. במדריך הבא נעזור לכם להכין מקושקשת מושלמת ופלאפית במיוחד עם הטיפים והשיטות שישדרגו את ארוחת הבוקר הבאה.
עוד טעימה: זו הדרך להכין ביצה מקושקשת במיקרו בקלות ובמהיות
היסודות של ביצה מקושקשת כמו של שף
בבסיסה, מקושקשת היא מנה קלאסית של פשטות ונחמה. כשעושים אותה כהלכה, ביצה מקושקשת יכולה להפוך למעדן של ממש עם ביצים רכות, אווריריות, קרמיות שפשוט נמסות בפה. הקסם מתרחש באיזון בין חום לסבלנות. ביצים הן עדינות, הן מתחילות להתייצב ב-62 מעלות ומוכנות לחלוטין כשהן מגיעות ל-70 מעלות כך שחלון הזמן ומשך הבישול של הביצים הופך לקריטי.
המטרה היא לבשל את הביצים לאט ובעדינות. הבישול האיטי מאפשר לחלבונים להתייצב בהדרגה ובכך נוצרת מקושקשת אוורירית וקרמית ששומרת על הלחות ולא מתייבשת או הופכת לצמיגית
עוד טעימה: כמה קלוריות יש בביצה מקושקשת?
מתכון לביצה מקושקשת מושלמת
רכיבים וציוד
ל-2 מנות
4 ביצים גדולות וטריות בטמפרטורת החדר
רבע כוס חלב או שמנת מתוקה
30 גרם חמאה
מלח ופלפל
תוספות אופציונליות: גבינה, עשבי תיבול וירקות
מחבת נון סטיק
מרית רכה
מטרפה ידנית
קערה
איך מכינים מקושקשת מושלמת – צעד אחר צעד
- שברו ביצים טריות לקערה וטרפו היטב עם מטרפה ידנית.
- הוסיפו מלח, חלב או שמנת, תוספות אחרות שאתם אוהבים וטרפו שוב.
- הוסיפו את תערובת הביצים הטרופות ואת החמאה למחבת נון-סטיק לפני שאתם מדליקים את הכיריים
- הדליקו אש נמוכה והתחילו לבשל את הביצים תוך ערבוב מהיר וקבוע עם מרית סיליקון בכדי למנוע מהביצים להידבק ולהתבשל יתר על המידה
- לאחר 2-3 דקות הביצים יתחילו להתייצב מעט, זה הזמן להסיר את המחבת מהאש לחלוטין ולהמשיך לערבב למשך 30 שניות.
- החזירו לאש למשך דקה, הסירו שוב והמשיכו בתהליך תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת מקושקשת רכה וקרמית, בערך 10-15 דקות
- הקפידו לא לייבש את הביצים, ביצה מקושקשת מושלמת תהיה יציבה אך עדיין מעט נוזלית כשתסירו אותה מהאש בפעם האחרונה ותמשיך להתבשל מעט עד ההגשה.
שדרוגים ותוספות
מי שאוהב לגוון את המקושקשת יכול להוסיף לתערובת הביצים מכל הבא ליד. הנה כמה רעיונות לתוספות ושדרוגים שאנחנו אוהבים במיוחד
מקושקשת גבינות
גרדו גבינות כמו צ'דר או גבינת עיזים ישירות למחבת כשהביצים מתחילות להתייצב למרקם גבינתי במיוחד.
מקושקשת עשבי תיבול
קצצו עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, עירית או שמיר להוספת רעננות וחיזוק הטעמים.
מקושקשת דה לוקס
טגנו פטריות עם מעט חמאה והוסיפו למחבת כשהביצים מתחילות להתייצב. המשיכו לערבב והוסיפו כמה טיפות שמן כמהין
שאלות ותשובות
אפשר להכין מקושקשת מושלמת בלי חלב?
בטח, פשוט דלגו על הוספת חלב או שמנת ואם אתם מעדיפים, החליפו את החמאה בשמן.
איך יודעים אם המקושקשת מוכנה?
ביצה מקושקשת מושלמת תהיה עדיין לחה, במידת עשיה מדיום כשמורידים אותה מהאש ולהגיש מיד. המקושקשת תמשיך להתבשל למידה המדויקת עד ההגשה.
למה המקושקשת יוצאת לי יבשה?
זה בדרך כלל קורה בגלל שימוש באש גבוהה. ביצים מקושקשות אוהבות חום נמוך ובישול איטי. בישול מהיר מדי על חום גבוה גורם לחלבונים לסלק לחות ולהוביל להתייבשות מהירה.
עם איזו מחבת מומלץ לעשות מקושקשת?
מחבת נון-סטיק היא אידאלית להכנת מקושקשת בכדי למנוע מהביצים להידבק למחבת ולהפוך את הניקיון לאחר מכן לפשוט יותר.
עדיף להכין מקושקשת עם חמאה או שמן?
עדיף לרוב להשתמש בחמאה להכנת מקושקשת בזכות הטעם והקרמיות שהיא מוסיפה לביצים אך אתם יכולים להחליף אותה בשמן אם אתם רוצים גרסא קלילה יותר או לא מעוניינים במקושקשת חלבית.