מיזם חדש בשם מיינדפול שף (Mindful Chef) השואף לקחת את המשתתפים בו למסע קולינרי מעורר בליווי שפים ישראלים מובילים ואנשי קולינריה בכירים יערוך את אירוע הבכורה שלו בסוף החודש (28.6.22) במסעדת אלטער של השף ענר בן רפאל ברמת השרון.
מאחורי הפרויקט שמהותו הנגשה של קולינריה מודעת, עומדים יזמית הקולינריה אפרת אנזל ואתר החוויות toMix. הרעיון בקולינריה מודעת הוא פיתוח תודעה להשפעה של הבחירה שלנו מה לאכול על הסביבה ומציאת דרכים יצירתיות להפחית את הפגיעה בה בין השאר בנושאים כמו בזבוז מזון, חומרי גלם מקומיים, חומרים מזהמים ותעשייתיים ותנאי העסקת עובדים.
עוד טעימה: מצב הדבורים בעולם ממשיך להדאיג את המומחים
וגם – פופ אפ אוכל ורוד בבית מלון סוריאליסטי
שף ענר בן רפאל (מונאר, איגרא רמא) הגשים לעצמו חלום עם הקמת אלטער ברמת השרון לפני כשנה. כחלק מתפיסת החיבור לקרקע, בן רפאל מחזיק בצמוד למסעדה שדה קטן בו הוא מגדל את הירקות והפירות שיבואו לשימוש במנות אותן הוא מגיש.
הארוחה הראשונה במסגרת המיזם החדש תתקיים כאמור במסעדת אלטער בהובלת אפרת אנזל ושף ענר בן רפאל ובליווי יינות מהכרמים האקולוגיים של יקב תבור.
מיינדפול שף במסעדת אלטער – מה מתוכנן?
הערב ייפתח בדרינק וסיור בגינה האורגנית של אלטער, יימשך בהרצאה של אנזל על קולינריה מודעת ויסתיים עם ארוחת ערב בת 6 מנות המבוססת על חומרי הגלם המובחרים של אותו יום מהים, מהאדמה והמרעה כולל הסברים על כל מנה ועל הדרך בה היא משפיעה על הסביבה.
עוד טעימה: שבוע הקיימות 2022 יוצא לדרך
הארוחה מוגשת בפורמט זוגי הכוללת פתיח, 6 מנות, קפה ויין ללא ההגבלה. קיימת אפשרות לארוחה זוגית צמחונית.
מיינדפול שף | מסעדת אלטער | סוקולוב 79, רמת השרון | 28.6.22 סבב ראשון ב-18:00, סבב שני ב-20:30 | 650 ש"ח לזוג