מתכון למרק עדשים כתומות קלאסי שחובה לנסות

מתכון למרק עדשים כתומות קלאסי שבא טוב בימים הקרים והגשומים של החורף, מחמם, מרענן ומנחם במיוחד עם מרכיבים שיש בכל בית
מתכון למרק עדשים כתומות קלאסי שכדאי לנסות
מתכון למרק עדשים כתומות קלאסי
שיתוף

יש משהו קסום בכף מלאה במרק עדשים כתמות עשוי לעילא שממלא את הגוף בחמימות ומספק נחמה ביום קר. המסע שלי בעקבות המאכלים המנחמים ביותר הוביל אותי לא פעם אל המנה הפשוטה לכאורה אך מלאה עומק, עדות לכוח של מרכיבים פשוטים שמתמזגים זה עם זה ליצירה של משהו באמת מיוחד.

כמי שאוהבת לראות עצמה כהרפתקנית קולינרית, צללתי לא פעם אל קערת המרק, עמוק אל תוך המסורת והחדשנות של המאכל העתיק הזה. במסע הזה גיליתי שמרק טוב הוא כזה שמשלב בין הישן לחדש באיזון עדין.

היום אחלוק אתכם את הגרסה שלי למרק עדשים כתומות, מתכון שהתפתח דרך ניסיונות ושדרוגים ששותפו באהבה עם חברים ומשפחה. זה לא סתם מתכון, זה סיפור של טעמים וההנאה שבבישול מנה שמרגישה כמו חיבוק חם.

עוד טעימה: מתכון למרק בצל צרפתי לחורף

מתכון למרק עדשים כתומות

לעדשים כתומות יש טעם ייחודי ומתקתק מעט ומרקם עדין במיוחד שהופך אותן מושלמות למרק. הן מתבשלות במהירות ומשתלבות נהדר עם מגוון תבלינים וירקות. כל מרכיב במרק תורם לבניית עומק הטעמים. מהחום של הכמון והכורכום, לחריפות הקלה של הפפריקה והמתיקות של העדשים והירקות ועד לרעננות של הלימון ועשבי התיבול.

מרק עדשים כתומות קלאסי
מרק עדשים כתומות קלאסי

ציוד

  • סיר גדול
  • כף עץ או מרית
  • קרש חיתוך וסכין חדה
  • בלנדר (אופציונלי, למרק במרקם חלק)

 

עוד טעימה: איך מבשלים עדשים שחורות בקלות ובמהירות

מרכיבים

  • כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • שורש סלרי חתוך לקוביות
  • עלה דפנה
  • כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • רבע כפית פפריקה חריפה
  • ליטר ציר ירקות או מים
  • קופסה של עגבניות קצוצות עם מיץ (400 גרם)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט מיץ לימון
  • כוסברה ופטרוזיליה קצוצים לקישוט
  • יוגורט (לא חובה)

 

הוראות הכנה

  1. התחילו עם שטיפה של העדשים במסננת תחת זרם מים קרים על מנת להסיר אבק ולכלוך וסננו היטב.
  2. לאחר מכן קצצו דק את הבצל, כתשו את השום וחתכו את הגזר והסלרי לקוביות אחידות
  3. חממו שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו את הבצל ומעט מלח וטגנו עד שהבצל הופך שקוף ומשחים מעט, כ-5 דקות.
  4. הוסיפו את השום הכתוש, הגזר והסלרי וטגנו למשך 3-4 דקות נוספות עד ריכוך קל.
  5. ערבבו פנימה את הכמון, הכורכום והפפריקה ובשלו במשך דקה.
  6. הוסיפו את העדשים הכתומות, את ציר הירקות או המים, את עלה הדפנה ואת העגבניות הקצוצות עם המיץ וערבבו היטב.
  7. הביאו את המרק לרתיחה והורידו לאש נמוכה. הניחו למרק להתבשל ברתיחה עדינה ללא מכסה תוך כדי ערבוב מדי פעם כ-25-30 דקות או עד שהעדשים רכות.
  8. אם אתם מעדיפים מרקם חלק יותר, ניתן להעביר חצי מהכמות לבלנדר, לעבד עד מרקם חלק ולהחזיר לסיר.
  9. לבסוף, תקנו תיבול אם יש צורך וסחטו מיץ לימון טרי להוספת רעננות. הגישו חם ופזרו פטרוזיליה וכוסברה טריים לקישוט או זלפו מעט יוגורט.

 

ניתן להוסיף למרק עוד ירקות לבחירתכם כמו תפוחי אדמה, תבלינים כמו קארי ופלפל קאיין ואפילו כוס מיץ תפוזים שיעשיר את הטעמים.

הכנתם את המרק? אל תשכחו לשתף אותנו בחוויה בתגובות למטה. אם בתמונה של היצירה האישית שלכם, המלצה לשדרוג המתכון או סיפור אחר שאנחנו חייבים לשמוע

בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments