מתכון למרק עדשים כתומות קלאסי שחובה לנסות

מתכון למרק עדשים כתומות קלאסי שבא טוב בימים הקרים והגשומים של החורף, מחמם, מרענן ומנחם במיוחד עם מרכיבים שיש בכל בית.
מרק עדשים כתומות קלאסי
מרק עדשים כתומות קלאסי

יש משהו קסום בכף מלאה במרק עדשים כתמות עשוי לעילא שממלא את הגוף בחמימות ומספק נחמה ביום קר. המסע שלי בעקבות המאכלים המנחמים ביותר הוביל אותי לא פעם אל המנה הפשוטה לכאורה אך מלאה עומק, עדות לכוח של מרכיבים פשוטים שמתמזגים זה עם זה ליצירה של משהו באמת מיוחד.

כמי שאוהבת לראות עצמה כהרפתקנית קולינרית, צללתי לא פעם אל קערת המרק, עמוק אל תוך המסורת והחדשנות של המאכל העתיק הזה. במסע הזה גיליתי שמרק טוב הוא כזה שמשלב בין הישן לחדש באיזון עדין.

היום אחלוק אתכם את הגרסה שלי למרק עדשים כתומות, מתכון שהתפתח דרך ניסיונות ושדרוגים ששותפו באהבה עם חברים ומשפחה. זה לא סתם מתכון, זה סיפור של טעמים וההנאה שבבישול מנה שמרגישה כמו חיבוק חם.

עדכונים טעימים למייל!

עוד טעימה: מתכון למרק בצל צרפתי לחורף

מתכון למרק עדשים כתומות

לעדשים כתומות יש טעם ייחודי ומתקתק מעט ומרקם עדין במיוחד שהופך אותן מושלמות למרק. הן מתבשלות במהירות ומשתלבות נהדר עם מגוון תבלינים וירקות. כל מרכיב במרק תורם לבניית עומק הטעמים. מהחום של הכמון והכורכום, לחריפות הקלה של הפפריקה והמתיקות של העדשים והירקות ועד לרעננות של הלימון ועשבי התיבול.

ציוד

  • סיר גדול
  • כף עץ או מרית
  • קרש חיתוך וסכין חדה
  • בלנדר (אופציונלי, למרק במרקם חלק)

 

עוד טעימה: איך מבשלים עדשים שחורות בקלות ובמהירות

מרכיבים

  • כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • שורש סלרי חתוך לקוביות
  • עלה דפנה
  • כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • רבע כפית פפריקה חריפה
  • ליטר ציר ירקות או מים
  • קופסה של עגבניות קצוצות עם מיץ (400 גרם)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט מיץ לימון
  • כוסברה ופטרוזיליה קצוצים לקישוט
  • יוגורט (לא חובה)

 

הוראות הכנה

  1. התחילו עם שטיפה של העדשים במסננת תחת זרם מים קרים על מנת להסיר אבק ולכלוך וסננו היטב.
  2. לאחר מכן קצצו דק את הבצל, כתשו את השום וחתכו את הגזר והסלרי לקוביות אחידות
  3. חממו שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו את הבצל ומעט מלח וטגנו עד שהבצל הופך שקוף ומשחים מעט, כ-5 דקות.
  4. הוסיפו את השום הכתוש, הגזר והסלרי וטגנו למשך 3-4 דקות נוספות עד ריכוך קל.
  5. ערבבו פנימה את הכמון, הכורכום והפפריקה ובשלו במשך דקה.
  6. הוסיפו את העדשים הכתומות, את ציר הירקות או המים, את עלה הדפנה ואת העגבניות הקצוצות עם המיץ וערבבו היטב.
  7. הביאו את המרק לרתיחה והורידו לאש נמוכה. הניחו למרק להתבשל ברתיחה עדינה ללא מכסה תוך כדי ערבוב מדי פעם כ-25-30 דקות או עד שהעדשים רכות.
  8. אם אתם מעדיפים מרקם חלק יותר, ניתן להעביר חצי מהכמות לבלנדר, לעבד עד מרקם חלק ולהחזיר לסיר.
  9. לבסוף, תקנו תיבול אם יש צורך וסחטו מיץ לימון טרי להוספת רעננות. הגישו חם ופזרו פטרוזיליה וכוסברה טריים לקישוט או זלפו מעט יוגורט.

 

ניתן להוסיף למרק עוד ירקות לבחירתכם כמו תפוחי אדמה, תבלינים כמו קארי ופלפל קאיין ואפילו כוס מיץ תפוזים שיעשיר את הטעמים.

הכנתם את המרק? אל תשכחו לשתף אותנו בחוויה בתגובות למטה. אם בתמונה של היצירה האישית שלכם, המלצה לשדרוג המתכון או סיפור אחר שאנחנו חייבים לשמוע

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פסטיבל המרקים של מלון ענבל חוזר לחמם את החורף
לימים הקרים: חורף של מרקים מגיע למלון ענבל בירושלים
אירועים ופסטיבלים
איך לאחסן מרק במקרר או במקפיא?
כדאי לדעת: איך לשמור שאריות מרק במקרר או במקפיא?
מדריכים וטיפים
פסטיבל המרקים של מלון ענבל 2024
זלול כפי יכולתך: פסטיבל המרקים חוזר במהדורת חורף 2024
אירועים ופסטיבלים
ערמונים קלויים בתנור
הדרך הנכונה: איך לקלף ערמונים בלי כל הבלאגן
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
בדקנו: זו הדרך הנכונה לשמור סלרי טרי במקרר ובמקפיא
מדריכים וטיפים
חובה לנגוס: תפוחי אדמה קריספיים בתנור ששברו את הרשת
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל