פאט אנד פאף (Pâte & Puff), המאפייה הארטיזנית החדשה בכיכר מסריק, הספיקה להפוך מספר שבועות לאחר פתיחתה לאחת מהמדוברות בעיר עם תור ארוך שמשתרך כבר בשעות הבוקר המוקדמות המצפה לשים ידו על מאפה טרי ופריך.
מי שעומד מאחורי המקום הוא בר כהן, בן 24 שרכש את השכלתו המקצועית בבית הספר הקולינרי דנון בנמל תל אביב ובסטאז' אצל אחד מאמני הפטיסרי הגדולים בעולם – יאן קוברר.
לאחר שכהן ניהל עסק ביתי קטן של מאפים מבית הוריו בתקופת הקורונה, הוא חבר אל שף בראל רז וגל מיכאלוביץ' לפתיחת המקום החדש שמתמקד במאפים עבודת יד. אליהם הצטרף יונתן גוטמן שאחראי על אגף הלחמים במקום
עוד טעימה: לה גוטה פטיסרי – קונדיטוריה קלאסית בלב אשדוד
החלל של פאט אנד פאף מעוצב בסגנון אירופאי קלאסי רחב ידיים עם קומה תחתונה בה מיוצרים המאפים מאפס כולל חדר בצק, קרמים וייצור עם מטבח פתוח שמאפשר לממתינים הרעבים לצפות בתהליך ההכנה. האפייה עצמה מתרחשת בקומה השנייה של המקום.
במרכז המאפייה ניצבת ויטרינה עמוסה מאפים טריים מכל סוג בכל שעה של היום. ניתן לשבת עם קפה ומאפה באזור הישיבה הפנימי השקט או בחוץ עם נוף המשקיף לכיכר מסריק או ממש לשבת בגן מסריק עצמו וליהנות מהחוויה התל אביבית במלואה.
מלבד מאפים מציעים בפטיסרי מבחר של מוצרי מעדנייה, עוגות ועוגיות, גרנולות, גבינות ממחלבת עברי, כלי בית, יינות, פרחים ועוד עם צפי להתרחב לתחומים נוספים בעתיד כמו דיבור חם על פיצות רומאיות שיוגשו בערבים לצד כוס יין.
ביקרנו בשעת בוקר מוקדמת יחסית כשהתור היה עדיין מינימלי. העובדים באקווריום השקוף הכינו במרץ את המאפים השונים ובויטרינה הוצגו מבחר מאפי בוקר מתוקים ומלוחים ברמת גימור מוקפדת ומרשימה במיוחד.
מאפיית פאט אנד פאף Pâte & Puff – מה בתפריט?
בין השאר כולל התפריט מגוון קרואסונים קלאסיים פריכים לצד כמה יציאות יותר מתוחכמות. מלבד קרואסון חמאה קלאסי, קרואסון שקדים עמוס קרם וקרואסון שוקולד כמו בספר מציעים במקום קרואסונים מיוחדים כמו קרואסון טייגר ג'נדויה מבצק קקאו עם קרם ג'נדויה מוקצף, פקאנים ואגוזי לוז; קרואסון טרופי מרענן; קרואסון קרמל מלוח; קרואפין במילוי מסקרן של חליטת קולד ברו ועוד (14-22 ש"ח).
עוד מציעים בפטיסרי מבחר של מקרונים בשלל טעמים; פחזניות במגוון מילויים כמו קרם דיפלומט וקרמל מלוח, קרם פסיפלורה ועוד (16-18 ש"ח). בנוסף מציעים במקום מאפים צרפתיים מיתולוגיים כמו גרסא מקומית לקווין אמאן עמוס חמאה שרק מחכה לביס שלכם.
גם למי שמעדיף מלוח מציעים בפאט אנד פאף מבחר מאפים מפתים כמו בורקס חמאה מדופדף עבודת יד עם ריקוטה, קלמטה וארטישוק; בורקס קרם תפוחי אדמה פריך להפליא; בורקס מנגולד מתפצח; בגט מחמצת פתוח עם מקושקשת כמהין, קרם פרש ופרמז'ן, פרעצלים חמימים; כריכים מגוונים ועוד (12-30 ש"ח).
פאט אנד פאף בייקרי Pâte & Puff | מסריק 15, תל אביב | ראשון-חמישי 8:00-22:30 שישי 08:00-16:00 שבת 09:00-22:30