לזלול - מגזין אוכל ישראלי

קפיצה מתוקה לפריז: מאפיית פאט אנד פאף כובשת את תל אביב

כיכר מסריק בתל אביב קמה לתחייה בחודש האחרון בזכות מאפייה חדשה ומפתה בשם פא אנד פאף המציעה שפע לחמים ומאפים צרפתיים עם טוויסט
קרואסון טרופי של פא אנד פאף בייקרי Pâte & Puff
קרואסון טרופי של פא אנד פאף בייקרי Pâte & Puff | צילום: מערכת לזלול
שיתוף

פאט אנד פאף (Pâte & Puff), המאפייה הארטיזנית החדשה בכיכר מסריק, הספיקה להפוך מספר שבועות לאחר פתיחתה לאחת מהמדוברות בעיר עם תור ארוך שמשתרך כבר בשעות הבוקר המוקדמות המצפה לשים ידו על מאפה טרי ופריך.

מי שעומד מאחורי המקום הוא בר כהן, בן 24 שרכש את השכלתו המקצועית בבית הספר הקולינרי דנון בנמל תל אביב ובסטאז' אצל אחד מאמני הפטיסרי הגדולים בעולם – יאן קוברר.

לאחר שכהן ניהל עסק ביתי קטן של מאפים מבית הוריו בתקופת הקורונה, הוא חבר אל שף בראל רז וגל מיכאלוביץ' לפתיחת המקום החדש שמתמקד במאפים עבודת יד. אליהם הצטרף יונתן גוטמן שאחראי על אגף הלחמים במקום

עוד טעימה: לה גוטה פטיסרי – קונדיטוריה קלאסית בלב אשדוד

החלל של פאט אנד פאף מעוצב בסגנון אירופאי קלאסי רחב ידיים עם קומה תחתונה בה מיוצרים המאפים מאפס כולל חדר בצק, קרמים וייצור עם מטבח פתוח שמאפשר לממתינים הרעבים לצפות בתהליך ההכנה. האפייה עצמה מתרחשת בקומה השנייה של המקום.

פא אנד פאף בייקרי בכיכר מסריק בתל אביב
פא אנד פאף בייקרי בכיכר מסריק בתל אביב | צילום: מערכת לזלול

במרכז המאפייה ניצבת ויטרינה עמוסה מאפים טריים מכל סוג בכל שעה של היום. ניתן לשבת עם קפה ומאפה באזור הישיבה הפנימי השקט או בחוץ עם נוף המשקיף לכיכר מסריק או ממש לשבת בגן מסריק עצמו וליהנות מהחוויה התל אביבית במלואה.

מלבד מאפים מציעים בפטיסרי מבחר של מוצרי מעדנייה, עוגות ועוגיות, גרנולות, גבינות ממחלבת עברי, כלי בית, יינות, פרחים ועוד עם צפי להתרחב לתחומים נוספים בעתיד כמו דיבור חם על פיצות רומאיות שיוגשו בערבים לצד כוס יין.

פאט אנד פאף בייקרי - כיכר מסריק תל אביב
פאט אנד פאף בייקרי – כיכר מסריק תל אביב | צילום: מערכת לזלול

ביקרנו בשעת בוקר מוקדמת יחסית כשהתור היה עדיין מינימלי. העובדים באקווריום השקוף הכינו במרץ את המאפים השונים ובויטרינה הוצגו מבחר מאפי בוקר מתוקים ומלוחים ברמת גימור מוקפדת ומרשימה במיוחד.

מאפיית פאט אנד פאף Pâte & Puff – מה בתפריט?

בין השאר כולל התפריט מגוון קרואסונים קלאסיים פריכים לצד כמה יציאות יותר מתוחכמות. מלבד קרואסון חמאה קלאסי, קרואסון שקדים עמוס קרם וקרואסון שוקולד כמו בספר מציעים במקום קרואסונים מיוחדים כמו קרואסון טייגר ג'נדויה מבצק קקאו עם קרם ג'נדויה מוקצף, פקאנים ואגוזי לוז; קרואסון טרופי מרענן; קרואסון קרמל מלוח; קרואפין במילוי מסקרן של חליטת קולד ברו ועוד (14-22 ש"ח).

עוד מציעים בפטיסרי מבחר של מקרונים בשלל טעמים; פחזניות במגוון מילויים כמו קרם דיפלומט וקרמל מלוח, קרם פסיפלורה ועוד (16-18 ש"ח). בנוסף מציעים במקום מאפים צרפתיים מיתולוגיים כמו גרסא מקומית לקווין אמאן עמוס חמאה שרק מחכה לביס שלכם.

מאפים טריים של Pâte & Puff
מאפים טריים של Pâte & Puff | צילום: מערכת לזלול

גם למי שמעדיף מלוח מציעים בפאט אנד פאף מבחר מאפים מפתים כמו בורקס חמאה מדופדף עבודת יד עם ריקוטה, קלמטה וארטישוק; בורקס קרם תפוחי אדמה פריך להפליא; בורקס מנגולד מתפצח; בגט מחמצת פתוח עם מקושקשת כמהין, קרם פרש ופרמז'ן, פרעצלים חמימים; כריכים מגוונים ועוד (12-30 ש"ח).

פאט אנד פאף בייקרי Pâte & Puff | מסריק 15, תל אביב | ראשון-חמישי 8:00-22:30 שישי 08:00-16:00 שבת 09:00-22:30

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

שעת התה של אלון שבו ומלון ג'אפה - שעה יפה

"שעה יפה": אלון שבו ומלון ג'אפה במחווה לשעת התה

חדשות האוכל
קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

אביב הגיע: קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

חדשות האוכל
חנוכה 2022: קולקציית הסופגניות של ביסקוטי "ויוה לה רבולושיין"

או לה לה: טעמנו את הסופגניות של ביסקוטי לחנוכה 2022

חדשות האוכל
ולנטיין 2023 בקונדיטוריות במאפיות ובגלידריות

איזה מתוקים: ולנטיין 2023 בקונדיטוריות ובמאפיות

חדשות האוכל
ספר חדש ופופ אפ קונדיטוריה של תלמידי דנון

בואו לזלול: דנון משיקים ספר אפייה עם פופ אפ מתוק ומושחת במיוחד

חדשות האוכל
קולקציית עוגות לראש השנה 2023 של ביסקוטי

דבש והפתעות נוספות: זללנו את עוגות ראש השנה של ביסקוטי

חדשות האוכל
פסטיבל הקינוחים של אשדוד - קרם דה לה קרם 2023

דרום מתוק: פסטיבל הקינוחים 'קרם דה לה קרם' חוזר לאשדוד

אירועים ופסטיבלים
רוגלידה - רוגלך במבה וגלידה של ביסקוטי

הלהיט הבא? תכירו את הרוגלידה – רוגלך בטעמים עם גלידה אמריקאית

חדשות האוכל
קולקציית קינוחי בוב ספוג וחברים בוונדרלנד פטיסרי

וונדרלנד פטיסרי משיקים קולקציית קינוחי בוב ספוג וחברים

חדשות האוכל
הסופגניות הכי טובות של חנוכה 2020

חנוכה 2020: הסופגניות הכי טובות בקונדיטוריות

חדשות האוכל
הסופגניות הכי טובות של חנוכה 2021

חנוכה 2021: כל הסופגניות הכי טובות בקונדיטוריות

חדשות האוכל
טארט לאבנה של טרה ז'ולי פטיסרי

טרה ז'ולי פטיסרי: קונדיטוריית בוטיק צרפתית קלאסית בבאר שבע

חדשות האוכל