לה גוטה פטיסרי: קונדיטוריה קלאסית צרפתית בלב אשדוד

הפטיסרי של הקונדיטורית אורלי כץ הפך בשנה האחרונה מוקד עלייה לרגל לחובבי מתוקים מכל הארץ עם שפע של קינוחים צרפתיים קלאסיים מדויקים.
עדכונים טעימים למייל!

בית המאפה לה גוטה פטיסרי הפך בחודשים האחרונים לאחד מהמקומות המתוקים והמדוברים באזור אשדוד והדרום בזכות שפע קינוחי גורמה צרפתיים מסורתיים עם טאץ' מודרני ובטכניקות מתקדמות.

עוד טעימה: קונדיטוריית הבשרים N19 נפתחה באשדוד

פארי ברסט של לה גוטה פטיסרי באשדוד
פארי ברסט של לה גוטה פטיסרי באשדוד | צילום: גיל אבירם

את הפטיסרי פתחה השף קונדיטורית אורלי כץ שהגיעה לתחום אחרי מסע לא שגרתי מעולם המוזיקה בו ניגנה כ-DJ במבחר מועדונים בארץ וגם בהיפוך כמעט מושלם קריירה בעולם הבנקאות ממנה פרשה בכדי להגשים את חלומה.

על המעבר לקונדיטוריה החליטה לאחר פגישה מקרית והשתלמות מקצועית עם השף קונדיטור ערן שוורצבד ששכנע אותה ללמוד את המקצוע לעומק. משם המשיכה כץ אל לימודי קונדיטוריה בבית הספר למקצועות הקולינריה דנון בנמל תל אביב והתאהבה בעולם הפטיסרי הצרפתי הקלאסי.

את האהבה הזו מביאה כץ בכל בוקר מחדש אל ויטרינת הקינוחים המהפנטת שלה בלה גוטה פטיסרי עם מבחר מתוקים צרפתיים קלאסיים ומודרניים. כל המאפים של כץ, כולל הקרמים , המוסים הממרחים מיוצרים במקום. את אגוזי הלוז ופולי הקקאו למשל, טוחנת כץ בעזרת אבני ריחיים מסורתיות. לדברי כץ, חלק מהקינוחים בלה גוטה מצריכים לא פחות מ-3 ימי עבודה בטרם יוצעו לקהל הזללן.

עוד טעימה: קונדיטוריית המתוקים של פולה מדימונה חוגגת יום הולדת

לה גוטה פטיסרי – מה יש לזלול?

בין המאפים והקינוחים שמציעה אורלי כץ בלה גוטה פטיסרי אפשר למצוא קלאסיקות כמו קנלה דה בורדו פודינגי עם שכבת קרמל מתפצחת וטעמי רום עמוקים; פארי ברסט מפואר מבצק רבוך במילוי קרם מוסלין לוז או פיסטוק וקרואסונים פריכים מחמאה קלאסי ועד לקרואסון ג'אנדויה עם שוקולד חלב, פרלינה לוז ושבבי לוז קלוי או קרואסון פסיפלורה ומנגו בציפוי פסיפלורה וליים.

עוד תמצאו בלה גוטה מבחר של עוגות ויטרינה, מקרונים צבעוניים בטעמים, אקלרים במילויים מגוונים, פחזניות מושחתות, טארטים מוקפדים וקינוחי שכבות אישיים.

אקלרים של לה גוטה פטיסרי
אקלרים של לה גוטה פטיסרי | צילום: גיל אבירם

בין הקינוחים המושקעים תמצאו את קרמלו – קינוח בעל 7 שכבות עם אגוזי לוז קלויים, קרמל מלוח ושוקולד דולסה; ליזט עם 6 שכבות, שוקולד חלב לוז וקרמל וקראנץ' של פרלינה לוז ושבבי שקדים וסיטרון לימוני עם טעמי יוזו, ליים ולימון.

אם יתמזל מזלכם גם תוכלו לטעום את הגרסא של כץ לקינוח הידוע של אחד הקונדיטורים הגדולים בעולם פייר הרמה – פלזיר סוכרה עם דקואז לוז, פרלינה לוז, גנאש שוקולד חלב ושנטילי שוקולד חלב.

גם חובבי המלוחים לא יקופחו בלה גוטה עם היצע של מאפים כמו מאפה בשמל כרישה ופטריות עם פרמז'ן; מאפה תבליני פרובאנס עם גבינת גאודה ופרמז'ן, מאפה פסטו וגבינת קשקבל ומאפה ריקוטה עם פסטו, זוקיני, עגבניות שרי ובצל.

את כל המאפים אפשר לזלול על כוס קפה במקום, לקחת לפיקניק באחד מנקודות התיירות האטרקטיביות באזור או לארוז ולקחת הביתה.

מעבר לתפריט הקבוע, תציע כץ מבחר של קינוחי ספיישל מתחלפים לחגים ואירועים. לראש השנה ולחגי תשרי למשל הציעה כץ קינוחים כמו עוגת מדוביק קלאסית עם שכבות של דבש מקורמל וקרם שמנת חמוצה, מוס דבש אוורירי ושוקולד דולסה; טארט תפוחים דלישס מבצק עלים פריך עם קרם שקדים וניל, קומפוט תפוחי סמית' ומניפת תפוחים; קינוח מרשים בצורת תפוח בשם תפוח עדן עם ליבת קומפוט תפוחי גאלה וקוביות תפוח במעטפת קולי תפוח וורדים ומוס תפוח ושוקולד וגם דובשניות קלאסיות מתובלות ונימוחות.

לה גוטה פטיסרי | אבא הילל סילבר 11, אשדוד | ראשון עד חמישי 08.00-18.00 | שישי 08.00-14.00 | הזמנות בטלפון 08-9233825

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

10 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

פיקה פלורנטין - מאפייה שוודית בדרום תל אביב

פיקה פלורנטין: המאפייה השוודית מגיעה לדרום העיר

חדשות האוכל
פופ אפ מאפיית מטרלו בשרונה מרקט

קרואסון יוקרה: פופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט

אירועים ופסטיבלים
קונדיטוריית לאר דו פאן

לאר דו פאן: פטיסרי צרפתי קלאסי בלב רעננה

חדשות האוכל
BISCOOKIE & CREAM - גלידות סאנדיי של ביסקוטי

פיסטוק או אלפחורס? קולקציית גלידות סאנדיי מפתות לקיץ הלוהט

חדשות האוכל

טרי מהתנור

בן אנד ג'ריס סורבה פינה קולדה וסורבה פסיפלורה

חדש על המדף לחורף: גלידות, שוקולד, חטיפים, משקאות ועוד הפתעות

חדש על המדף
טיק טק מנדרינה לימון-ליים, אפרופו שוקולד וקרמל, במבה קרם עוגיות, שוקולד עלית בטעמים, פיוז טי תפוח קינמון, סורבה בן אנד ג'ריס >>
פסטיבל המרקים של מלון ענבל 2024

זלול כפי יכולתך: פסטיבל המרקים חוזר במהדורת חורף 2024

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל המרקים של מלון ענבל בירושלים חוזר בפעם העשירית ברציפות עם שלל מרקים מנחמים במתכונת בופה פתוח בכדי לחמם היטב את חורף 2024 >>

מדריכים שאהבתם

די לשפשופים: מנקים את הבלנדר הביתי ב-30 שניות

מדריכים וטיפים

איך מכינים קצפת: מתכון וטיפים לקצפת מושלמת בכל פעם מחדש

מדריכים וטיפים

מה לזלול?