לזלול - מגזין אוכל ישראלי

לה גוטה פטיסרי: קונדיטוריה קלאסית צרפתית בלב אשדוד

הפטיסרי של הקונדיטורית אורלי כץ הפך בשנה האחרונה מוקד עלייה לרגל לחובבי מתוקים מכל הארץ עם שפע של קינוחים צרפתיים קלאסיים מדויקים
פארי ברסט של לה גוטה פטיסרי באשדוד
פארי ברסט של לה גוטה פטיסרי באשדוד | צילום: גיל אבירם
שיתוף

בית המאפה לה גוטה פטיסרי הפך בחודשים האחרונים לאחד מהמקומות המתוקים והמדוברים באזור אשדוד והדרום בזכות שפע קינוחי גורמה צרפתיים מסורתיים עם טאץ' מודרני ובטכניקות מתקדמות.

עוד טעימה: קונדיטוריית הבשרים N19 נפתחה באשדוד

את הפטיסרי פתחה השף קונדיטורית אורלי כץ שהגיעה לתחום אחרי מסע לא שגרתי מעולם המוזיקה בו ניגנה כ-DJ במבחר מועדונים בארץ וגם בהיפוך כמעט מושלם קריירה בעולם הבנקאות ממנה פרשה בכדי להגשים את חלומה.

על המעבר לקונדיטוריה החליטה לאחר פגישה מקרית והשתלמות מקצועית עם השף קונדיטור ערן שוורצבד ששכנע אותה ללמוד את המקצוע לעומק. משם המשיכה כץ אל לימודי קונדיטוריה בבית הספר למקצועות הקולינריה דנון בנמל תל אביב והתאהבה בעולם הפטיסרי הצרפתי הקלאסי.

את האהבה הזו מביאה כץ בכל בוקר מחדש אל ויטרינת הקינוחים המהפנטת שלה בלה גוטה פטיסרי עם מבחר מתוקים צרפתיים קלאסיים ומודרניים. כל המאפים של כץ, כולל הקרמים , המוסים הממרחים מיוצרים במקום. את אגוזי הלוז ופולי הקקאו למשל, טוחנת כץ בעזרת אבני ריחיים מסורתיות. לדברי כץ, חלק מהקינוחים בלה גוטה מצריכים לא פחות מ-3 ימי עבודה בטרם יוצעו לקהל הזללן.

לה גוטה פטיסרי – מה יש לזלול?

בין המאפים והקינוחים שמציעה אורלי כץ בלה גוטה פטיסרי אפשר למצוא קלאסיקות כמו קנלה דה בורדו פודינגי עם שכבת קרמל מתפצחת וטעמי רום עמוקים; פארי ברסט מפואר מבצק רבוך במילוי קרם מוסלין לוז או פיסטוק וקרואסונים פריכים מחמאה קלאסי ועד לקרואסון ג'אנדויה עם שוקולד חלב, פרלינה לוז ושבבי לוז קלוי או קרואסון פסיפלורה ומנגו בציפוי פסיפלורה וליים.

עוד תמצאו בלה גוטה מבחר של עוגות ויטרינה, מקרונים צבעוניים בטעמים, אקלרים במילויים מגוונים, פחזניות מושחתות, טארטים מוקפדים וקינוחי שכבות אישיים.

אקלרים של לה גוטה פטיסרי
אקלרים של לה גוטה פטיסרי | צילום: גיל אבירם

בין הקינוחים המושקעים תמצאו את קרמלו – קינוח בעל 7 שכבות עם אגוזי לוז קלויים, קרמל מלוח ושוקולד דולסה; ליזט עם 6 שכבות, שוקולד חלב לוז וקרמל וקראנץ' של פרלינה לוז ושבבי שקדים וסיטרון לימוני עם טעמי יוזו, ליים ולימון.

אם יתמזל מזלכם גם תוכלו לטעום את הגרסא של כץ לקינוח הידוע של אחד הקונדיטורים הגדולים בעולם פייר הרמה – פלזיר סוכרה עם דקואז לוז, פרלינה לוז, גנאש שוקולד חלב ושנטילי שוקולד חלב.

גם חובבי המלוחים לא יקופחו בלה גוטה עם היצע של מאפים כמו מאפה בשמל כרישה ופטריות עם פרמז'ן; מאפה תבליני פרובאנס עם גבינת גאודה ופרמז'ן, מאפה פסטו וגבינת קשקבל ומאפה ריקוטה עם פסטו, זוקיני, עגבניות שרי ובצל.

את כל המאפים אפשר לזלול על כוס קפה במקום, לקחת לפיקניק באחד מנקודות התיירות האטרקטיביות באזור או לארוז ולקחת הביתה.

מעבר לתפריט הקבוע, תציע כץ מבחר של קינוחי ספיישל מתחלפים לחגים ואירועים. לראש השנה ולחגי תשרי למשל הציעה כץ קינוחים כמו עוגת מדוביק קלאסית עם שכבות של דבש מקורמל וקרם שמנת חמוצה, מוס דבש אוורירי ושוקולד דולסה; טארט תפוחים דלישס מבצק עלים פריך עם קרם שקדים וניל, קומפוט תפוחי סמית' ומניפת תפוחים; קינוח מרשים בצורת תפוח בשם תפוח עדן עם ליבת קומפוט תפוחי גאלה וקוביות תפוח במעטפת קולי תפוח וורדים ומוס תפוח ושוקולד וגם דובשניות קלאסיות מתובלות ונימוחות.

לה גוטה פטיסרי | אבא הילל סילבר 11, אשדוד | ראשון עד חמישי 08.00-18.00 | שישי 08.00-14.00 | הזמנות בטלפון 08-9233825

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
10 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

שעת התה של אלון שבו ומלון ג'אפה - שעה יפה

"שעה יפה": אלון שבו ומלון ג'אפה במחווה לשעת התה

חדשות האוכל
קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

אביב הגיע: קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

חדשות האוכל
חנוכה 2022: קולקציית הסופגניות של ביסקוטי "ויוה לה רבולושיין"

או לה לה: טעמנו את הסופגניות של ביסקוטי לחנוכה 2022

חדשות האוכל
ולנטיין 2023 בקונדיטוריות במאפיות ובגלידריות

איזה מתוקים: ולנטיין 2023 בקונדיטוריות ובמאפיות

חדשות האוכל
ספר חדש ופופ אפ קונדיטוריה של תלמידי דנון

בואו לזלול: דנון משיקים ספר אפייה עם פופ אפ מתוק ומושחת במיוחד

חדשות האוכל
קולקציית עוגות לראש השנה 2023 של ביסקוטי

דבש והפתעות נוספות: זללנו את עוגות ראש השנה של ביסקוטי

חדשות האוכל
פסטיבל הקינוחים של אשדוד - קרם דה לה קרם 2023

דרום מתוק: פסטיבל הקינוחים 'קרם דה לה קרם' חוזר לאשדוד

אירועים ופסטיבלים
רוגלידה - רוגלך במבה וגלידה של ביסקוטי

הלהיט הבא? תכירו את הרוגלידה – רוגלך בטעמים עם גלידה אמריקאית

חדשות האוכל
קולקציית קינוחי בוב ספוג וחברים בוונדרלנד פטיסרי

וונדרלנד פטיסרי משיקים קולקציית קינוחי בוב ספוג וחברים

חדשות האוכל
הסופגניות הכי טובות של חנוכה 2020

חנוכה 2020: הסופגניות הכי טובות בקונדיטוריות

חדשות האוכל
הסופגניות הכי טובות של חנוכה 2021

חנוכה 2021: כל הסופגניות הכי טובות בקונדיטוריות

חדשות האוכל
טארט לאבנה של טרה ז'ולי פטיסרי

טרה ז'ולי פטיסרי: קונדיטוריית בוטיק צרפתית קלאסית בבאר שבע

חדשות האוכל