בית המאפה לה גוטה פטיסרי הפך בחודשים האחרונים לאחד מהמקומות המתוקים והמדוברים באזור אשדוד והדרום בזכות שפע קינוחי גורמה צרפתיים מסורתיים עם טאץ' מודרני ובטכניקות מתקדמות.
עוד טעימה: קונדיטוריית הבשרים N19 נפתחה באשדוד
את הפטיסרי פתחה השף קונדיטורית אורלי כץ שהגיעה לתחום אחרי מסע לא שגרתי מעולם המוזיקה בו ניגנה כ-DJ במבחר מועדונים בארץ וגם בהיפוך כמעט מושלם קריירה בעולם הבנקאות ממנה פרשה בכדי להגשים את חלומה.
על המעבר לקונדיטוריה החליטה לאחר פגישה מקרית והשתלמות מקצועית עם השף קונדיטור ערן שוורצבד ששכנע אותה ללמוד את המקצוע לעומק. משם המשיכה כץ אל לימודי קונדיטוריה בבית הספר למקצועות הקולינריה דנון בנמל תל אביב והתאהבה בעולם הפטיסרי הצרפתי הקלאסי.
את האהבה הזו מביאה כץ בכל בוקר מחדש אל ויטרינת הקינוחים המהפנטת שלה בלה גוטה פטיסרי עם מבחר מתוקים צרפתיים קלאסיים ומודרניים. כל המאפים של כץ, כולל הקרמים , המוסים הממרחים מיוצרים במקום. את אגוזי הלוז ופולי הקקאו למשל, טוחנת כץ בעזרת אבני ריחיים מסורתיות. לדברי כץ, חלק מהקינוחים בלה גוטה מצריכים לא פחות מ-3 ימי עבודה בטרם יוצעו לקהל הזללן.
עוד טעימה: קונדיטוריית המתוקים של פולה מדימונה חוגגת יום הולדת
לה גוטה פטיסרי – מה יש לזלול?
בין המאפים והקינוחים שמציעה אורלי כץ בלה גוטה פטיסרי אפשר למצוא קלאסיקות כמו קנלה דה בורדו פודינגי עם שכבת קרמל מתפצחת וטעמי רום עמוקים; פארי ברסט מפואר מבצק רבוך במילוי קרם מוסלין לוז או פיסטוק וקרואסונים פריכים מחמאה קלאסי ועד לקרואסון ג'אנדויה עם שוקולד חלב, פרלינה לוז ושבבי לוז קלוי או קרואסון פסיפלורה ומנגו בציפוי פסיפלורה וליים.
עוד תמצאו בלה גוטה מבחר של עוגות ויטרינה, מקרונים צבעוניים בטעמים, אקלרים במילויים מגוונים, פחזניות מושחתות, טארטים מוקפדים וקינוחי שכבות אישיים.
בין הקינוחים המושקעים תמצאו את קרמלו – קינוח בעל 7 שכבות עם אגוזי לוז קלויים, קרמל מלוח ושוקולד דולסה; ליזט עם 6 שכבות, שוקולד חלב לוז וקרמל וקראנץ' של פרלינה לוז ושבבי שקדים וסיטרון לימוני עם טעמי יוזו, ליים ולימון.
אם יתמזל מזלכם גם תוכלו לטעום את הגרסא של כץ לקינוח הידוע של אחד הקונדיטורים הגדולים בעולם פייר הרמה – פלזיר סוכרה עם דקואז לוז, פרלינה לוז, גנאש שוקולד חלב ושנטילי שוקולד חלב.
גם חובבי המלוחים לא יקופחו בלה גוטה עם היצע של מאפים כמו מאפה בשמל כרישה ופטריות עם פרמז'ן; מאפה תבליני פרובאנס עם גבינת גאודה ופרמז'ן, מאפה פסטו וגבינת קשקבל ומאפה ריקוטה עם פסטו, זוקיני, עגבניות שרי ובצל.
את כל המאפים אפשר לזלול על כוס קפה במקום, לקחת לפיקניק באחד מנקודות התיירות האטרקטיביות באזור או לארוז ולקחת הביתה.
מעבר לתפריט הקבוע, תציע כץ מבחר של קינוחי ספיישל מתחלפים לחגים ואירועים. לראש השנה ולחגי תשרי למשל הציעה כץ קינוחים כמו עוגת מדוביק קלאסית עם שכבות של דבש מקורמל וקרם שמנת חמוצה, מוס דבש אוורירי ושוקולד דולסה; טארט תפוחים דלישס מבצק עלים פריך עם קרם שקדים וניל, קומפוט תפוחי סמית' ומניפת תפוחים; קינוח מרשים בצורת תפוח בשם תפוח עדן עם ליבת קומפוט תפוחי גאלה וקוביות תפוח במעטפת קולי תפוח וורדים ומוס תפוח ושוקולד וגם דובשניות קלאסיות מתובלות ונימוחות.
לה גוטה פטיסרי | אבא הילל סילבר 11, אשדוד | ראשון עד חמישי 08.00-18.00 | שישי 08.00-14.00 | הזמנות בטלפון 08-9233825