לזלול - מגזין אוכל ישראלי

מתכון לעוגיות חמאת בוטנים ב-3 מרכיבים שכיף להכין עם הילדים

גם בימים אלו חשוב לשמור על נורמליות עם פעילויות משפחתיות. מתכון לעוגיות חמאת בוטנים ב-3 מרכיבים שכיף לאפות עם הילדים להפגת המתחים
עוגיות חמאת בוטנים ב-3 מרכיבים לאפייה עם הילדים
עוגיות חמאת בוטנים ב-3 מרכיבים לאפייה עם הילדים
שיתוף

בתקופה זו, כשרבים מבלים זמן רב עם הילדים בבית עם רצף החדשות הבלתי נגמר, חשוב מדי פעם לקחת הפסקה מרגיעה ולייצר פעילויות כיפיות משותפות שלא מצריכות יותר מדי בלגאן ומאמץ. אפיית עוגיות משותפת למשל, יכולה לתרום לחיבור עם הילדים ולהסחת הדעת שלהם ושלכם מהמצב גם אם לכמה רגעים.

מתכון הבא לעוגיות חמאת בוטנים הוא פשוט במיוחד ומצריך 3 מרכיבים בלבד. מיעוט המרכיבים וקלות ההכנה הופכת את העוגיות לאידאליות לאפייה עם הילדים וכמובן שגם תזכו בעוגיות טעימות להפליא שימתיקו לכם את שאר היום.

עוד טעימה: מתכון לאוזני פיל קלאסיות וממכרות

מתכון לעוגיות חמאת בוטנים

מרכיבים:

ל-12 עוגיות בינוניות

  • כוס חמאת בוטנים
  • כוס סוכר
  • ביצה גדולה בטמפרטורת החדר

עוגיות חמאת בוטנים שכיף לאפות עם הילדים
עוגיות חמאת בוטנים שכיף לאפות עם הילדים

הוראות הכנה:

  1. חממו את התנור ל-175 מעלות והכינו תבנית עם נייר אפייה.
  2. ערבבו בקערה את חמאת הבוטנים, הסוכר והביצה עד למרקם אחיד וחלק.
  3. צרו כדורים קטנים בגודל אגוז (כ-20 גרם לעוגיה) והניחו אותן מרווחות בתבנית על נייר האפייה.
  4. בעזרת מזלג, לחצו קלות על כל עיגול בכדי ליצור צורת רשת.
  5. הכניסו לתנור לכ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
  6. הוציאו מהתנור והניחו לעוגיות להתקרר בטמפרטורת החדר לכמה דקות.

אופים עוגיות חמאת בוטנים ב-3 מרכיבים
אופים עוגיות חמאת בוטנים ב-3 מרכיבים

.

טיפים לעוגיות מושלמות

מרקם: לעוגיות רכות ונימוחות יותר, הוציאו את העוגיות מהתנור רגע לפני שהן מזהיבות. לעוגיות פריכות יותר, אפו עד שהן זהובות לחלוטין.

ערבוב יתר: הימנעו מערבוב יתר של הבצק. ערבבו את המרכיבים בקערה רק עד איחוד. ערבוב יתר עלול לגרום לעוגיות להפוך לקשות ולא נעימות ללעיסה.

אחסון: שמרו את העוגיות המוכנות בקופסא אטומה. אחסון נכון ישמור את העוגיות טריות וטעימות עד לשבוע ימים. אם הכנתם כמות גדולה של עוגיות, תוכלו להקפיא חלק מהן ולהפשיר בכל פעם שמתחשקת לכם עוגייה.

חמאת בוטנים טבעית: אם אתם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית ללא תוספים, ערבבו אותה היטב בטרם הוספתה לקערה בכדי לוודא שהעוגיות ייהנו ממרקם אחיד.

טמפרטורת החדר: וודאו שאתם משתמשים בביצה בטמפרטורת החדר בכדי להשיג בצק במרקם חלק יותר.

עוד טעימה: מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס של משפחת סופר על

תוספות ושדרוגים לעוגיות חמאת בוטנים

אם תרצו לגוון ולשדרג את עוגיות חמאת הבוטנים ב-3 מרכיבים תוכלו להשתמש באחת מן ההצעות שלנו או להוסיף כיד הדמיון.

עוגיות שקדים: החליפו את חמאת הבוטנים בחמאת שקדים וערבבו פנימה קוקוס קלוי לטוויסט של פריכות מפתיעה.
עוגיות מתובלות: הוסיפו מעט קינמון או אגוז מוסקט לטעמים מעט יותר מתוחכמים שמבוגרים אוהבים.
תוספת אגוזים: הוסיפו מעט אגוזי מלך או בוטנים קצוצים לבצק והוסיפו קראנצ'יות כיפית בקלות.
תוספת רוטב שוקולד: המיסו מעט שוקולד חלב, לבן או מריר וזלפו מעל העוגיות לאחר שהן נאפו והתקררו.

שאלות ותשובות

אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס לעוגיות חמאת הבוטנים?

כן. הוסיפו לקערת המרכיבים חופן שוקולד צ'יפס וערבבו היטב.

כמה זמן העוגיות יישארו טריות?

אם תאחסנו את העוגיות בקופסא אטומה הן יישמרו טריות עד לשבוע ימים.

אפשר להשתמש בחמאת בוטנים טבעית?

כן, אך חשוב לערבב את חמאת הבוטנים היטב לפני השימוש כדי לאחד בין השומנים.

אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון?

כן, אבל הפחתה בכמות הסוכר עלולה לשנות את המרקם מעט. נסו להפחית בסוכר ומצאו את האיזון שמתאים לכם בין מתיקות למרקם.

לאפיית עוגיות, במיוחד בזמן משבר יש אפקט מרגיע ומחבר עם המשפחה כולה. יש לכם מתכונים נוספים ופשוטים במיוחד לעוגיות שכיף להכין עם הילדים בבית? שתפו אותנו בתגובות.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

טעויות נפוצות באפיית לחם ביתי

6 טעויות באפיית לחם ביתי שכולם עושים

מדריכים וטיפים
עוגיית פיסטוק של Choose Your Cookies

Choose Your Cookies מתחדשים בעוגיות מושחתות לחגים

חדשות האוכל
אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה

אחת ולתמיד: מה ההבדל בין אבקת אפייה לסודה לשתייה

מדריכים וטיפים
איך לשמור על עוגיות רכות לאורך זמן

איך לרכך עוגיות שהתקשו עם טריק אחד פשוט להפליא

מדריכים וטיפים
מחמצת אם טבעית מיובשת lievito madre

בדקנו את Lievito Madre: מחמצת אם איטלקית מוכנה לשימוש

חדש על המדף
למה עוגיות משתטחות באפייה בתנור

בית הספר לאפייה: למה העוגיות שלי משתטחות בתנור?

מדריכים וטיפים
בן אנד ג'ריס מנטה עוגיות

בן אנד ג'ריס מנטה עוגיות – גלידה חדשה לחורף

חדש על המדף
עוגיות נוטלה של פררו מגיעות לישראל

בשורה לחובבי נוטלה: העוגיות הידועות הגיעו לישראל

חדש על המדף
קרמוגית מיני'ס במילוי קרם בייגלה מלוח

הגודל כן קובע: אסם משיקה את סדרת קרמוגית מיניס

חדש על המדף
מדריך לסוגי קמח: איך להתאים קמח ללחם

המדריך לאופה: איזה קמח הכי טוב ללחם שלכם?

מדריכים וטיפים
האם מותר להחליף אבקת סודה לשתייה באבקת אפייה?

המדריך לאופה: האם מותר להחליף סודה לשתייה באבקת אפייה ולהפך?

מדריכים וטיפים
האם מותר להחליף שמנת חמוצה ביוגורט במתכונים

המדריך לבשלן: מותר להחליף שמנת חמוצה ביוגורט במתכונים?

מדריכים וטיפים