לזלול - מגזין שבא לאכול
עוגיות חמאת בוטנים ב-3 מרכיבים לאפייה עם הילדים
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

מתכון לעוגיות חמאת בוטנים ב-3 מרכיבים שכיף להכין עם הילדים

גם בימים אלו חשוב לשמור על נורמליות עם פעילויות משפחתיות. מתכון לעוגיות חמאת בוטנים ב-3 מרכיבים שכיף לאפות עם הילדים להפגת המתחים
שיתוף

תוכן עניינים

בתקופה זו, כשרבים מבלים זמן רב עם הילדים בבית עם רצף החדשות הבלתי נגמר, חשוב מדי פעם לקחת הפסקה מרגיעה ולייצר פעילויות כיפיות משותפות שלא מצריכות יותר מדי בלגאן ומאמץ. אפיית עוגיות משותפת למשל, יכולה לתרום לחיבור עם הילדים ולהסחת הדעת שלהם ושלכם מהמצב גם אם לכמה רגעים.

מתכון הבא לעוגיות חמאת בוטנים הוא פשוט במיוחד ומצריך 3 מרכיבים בלבד. מיעוט המרכיבים וקלות ההכנה הופכת את העוגיות לאידאליות לאפייה עם הילדים וכמובן שגם תזכו בעוגיות טעימות להפליא שימתיקו לכם את שאר היום.

עוד טעימה: מתכון ללחם חמאת בוטנים ששבר את הרשת

מתכון לעוגיות חמאת בוטנים

מרכיבים:

ל-12 עוגיות בינוניות

  • כוס חמאת בוטנים
  • כוס סוכר
  • ביצה גדולה בטמפרטורת החדר

עוגיות חמאת בוטנים שכיף לאפות עם הילדים
עוגיות חמאת בוטנים שכיף לאפות עם הילדים

הוראות הכנה:

  1. חממו את התנור ל-175 מעלות והכינו תבנית עם נייר אפייה.
  2. ערבבו בקערה את חמאת הבוטנים, הסוכר והביצה עד למרקם אחיד וחלק.
  3. צרו כדורים קטנים בגודל אגוז (כ-20 גרם לעוגיה) והניחו אותן מרווחות בתבנית על נייר האפייה.
  4. בעזרת מזלג, לחצו קלות על כל עיגול בכדי ליצור צורת רשת.
  5. הכניסו לתנור לכ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
  6. הוציאו מהתנור והניחו לעוגיות להתקרר בטמפרטורת החדר לכמה דקות.

אופים עוגיות חמאת בוטנים ב-3 מרכיבים
אופים עוגיות חמאת בוטנים ב-3 מרכיבים

.

טיפים לעוגיות מושלמות

מרקם: לעוגיות רכות ונימוחות יותר, הוציאו את העוגיות מהתנור רגע לפני שהן מזהיבות. לעוגיות פריכות יותר, אפו עד שהן זהובות לחלוטין.

ערבוב יתר: הימנעו מערבוב יתר של הבצק. ערבבו את המרכיבים בקערה רק עד איחוד. ערבוב יתר עלול לגרום לעוגיות להפוך לקשות ולא נעימות ללעיסה.

אחסון: שמרו את העוגיות המוכנות בקופסא אטומה. אחסון נכון ישמור את העוגיות טריות וטעימות עד לשבוע ימים. אם הכנתם כמות גדולה של עוגיות, תוכלו להקפיא חלק מהן ולהפשיר בכל פעם שמתחשקת לכם עוגייה.

חמאת בוטנים טבעית: אם אתם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית ללא תוספים, ערבבו אותה היטב בטרם הוספתה לקערה בכדי לוודא שהעוגיות ייהנו ממרקם אחיד.

טמפרטורת החדר: וודאו שאתם משתמשים בביצה בטמפרטורת החדר בכדי להשיג בצק במרקם חלק יותר.

עוד טעימה: מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס של משפחת סופר על

תוספות ושדרוגים לעוגיות חמאת בוטנים

אם תרצו לגוון ולשדרג את עוגיות חמאת הבוטנים ב-3 מרכיבים תוכלו להשתמש באחת מן ההצעות שלנו או להוסיף כיד הדמיון.

עוגיות שקדים: החליפו את חמאת הבוטנים בחמאת שקדים וערבבו פנימה קוקוס קלוי לטוויסט של פריכות מפתיעה.
עוגיות מתובלות: הוסיפו מעט קינמון או אגוז מוסקט לטעמים מעט יותר מתוחכמים שמבוגרים אוהבים.
תוספת אגוזים: הוסיפו מעט אגוזי מלך או בוטנים קצוצים לבצק והוסיפו קראנצ'יות כיפית בקלות.
תוספת רוטב שוקולד: המיסו מעט שוקולד חלב, לבן או מריר וזלפו מעל העוגיות לאחר שהן נאפו והתקררו.

שאלות ותשובות

אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס לעוגיות חמאת הבוטנים?

כן. הוסיפו לקערת המרכיבים חופן שוקולד צ'יפס וערבבו היטב.

כמה זמן העוגיות יישארו טריות?

אם תאחסנו את העוגיות בקופסא אטומה הן יישמרו טריות עד לשבוע ימים.

אפשר להשתמש בחמאת בוטנים טבעית?

כן, אך חשוב לערבב את חמאת הבוטנים היטב לפני השימוש כדי לאחד בין השומנים.

אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון?

כן, אבל הפחתה בכמות הסוכר עלולה לשנות את המרקם מעט. נסו להפחית בסוכר ומצאו את האיזון שמתאים לכם בין מתיקות למרקם.

לאפיית עוגיות, במיוחד בזמן משבר יש אפקט מרגיע ומחבר עם המשפחה כולה. יש לכם מתכונים נוספים ופשוטים במיוחד לעוגיות שכיף להכין עם הילדים בבית? שתפו אותנו בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

סיפורים קשורים לאפייה וחמאת בוטנים ועוגיות

כתבות בשבילך

חבל לפספס