מסעדת פיגם של שף דן זוארץ נפתחת בעין הוד

מסעדת פיגם החדשה של השף דן זוארץ (לשעבר דלידה) ממוקמת בכפר האמנים עין הוד מול נוף פתוח ועם תפריט המתבסס על חומרי גלם מקומיים ויצרנים קטנים מהאזור..
מסעדת פיגם בעין הוד
מסעדת פיגם בעין הוד (צילום: נועם פריסמן)

שף דן זוארץ, ממקימי מסעדת דלידה בתל אביב, פונה לדרך חדשה ופותח מסעדה אינטימית וציורית הרחק מהעיר הגדולה, בכפר האמנים עין הוד.

זוארץ החליט ללכת אחר ליבו בתקופת הקורונה ולעזוב את העיר הגדולה לטובת הכפר הפסטורלי והשקט וזמן לא רב לאחר מכן התאהב במבנה עתיק הצופה על הכפר והחליט לשפץ אותו על מנת להקים את מסעדתו החדשה פיגם.

שף דן זוארץ - מסעדת פיגם
שף דן זוארץ – מסעדת פיגם (צילום: נועם פריסמן)

פיגם, תבלין עשבוני שצומח באזור עין הוד, מסמל את הגישה אותה מאמץ זוארץ בהרכבת התפריט עם התבססות רבה על חומרי גלם מקומיים, ליקוטים מהאזור והעזרות ביצרנים קטנים מהסביבה הקרובה,

בין היצרנים שחברו למסעדה אפשר למצוא את משק הר פרחים האורגני שמספק גבינות איכותיות וירוקים טריים לצד מגדלי בשר וירקות מפורדיס. במסעדה מגישים גם יין מיקבים סמוכים לעין הוד ביניהם יקב בת שלמה, וורטמן, בר מאור, המבצר וסומק.

התפריט הים תיכוני של מסעדת פיגם שואב השראה ממדינות האזור יוון, לבנון, טורקיה ואף איראן עם הקפדה על היצמדות למסורת לצד שיטות חקלאות מודרניות בכדי ליצור טעמים מוכרים ומקוריים עם אלמנטים מקומיים.

ושואב השראות מלבנון, תורכיה, יוון ואיראן עם הרבה כבוד למורשת ולמטבחים האזוריים, לאדמה ולמסורות עתיקות של דיג חכות וירקות בלאדי לצד שיטות חקלאות מודרניות וליקוט עונתי איתו משתנה התפריט לפי ההיצע של האדמה.

לצד כל אלו מגיע הנוף עוצר הנשימה המשקיף אל הכרמל והים התיכון ממרפסת המסעדה והאווירה האינטימית והשקטה מעל האמפי של עין הוד שיהפכו את הארוחה, כך מקווים בפיגם, לחוויה כוללת של חבירה והתמזגות עם הרגע ועם הטבע.

המרפסת של מסעדת פיגם בעין הוד
המרפסת של מסעדת פיגם בעין הוד (צילום: נועם פריסמן)

מסעדת פיגם – מה בתפריט?

בין המנות הראשונות שמוצעות במסעדת פיגם החדשה בעין הוד אפשר למצוא פאטייר תרד וזעתר עם ממרח פיגם ויוגורט יווני, פול שבושל חמישה ימים עם טחינה אלמאנאל, אינטיאס נא עם שמן מרוקאי ושומר ים, תבשיל לחי ועלי לוף מההר ואף מנת דגל פופולרית ממסעדת דלידה – ברולה פלפלים חריפים עם גבינת פטה צאן יוונית (28-48 ש"ח).

במנות הביניים והעיקריות אפשר לטעום סמבוסק תרד בציר של עצמו עם שמנת חמוצה, קובנייה לוקוס עם איולי יוגורט ושמן אריסה, עוף מפורק על פיתה דרוזית בקוטב תטבילה וגם מבאקבאקה – פסטה לובית עם אוסובוקו ברוטב עגבניות (52-74 ש"ח).

בקינוחים תוכלו לבחור בין בצק אגוזים ממולא קרם תמרים ומסקרפונה עם אנגלז גירניום לימוני ועלי חמציץ; עוגת תפוזים יוונית או פנקוטה לואיזה ותותים (32-38 ש"ח).

מסעדת פיגם | אמפי עין הוד | רביעי וחמישי 17:00-00:00, שישי ושבת – 12:00-00:00 | 054-6833330

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מסעדת אונזה חוגגת עשור עם שפיות מובילות

גירל פאוור: מסעדת אונזה מארחת את השפיות המובילות בישראל

אירועים ופסטיבלים
קיץ 2024 במסעדת החוף לולי

מה אוכלים השבוע: תפריטי אביב וחידושים מרעננים במסעדות

חדשות האוכל
חיים כהן וישראל אהרוני מבשלים בדיקסי

מפגש פסגה: ישראל אהרוני וחיים כהן מבשלים במסעדת דיקסי

חדשות האוכל
פסטיבל תל אביב EAT 2024 - מה יש לזלול?

פסטיבל האוכל תל אביב EAT חוזר במהדורת 2024 מנחמת במיוחד

אירועים ופסטיבלים

טרי מהתנור

מרק ירקות לשבירת צום יום כיפור

5 מאכלים מומלצים לשבירת צום יום כיפור שלא מכבידים על הבטן

מדריכים וטיפים
בכדי הימנע מבעיות עיכול לאחר יום כיפור, חשוב לשבור את הצום בצורה נכונה ולהקפיד על מזונות מתאימים. אספנו 5 מאכלים שכדאי לצרוך לאחר הצום. >>
חיתוך רימון - השיטות המובילות

בלי כל הבלגן: 3 שיטות שעובדות לחיתוך רימון

מדריכים וטיפים
מדריך צעד אחר צעד לכבוד ראש השנה לחיתוך רימון בלי כל הבלגן וללא מאמץ. כל השיטות והטיפים הקטנים בדרך אל הגרגירים העסיסיים >>

מדריכים שאהבתם

שמים סוף לגושים: איך לאחסן תבלינים במטבח

מדריכים וטיפים

טיפ מבריק: איך לנקות מכונת נספרסו בקלות ובמהירות

מדריכים וטיפים

מה לזלול?