מסעדת פיגם של שף דן זוארץ נפתחת בעין הוד

מסעדת פיגם החדשה של השף דן זוארץ (לשעבר דלידה) ממוקמת בכפר האמנים עין הוד מול נוף פתוח ועם תפריט המתבסס על חומרי גלם מקומיים ויצרנים קטנים מהאזור..
מסעדת פיגם בעין הוד
מסעדת פיגם בעין הוד (צילום: נועם פריסמן)

שף דן זוארץ, ממקימי מסעדת דלידה בתל אביב, פונה לדרך חדשה ופותח מסעדה אינטימית וציורית הרחק מהעיר הגדולה, בכפר האמנים עין הוד.

זוארץ החליט ללכת אחר ליבו בתקופת הקורונה ולעזוב את העיר הגדולה לטובת הכפר הפסטורלי והשקט וזמן לא רב לאחר מכן התאהב במבנה עתיק הצופה על הכפר והחליט לשפץ אותו על מנת להקים את מסעדתו החדשה פיגם.

שף דן זוארץ - מסעדת פיגם
שף דן זוארץ – מסעדת פיגם (צילום: נועם פריסמן)

פיגם, תבלין עשבוני שצומח באזור עין הוד, מסמל את הגישה אותה מאמץ זוארץ בהרכבת התפריט עם התבססות רבה על חומרי גלם מקומיים, ליקוטים מהאזור והעזרות ביצרנים קטנים מהסביבה הקרובה,

עדכונים טעימים למייל!

בין היצרנים שחברו למסעדה אפשר למצוא את משק הר פרחים האורגני שמספק גבינות איכותיות וירוקים טריים לצד מגדלי בשר וירקות מפורדיס. במסעדה מגישים גם יין מיקבים סמוכים לעין הוד ביניהם יקב בת שלמה, וורטמן, בר מאור, המבצר וסומק.

התפריט הים תיכוני של מסעדת פיגם שואב השראה ממדינות האזור יוון, לבנון, טורקיה ואף איראן עם הקפדה על היצמדות למסורת לצד שיטות חקלאות מודרניות בכדי ליצור טעמים מוכרים ומקוריים עם אלמנטים מקומיים.

ושואב השראות מלבנון, תורכיה, יוון ואיראן עם הרבה כבוד למורשת ולמטבחים האזוריים, לאדמה ולמסורות עתיקות של דיג חכות וירקות בלאדי לצד שיטות חקלאות מודרניות וליקוט עונתי איתו משתנה התפריט לפי ההיצע של האדמה.

לצד כל אלו מגיע הנוף עוצר הנשימה המשקיף אל הכרמל והים התיכון ממרפסת המסעדה והאווירה האינטימית והשקטה מעל האמפי של עין הוד שיהפכו את הארוחה, כך מקווים בפיגם, לחוויה כוללת של חבירה והתמזגות עם הרגע ועם הטבע.

המרפסת של מסעדת פיגם בעין הוד
המרפסת של מסעדת פיגם בעין הוד (צילום: נועם פריסמן)

מסעדת פיגם – מה בתפריט?

בין המנות הראשונות שמוצעות במסעדת פיגם החדשה בעין הוד אפשר למצוא פאטייר תרד וזעתר עם ממרח פיגם ויוגורט יווני, פול שבושל חמישה ימים עם טחינה אלמאנאל, אינטיאס נא עם שמן מרוקאי ושומר ים, תבשיל לחי ועלי לוף מההר ואף מנת דגל פופולרית ממסעדת דלידה – ברולה פלפלים חריפים עם גבינת פטה צאן יוונית (28-48 ש"ח).

במנות הביניים והעיקריות אפשר לטעום סמבוסק תרד בציר של עצמו עם שמנת חמוצה, קובנייה לוקוס עם איולי יוגורט ושמן אריסה, עוף מפורק על פיתה דרוזית בקוטב תטבילה וגם מבאקבאקה – פסטה לובית עם אוסובוקו ברוטב עגבניות (52-74 ש"ח).

בקינוחים תוכלו לבחור בין בצק אגוזים ממולא קרם תמרים ומסקרפונה עם אנגלז גירניום לימוני ועלי חמציץ; עוגת תפוזים יוונית או פנקוטה לואיזה ותותים (32-38 ש"ח).

מסעדת פיגם | אמפי עין הוד | רביעי וחמישי 17:00-00:00, שישי ושבת – 12:00-00:00 | 054-6833330

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
ארוחת אומקסה במסעדת a של שף יובל בן נריה
יובל בן נריה משיק ארוחות אומקסה אינטימיות במסעדת a
חדשות האוכל
ישראל אהרוני מתארח במסעדת זוס לערב אחד
השבוע בחיפה: שף ישראל אהרוני מתארח במסעדת זוס
חדשות האוכל
שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב
שפים על הבר וקבלת שבת שמחה: יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגת 13
אירועים ופסטיבלים
מסעדת בנג'מין בהוד השרון
הוד השרון מתחדשת עם בנג'מין – ביסטרו ישראלי של שף דניאל שליט
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
5 בקבוקי בירה מלכה בעיטור שרוליק של דוש
עצמאות בכוס בירה: הבירות הישראליות והנכונות ליד המנגל
חדשות האוכל
יום העצמאות זה לא רק מנגלים. גם השנה נמזוג גאווה מקומית מבית בירה מלכה, שקמה ואלכסנדר עם כל הטעמים, הסיפורים והמהדורות המיוחדות של עצמאות 77 >>
תוקף ביצים קשות במקרר
כמה זמן ביצים מחזיקות מעמד – המדריך המלא לאחסון נכון
מדריכים וטיפים
איך באמת שומרים ביצים במטבח כמו שצריך? כמה זמן שורדות ביצים קשות, טריות וטרופות במקרר – ואיך להימנע מהטעויות הנפוצות >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
זו הדרך להכין מקושקשת אוורירית ורכה במיקרוגל
מדריכים וטיפים
איך לבשל סלק בלי להכתים את עצמכם (ואת כל המטבח)
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל