שף דן זוארץ, ממקימי מסעדת דלידה בתל אביב, פונה לדרך חדשה ופותח מסעדה אינטימית וציורית הרחק מהעיר הגדולה, בכפר האמנים עין הוד.
זוארץ החליט ללכת אחר ליבו בתקופת הקורונה ולעזוב את העיר הגדולה לטובת הכפר הפסטורלי והשקט וזמן לא רב לאחר מכן התאהב במבנה עתיק הצופה על הכפר והחליט לשפץ אותו על מנת להקים את מסעדתו החדשה פיגם.
פיגם, תבלין עשבוני שצומח באזור עין הוד, מסמל את הגישה אותה מאמץ זוארץ בהרכבת התפריט עם התבססות רבה על חומרי גלם מקומיים, ליקוטים מהאזור והעזרות ביצרנים קטנים מהסביבה הקרובה,
בין היצרנים שחברו למסעדה אפשר למצוא את משק הר פרחים האורגני שמספק גבינות איכותיות וירוקים טריים לצד מגדלי בשר וירקות מפורדיס. במסעדה מגישים גם יין מיקבים סמוכים לעין הוד ביניהם יקב בת שלמה, וורטמן, בר מאור, המבצר וסומק.
התפריט הים תיכוני של מסעדת פיגם שואב השראה ממדינות האזור יוון, לבנון, טורקיה ואף איראן עם הקפדה על היצמדות למסורת לצד שיטות חקלאות מודרניות בכדי ליצור טעמים מוכרים ומקוריים עם אלמנטים מקומיים.
ושואב השראות מלבנון, תורכיה, יוון ואיראן עם הרבה כבוד למורשת ולמטבחים האזוריים, לאדמה ולמסורות עתיקות של דיג חכות וירקות בלאדי לצד שיטות חקלאות מודרניות וליקוט עונתי איתו משתנה התפריט לפי ההיצע של האדמה.
לצד כל אלו מגיע הנוף עוצר הנשימה המשקיף אל הכרמל והים התיכון ממרפסת המסעדה והאווירה האינטימית והשקטה מעל האמפי של עין הוד שיהפכו את הארוחה, כך מקווים בפיגם, לחוויה כוללת של חבירה והתמזגות עם הרגע ועם הטבע.
מסעדת פיגם – מה בתפריט?
בין המנות הראשונות שמוצעות במסעדת פיגם החדשה בעין הוד אפשר למצוא פאטייר תרד וזעתר עם ממרח פיגם ויוגורט יווני, פול שבושל חמישה ימים עם טחינה אלמאנאל, אינטיאס נא עם שמן מרוקאי ושומר ים, תבשיל לחי ועלי לוף מההר ואף מנת דגל פופולרית ממסעדת דלידה – ברולה פלפלים חריפים עם גבינת פטה צאן יוונית (28-48 ש"ח).
במנות הביניים והעיקריות אפשר לטעום סמבוסק תרד בציר של עצמו עם שמנת חמוצה, קובנייה לוקוס עם איולי יוגורט ושמן אריסה, עוף מפורק על פיתה דרוזית בקוטב תטבילה וגם מבאקבאקה – פסטה לובית עם אוסובוקו ברוטב עגבניות (52-74 ש"ח).
בקינוחים תוכלו לבחור בין בצק אגוזים ממולא קרם תמרים ומסקרפונה עם אנגלז גירניום לימוני ועלי חמציץ; עוגת תפוזים יוונית או פנקוטה לואיזה ותותים (32-38 ש"ח).
מסעדת פיגם | אמפי עין הוד | רביעי וחמישי 17:00-00:00, שישי ושבת – 12:00-00:00 | 054-6833330