מסעדת פיגם של שף דן זוארץ נפתחת בעין הוד

מסעדת פיגם החדשה של השף דן זוארץ (לשעבר דלידה) ממוקמת בכפר האמנים עין הוד מול נוף פתוח ועם תפריט המתבסס על חומרי גלם מקומיים ויצרנים קטנים מהאזור..
מסעדת פיגם בעין הוד
מסעדת פיגם בעין הוד (צילום: נועם פריסמן)

שף דן זוארץ, ממקימי מסעדת דלידה בתל אביב, פונה לדרך חדשה ופותח מסעדה אינטימית וציורית הרחק מהעיר הגדולה, בכפר האמנים עין הוד.

זוארץ החליט ללכת אחר ליבו בתקופת הקורונה ולעזוב את העיר הגדולה לטובת הכפר הפסטורלי והשקט וזמן לא רב לאחר מכן התאהב במבנה עתיק הצופה על הכפר והחליט לשפץ אותו על מנת להקים את מסעדתו החדשה פיגם.

שף דן זוארץ - מסעדת פיגם
שף דן זוארץ – מסעדת פיגם (צילום: נועם פריסמן)

פיגם, תבלין עשבוני שצומח באזור עין הוד, מסמל את הגישה אותה מאמץ זוארץ בהרכבת התפריט עם התבססות רבה על חומרי גלם מקומיים, ליקוטים מהאזור והעזרות ביצרנים קטנים מהסביבה הקרובה,

בין היצרנים שחברו למסעדה אפשר למצוא את משק הר פרחים האורגני שמספק גבינות איכותיות וירוקים טריים לצד מגדלי בשר וירקות מפורדיס. במסעדה מגישים גם יין מיקבים סמוכים לעין הוד ביניהם יקב בת שלמה, וורטמן, בר מאור, המבצר וסומק.

התפריט הים תיכוני של מסעדת פיגם שואב השראה ממדינות האזור יוון, לבנון, טורקיה ואף איראן עם הקפדה על היצמדות למסורת לצד שיטות חקלאות מודרניות בכדי ליצור טעמים מוכרים ומקוריים עם אלמנטים מקומיים.

ושואב השראות מלבנון, תורכיה, יוון ואיראן עם הרבה כבוד למורשת ולמטבחים האזוריים, לאדמה ולמסורות עתיקות של דיג חכות וירקות בלאדי לצד שיטות חקלאות מודרניות וליקוט עונתי איתו משתנה התפריט לפי ההיצע של האדמה.

לצד כל אלו מגיע הנוף עוצר הנשימה המשקיף אל הכרמל והים התיכון ממרפסת המסעדה והאווירה האינטימית והשקטה מעל האמפי של עין הוד שיהפכו את הארוחה, כך מקווים בפיגם, לחוויה כוללת של חבירה והתמזגות עם הרגע ועם הטבע.

המרפסת של מסעדת פיגם בעין הוד
המרפסת של מסעדת פיגם בעין הוד (צילום: נועם פריסמן)

מסעדת פיגם – מה בתפריט?

בין המנות הראשונות שמוצעות במסעדת פיגם החדשה בעין הוד אפשר למצוא פאטייר תרד וזעתר עם ממרח פיגם ויוגורט יווני, פול שבושל חמישה ימים עם טחינה אלמאנאל, אינטיאס נא עם שמן מרוקאי ושומר ים, תבשיל לחי ועלי לוף מההר ואף מנת דגל פופולרית ממסעדת דלידה – ברולה פלפלים חריפים עם גבינת פטה צאן יוונית (28-48 ש"ח).

במנות הביניים והעיקריות אפשר לטעום סמבוסק תרד בציר של עצמו עם שמנת חמוצה, קובנייה לוקוס עם איולי יוגורט ושמן אריסה, עוף מפורק על פיתה דרוזית בקוטב תטבילה וגם מבאקבאקה – פסטה לובית עם אוסובוקו ברוטב עגבניות (52-74 ש"ח).

בקינוחים תוכלו לבחור בין בצק אגוזים ממולא קרם תמרים ומסקרפונה עם אנגלז גירניום לימוני ועלי חמציץ; עוגת תפוזים יוונית או פנקוטה לואיזה ותותים (32-38 ש"ח).

מסעדת פיגם | אמפי עין הוד | רביעי וחמישי 17:00-00:00, שישי ושבת – 12:00-00:00 | 054-6833330

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
המסעדה הבאה של ישראל
המסעדה הבאה של ישראל – איך להזמין מקום?
חדשות האוכל
Sweeties - פסטיבל הקינוחים המושחתים חנוכה 2022
אהרוני, שפיץ ו-NUNUNU: פסטיבל הקינוחים המושחתים חוזר
אירועים קולינריים
ט"ו באב בבר קולולו
לזלול באהבה: ט"ו באב 2024 במסעדות ברחבי הארץ
חדשות האוכל
מסעדת קילומטרז' - המסעדה הבאה של ישראל
מסעדת קילומטראז' ניצחה בגמר המסעדה הבאה של ישראל
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
כוסות בירה ויינשטפן
מי צריך את מינכן: פסטיבלי בירה סטייל אוקטוברפסט (וגם וויסקי) בישראל
אירועים קולינריים
מתכננים לחגוג את אוקטוברפסט? פסטיבלי הבירה הלוהטים של סתיו 2025 בישראל: ת"א, חיפה, ב"ש ועוד. כל התאריכים, המחירים והפרטים כאן. מדריך מתעדכן. >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
לשבועיים ויותר: השיטה המנצחת לאחסון שמיר טרי
טיפים למטבח
כמו מקצוענים: איך להכין ביצת עין מושלמת בכל פעם
טיפים למטבח
מלחמת אוכל: 5 מאכלים שהציתו מלחמות לאורך ההיסטוריה
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל