מסעדת פיגם של שף דן זוארץ נפתחת בעין הוד

מסעדת פיגם החדשה של השף דן זוארץ (לשעבר דלידה) ממוקמת בכפר האמנים עין הוד מול נוף פתוח ועם תפריט המתבסס על חומרי גלם מקומיים ויצרנים קטנים מהאזור..
מסעדת פיגם בעין הוד
מסעדת פיגם בעין הוד (צילום: נועם פריסמן)

שף דן זוארץ, ממקימי מסעדת דלידה בתל אביב, פונה לדרך חדשה ופותח מסעדה אינטימית וציורית הרחק מהעיר הגדולה, בכפר האמנים עין הוד.

זוארץ החליט ללכת אחר ליבו בתקופת הקורונה ולעזוב את העיר הגדולה לטובת הכפר הפסטורלי והשקט וזמן לא רב לאחר מכן התאהב במבנה עתיק הצופה על הכפר והחליט לשפץ אותו על מנת להקים את מסעדתו החדשה פיגם.

שף דן זוארץ - מסעדת פיגם
שף דן זוארץ – מסעדת פיגם (צילום: נועם פריסמן)

פיגם, תבלין עשבוני שצומח באזור עין הוד, מסמל את הגישה אותה מאמץ זוארץ בהרכבת התפריט עם התבססות רבה על חומרי גלם מקומיים, ליקוטים מהאזור והעזרות ביצרנים קטנים מהסביבה הקרובה,

בין היצרנים שחברו למסעדה אפשר למצוא את משק הר פרחים האורגני שמספק גבינות איכותיות וירוקים טריים לצד מגדלי בשר וירקות מפורדיס. במסעדה מגישים גם יין מיקבים סמוכים לעין הוד ביניהם יקב בת שלמה, וורטמן, בר מאור, המבצר וסומק.

התפריט הים תיכוני של מסעדת פיגם שואב השראה ממדינות האזור יוון, לבנון, טורקיה ואף איראן עם הקפדה על היצמדות למסורת לצד שיטות חקלאות מודרניות בכדי ליצור טעמים מוכרים ומקוריים עם אלמנטים מקומיים.

ושואב השראות מלבנון, תורכיה, יוון ואיראן עם הרבה כבוד למורשת ולמטבחים האזוריים, לאדמה ולמסורות עתיקות של דיג חכות וירקות בלאדי לצד שיטות חקלאות מודרניות וליקוט עונתי איתו משתנה התפריט לפי ההיצע של האדמה.

לצד כל אלו מגיע הנוף עוצר הנשימה המשקיף אל הכרמל והים התיכון ממרפסת המסעדה והאווירה האינטימית והשקטה מעל האמפי של עין הוד שיהפכו את הארוחה, כך מקווים בפיגם, לחוויה כוללת של חבירה והתמזגות עם הרגע ועם הטבע.

המרפסת של מסעדת פיגם בעין הוד
המרפסת של מסעדת פיגם בעין הוד (צילום: נועם פריסמן)

מסעדת פיגם – מה בתפריט?

בין המנות הראשונות שמוצעות במסעדת פיגם החדשה בעין הוד אפשר למצוא פאטייר תרד וזעתר עם ממרח פיגם ויוגורט יווני, פול שבושל חמישה ימים עם טחינה אלמאנאל, אינטיאס נא עם שמן מרוקאי ושומר ים, תבשיל לחי ועלי לוף מההר ואף מנת דגל פופולרית ממסעדת דלידה – ברולה פלפלים חריפים עם גבינת פטה צאן יוונית (28-48 ש"ח).

במנות הביניים והעיקריות אפשר לטעום סמבוסק תרד בציר של עצמו עם שמנת חמוצה, קובנייה לוקוס עם איולי יוגורט ושמן אריסה, עוף מפורק על פיתה דרוזית בקוטב תטבילה וגם מבאקבאקה – פסטה לובית עם אוסובוקו ברוטב עגבניות (52-74 ש"ח).

בקינוחים תוכלו לבחור בין בצק אגוזים ממולא קרם תמרים ומסקרפונה עם אנגלז גירניום לימוני ועלי חמציץ; עוגת תפוזים יוונית או פנקוטה לואיזה ותותים (32-38 ש"ח).

מסעדת פיגם | אמפי עין הוד | רביעי וחמישי 17:00-00:00, שישי ושבת – 12:00-00:00 | 054-6833330

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
שף רז רהב - פסטיבל Coast to coast
קיץ על החוף: רהב, רושפלד, ביטון וקומרובסקי מבשלים בחוף הילטון
אירועים קולינריים
שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב
שפים על הבר וקבלת שבת שמחה: יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגת 13
אירועים קולינריים
מסעדת ברטה החדשה של שף אסף גרניט בברלין
ברטה: המסעדה החדשה והאישית של אסף גרניט בברלין
חדשות האוכל
המנצח במשחקי השף - תום לוי
המנצח הגדול בגמר משחקי השף: תום לוי
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
סודות הבישול ביין: איך לבחור ולהתאים יין לכל מנה
טיפים למטבח
המדריך לאופה: איזה קמח הכי טוב ללחם שלכם?
טיפים למטבח
כאילו הרגע יצא מהסיר: הטריק הפשוט לחימום אורז במיקרוגל
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל